
בלי ברק בעיניים | הפועל חיפה 3 – 2 בית”ר ירושלים
סגנון המשחק שהלך לאחור, החיסרון של שועה, הירידה החדה של יונה ולמה לא משתמשים יותר בעומר אצילי? בית"ר ירושלים מסיימת ערב מאכזב בסמי עופר ובאופן מעשי מסיימת גם את העונה הנוכחית. סיכום משחק.
עם שריקת הסיום שנשמעה אמש (שבת) באצטדיון סמי עופר, נשמעה גם שריקת הסיום של העונה החלומית של בית”ר ירושלים. כשהיא במקום הרביעי, מרחק 12 נקודות מהמקום הראשון, בית”ר ירושלים כבר צריכה להתחיל לסכם את עונת 2024/25. את הפליאוף העליון היא כבר הבטיחה, במאבק בין הגדולות היא הקבוצה הרביעית בטיבה, ולמעשה נכון לכרגע הדבר היחיד שעוד נשאר לשחק עליו הוא גביע המדינה. בבית”ר ירושלים צריכים כעת ליישר את המבט קדימה ולהתחיל לתכנן את העונה הבאה עוד לפני סיום העונה הנוכחית. השלד שנבנה בבית”ר ירושלים עוד בסיום העונה שעברה הוא שלד נפלא. שחקנים מובילים בסגל כמו ירדן שועה, עומר אצילי, מיגל סילבה עוד כבר חתומים על חוזים לעונה הבאה ויהוו את הבסיס. אבל במקום לדחות את הקץ ולהתחיל לתכנן את העונה הבאה רק לאחר סיום העונה הנוכחית, בבית”ר צריכים לסמן בקיץ הקרוב מטרה אחת בלבד – חזרה למאבק האליפות, ובגדול.
הדרך להתמודדות באותו מאבק עוברת בחיזוק מספר חוליות, כשבראש ובראשונה ניצבת חוליית ההגנה. 31 שערים ספגה העונה בית”ר ירושלים – פי 2.5 ממה שספגה הפועל באר שבע ופי 1.5 ממה שספגו מכבי חיפה ומכבי תל אביב. אמש קיבלנו עוד תצוגת נפל של שחקני ההגנה, שספגו 3 שערים בתוך 36 דקות. הבלמים שיש לבית”ר ירושלים כיום פשוט לא מספיק טובים בשביל קבוצת צמרת, וזה בא לידי ביטוי כמעט בכל התקפה של הקבוצה היריבה. בחלון האחרון בחר הצוות המקצועי להעלים עין מבעיית הבלמים ולא להתחזק בשחקן הגנה נוסף. אבל אם בבית”ר מתכננים לחזור למרוץ בעונה הבאה – היא תצטרך להביא לפחות 2 שחקני הגנה משמעותיים שישדרגו אותה בחלק האחורי. “אליפות לוקחים דרך ההגנה” זה לא רק ביטוי – זו נוסחה.
הפועל חיפה קוטעת רצף של שלושה משחקים ללא ניצחון. בית”ר ירושלים רושמת שלושה משחקים רצופים ללא ניצחון לראשונה העונה pic.twitter.com/r808IpCWQO
— מנהלת הליגות לכדורגל (@IPFL_FOOTBALL) February 15, 2025
מי שנעדר אמש מהמשחק היה המאמן ברק יצחקי, שהרגיש לא טוב בסוף השבוע האחרון ולא יכל לעמוד על הקווים. על אף העובדה שהוא ניהל את המשחק מרחוק, החיסרון של יצחקי היה מורגש מהשנייה הראשונה. במקום הכדורגל אליו התרגלנו בעונה וקצת האחרונות, כדורגל לוחץ והתקפי שמעביר את המשחק לחצי המגרש של הקבוצה היריבה, בית”ר ירושלים לא הפסיקה ללכת לאחור. פעם אחר פעם הכדור הלך לשחקני ההגנה שהתמסרו ביניהם עשרות פעמים ללא שום מטרה. אף אחד לא דחף את המשחק קדימה, ובית”ר נתקעה מאחור. גרגורי מורוזוב סיים את המשחק אמש עם 80 נגיעות בכדור, גיל כהן רשם לא פחות מ-105 נגיעות בכדור, ואורי דהן השאיר להם אבק עם 121 נגיעות בכדור ב-90 דקות. ממוצע של 1.5 נגיעות בכדור בדקה, בהתחשב בעובדה שהוא אמור להיות השחקן האחרון על כר הדשא – בית”ר ירושלים כמעט ולא העבירה דקה מבלי ללכת אחורה. מיגל סילבה, השוער, נגע בכדור אמש כמעט פי 2 יותר מעומר אצילי ואיסמעילה סורו. המשחק הנסוג שבית”ר ירושלים שיחקה גרם להפועל חיפה להתחיל ללחוץ את שחקני ההגנה הירושלמים, וכך למרות שליטה אבסולוטית בכדור – הייתה זו החבורה של רוני לוי שחגגה 3 פעמים בתוך 36 דקות.

החשיבות של ירדן שועה עבור בית”ר ירושלים הייתה ידועה לכל. בכל משחק שבו הוא נאלץ להיעדר – היה ניתן להבחין בקלות כי בית”ר של שועה היא לא אותה קבוצה כמו זו שבלעדיו. אמש, לאחר 8 דקות בלבד, שועה נאלץ לרדת לאחר שספג מכה באיזור הברך. מהרגע בו שועה ירד מכר הדשא – נעלמה לה היצירתיות בהתקפת בית”ר ירושלים. דור מיכה, טימוטי מוזי ופטריק טוואמסי לא הצליחו להתעלות, ובית”ר פשוט לא הצליחה לייצר מצבים. אבל הדבר הכי מפתיע היה העובדה שבית”ר ירושלים פשוט לא שיחקה על עומר אצילי. בין אם הייתה זו הוראה מלמעלה ובין אם זו החלטה מקומית על כר הדשא – מישהו צריך לספק הסברים מדוע שחקן בקליבר של אצילי כמעט ולא נוגע בכדור לאורך המשחק. אם עומר עדיין לא בכושר ולא מסוגל להוביל את המשחק – אז מדוע הוא עולה בהרכב? ואם הוא כשיר במאת האחוזים – מדוע לו לתת לו להוביל את המשחק? לפחות לפי המספרים והיכולת כשהכדור אצלו ברגל – אין ספק שהוא בהחלט בכושר. בית”ר צריכה להפעיל יותר את אחד השחקנים הגדולים בליגה בעשור האחרון, לתת לו את הכדור לרגל ולסמוך עליו שהוא יידע לעשות את הקסמים שיש לו להציע.
עומר אצילי מול הפועל חיפה:
- 76 דקות.
- שער.
- 24 נגיעות בכדור.
- 12/15 מסירות מדוייקות (80%).
- מסירת מפתח.
- 2/3 מסירות עומק מדוייקות (67%).
- דריבל אחד מוצלח.
עומר אצילי 3/3⚽️⚽️⚽️
יהיה 4/4? pic.twitter.com/Fro3il6aae— sport1 (@Sport1_Sport2) February 3, 2025
בעונה שעברה, עדי יונה היה לדבר החם ביותר בליגת העל. עם 6 שערים ו-6 בישולים בעונת פריצה אדירה, היהלום של בית”ר ירושלים היה מבוקש בקבוצות גדולות בארץ ובחו”ל. הצעות של מעל למיליון יורו נדחו כלאחר יד מתוך מחשבה שעוד עונה אחת גדולה – והוא יימכר בסכום גבוה פי 4. אבל ממשחק למשחק בעונה הנוכחית, לא ברור מדוע יונה עדיין מקבל קרדיט. עם שני שערים ובישול ב-21 משחקים העונה – עדי יונה רחוק מלהיות הדבר הגדול הבא. אבל זה לא רק המספרים שלא מגיעים, אלא גם היכולת על כר הדשא. אמש, עלה יונה למחצית שלמה והוא היה רחוק מלהרשים:
- 45 דקות.
- 35 נגיעות בכדור.
- 19/22 מסירות מדוייקות (86%).
- 1/8 מאבקי קרקע מוצלחים.
- 1/3 מאבקי אוויר מוצלחים.
- 11 איבודי כדור.
- 0/3 דריבלים מוצלחים.
יונה לא מצליח לעמוד בציפיות, ובבית”ר ירושלים צריכים לחשוב ברצינות על האפשרות למכור אותו בקיץ הקרוב תמורת סכום מכובד. החלק ההתקפי גם ככה עמוס בשחקנים איכותיים, ובכסף הרב שייכנס מיונה ניתן יהיה להביא שחקנים לעמדות אחרות. הבעיה העיקרית היא שלא בטוח שאחרי העונה הנוכחית הביקוש יהיה גדול.
בית”ר ירושלים מסיימת ערב מאכזב בסמי עופר, כשלראשונה העונה היא ברצף של 3 משחקים ללא ניצחון. בית”ר יצאה סופית ממאבק האליפות, אך היא חייבת לזכור איך היא הגיעה אליו בכלל. הכדורגל היצירתי וההתקפי של ברק יצחקי ואלמוג כהן חייב לחזור לקדמת הבמה, ולו בשל העובדה שהוא הדבר היחיד שעבד עד כה. ההכנות לעונה הבאה כבר חייבות להתחיל, כשרק באמצעות בנייה נכונה בקיץ בית”ר תוכל להסתכל בבהירות על המטרה הבאה בתהליך הבנייה המחודשת שהיא עוברת בעידן ברק אברמוב – צלחת האליפות.