ברוכים הבאים לוילה פארק | אסטון וילה בצמרת הפרמיירליג

על המסע המופלא של אסטון וילה בפרמייר ליג, נצלול אל תוך הסגנון וצורת המשחק של הקבוצה וננתח כיצד המסע הזה צולח ומפתיע גם את הגדולים ביותר .

הסיפור של אסטון וילה הוא סיפור מיוחד, זו לא קבוצה עם כוכבים גדולים ונוצצים שהכל עובר דרכם והם סוחבים על הגב את כל הקבוצה, אלא קבוצה – חבורה של שחקנים עם משמעת טקטית גבוהה שאם נוסיף להם מנהיג שיוביל אותם ויתווה דרך נקבל צמרת של פרמיירליג.

את אונאי אמרי כבר הספקנו להכיר בשנים האחרונות , מאמן דקדקן שאם נותנים לו מרחב עבודה וסביבת עבודה בריאה הוא יצליח.
מאמן שמעדיף שחקנים רעבים וכאלה שרוצים ללמוד ולהתפתח על פני כוכבים מלאים באגו.
כאן אסטון וילה נכנסה לתמונה, כשהמאמן הספרדי נענה לאתגר והגיע לאנגליה לאחר הפיטורים של סטיבן ג’רארד, ולאחר חצי עונה בה הכיר את המערכת ,היה לו את הקיץ לתכנן ולדמיין את הקבוצה שירצה לראות העונה.

אמרי בנה קבוצה של שחקנים שרוצים להראות את היכולות שלהם , כאלו שמאמינים בו והכי חשוב – שהם מרגישים חיבור אליו.
אמרי הבין מה היכולות של השחקנים שנמצאים ברשותו והחליט להתאים את סגנון המשחק שלו אליהם.

פריסה

אסטון וילה משחקת במערך של 4-2-2-2 .
רביעיית ההגנה שלה בדרך כלל מורכבת מלוקה דין, פאו טורס , דיאגו קרלוס ומאטי קאש.
שני הקשרים האחוריים בדרך כלל הם : בובאכר קמארה ודוגלאס לואיז.
עם שני הקשרים הקדמיים יותר יש יותר משחק שנוכל לראות רוטציה בין : יורי טילמנס , ג׳ייקוב רמזי , ניקולו זניולו וג׳ון מקווין שהאחרון מועדף כמעט תמיד על פני האחרים.
שני החלוצים בדרך כלל הם: אולי ווטקינס הנפלא ולאון ביילי שעובדים בצורה נהדרת ביחד.
אסטון וילה מאוד גמישה טקטית ובכל חלק במגרש יש לה עמידה שונה ורעיון אחר.

משחק ההגנה

כאשר הקבוצה בלי הכדור היא משחקת במערך של 4-4-2, וכאשר היא לא לוחצת היא עומדת בשליש ההגנתי מאוד צפוף ומאוד קומפקטי כדי לא לאפשר שטחים שיוכלו להיכנס אליהם כדורים.
כשיש ניסיון להכניס את הכדור לשחקן שעומד בתוך המבנה ההגנתי של וילה, הקבוצה יודעת ללחוץ את האיזור שאליו נכנס הכדור, לחלץ אותו ולצאת מהר מאוד קדימה להתקפת מעבר מנגד (דוגמא בסרטון המצורף – קטע 1 ).
בנוסף קו ההגנה מתואם מאוד ויוצא המון פעמים קדימה בניסיון לתפוס את שחקני ההתקפה של היריבה בעמדת נבדל ( דוגמא בסרטון המצורף – קטע 2).
גם לדיבו מרטינס השוער יש חלק במשחק ההגנה כאשר הוא מרבה לצאת לכדורי עומק ו״לנקות״ את הכדור מאיזור הסכנה.

משחק הלחץ

משחק הלחץ של וילה משתנה בהתאם ליריבה שלה.
טריגר היציאה ללחץ משתנה לפי נקודות החולשה של היריבות אך העקרונות אינם משתנים, תמיד נראה שני שחקנים שלוחצים את הבלמים ותמיד נראה קשר אחורי כדי לסגור את מסירות העומק .
במשחק נגד ברייטון וילה לחצה במערך של 4-1-3-2 כאשר שני החלוצים יוצאים ללחוץ את הבלמים ושלישיית הקישור הקדמי אחראית למרכז המגרש ועל המגנים. הקשר האחורי (קמארה) אחראי על הקשר ההתקפי של ברייטון ועל מסירות העומק שמגיעות לכיוונו.
בסרטון המצורף ניתן לראות כיצד וילה לוחצת ומתמודדת עם הנעת הכדור של ברייטון.

בניית המשחק

בבניית המשחק ניתן לראות את הגמישות הטקטית ואת ההתאמות שמבצע אמרי.
אחד הדברים הכי זכורים מאונאי אמרי כשאימן את ויאריאל היה שבבניית המשחק תמיד מנסים להניע את הכדור ובכל מחיר, דבר שעלה לאמרי בלא מעט שערים שנכבשו לחובתו.

באסטון וילה אמרי כן מנסה לבנות את המשחק מאחור בעזרת המערך שהוא משחק 4-2-2-2 כאשר שני הקשרים האחוריים מגיעים נמוך בניסיון להניע את הכדור, והוא יוצר בעזרת ארבעת הקשרים שלו סוג של מלבן במרכז המגרש (ניתן לראות בתמונת ההרכב) שנותן לו יתרון מספרי ועוזר לו לצאת קדימה ולסכן את שער היריבה, כפי שאפשר לראות בסרטון המצורף.

בשונה מויאריאל אמרי מבין שהוא בנחיתות מסוימת כנגד קבוצות הפרמיירליג הנוצצות ולכן הוא מחליט לשחק את ״הכדורגל הישיר״, שזה בעצם לדלג על הנעת הכדור ביחד עם הקשרים האחוריים (שיורדים כרגיל לבקש את הכדור כדי לייצר שטח בגב שלהם) ולבעוט כדור ארוך שידלג על לחץ היריבה אל עבר החלוצים, ושם ביחד עם הקשרים ההתקפיים ינסו להשתלט על הכדור הראשון או השני ולסכן משם את שער היריבה.

משחק ההתקפה – חלק קדמי

כאשר וילה מגיעה לשליש ההתקפי היא עומדת בצורה אחרת מאשר בשאר חלקי המגרש וזאת כדי לאפשר לשחקנים שלה להביא את עצמם ואת יכולותיהם בחלק זה של המגרש.
הם עומדים במערך של 3-2-5 כאשר לצמד הבלמים מצטרף מאטי קאש – המגן הימני כדי לסגור שלישיית הגנה.
צמד הקשרים האחוריים (לואיז וקמארה) עומדים יחד במרכז המבנה של הקבוצה כדי לאפשר את הנעת הכדור מצד לצד ולאיים על השער ממרחק.

החמישייה הקדמית מורכבת מלוקה דין שעולה ונותן מענה בצד שמאל של ההתקפה, כשהוא מכניס כדורים לתוך הרחבה בעזרת רגל שמאל שלו. בצד השני של ההתקפה נמצא בדרך כלל לאון ביילי שגם אצלו הרגל הדומיננטית היא שמאל והוא מבצע כניסות לאמצע או הולך ל 1 על 1 לכיוון השער כפי שאפשר לראות בסרטון המצורף.
שני הקשרים הקדמיים ביחד עם אולי ווטקינס פרוסים בין שחקני ההגנה ומבצעים כניסות לעומק או נמצאים ברחבה כדי להגיע לכדורים שמגיעים מהאגפים .

לסיכום, אסטון וילה היא קבוצה מאומנת ומאוד גמישה טקטית.

היא יודעת להתאים את עצמה ליריבות שמתמודדות מולה ונראה שהשחקנים מבינים את הוראות המאמן ויודעים מה לעשות בכל מצב שמתרחש במשחק.
מה שמדהים בווילה של עונת 23/24 שהשחקנים מאוד רוצים, ניתן לראות את התשוקה במשחק שלהם, את הלב בכל מאבק אליו נכנסים ואת השמחה אחרי כל גול ואת הקבוצתיות שמרחפת מעל הדשא ובחדר ההלבשה.

אמרי הרכיב חבורת שחקנים שמבינים שרק ביחד הם יצליחו, גם מבחינה טקטית וגם בכל הקשור לגישה ולתשוקה, וכאן טמון הכוח האמיתי שלהם.

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    10 תגובות
    1. עמרי כותב

      וואו !

    2. משתמש אנונימי (לא מזוהה) כותב

      אלוף! יופי של ניתוח 👏🏼

    3. משתמש אנונימי (לא מזוהה) כותב

      וואו איזה השקעה וכתיבה מקצועית!
      ניסים יש לך פה מתחרים תתחיל להיזהר😉

    4. יוסי חיים כותב

      כתבה מעניינת , מאוד יפה לראות את הוידאו שמצורף.

    5. סארי כותב

      אלוף! יופי של ניתוח 👏🏼

    6. משתמש אנונימי (לא מזוהה) כותב

      👏🏻👏🏻👏🏻

    7. שון כותב

      כתבה מטורפת, נעים להכיר נועם

    8. דן כותב

      אחת הכתבות הטובות בבאלרז

    9. בר כותב

      כתבה משכילה ותענוג שקיים תוכן כזה.

    10. דני כותב

      וואוו, ניתוח עמוק של קבוצה, שחקנים ומאמן, מאוד עושה סדר במחשבה ובהבנת המשחק, שעבר מתכנית משחק שבלונית, למשחק מחושב ואינטילגנטי…שאפו נועם בוקריס, אמשיך לצפות לכתבות עומק שלך.❣

    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן