“דיכאון סמים ואלכוהול”: דני אוסבלדו בוידוי חשוף

חלוץ העבר חושף היום דיכאון קשה אותו חווה מאז הפרישה ממשחק, ושיתף את מה שעובר עליו בתקופה הקשה.

פבלו דניאל “דני” אוסבלדו, בן ה38, הוא חלוץ עבר ארגנטינאי-איטלקי שכיכב בעיקר בסרייה א’ במדי רומא, אינטר, יובנטוס, פיורנטינה ועוד. אוסבלדו שיחק מעט גם במדיה של סאות’המפטון מהפרמיירליג, וזכור בעיקר בתור האחראי על השער הנהדר נגד מנצ’סטר סיטי. לחלוץ יש שמונים ושבעה שערים בקריירת הקבוצות שלו, בנוסף לארבעה שערים בארבע עשרה הופעות במדי הנבחרת הלאומית של איטליה.

אוסבלדו פרש מכדורגל בשנת 2016, אך ב2020 הגעגוע החזיר אותו למשחק. על אף רצונו לחזור ולשחק, הגוף כבר לא היה אותו דבר והוא פרש בשנית לאחר חצי שנה. הערב(חמישי), חשף חלוץ העבר בחשבון האינסטגרם שלו בדמעות שחייו האישיים עומדים כרגע במצב לא טוב: “כבר תקופה ארוכה שאני מתמודד עם דיכאון קשה”, פתח אוסבלדו את הסרטון. “אני מרגיש שחיי יצאו משליטה. אני מטופל עם פסיכיאטר ותרופות, ואני לא יוצא מהבית. אני מספר לכם את זה משום שאני מרגיש שהדרך שלי להבריא היא לשתף אתכם בכך”.

אוסבלדו סיפר כי במהלך תקופה זו הוא את מרבית חסכונותיו מהכדורגל בשל התמכרותו לסמים ולאלכוהול, ובנוסף לכך הוא גם נפרד מבת זוגתו: “אני מתנצל בפני דניאלה ומשפחתה, הדיכאון גרם לי לעשות החלטות לא נכונות בחיים ואני צריך להתמודד עם בחירות אלו”.

“אני מבקש עזרה כי אני לא יכול לעבור זאת לבד”, אמר האיטלקי בהמשך הסרטון. “אני לא יודע איך הגעתי למצב הזה אבל זה יכול לקרות לכל אחד”.

חשבון האינסטגרם הרשמי של יובנטוס הגיב לאוסבלדו על הפוסט: “קדימה דני, אנחנו איתך”. גם שחקנה של רומא, לאנדרו פארדס, הגיב לחלוץ העבר על הסרטון: “הכל יהיה בסדר דני”.

אוסבלדו הוא לא שחקן הכדורגל הראשון שמשתף כי הוא עובר דיכאון קשה. אנדרה שורלה, האיש שהבקיע שער בחצי גמר מונדיאל 2014 ופרש מכדורגל בגיל 29 בלבד בשל קשיים מנטליים, שיתף בעבר גם כן כי הוא סובל מדיכאון. גם ג’ורדון אייב, שחקנה לשעבר של ליברפול, חשף כי הוא סובל מדיכאון, והוא אף חזר לשחק השנה במדי אבספליט מהליגה החמישית באנגליה לאחר שלוש שנים וחצי ללא משחק רשמי. סיפור גדול נוסף שהרעיד את עולם הכדורגל הוא סיפורו של רוברט אנקה, שוער נבחרת גרמניה לשעבר, שהתאבד ב2009 לאחר שנכנס לדיכאון. בנוסף, אנו שומעים על לא פעם על שחקנים צעירים שחושפים שהם בדיכאון ומתקשים לצאת מכך לבד וללא עזרה.

המודעות לנושא הדיכאון בכלל ובקרב ספורטאים בפרט עולה לאחרונה לא מעט,  בעיקר על ידי השחקנים עצמם. היא יכולה להציל חיים של אנשים בעזרת שיתוף הציבור או באמצעות טיפול פסיכולוגי / פסיכיאטרי שיכול לסייע ולמנוע מקרים טרגיים. צריך לזכור שהספורטאים האלו בסופו של דבר הם בני אדם ומופעל עליהם לחץ כבד מצד המועדון והקהל, וצריך לדעת לכבד גם את הקשיים שלהם.

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן