דני בומבו: גרמניה 2-1 ספרד (בהארכה)

ואו! איזה משחק נהדר קיבלנו ברבע גמר היורו, מול 54 אלף צופים נלהבים באיצטדיון הביתי בשטוטגארט! שתי הבנחרות הטובות ביורו סיפקו לנו קצב נהדר עם משחק מרחבה לרחבה, המון מצבים בשני הצדדים, שערים דרמטיים, ובקיצור: כל מה שיכולנו לבקש... הגרמנים, שכ"כ רצו לזכות בטורניר הביתי על אדמתם, נתקלו ביריב חזק מאד בדמות הלה רוחה הקבוצתיים. המנשאפט ניסו ככל יכולתם ואף היו קרובים, כאשר השוו בשער דרמטי של וירץ לקראת סיום המשחק, אחרי שער יתרון נהדר של אולמו בסיום מבצע קבוצתי לפנתיאון, כשגם בהארכה הגיעו למס' מצבים מסוכנים - אך ממש בסווף ההארכה אולמו הבריק שוב עם הגבהה מסובבת מהסרטים לראש של מיקל מרינו, שנגח את שער הנצחון, ושלח את הגרמנים הביתה. טוני קרוס פורש גאה אך מאוכזב.

אין ספק שהמשחק בין שתי הענקיות היה משחק מאד שיוויוני, אך עם יתרון קל לגרמנים במצטבר, עם 53% באחזקת-כדור, 23 בעיות לעומת 18, ו-5 קרנות מול 1 לספרדים. אך בסופו של דבר, הגמנים היו יעילים יותר עם 43 נגיעות ברחבה מול 28 בלבד לספרדים, וכפי שמעיד גרף המומנטום ההתקפי, בעיקר במחצית השניה.

 


0. פריגיים:

עוד לפני המשחק – השחקנים הבולטים של שתי הנבחרות מבחינה סטטיסטית היו הקשר ההתקפי של באיירן מינכן מוסיאלה עבור הגרמנים, עם 3 גולים ב-4 משחקים, ופביאן רואיז, הקשר המרכזי של פסז עבור הספרדים, עם 2 גולים ו-2 בישולים.


1. ההרכבים הראשוניים:

* גרמניה: 

הנבחרת האנגלית עלתה כרגיל ב-4-2-3-1 של נגלסמן המצויין, עם רודיגר וטה שחזר לכשירות כצמד הבלמים לפני נוייר, קימיש מימין ודויד ראום ההתקפי יותר במקום מיטלשטאדט ההגנתי משמאל בהגנה.

בקישור, אמרה צ’אן עלה במקום אנדריך לצד קרוס בקישור האחורי, כאשר סאנה עלה בכנף ימין במקום וירץ, גונדואן כרגיל בקישור ההתקפי, ומוסיאלה באגף שמאל עם נטיה להאלף ספייס, כאשר האברץ, שאינו 9, קלאסי בחוד ההתקפה. כלומר היו פה שלושה שינויים בהרכב לעומת הקבוע של המנשאפט: צ’אן על אנדריך (אותה עמדה), סאנה על וירץ (לרווח יותר לאגפים), וראום על מיטלשטאדט (חשיבה יותר לעליות להתקפה, פחות יציבות הגנתית).

* ספרד: 

עלתה ב4-3-3  הקלאסי של דה לה פואנטה, עם לה נורמאנד המפתיע לטובה לצד לאפורט הבלתי נגמר במרכז הרחבה,כשקרבאחאל הותיק וקוקורייה הדינמו כמגינים באגפים שמשלימים את החוליית ההגנה. זאת, כשמלפניהם בקישור  רודרי קשר אחורי עם פביאן רואיז קשר מרכזי מעט מלפניו, פדרי כקשר מרכזי-התקפי (CAM), לאמין וניקו באגפים, כשבשפיץ מוראטה החזק כחלוץ 9 קלאסי.

כרגיל, ספרד מהמרת על משחק אגפים חזק עם קיצוני הוואנדר-קידס שלה, שפשוט זוהרים ביורו הזה, ימאל את וויליאמס – כשפדרי היה אמור להזין אותם ואת מוראטה בכדורים מעמדת הקשר ההתקפי.

 

2. הסטטיסטיקה של המשחק:

2.1. הכי הרבה:

פולקרוג המחליף עקף אפילו את האברץ החלוץ הפותח במס’ הבעיטות (6): עוד עדות לכך שהחלוץ הגרמני החמיץ שוב ושוב והיה צריך להכריע את המשחק. ורודרי (20 נצחונות בדו קבות)? מה עוד יש להגיד על הקשר אולי הטוב בעולם.

  • מסירות לשליש השלישי:  24 פביאן רואיז, ספרד. משחק מעט אפור, אך דחף קדימה בקישור.
  • נגיעות:   102 טוני קרוס, גרמניה. פאסים מונחי לייזר- זה שוב אתה?
  • בעיטות לשער:   6ניקולאס פולקרוג, גרמניה. בעט לשער והיווה סכנה, והיה קרוב מאד לכבוש, אך לא היה מספיק חד.
  • עבירות:  5 – טוני קרוס, גרמניה. היה קשוח ואגרסיבי הרבה יותר מהרגיל. אולי התרגש במשחק הפרישה.
  • חטיפות:  4 דני קרבאחאל, ספרד. עבד קשה במשחק מלא הקרבה של הווינר של ריאל.
  • יצירת מצבים:   5 ג’ושוע קימיl, גרמניה. – המגן הימני הסופר כשרוני והלוחם סיפק נתונים מדהימים מעמדת המגן התוקף.
  • פאסים:  83 – טוני קרוס, גרמניה. גם לא במשחק שיא שלו –  שוב היה הכי דומיננטי בבילדאפ, כן, גם מול מפלצת פאסים כמו רודרי.

2.2. הסטטיסטיקה הכללית:

שתי הנבחרות אומנם בעטו המון לשער, אך 0% מתוך תיבת החמש(!)- עדות להגנות הטובות של שתי הקבוצות, שלא איפשרו מצבים חופשיים מול השוער. הגרמנים היו יותר אפקטיביים כשבעטו יותר מתוך הרחבה (61%) ופחות מרחוק, לעומת הספרדים שבעטו יותר מדי מרחוק (67%), ופחות מדי מתוך הרחבה (33%).

 

  • xG – שערים צפויים:   2.15 גרמניה מול 1.41 ספרד. המון מצבים, יתרון לגרמנים.
  • בעיטות למסגרת:   5 לגרמניה מול 6 לספרד. המון מצבים, שיוויוני מאד.
  • מצבים גדולים:   5 לגרמניה מול 3 לספרד, עם 4 שהוחמצו לגרמנים מול 2 בלבד של הספרדים. פה בהחלט ניתן לראות את יתרון משמעותי לגרמנים, שבפועל היו יותר מסוכנים, ובהחלט יכולים לראות עצמם מקופחים לאור התוצאה הסופית.

  • פוזשן: 51% גרמניה מול 49% ספרד. נצחון לגרמנים במעט.
  • בעיטות לשער: 23 גרמניה מול 18 ספרד, עם 5 למסגרת לגרמנים מול 6 לספרדים.- גם כאן יתרון קל לגרמנים.
  • אחוז דיוק במסירות: 85% גרמניה (עם 575 מסירות שהושלמו) מול 86% ספרד (עם 555 מסירות). שיוויוני מאד, שוב הגרמנים מעט יותר.
  • עבירות: 22 גרמניה מול 16 לספרד. משחק מאד אגרסיבי וקשוח, על גבול האלים.
  • קרנות:  5 גרמניה מול 1 בלבד ספרד. הספרדים איבדו גובה אחרי החילופים המוזרים של דה לה פואנטה, והמנשאפט התקיפו בנסיון להכריע את המשחק.
  • נבדלים: 2 גרמניה, מול 1 לספרד.
  • תאקלים: הספרדים היו הרבה יותר אגרסיביים, ועשו המון עבירות כדי לעצור את הגרמנים (145 תאקלים ללה-רוחה לעומת 124 בלבד למנשאפט).

3. הדינמיקה של המשחק:

3.1. השתלשלות העניינים:

מחצית ראשונה – 0-0:

שתי הנבחרות ניסו לבסס שליטה בכדור, אך התקשו כשהמשחק היה מאד אגרסיבי עם לא מעט עבירות, כנראה עקב גדול המעמד. השיא היה כשטוני קרוס, שלא כהרגלו, ביצע תאקל קשה על פדרי, והיהלום הקנארי נפצע במהלך ולא יכל להמשיך, והוחלף בדני אולמו המצויין. המשחק התאפיין בקצב גבוה והתקפות מרחבה לרחבה, כשהגרמנים תקפו בעיקר משמאל דרך דוד ראום המגן ההתקפי, אך הקרוסים המצויינים שלו לא הבשילו למצב מסוכן באמת. גם האברץ החלוץ, שירד מעט לאחור לנהל את המשחק, ניסה לספק מסירות טובות לחבריו, אך ללא הצלחה. לעומת זאת, כשהספרדים היו מעט מסוכנים יותר, כשהתקיפו נהדר דרך הכנפיים עם לאמין ימאל וניקו וויליאמס המהירים והטכניים. ולמרות זאת, המחצית נגמרה ללא שערים, אך משחק התקפי ומצויין של שתי הענקיות.

מחצית שניה:

זוהי מחצית שעמדה בסימן החילופים, משני הצדדים. נגלסמן המאמן הגרמני המצויין ביצע שני חילופים עם פתיחת המחצית: וירץ במקום לירוי סאנה ששוב איכזב, מה שאומר קשר התקפי בהאלף ספייס במקום שחקן כנף קלאסי – שינוי עמדה, אנדריך במקום אמרה צ’אן שאיכזב (קשר אחורי במקום קשר אחורי). כתוצאה מכך, גרמניה היתה הרבה יותר מסוכנת, בעיקר מאחר ווירץ נכנס חד ומדוייק למשחק, וגם עקב הלינקאפ הנפלא בין וירץ למוסיאלה.

לאחר מכן נגלסמן הכניס בדקה ה-57 את מיטלשטאדט ההגנתי יותר במקום ראום ההתקפי יותר, שהתחיל טוב את המשחק כאמור, אך נחלש עקב המאמץ הגדול שהיה צריך לבצע בסגירה ההגנתתית של הסטאר-בוי ימאל, וגם את ניקלאס פולקרוג החלוץ העוצמתי במקום גונדואן הקשר ההתקפי שאיכזב. שינוי מערך: גרמניה עברה לשני חלוצים. גרמניה נהיתה אפילו יותר מסוכנת, עקב הנוכחות של פולקרוג בחוד לצד האברץ. לעומת זאת, עבור הספרדים, דה לא פואנטה בהחלטה מעט מוזרה הוציא את ימאל והכניס את פראן טורס החלש, שלא תרם דבר למשחק ההתקפה הספרדי. ואכן, הגרמנים הצליחו להשוות, משער נהדר של וירץ בדקה ה-89, לאחר סדרת התקפות גרמניות.

ספרד איבדה גובה עקב החחילופים , והגרמנים תקפו שוב ושוב כדי לנצח את המשחק, וכמעט הצליחו. אך רק כמעט. שיוויון 1-1. הארכה.

הארכה:

הגרמנים היו טובים הרבה יותר, בעיקר עקב החילופים של זה לה פואנטה, שהוציא גם את ניקו וויליאמס המצויין, ונשאר למעשה ללא מחץ בהתקפה. אך סדרת החמצות של פולקרוג, אחת מהן בבעיטה לקורה לאחר שספק הופל (פנדל שייתכן היה צריך להשרק), החמצת ענק של האברץ שהיה צריך למסור אך הקשית מעל השוער והחוצה, ובעיטה אדירה של מוסיאלה שפגעה בידו של קוקורייה בפנדל ברור שלא נשרק ע”י טיילור- מנעו ממנה לממש את היתרון. וכשלא מבקיעים? סופגים. דני אולמו מצא את מיקל מרינו המחליף לנגיחה ווינרית לפינה. 1-2 לספרד. ומזה גרמניה כבר לא יכלה לחזור.


3.2. הגולים:

הגול ה-1 – דקה 51 – xG=0.09:

ימאל הנהדר נשלח לאגף, השתלט נפלא על הכדור, ולאחר פריצה נהדרת, חתך למרכז כהרגלו כפליימייקר כנף איכותי, נכנס לרחבה ואיתר במסירה רוחבית חכמה את דני אולמו המצטרף מאחור, שבעט פס חזק עלה רצפה מימין לשמאל, ישר אל הפינה הנמוכה של נוייר, שזינק ולא הגיע לכדור. 0-1 ספרד.

הגול ה-2 – דקה 89 – xG=0.14:

דיאןאיי של לברקוזן – ממש לפני סיום המשחק, התקפה נוספת של הגרמנים, כשהכדור שהרוחק מההגנה הגיע לפלוריאן וירץ, שנכנס נהדר למשחק כמחליף, שבעט נהדר בחצי וולה מימין לשמאל, והכדור המדוייק שלו פגע בקורה ונכנס, עם שום סיכוי לסימון להגיע אליו. 1-1 דרמטי.

שוב לקראת סיום הזמן, הפעם של ההארכה, שוב דני אולמו הנהדר התמקם באגף, וסיפק הרמה מסובבת נהדרת, אליה הגיע מיקל מרינו, הקשר האחורי של סוסיאדד, שהסתנן מאחורי רודיגר העייף, התרומם נהדר בצורה אתלטית ונגח נגיחה חזקה לפינה השמאלית העליונה של נוייר, שלא היה לו סיכוי להגיע לכדור. 1-2 דרמטי לספרדים, ושער הנצחון.

4. הזוית הטקטית:

4.1. העמדות הממוצעות/טקטיקה:

*הגרמנים: 

גרמניה תקפה המון דרך אגף ימין של קימיך (6), שמוקם מאד גבוה במגרש, כאשר האברץ (7) היה השחקן הקדמי ביותר. ניתן לראות כמה אחורי היה המגן השמאלי ראום (3), שהתקשה מאד לסגור את ימאל באגף שלו, ולכן לא תמך מספיק להתקפה, פרט לפתיחת המשחק הטובה שלו עם מס’ קרוסים. מעבר לכך, ניתן לראות את הפקק במרכז המגרש של המנשאפט, כאשר מוסיאלה (10) נכנס למרכז לצד גונדואן (21), והם היו קרובים מדי לקישור האחורי והמרכזי, ולא מספיק בעמדות תקיפה.

*הספרדים:

 

ניתן לראות שהשחקנים הקדמיים ביותר אצל הלה-רוחה היו כרגיל הקיצוני הימני ימאל (19), והשמאלי וויליאמס (17), אך הפעם החלוץ המרכזי מוראטה (7) היה יותר מדי מאחור ולמעשה הלך לאיבוד בסבך השחקנים במרכז. ויותר מזה, רודרי הנהדר (16) ורואיז (8) שיצרו בלוק חזק ואפקטיבי במרכז עשו את עבודתם, אך פדרי (20), שנפצע בשלב מאד מוקדם והוחלף,  מוקם ממש נמוך לצידם, ובמובן הזה, ספרד הרוויחה מהחילוף המצער, בכך שדני אולמו שנכנס הוא יותר קשר התקפי קלאסי, שעושה תנועות עומק, ומסכן את השער מרחוק. נשים לב גם ששני המגינים הספרדיים (קוקורייה (24), וקרבאחאל (2)) –  לא מספיק עלו להתקפה לעמדות תקיפה, עקב המאמץ ההגנתי הגדול שביצעו.


4.2 מפת איזורי התקיפה:

*הגרמנים: תקפו באופן שווה דרך שתי הכנפיים (35% מימין, ו-32% משמאל), עם קימיש הנהדר מימין וראום שהתחיל טוב אך נחלש משמאל, ואח”כ מיטלשטאדט מחליפו. כרגיל, מוסיאלה נכנס להאלף ספייס ולא שיחק באגף, וביחד עם גונדואן והאברץ הצליחו לייצר התקפות איכותיות מהמרכז (32%), כלומר, באלאנס התקפי אצל המנשאפט.

*הספרדים: תקפו בעיקר דרך הקיצוני הנהדר של בילבאו ניקו וויליאמס מהאגף השמאלי (41%) שהיה במשחק פנטסטי, אך גם מהאגף השני דרך ימאל (31%), וקצת פחות דרך האמצע, כאשר מוראטה החלוץ היה במשחק חלש יחסית, וזאת למרות אולמו הנהדר שנכנס מאיזור 14 הרבה לרחבה. משמע, ספרד שוב השתשמשה במשחק האגפים החזק שלה.

5. בולטים מעל כולם:

5.1. השחקן המצטיין – דני אולמו, הקשר ההתקפי של ספרד –  ציון 8.8  ב-FOTMOB. 

דני אולמו גם נבחר לאיש המשחק הרשמי – עם 12.9 ק”מ כיסוי, גול ובישול- די בצדק.

 

קשרה ההתקפי המצויין של לייפציג הוכיח שיש לו הרבה כדורגל, והיה פשוט נהדר, עם סיכון השער, והרבה תנועות לעומק הרחבה, ופשוט הכריע את המשחק. הבלונדי של ספרד רשם:

  • 112 דקות.
  • 1 שער.
  • 1 בישול.
  • 3 בעיטות לשער/2 למסגרת. – תרומה אדירה התקפית.
  • 4 נגיעות ברחבת היריבה.
  • 66 נגיעות. —דומיננטי מאד בהתקפת הלה-רוחה.
  • 42 פאסים ב-76.2% דיוק.– בפרמטר הזה הוא ללא ספק צריך להשתפר, להיות מדוייק יותר.
  • 3 מסירות מפתח. – פשוט נהדר.
  • 4 פאולים שסחט.
  • 0 תאקלים מוצלחים – ללא תרומה הגנתית, אך הוא קשר התקפי וזה מובן.
  • נוכחות משמעותית בכנף השמאלית ובהאלף ספייס השמאלי וגם בתוך הרחבה, כפי שמעידה מפת החום שלו.
מפת נגיעות בכדור דני אולמו: נוכחות אדירה באגף שמאל ובהאלף ספייס, כולל 4 נגיעות בתוך רחבת היריב.

5.2. השחקן המאכזב: ניקולאס פולקרוג, החלוץ המרכזי המחליף של גרמניה – החמיץ ללא הכרה – ציון בולרז 3.5.

אין ספק שפולקרוג הגבוה והחזק, היה חילוף מצויין של נגלסמן, שהוסיף המון מחץ להתקפה הגרמנית. יתרה מכך, מגיע לא מעט קרדיט לחלוצה של דורטמונד על עצם ההגעה למצבים. ואולם, מס’ 9 של המנשאפט היה לא מספיק מדוייק, כשנגיחה אחת שלו נעצרה ע”י סימון, נגיחה אחת הלכה ליד הקורה, ובעיטה אחת נבלמה בקורה והורחקה. אם היה כובש ולו מאחד ממצביו-  קרוב לודאי שגרמניה היתה מנצחת.


5.3. עוד בלטו במיוחד:

*גרמניה:

  • ג’מאל מוסיאלה:  הקשר ההתקפי של באיירן מינכן, שוב היה בלתי ניתן לעצירה עם הדריבלים המפורסמים שלו, עם הטעיות הגוף הלקוחות מכדורגל רחוב, יצר וניסה, סיכן את השער, אך לא היה מספק מדוייק.
  • ג’ושוע קימיך:  בניגוד למגן באגף השני ראום, שהתקשה והוחלף, קימיך היה פשוט נהדר בשני צידי המגרש: הגנתית, עשה את המקסימום מול ניקו וויליאמס הסילון הקטלני, והתקפית, תמך המון בהתקפה, יצר מצבים, ואף בישל את השער הגרמני, בנגיחה חכמה מאד לרוחב השער.
  • טוני קרוס: המלצר הגרמני, שזהו משחקו האחרון בקריירה, ועוד על הבמה הגדולה מכולן, שוב ניווט ביד רמה את משחק קבוצתו, היה שיאן הנגיעות בכדור משתי הקבוצות, מסר בדיוק רב, כולל הכדורים הארוכים הייחודים שלו, אך פתח את המשחק באגרסיביות יתר, עם מס’ עבירות קשות על שחקני ספרד, שלא כהרגלו.

*ספרד:

  • לאמין ימאל:  שוב הסטאר בוי הספרדי זהר, ולמרות שלא היה במשחק השיא שלו, ואף הוחלף בצעד תמוה ע”י מאמנו, היה מאד מסוכן באגף שלו, יצר מצבים, כשפליימייקר הכנף של ברצלונה אף בישל את שער היתרון הכ”כ חשוב של הספרדים, לאחר דריבל ופריצה מהאגף פנימה, עם מסירה חכמה מאד לרוחב הרחבה במוצאו את אולמו המצטרף.
  • ניקו וויליאמס:  חברו הטוב של לאמין, שמקושר רבות לברצלונה כהחתמה מרהיבה, שוב היה נהדר באגף שלו, ביצע דריבלים רבים, פרץ ויצר מצבים לחבריו ולעצמו, ולא היה רחוק לעלות על הלוח לאחרמבצע נפלא שבו מצא את עצמו באחד על אחד מול נוייר, אך בעט לא מספיק טוב, והכדור נהדף ע”י השוער הגרמני האימתני.
  • רודרי:  הקשר הפיזי והטכני של מנ’צסטר סיטי הגיע לעוד יום במשרד, היה מאד מעורב, גם בבילדאפ בקישור וגם בכל סוגי המאבקים: אוויריים, תאקלים, חטיפות, שחזורי כדור, ועזר ללה רוחה ליירצ הנעת כדור איכותית באמצע וגם לדחוף את הכדור קדימה להתקפה, בעזרת שותפו רואיז.

 

6. לסיכום:

אז מה היה לנו? שתי הנבחרות שהן ללא ספק הטובות ביורו הזה, גם מבחינת הסגלים שלהן וגם מבחינת איכות הכדורגל שהציגו, נפגשו למפגש ענקיות במה שהיה הגמר האמיתי- וסיפקו לנו משחק ענק, שעמד בכל הציפיות. ולא רק זה, שיכל ללכת לכל כיוון. סה”כ 41 בעיטות, עם 8 מצבים גדולים – מדברים בעד עצמם, על כמות סיכון השער במשחק נהדר מרחבה לרחבה.

ובכל זאת, גרמניה יכולה לראות את עצמה מאוכזבת, שכן המנשאפט לא נפלו מהספרדים, ואף גילו יתרון קל בלא מעט פרמטרים, כפי שמשתקף בסטטיסטיקה, וגם הגיעו למס’ מצבי פז עם האברץ ובעיקר פולקרוג, שעם מעט יותר חדות, היו כובשים ומעלים את גרמניה לשלב הבא. בנוסף, שערוריית שיפוט מצד אנטוני טיילור שלא שרק לפנדל מבעיטה אדירה של מוסיאלה שנבלמה בידו של קוקורייה הספרדי, בהחלט היתה מכריעה, כשהגרמנים עדיין מחפשים תשובות להחלטה הזו.

בסה”כ, ספרד, שאיבדה את פדרי בפציעה נוספת, היא עולה ראוייה, וגם נראית כמו הפייבוריטית הגדולה להניף את הגביע של היורו הנהדר הזה, ועבורנו האוהדים נותר רק להצטער שגרמניה האיכותית לא עלתה במקום אחת הנבחרות האחרות מהצד השני של ההגרלה.

 

 


טוני קרוס ביורו הזה:

ועל הפאסים שוברי הקווים של קרוס, עם 125 ביורו הזה – אין יותר מה להרחיב.

 

המלצר הגרמני, ששוב היווה פוקל פויינט לכל משחק הנעת הכדור  של המנשאפט, וחילק כדורים לכל דורש.

 

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    11 תגובות
    1. אלעד וייצמן כותב

      אלון כתבה נהדרת שלך כרגיל.
      הגואט שלנו

    2. אלכס כותב

      סיכום ללא דופי

    3. נדב כותב

      הכותרת היתה צריכה להיות השוד הספרדי!
      פנדל מארץ הפנדלים פשוט טייחו את זה כלא היה זה לא ייאמן!

      1. אלון פיאלקוב כותב

        צודק במאה אחוז, היתה פה שערוריית שיפוט מאד גדולה בעיני ולדעת רבים… מצד שני, מגיע גם קרדיט גדול לספרדים על השער השני הווינרי והנהדר. מה דעתך?

        1. נדב כותב

          הספרדים היו טובים וראויים לאורך כל הטורניר זה לא מוריד מהם כלום! הם לא אשמים בשיפוט המזעזע והם הכי ראויים לגמר מהצד שלהם אחרי שהעפילו.

          אבל לא כיף לראות משחקים כאלה חשובים ואיכותיים מוכרעים ככה…אני אוהד הולנד בכלל אבל לגרמניה וספרד הגיע להעפיל באותה מידה בדיוק (לטעמי הגרמנים היו קצת קצת טובים יותר) אז מבאס שזה הוכרע לא על כדורגל אלא על שופט הזוי.

          הסיכום שלך מוקפד ואיכותי אגב, תודה על זה.

    4. ולדימיר המילאנזי כותב

      אלון ה🐐♥️

    5. ניסים חליבה כותב

      יופי של סיכום אלון יקירי.
      יותר מ 2,000 מילים וזה נגמר מהר מדי (אומר את זה בתור מי שערך את הטקסט). יישר כוח.

      1. אלון פיאלקוב כותב

        תודה רבה נסים היקר:)

    6. Mia San Mia כותב

      סיכום מופלא למשחק שכאב מאוד

    7. סימס קווארצחליה כותב

      אחלה ניתוח, רק חולק עליך לגבי מאכזב המשחק:
      פולקרוג היה הרבה יותר טוב מהאברץ הנוראי, שהחמיץ, ולקח פעם אחר פעם החלטות לא נכונות שמנעו מגרמניה להתקדם.
      אגב, אחת ההחמצות של פולקרוג היתה צריכה להשרק כפנדל כשמשכו לו בחולצה והפילו אותו תוך כדי בעיטה. שיפוט מזעזע

      1. ניסים חליבה כותב

        לגבי המשיכה בחולצה, היה את אותו המקרה בדיוק באותו המשחק עם מוראטה.

    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן