דרבי בסימן אומנות המלחמה | ריאל מדריד 1-2 אתלטיקו מדריד

תכניות המשחק של צמד המאמנים, רגעי הקסם בשלושה שערים אדירים וניצחון לבן בסימן המשולש ההתקפי וגם המשולש הצרפתי. סיכום משחק.

אחרי 3 משחקים שהסתיימו בתיקו – הכרעה. הדרבי של מדריד הסתיים בניצחון ביתי של ריאל מדריד משערים של רודריגו ודיאס, בזמן שאתלטיקו רק השוותה זמנית משער של אלבראס. כצפוי, זה היה דו קרב טקטי משובח בו זכינו גם לקבל 3 שערים מרהיבים שממחישים עד כמה מדובר בכדורגל ברמתו הגבוהה ביותר.

בואו נצלול אל מה שקרה במשחק.

הרכבים וגישות

בצורה מסוימת שני המאמנים עלו במעין 442. בריאל מדריד זה היה נראה לעיתים כמו 433 או 4231 כשבראהים דיאס במשבצת של בלינגהאם, אבל ברוב הזמן, דיאס ברח שמאלה, כחלק מתכנית המשחק של אנצ’לוטי.

מהרגע הראשון היה אפשר לזהות את תכניות המשחק של שני המאמנים, כשלקרלו זה עבד קצת יותר טוב, והאמת היא, שבצורה מאכזבת מצד סימאונה, אצלו זה עבד פחות, למרות שריאל מדריד איפשרה לו לבצע את תכנית המשחק שלו.

אנצ’לוטי עלה למשחק הזה ללא מנהל משחק. אין סבאיוס, מודריץ’ על הספסל ואין את בלינגהאם שיהיה לציר התקפי של חוליית הקישור, ולכן קרלו זנח את האופציה לתקוף דרך המרכז והעביר את כובד המשחק של ריאל מדריד לכנפיים. מהעמדות הממוצעות של ריאל מדריד אפשר לראות איך בכנף ימין ישנם ואלוורדה ורודריגו, כשבכנף שמאל דיאס מייצר משולש התקפי עם ויניסיוס ומנדי. אנחנו נחזור לגישה הזו.

מהצד השני סימאונה ניסה לעבוד דרך היתרון המספרי שלו במרכז המגרש. אנצ’לוטי בחר במערך של 442 הגנתי וכך סימאונה הצליח לייצר 3 על 2 במרכז, משמע גריזמן, דה פול ובריוס אל מול צ’ואמני וקאמבינגה בלבד. זו גם הסיבה מדוע המשחק היה מאוזן מבחינת החזקת כדור כמעט שיוויונית.

הבעיה בהתקפת אתלטיקו מדריד לא הייתה הבחירה של סימאונה, היא הייתה הנכונה, אלא העובדה שדה פול, בריוס וגריזמן לא הצליחו להביא את היתרון המספרי שלהם לכדי יתרון התקפי במגרש. לא פעם הם היו לבד אל מול רחבת ריאל מדריד, אבל הכדורים לא הגיעו אליהם בזמן.

דה פול ובריוס ניסו ביחד 2 בעיטות בלבד, ובכך “הניצחון” הטקטי הנקודתי הזה מצד סימאונה, לא בא לידי ביטוי, זאת בעיקר כי ריאל מדריד לא התביישה לבצע בלוק נמוך וצופפה את השליש ההגנתי שלה.

כשרואים את העמדות הממוצעות יחד, אפשר לראות בבירור את המאבקים בכנפיים ואת היתרון שאתלטיקו ביססה במרכז המגרש, אך כאמור, היא לא ניצלה זאת.

כפי שאפשר לראות, ריאל מדריד תקפה בעיקר מהכנפיים וזה היה חלק מתכנית המשחק שלה. כך גם אתלטיקו מדריד, אך בניגוד לריאל שחקני הכנפיים שלה יצירתיים משמעותית פחות. לינו וסימאונה זה לא ויניסיוס ורודריגו, ולכן זה היה מאכזב לראות שאתלטיקו לא הצליחה לבוא לידי ביטוי דווקא דרך המרכז.

סטטיסטיקה ועל כר הדשא

המשחק כאמור היה מאוזן עם 51% שליטה לריאל מדריד, ולא יותר מדי ניסיונות בעיטה. 13 לריאל, 6 לאתלטיקו.
ריאל מדריד ניסתה לא מעט בעיטות חסרות סכנה מרחוק, בזמן שאתלטיקו כן הצליחה לבעוט מתוך הרחבה, אך מהצדדים ולא אל מול קורטואה.

גרף המומנטום ההתקפי ממחיש עד כמה המשחק לא היה באמת בשליטה של צד אחד, אלא משחק שנע מצד לצד, בקצב גבוה מצד אחד, אבל גם עם פעולות הגנתיות נהדרות של שני הצדדים שמנעו משחקנים כמו ויניסיוס ואמבפה לבוא לידי ביטוי, בזמן שריאל מדריד כן הצליחה לעצור מדי פעם את גריזמן ואלבארס, אך הצרפתי היה מעורב גם בבילדאפ ולכן ירד אחורה והיה מעורב יותר במשחק, בזמן שאלבארס היה תזזיתי מאד, נע ללא הפסקה במסדרונות שבין שחקני ההגנה ובסוף הצליח לייצר שער פלא מבעיטה מקצה הרחבה.

בשער הראשון של ריאל מדריד אפשר לראות בדיוק את תכנית המשחק של אנצ’לוטי.
בכחול – ויני ורודריגו. שני שחקני הכנף שמשחקים ממש עם רגל על הקו.
המטרה: לרווח את הגנת אתלטיקו מדריד הצפופה ולייצר בה שטחים גדולים, אליהם אפשר לחדור באמצעות כדור עומק (כמו שמסר פדה) ודריבל (כמו שביצע רודריגו). שימו לב גם למיקום של מנדי ופדה (בצהוב) שעומדים יותר פנימה, במה שנקרא ה UNDERLAP, ובכך איפשרו לויני ורודריגו לשחק על הכנף לבד כשצריך. תכנית מושלמת שהעניקה שני שערים לריאל מדריד אמש.

בשער השני של ריאל מדריד, היא שוב תקפה דרך הכנפיים, ושוב ראינו UNDERLAP של אחד המגנים, אבל הפעם גם ריאל הפעילה את המשולש ההתקפי שלה בכנף שמאל. בעמדות הממוצעות ראינו זאת היטב. ויניסיוס את מנדי את דיאס. בכל פעם שריאל מדריד הפעילה את המשולש הזה, הייתה תחושת סכנה מצד אתלטיקו. מה שכן, בגלל אופי המשחק והיתרון השברירי, לא ראינו יותר מדי פעולות שכאלה. חבל אבל מובן.

שימו לב אגב לאמבפה שהצליח לייצר לעצמו אחד על אחד ואם היה מגיע כדור רוחב, הוא היה מזנק עליו, עוד עדות לכך שהמשולש בצד שמאל פירק את הגנת אתלטיקו מדריד, ומצד שני, ראו איך איזור 14 המסוכן שמוקף בעיגול פשוט ריק משחקנים בלבן. ריאל מדריד פשוט ויתרה מרצון על התקפות מהמרכז.

השער של אתלטיקו מדריד הגיע מפעולה אישית מבריקה של חוליאן אלבארס וגם רכות מדאיגה מצד קאמבינגה, אך שימו לב שלמרות הפיגור, ולמרות שהגיעה אל איזור הרחבה של ריאל מדריד, אתלטיקו מדריד לא הצליחה להביא את היתרון המספרי שלה במרכז לידי ביטוי כשריאל מדריד מגנה על השער שלה בבלוק נמוך ובעמידה טקטית טובה.

ובכלל זה היה משחק אדיר לבראהים דיאס שמעבר לשער, רשם תמורה התקפית והגנתית נהדרת, ואחרי מספר משחקים חלשים יחסית הוכיח שהוא כן מסוגל לעשות את הפעולות הנדרשות לשחקן ברמות הגבוהות ביותר.

76 נגיעות בכדור, 50/53 מסירות (94%), 3/3 כדורים ארוכים ו 1/2 דריבלים. ציון 7.5 לדיאס.

פעולות אישיות הן חלק בלתי נפרד מהמשחק, וכך גם הגיעו שלושת השערים אמש, אך צריך תמיד לזכור שהפעולות האישיות האלו מתרחשות בתוך שיטה סדורה שמאפשרת לשחקנים האדירים האלו להראות את האיכות שלהם בדרך הטובה ביותר.

איש המשחק

הייתי כותב על עוד משחק של פדה ואלוורדה, האולר האורוגוואי שיודע לעשות הכל בצורה מושלמת, אך למרות משחק אדיר שלו כמגן ימני, אני חושב שדיברו עליו מספיק אמש, ולכן בחרתי במי שזכה לקבל ממני גיבוי לאורך תקופה ארוכה, גם כשנקטל ברשת כשלא שיחק בעמדת המקור שלו – צ’ואמני.

ללא מנהל משחק אחורי, צ’ואמני לקח על עצמו את משימת הניהול ועשה זאת בצורה נהדרת. מה שכן, היה לו הרבה יותר קל לשחק לצד מודריץ’ במחצית השנייה. מפת הנגיעות בכדור של צ’ואמני מראה עד כמה הוא היה דינמי ופעיל בשליש המרכזי של המגרש.

הקשר הצרפתי רשם אמש:

  • 96 נגיעות בכדור
  • 86/90 מסירות (96% דיוק)
  • 3 מסירות מפתח
  • 3/6 כדורים ארוכים
  • 2/2 ניצחונות קרקע (נתון טוב שמראה שהוא לא סתם נכנס למאבקים מיותרים)
  • 4 איבודי כדור בלבד
  • 3 חטיפות
  • 2 תיקולים מוצלחים

ציון 8 לצרפתי

חובה לציין עוד שני צרפתים. אפילו שלושה.

תחילה קאמבינגה. זו טענה שאני משמיע כבר תקופה ארוכה – למרות הכישרון הרב, הוא כרגע לא ברמה. קאמבינגה ממשיך להוכיח שהוא פשוט לא שחקן חכם. שהוא פזיז מדי. לא מדויק. לא יציב. לא עוזר לריאל מדריד לייצר דומיננטיות בקישור. זה פשוט לא עובד כרגע איתו. כן, מדובר בבחור צעיר ומוכשר, אבל קבלת ההחלטות שלו כמעט בכל אספקט היא מתחת לכל ביקורת. ציון 4 לצרפתי.

צרפתי נוסף שנשים עליו זרקור הוא פרלאן מנדי. משחק פנטסטי שלו אמש. הוא איים על השער, בישל שער, רשם 2 מסירות מפתח, היה מדויק מאד במסירות שלו עם 59/62 מסירות מדויקות (95%) כשהגנתית הוא ביטל לחלוטין את סימאונה הצעיר. ציון 7.5 למגן השמאלי.

אסיים את המשולש הצרפתי עם קיליאן אמבפה. לא משחק גדול. רחוק מכך. כאמור, ריאל מדריד תקפה דרך הכנפיים אבל במרכז היה צפוף מאד, מה שהקשה על אמבפה וגם על ויניסיוס שנכנס מדי פעם פנימה לבוא לידי ביטוי.

אבל הדבר המעודד אצל אמבפה זה המעורבות שלו במשחק ההתקפה. שנה וחצי אחורה כתבתי שאמבפה יכול להיות הבנזמה החדש של ריאל מדריד. שהוא מספיק טכני, מספיק חכם, מספיק מדויק ומגוון בכדי להיות חלוץ 9 מודרני שנע בחופשיות בשליש ההתקפי ויודע לבצע כמעט כל פעולה ברמה הגבוהה ביותר שלו.

מפת הנגיעות שלו בכדור ממחישה את הגיוון במשחק של אמבפה.

גם אמבפה וגם ויניסיוס לא היו במשחק גדול, אך כאמור זה הספיק לריאל מדריד שביצעה תכנית אחרת ולכן הצליחה בכל זאת לצאת עם ניצחון חשוב לקראת הקרב הגדול במטרופוליטנו.

1-0 לאנצ’לוטי על סימאונה. בואו נראה מה מכין צ’ולו לדון האיטלקי בגומלין.

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    1 תגובה
    1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) כותב

      איןןןן על ניסים חליבה

    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן