הדני השקט | כריסטנסן בעמדת הקשר האחורי

בעונה הקודמת אנדראס כריסטנסן היה העוגן של אחת מההגנות הטובות באירופה. העונה הוא מוצא עצמו נע בין ההרכב לספסל, המון רוטציות שפוגעות ביכולות התיאום שלו עם שאר שחקני ההגנה ולקינוח, הוא מוצא את עצמו בעמדת הקשר האחורי, דבר שהוא מתמודד איתו לא רע עד כה. ברצלונה מצאה פתרון לבעיה הבלתי חולפת שלה העונה?

כריסטנסן הגיע בתחילת העונה הקודמת לברצלונה לאחר עונה לא מוצלחת בצ’לסי. ההגעה שלו גרמה ללא מעט תהיות וספגה לא מעט ביקורות בעיקר בטענה שהוא לא מתאים לשיטה של ברצלונה והוא יודע לשחק רק כחלק משלישיית בלמים, כך שיחק בצ’לסי ובנבחרת דנמרק. כריסטנסן מבחינתו הגיע לקאמפ נואו במטרה להצליח ולהיות חלק מהרוטציה של בארסה. מהר מאוד הוא השתלב ותפס מקום קבע בהרכב של ברצלונה כבלם לצד אראוחו והיה חלק מרביעיית ההגנה המפורסמת BACK שכללה את באלדה, אראוחו, כריסטנסן וקונדה ונחשבה לאחת ההגנות הטובות באירופה דאז.

העונה הגיעו לסגל של ברצלונה איניגו מרטינס הבלם וז’ואאו קאנסלו המגן, דבר שהשפיע על כל קו ההגנה של הקבוצה בעיקר בגלל הרוטציות שצ’אבי עשה בין שחקני ההגנה. כריסטנסן חטף ביקורות רבות על היכולת ההגנתית שלו ביחד עם כל שחקני ההגנה ובצדק שהובילו לכך שאיבד את המקום שלו בהרכב והיה צריך להוכיח את היכולות שלו מחדש. השחקנים בחדר ההלבשה סיפרו עליו שהוא עבד מאוד קשה כדי להוכיח את עצמו מחדש וכינו אותו כ”רובוט תחרותי”. מה שבלט מאוד הייתה האישיות של הדני, הוא שמר על השקט שלו, לא עשה פרצופים ולא התאמן בלי חשק, דבר שראינו אצל שחקנים אחרים בעבר. הוא המשיך בשלו ולבסוף חזר להרכב והחל לחזור ליכולות שראינו ממנו בעונה שעברה. לאחר המון ניסיונות מצד צ’אבי למצוא את הנוסחה שתגרום לקבוצה שלו לספוג הכי פחות הוא הבין שההגנה של ברצלונה חשופה מאוד דווקא בגלל עמדת הקשר האחורי והחליט לצוות לשם את כריסטנסן.

צ’אבי בחר בכריסטנסן בעמדת הקשר האחורי מכיוון שיכולת הכדרור שלו ויכולת המסירה שלו די טובים, בטח בהשוואה לבלמים. הסיבה השנייה שצ’אבי בוחר בו היא היכולת שלו להבין את המשחק ברמה גבוהה והיכולת למקם את עצמו בצורה טובה שתעזור לו להשפיע על המשחק של ברצלונה.

החיסרון של סרחיו בוסקטס העונה מאוד מורגש בברצלונה. בחלק ההגנתי אין את הקשר שיודע בדיוק היכן לעמוד וללחוץ כאשר מגיע איבוד כדור למנוע התקפה מתפרצת של היריבה. בחלק ההתקפי אין את השחקן שיודע לנווט את המשחק של ברצלונה ולאפשר חופש פעולה של שאר שחקני הקישור אל רחבת היריבה, אין את השחקן שיודע לקבל את הכדור נכון ולבטל את לחץ היריבה בנגיעה ולהוציא את ברצלונה קדימה. למשבצת הזו, כריסטנסן מנסה להיכנס העונה.

כיבושים/ספיגות עד המחזור ה-27 בספרד:

עונת 22/23 – 53 כיבושים, 9 ספיגות בלבד.

עונת 23/24 – 56 כיבושים, 34 ספיגות.

בחישוב מהיר ברצלונה סופגת בקצב של כמעט פי 4 שערים לעומת העונה שעברה.

אז כמו שהבנו, בוסקטס אין לבארסה השנה וצ’אבי מבין שהוא חייב קודם כל שחקן שיחשוב הגנה בעמדה הזו, שיהיה קרוב לקו ההגנה כשצריך, שיחלץ כדורים במרכז השדה ו”ינקה” את הכדורים שנשלחים לקווים בהתקפות מעבר, אחר כך הוא כבר יחשוב כיצד ללמד אותו התקפה.

איך זה עובד עד כה?

תפקוד הגנתי :
תפקוד במשחק הלחץ :

ברצלונה לוחצת במערך של 4-1-3-2 . קו ההגנה עומד באזור קו האמצע, כריסטנסן עומד לפניהם במרכז המגרש, שלישיית הקשרים פרוסה לרוחב (ימין אמצע ושמאל), החלוץ והכנף לוחצים מקדימה את שחקני ההגנה.

התפקיד של כריסטנסן במשחק הלחץ מתחלק לשתי משימות: המשימה הראשונה היא לסגור כדורים ארוכים כדי ששחקני ההגנה לא יצטרכו לעזוב את העמדות שלהם והמשימה השנייה היא לא לאפשר לקשר היריבה לקבל את הכדור ובכך למנוע ממנה את היציאה קדימה.

תפקוד בהתקפות מעבר / לחץ לאחר איבוד כדור:

כניסות אל קו ההגנה: המיקום של כריסטנסן שמוצב לפני קו ההגנה מאפשר לו לחפות על שאר שחקני ההגנה ביציאות שלהם קדימה. כריסטנסן יודע לזהות יציאות קדימה של המגנים/הבלמים והוא פשוט מבצע כניסה מהקישור אל תוך קו ההגנה ובכך מחפה על השחקן שיצא. הכניסות האלו של כריסטנסן עוזרות למשחק ההגנה להיות מאורגן יותר ויעיל יותר. השימוש בכריסטנסן כקשר שיודע לחפות על קו ההגנה עוזר לקבוצה לספוג פחות שערים ממה שהיינו רגילים לראות.

התקפות מעבר / לחץ לאחר איבוד כדור: כמו שאנחנו יודעים ורגילים לראות, ברצלונה אוהבת להחזיק בכדור ולשחק גבוה מאוד עם קו ההגנה שלה כדי שיעזרו בהנעת הכדור ובמשחק ההתקפה. אחד התפקידים של בוסקטס בשנים האחרונות היה להתמקם נכון ולמנוע את התקפות המעבר בעזרת לחץ על השחקן שמחזיק בכדור. יכולת ההתמצאות שלו במרחב הייתה אדירה והוא הצליח בעזרתה להתמקם נכון ולבצע לחץ אפקטיבי על הכדור בעת הצורך.

אצל כריסטנסן זה שונה. הוא לומד לאט לאט את התפקיד ועדיין קשה ממנו לדרוש לבצע את הפעולות שהיינו רגילים מבוסקטס. מה שכן אפשר לראות זה את קבלת ההחלטות שלו בעת איבוד הכדור. לפעמים הוא בוחר לצאת וללחוץ את הכדור, לפעמים הוא בוחר לעמוד ולעכב את התקפת המעבר כדי לאפשר לחבריו להתמקם ולהסתדר בהגנה, ולפעמים ניתן לראות אותו יוצא אל הקווים כדי “לנקות” את הכדור מהקווים ולמנוע את התקפת המעבר. במקרים בהם הכדור מגיע לאגף והוא רואה שקו ההגנה מסודר הוא מתמקם במרכז ההגנה לפני הבלמים ומונע כניסות של שחקנים מקו שני אל תוך הרחבה של ברצלונה.

תפקוד התקפי:
בניית משחק/build up:

בבניית המשחק של ברצלונה כריסטנסן ממוקם ביחד עם פרנקי דה יונג מאחורי קו הלחץ הראשון של היריבה, שם הוא מחפש לייצר אופציית מסירה אליו ונע כדי לקבל את הכדור. שיתוף הפעולה של עם פרנקי דה יונג די מעניין וניכר לעין שדה יונג מרגיש נח יותר בבניית המשחק ונע כשחקן חופשי, יורד אל בין הבלמים ועוזר להזיז את הכדור, זז ימינה ושמאלה בחופשיות ונע לעומק כשצריך וכריסטנסן? הוא נע בהתאם לפרנקי, משתדל לא להפריע לתנועות שלו ומנסה להיות יותר אפקטיבי בהנעת הכדור.

משחק ההתקפה:

כריסטנסן במשחק ההתקפה משמש כשחקן שנותר טיפה מאחור, הוא זה שאחראי על העברת הכדור מצד אל צד כאשר זה ניתן. כשזה לא ניתן או שהוא מחפש להכניס כדור לקשרים הקדמיים יותר פרנקי וגונדואן, או שהוא משחק אחורה לבלמים.

כריסטנסן כמעט ולא מאבד את הכדור. יש שיאמרו שהוא אחראי מאוד ולא מחפש לבצע כדרורים מיותרים עם הכדור והולך רק על המסירות הבטוחות ויש שיאמרו שהוא מפחד להכניס כדורי עומק שיקדמו את משחק ההתקפה של ברצלונה כדי לא לטעות.

תכונה התקפית נוספת שלו שבלטה במשחקים האחרונים היא זיהוי שטח פנוי וביצוע תנועה אליו במטרה לקבל את הכדור. ניתן לראות שכריסטנסן סורק את המגרש כל הזמן ומחפש שטחים שניתן לנוע אליהם, הוא לא מהסס לבצע תנועות לעומק במטרה לקדם את המשחק של בארסה ולהגיע לאזורים הקרובים לשער היריבה.

את התכונה הזו לא היינו רגילים לראות בשנים האחרונות מעמדת הקשר האחורי של ברצלונה, כריסטנסן מביא משהו משלו למשחק ההתקפה שלה, משהו שונה אך נראה כרגע יעיל.

ההשפעה ההתקפית של כריסטנסן על הקבוצה:

התפקוד של כריסטנסן כקשר אחורי משפיע כמובן על כל הקבוצה אך ישנם שחקנים ספציפיים שמצליחים לבוא יותר לידי ביטוי מהרגע שהוא הוצב שם.

גונדואן ופרנקי – כאשר גונדואן שיחק בעמדות אחוריות יותר, בארסה נתקעה בהתקפה, משהו לא עבד נכון, זה בלט מאוד לעין. כעת לגונדואן יש יותר חופש פעולה ופחות אחריות הגנתית ולכן אנחנו יכולים לראות אותו משחק בצורה חופשית ומגיע לאזורים המסוכנים, משם הוא מזין את שאר שחקני ההתקפה. את פרנקי אנחנו רואים מבצע את אותן פעולות, הוא חופשי יותר, הוא נע קדימה בדריבל וגם ללא כדור אך עכשיו יש מי שישמור לו על הגב אם משהו משתבש.

לבנדובסקי – מאז שכריסטנסן הוצב כקשר לבנדובסקי נראה טוב יותר. ברור שזה לא רק בגלל כריסטנסן אבל הסיבה שהקשרים הקדמיים חופשיים יותר ויכולים להתעסק במשחק ההתקפה של ברצלונה משפיע גם על החלוץ הפולני. כשהוא מוזן מהקשרים שמאחוריו אנחנו מקבלים את לבנדובסקי של העונה שעברה.

קאנסלו וקונדה – כמו שראינו בתפקוד ההגנתי של כריסטנסן בהתקפות מעבר הוא יוצא לקווים ו”מנקה” את הכדורים שמגיעים משם, דבר שמאפשר למגנים חופשיות ותמיכה בהתקפה של ברצלונה. קאנסלו תמיד הרגיש בנוח לעלות ולהיות חלק במשחק ההתקפה אך קונדה פחות ומאז שכריסטנסן קשר רואים שקונדה מצטרף יותר ומשחק גבוה יותר, דבר שהופך את בארסה למגוונת יותר במשחק האגפים שלה.

נראה שההצבה של כריסטנסן כקשר עוזרת מאוד בחלק ההגנתי, הקבוצה סופגת הרבה פחות במשחקים האחרונים ונראה שצ’אבי השיג את המטרה שלו עם התפקוד של הדני. בחלק ההתקפי הוא לא תורם הרבה לסטטיסטיקה אך הוא מאפשר חופש פעולה לשאר הקבוצה, דבר שהוא לא פחות חשוב. כרגע נראה שהליהוק הזה יעיל ועוזר לבארסה, השאלה הגדולה האם זה יחזיק לאורך זמן וכריסטנסן גילה את עצמו מחדש? או שמא זה פלסטר לבעיה עמוקה בהרבה יותר?

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    7 תגובות
    1. מאיר אשואל כותב

      וואו איזו כתבה!!

    2. סארי כותב

      אלוף! כתבות מעניינות ובצבע כמו תמיד

    3. ראמאדן בנזי כותב

      אין באמת לברסה ברירה, היא חייבת נוכחות באמצע, היא חייבת עוד שחקן שיעצור התקפות ויוסיף מימד של פיזיות. לא הגיוני שברסה באמצע חלשים פיזית, גמדים, לא מהירים איך אפשר לשחק ככה? כולם ראו בקלאסיקו נגד הבהמות האתלטים של ריאל. כריסטנסן לא איזה זריז ולא גאון כדורגל, אבל אין ברירה, חייב את הגובה והמימדים הפיזיים שלו שיעזרו להגנה וישחררו את קנסלו גונדואן ועוד קדימה…

    4. אייל כותב

      בוקריס אתה עילוי, לא סתם אתה בבולרז.
      תודה על כתבה לפנתיאון!!

    5. משתמש אנונימי (לא מזוהה) כותב

      וואו איזה כתבות יש לך!! משאיר טעם של עוד..

    6. יאיר כותב

      רוצה לפרגן על כתבה מרתקת ששינתה לי את קו המחשבה לגבי כריסטנסן, הייתי נגד העמדה החדשה שלו אבל עכשיו אני רואה שאולי בעצם יש תקווה לגביו.

    7. ספיר כותב

      נועם ממש אוהב את הכתבות שלך, אתה פשוט מעולה!

    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן