ההרכב המנצח – פרק 3: כל הזמנים בקופה אמריקה
ברוכים השבים אל “ההרכב המנצח”.
סדרת כתבות בה חברי צוות בולרז יתחרו ראש בראש על בניית הקבוצה הטובה ביותר, כל פעם על פי אותם חוקים אך במסגרת (ליגה, קבוצה, לאום או טורניר) שונה.
אתם תקבעו בתגובות ואו בערוצים השונים של בולרז למי יש את ההרכב המנצח!!!
בכתבה הנוכחית – שחקנים ששיחקו בקופה אמריקה.
חברי הצוות יתחרו ראש בראש ובכל פעם בסוף התחרות אתם תבחרו בתגובות את הקבוצה הטובה ביותר, זאת שאתם חושבים שניצחה את שאר הקבוצות בתחרות.
לכתבה הראשונה בסדרה – ההרכב המנצח של העידן המודרני.
לכתבה השנייה בסדרה – ההרכב המנצח של כל הזמנים היורו
אז איך זה עובד? סקירה מהירה של חוקי הפורמט
מנהל הפרויקט והמנחה ידידיה לנדאו: בחירת השחקנים היא בשיטת דראפט, בו כל כתב בתורו (הסדר נקבע בהגרלה מראש) בוחר שחקן אחד אותו הוא רוצה לקבוצה.
המשתתף הבא בתור יכול לבחור כל שחקן שירצה מלבד אלו שכבר נבחרו.
- כל תחרות מורכבת משלושה חברי צוות בולרז שיתחרו ראש בראש.
- במשך 11 סיבובים כל אחד בוחר שחקן לקבוצה שלו. לכל משתתף יש דקה לבחור שחקן, במידה והוא לא בחר בזמן הנתון הוא יקבל שחקן בצורה אקראית ממנחה התחרות.
- כל משתתף בונה את הקבוצה שלו על פי מערך ושיטת משחק שהוא רוצה. המטרה במשחק היא לבנות את הקבוצה הטובה ביותר. לבחור את השחקנים שסקאלת היכולות שלהם משתלבות ביחד הכי טוב. גם בחלק ההגנתי וגם בחלק ההתקפי. להקים את הנבחרת שתנצח את הנבחרות של שאר הכתבים במשחק היפותטי.
- בחירת השחקנים היא שקופה כלומר, המשתתפים רואים בזמן אמת אלו שחקנים בחר כל מתחרה וכך הם יכולים לעשות התאמות בזמן אמת.
- בתחרות הפעם הבחירה היא אך ורק שחקנים ששיחקו אי פעם בקופה אמריקה.
הרכב מנצח – משתתפי התחרות.
ידידיה לנדאו הוא מנחה התחרות, כתב וחבר צוות
סושייאל. אוהד אתלטיקו מדריד
בתחרות השנייה של ההרכב המנצח יתחרו שלושה חברי צוות הכתבים.
- ניסים חליבה – מייסד בולרז והעורך הראשי.
- ירדן שגרמן – כתב המערכת. ארגנטינאי ואוהד מושבע של הנבחרת.
- ידידיה לנדאו – מנחה התוכנית שהפעם גם מתחרה!
לאחר הגרלה שערך המנחה נקבע שירדן בוחר ראשון, ידידיה שני וניסים (שוב) שלישי.
וזה הסדר במשך 11 הסיבובים עד שלכולם יהיה הרכב.
לאחר ההקדמה הגיע הזמן לחלק המרכזי של התחרות – בחירות השחקנים.
כזכור הסדר הוא:
- ירדן.
- ידידיה.
- ניסים.
הבחירות – 60 שניות זוז!
סיבוב ראשון:
- ירדן – אנחל די מריה
- ידידיה – מסי
- ניסים – מארדונה
סיבוב שני:
- ירדן – רוברטו קרלוס
- ידידיה – רונאלדו נזאריו
- ניסים – פלה
סיבוב שלישי:
- ירדן – פסרלה
- ידידיה – רונאלדיניו
- ניסים – די סטפאנו
סיבוב רביעי:
- ירדן – רומאריו
- ידידיה – קאפו
- ניסים – קמפס
סיבוב חמישי
- ירדן – זאנטי
- ידידיה – ריבאלדו
- ניסים – אז’אלה
סיבוב שישי:
- ירדן – גרניצ’ה
- ידידיה – קאסמירו
- ניסים – רדונדו
סיבוב שביעי:
- ירדן – חואן סבסטיאן ורון
- ידידיה – לוסיו
- ניסים – מסצ’ארנו
סיבוב שמיני:
- ירדן – טיאגו סילבה
- ידידיה – דייגו גודין
- ניסים – דני אלבס
סיבוב תשיעי:
- ירדן – גי’לברטו סילבה
- ידידיה – חואן פבלו סורין ”חואמפי”
- ניסים – נילטון סנטוס
סיבוב עשירי:
- ירדן – ריקלמה
- ידידיה – סוארז
- ניסים – אוסקר רוג’רי
סיבוב אחד עשר:
- ירדן – דיבו מרטינז
- ידידיה – אליסון
- ניסים – גויקוצ’אה
הרכב מנצח – סיכום ביניים
לאחר שכולם סיימו לבחור הגיע הזמן שכל אחד יסביר את המערך שלו ואת הרציונל שעומד מאחורי הבחירות שלו. איך השחקנים משתלבים בשיטה. איך כלל השחקנים משתלבים ביחד בשיטת המשחק.
זכרו! אתם אלו שקובעים מי בנה את הקבוצה הטובה ביותר.
ירדן
בבניית הקבוצה שלי בחרתי מערך דינמי ואסטרטגי שמתאים את עצמו לשלבים שונים של המשחק.
מערך 4-2-3-1, שמשתנה ל- 3-3-3-1 בבילד אפ וכשהכדור ברגליים של הקבוצה שלנו.
ההגנה מעוגנת על ידי תיאגו סילבה ופסארלה, שניים מהבלמים הטובים בהיסטוריה הדרום אמריקאית ועם המון ניסיון עם הכדור ברגל, מה שמאפשר להם להתחיל וליזום את הבילדאפ ממש מאחור. זנטי מספק תמיכה ממש בקו שלהם, ומתאים את עצמו למיקום הכדור ולהתקדמות הכדור, מה שעוזר לשמור על קו הגנה יציב ובעת הצורך עוד שחקן שמשתתף בהנעת כדור וביצירת שטחים.
סבסטיאן ורון הוא קריטי במערך שלנו; הוא משמש כמקשר בין ההגנה להתקפה, משחק עמוק כדי להבטיח מעברים חלקים. רוברטו קרלוס מקבל את החופש לנוע באגף, משתמש בכושר, בקצב ובמיומנות שלו כדי לדחוף קדימה, בעוד ז’ילברטו סילבה מחפה עליו בהגנה ומשמש כמקשר בין המרכז לצד שמאל.
הקישור וההתקפה שלנו בנויים כדי למקסם את היצירתיות של השחקנים. ריקלמה, שמשחק כמספר 10 חופשי, מנצח על ההתקפות שלנו, ממש כמו שחאמס רודריגס עושה עבור קולומביה בטורניר הנוכחי. החופש שיש לו ומוח הכדורגל המבריק שלו מאפשר לו לנצל מרחבים וליצור הזדמנויות. באגפים, די מריה מושך ממש לקו החוץ של המגרש ובעצם מותח את ההגנה משמאל במטרה לבודד אותו מול המגן, מה שמאפשר לו לחתוך למרכז המגרש וליצור יתרון מספרי במרכז החלק ההתקפי של המגרש של 4 שחקני התקפה, או לחלופין לייצר הרמה או כדור רוחב למרכז הרחבה. בצד שמאל, גרניצ’ה עומד טיפה יותר לכיוון המרכז כדי לשבש את ההגנה המרכזית, ומאפשר לרוברטו קרלוס לייצר עקיפה בנוחות וביעילות כשהשומר בעצם נצמד לגרינצ’ה, ובכך משמש כנף נוסף לדי מריה. בחלק הקדמי, תפקידו של רומאריו הוא לשגע את ההגנה היריבה עם תנועה בלתי פוסקת ויכולת התמקמות מהטובות בהיסטוריה, דבר שנתמך באופן יצירתי על ידי הקשרים די מריה וריקלמה (וגם ורון) בכדורי עומק.
מבחינה הגנתית, כשאנחנו מאבדים את השליטה בכדור, אנחנו חוזרים מהר מאוד למערך 4-2-3-1, ויוצרים בלוק יציב ועמיד באמצע. מבנה זה לא רק מבצר את ההגנה שלנו, הוא גם מכין אותנו למעבר מהיר במקרה הצורף. דיבו מרטינס, השוער שלנו, מביא יכולות וביטחון יוצא דופן לקבוצה, ומחזק את היציבות ההגנתית שלנו. הנוכחות שלו היא חלק גדול מהסיבה שאני רואה בו את אחד השוערים הארגנטינאים הגדולים ביותר. האסטרטגיה הכוללת של הקבוצה שמה דגש על הגנה אגרסיבית בשילוב התקפות יצירתיות, מהירות וחדות, מה שהופך אותנו לדומיננטיים בשני שלבי המשחק.
ידידיה
עד עכשיו הנחתי את המשחק מהצד, אבל הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולבנות הרכב בעצמי.
אז ככה נבנתה הקבוצה שלי, והרי היא לפניכם:
”ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה”
ניסים בטח יספר לכם שהוא בנה את ההתקפה האימתנית ביותר שידע המשחק, ובכן, בואו אני אראה לכם איך עושים את זה נכון.
משחק ההתקפה של הקבוצה מבוסס על משחק אקטיבי, שוטף ומהיר. הקבוצה יוזמת, שולטת במשחק ומתבססת על משחק מהיר עם הכדור.
המערך של הקבוצה שלי הוא 4-1-3-2.
בחלק הקדמי ביותר נמצא רונאלדו פנומו. מי שזכה לראות אותו בשיאו יישבע שמדובר בחלוץ הטוב בהיסטוריה. ברזילאי לפי הספר עם יכולות כדרור וטכניקה עילאית. בעיטה עוצמתית וחוש מיוחד לשערים. לצידו נמצא לואיס סוארז, שמכניס למשחק את העוצמה הפיזית והטירוף שכל כך מאפיין אותו. שניים הכובשי השערים הגדולים בהיסטוריה.
מאחוריהם בצד ימין נמצא ליאו מסי, ובכן, כולכם יודעים מה יש לו להציע. בצד השמאלי נמצא הקוסם, המכשף, מי שנולד עם כדור מחובר לרגל האיש והאגדה רונאלדיניו.
תחשבו רגע על שלישיית ה-MSN. אין אחד שלא ראה אותם והזיל ריר מול המסך. עכשיו תיזכרו בכל הרגעים בהם הם הביאו את משחק ההתקפה לידי שלמות. מטורף נכון? עכשיו תחליפו את ניימאר ברונאלדיניו. תוסיפו מקדימה את החלוץ הטוב בהיסטוריה ותקבלו את הדבר הבא: MSRR – ליאו מסי, לואיס סוארז, רונאלדו נזאריו ורונאלדיניו.
אה, ואם זה לא מספיק לכם גם ריבאלדו מצטרף מאחורה עם רגל שמאל שמייצרת בעיטות כאילו נורו מלוע של תותח. בין הבודדים שזכו בכל התארים הקבוצתיים והאישיים האפשריים.
ניהול המשחק הוא על ידי ריבאלדו המחונן. כשבכל פעם מצטרף אליו מסי מצד ימין או רונאלדיניו משמאל. בעת הצורך סורין (אליו נגיע בהמשך) יעלה לשחק כקשר בצד שמאל.
היכולת לתקוף מכל מקום במגרש יוצרת המון לחץ אצל הגנת היריבה. מהצדדים מצטרפים המגנים: בצד ימין – קאפו. הכדורגלן שלדעת רבים הוא המגן הגדול בתולדדות המשחק. זכה פעמיים במונדיאל ופעמיים בקופה אמריקה.
בצד שמאל – חואן פבלו סורין המכונה ”חואמפי”. קפטן נבחרת ארגנטינה שפרש בשנת 2006. נחשב למגן השמאלי הטוב ביותר ששיחק בנבחרת ארגנטינה. במשך הקריירה שיחק לעיתים אף כקשר שמאלי כך שיכול לעזור בבניית המשחק וסחיבת הכדור.
קאפו מצד ימין ו”חואמפי” בצד שמאל. מן מערך 3-3-4 מה שיוצר אינספור אפשרויות:
אם מדובר בפריצה מהאגפים במטרה למסור או להגביהה אל תוך הרחבה. או אם זה משחק מסירות דרך האמצע כשבקצה מחכים סוארז ונזאריו.
קאפו מסי וסוארז בצד ימין. סורין רונאלדיניו ורונאלדו פנומו בשמאל. ריבאלדו באמצע מגשר בין הצדדים.
שבעת המופלאים.
קאסמירו בתפקיד הקשר האחורי הוא הגרזן של הקבוצה. הוא נשאר מעט מאחורה וביחד עם לוסיו וגודין יוצרים בלוק חוסם למקרה של איבוד כדור.
בהגנה הקבוצה יורדת אחורה למערך 4-1-3-2
הסכנה מאיבוד כדור למסי/רונאלדיניו/ריבאלדו תחייב את היריבות לא לשחק עם קו אחורי גבוה מידי מה שיקל על ההגנה.
קאסמירו לוחץ את מוביל הכדור כשמאחוריו שומרים על הרחבה שניים מגדולי הבלמים איי פעם: לוסיו הברזילאי, שהדרך היחידה לקחת לו כדור במאבק אווירי זה עם סולם. ודייגו גודין האורוגוואי שהופיע יותר מכל אחד אחר בנבחרת שלו ולעבור אותו זה כמו לנסות לעבור דרך קיר.
המהירות האדירה והיכולות ההגנתיות של המגנים שלי תוכל להתמודד כמעט עם כל שחקן התקפה יריב. בשער נמצא אליסון שאמון על משחק הרגל של השוער המודרני מה שיעזור לשחרר את הלחץ במקרה של לחץ גבוה של שחקני היריבה.
ברגע שיש חטיפת כדור מהיריבה – מסי ורונאלדיניו מעיפים את הכדור למעלה וסוארז ונזאריו כבר יטפלו בשאר. (תדמיינו את הגול השני של נבחרת ארגנטינה בגמר המונדיאל – שתיים שלוש נגיעות בכדור ונזאריו לבד מול השוער. ספויילר: זה יהיה גול).
חשוב לי לציין שתי נקודות נוספות.
א. מצבים נייחים. אם זה קרן או כדור חופשי שמוגבהה לרחבה, יש לי את המגביהים הטובים בעולם. מסי, ריבאלדו ורונאלדיניו. אל הכדור יחכו נוגחי על כמו סוארז רונאלדו וגודין (שכבש בגמר ליגת האלופות ושער שהביא לו את אליפות ספרד – שניהם עם הראש).
ב. בעיטות חופשיות. מכל טווח ומכל צד, רק צריך לבחור בין מסי רונאלדו ריבאלדו ורונאלדיניו. כל בעיטה חופשית היא 50% גול, מה שגם ירתיע בלמים לעשות עבירות בטווח בעיטה ויקל על שחקני ההתקפה בדריבלים וכדרור.
—
פילוסופיית המשחק היא כל מה שאנחנו אוהבים בכדורגל דרום אמריקאי – קבוצתיות ששומרת תיאום מופלא ולא פוגעת ביכולות האישיות של השחקנים אלא להפך – כל שחקן עם יכולות אישיות אדירות שהופכות את המשחק לבלתי צפוי ובלתי ניתן להגנה. תמיד יש איך לפרוץ את קווי ההגנה בדרך אל השער. שחקנים עם יכולות שליטה בכדור טכניקה ודריבל אדירות, תשוקה, משחק מהיר ודינמי שלא מחייב אחזקה אינסופית בכדור סטייל פפ, והגנה קשוחה שלא תהסס לכסח אם צריך.
אז זאת הקבוצה שלי, מקווה שנהנתם ממנה, ובהצלחה למי שינסה להתמודד עם הקבוצה הזאת.
ניסים
שוב אני שלישי, הפעם זו הייתה בת זוגו של ידידיה עם הכדורים החמים.
החיים קשים, וככה לקחו לי את מסי על הסיבוב הראשון.
אבל אל דאגה – באתי מוכן לקרב וככה נבנתה לה הקבוצה הבאה:
המטרה מהרגע הראשון הייתה לייצר את ההתקפה האימתנית ביותר שראתה דרום אמריקה וטורניר הקופה אמריקה, ולמרות מעידה קטנה (קמפס במקום באטיסטוטה) ההתקפה המרובעת עם קמפס (האדיר) ופלה (מלך ברזיל) בחוד כשמאחוריהם הגאונות הבלתי נתפסת של דייגו מראדונה והעוצמות האדירות של די סטפנו שיכול לשחק כמעט בכל תפקיד בהתקפה היא התקפה בלתי ניתנת לעצירה.
כן אלו שחקנים שרובנו לא ראו במו עיניהם אך שלא תטעו, הם גדולי המשחק. אלים על כדור הארץ. שחקנים כל כך עוצמתיים שהסיפור שלהם ילווה את עולם הכדורגל גם בעוד עשרות שנים. או בקיצור, תפתחו ויקיפדיה ותקראו על מעלליהם ואז תפתחו יוטיוב ותהנו מכל רגע.
המערך 4222 נוצר כאמור בכדי לייצר את הרביעייה ההתקפית האימתנית ביותר.
בשיטה הזו ישנם גם צורך בבונה משחק אינטיליגנטי שיוכל לשלוט בקצב וגם לקחת חלק כקשר אחורי לכל דבר – ולכן בחרתי בפרננדו רדונדו, אחד הקשרים האחוריים הגדולים ביותר שיצאו מארגנטינה וסוחב כדור אולטימטיבי שיכול לקחת כדור מהבלמים ולרוץ איתו עד לשליש ההתקפי, כשלצידו חאבייר מסצ’ארנו, גרזן שכותש וכותש ללא הפסקה במשך 90 דק’ ואחד שיכול גם לשחק כקשר אחורי וגם לרדת אל בין שני הבלמים ולייצר מעין שלישיית בלמים עוצמתית כשלפניהם כאמור המאסטרו רדונדו.
כמובן שבמערך שכזה בו בעצם אין שחקני כנף, מי שנדרשים לחרוש את הקו הגנתית והתקפית באותן העוצמות הם המגנים בשני הצדדים.
בימין דני אלבס, זוכה קופה אמריקה פעמיים ואחד המגנים הגדולים ביותר שידע המשחק. שחקן מעוטר תארים ומגן התקפי פנטסטי שלמשך שנים ארוכות היה הטוב בעולם. אלבס האדם חטא בגדול וכעת הוא משלם על כך בעונש מאסר, אך כאמור, דני אלבס השחקן היה פלא התקפי בהגנה.
נילטון סנטוס נחשב לאחד הסמלים הגדולים ביותר של בוטאפוגו בה שיחק כל חייו, ולאחד המגנים השמאליים התוקפים הטובים ביותר בהיסטוריה של ברזיל אשר זכה בשני גביעי עולם בשנות ה 50 וה 60.
צמד הבלמים רוברטו אז’אלה ואוסקר רוג’רי שהופיע בשלושה גביעי עולם, והנבחרות בהן שיחק זכו בגביע במונדיאל 1986 ובסגנות במונדיאל 1990. הוא מחזיק בשיא ההופעות במדי הנבחרת בקופה אמריקה עם 21 משחקים. רוג’רי היה שותף גם לזכייתה של ארגנטינה בקופה אמריקה בשנים 1991 ו-1993.
לא הרבה מכירים את רוג’רי אך הוא נחשב לאחד מגדולי שחקני ההגנה בארגנטינה.
בשער סרחיו גויקוצ’אה – אחד מעוצרי הפנדלים הגדולים שידעה דרום אמריקה ואחד שזכה פעמיים עם ארגנטינה בקופה אמריקה וכמעט במונדיאל עצמו.
הפילוסופיה הטקטית של הקבוצה היא לייצר בעצם שליטה בכדור (לא בהגזמה), להתקיף דרך המרכז עם רדונדו ומסצ’ארנו בבילדאפ, ולמצוא את מראדונה ודי סטפנו בכיסים, בזמן שצמד המגנים כבר תוקף על הקו ומייצר את האופציה למעקף מהצדדים לקראת הרמות כדור נדרשות וריווח ההגנה.
מראדונה ודי סטפנו מקבלים חופש תנועה מוחלט, כל אחד בצד שלו במגרש וכל תנועה שלהם אחורה משרתת את צמד החלוצים שיכולים לקבל עוד שטח לפניהם ואת האפשרות למשוך החוצה את הבלמים.
עם כדורגל מהיר וחופשי, בדיוק כמו שאני אוהב לראות ולשחק, המטרה היא לנסות למצוא את השער כמה שיותר מהר מבלי לחשוב יותר מדי, ולהעזר בטכניקה האישית של רוב שחקני הקבוצה שכל אחד מהם הוא מאסטר עם הכדור.
בהגנה הקבוצה תעמוד ב 442 קווים מסורתי, ללא יותר מדי לחץ על הכדור, ככה שכל כדור שיורווח בחלק האחורי יוכל להיזרק ימינה אל מראדונה או שמאלה אל די סטפנו או כמובן ישר אל פלה הנפלא או קמפס כמעין חלוץ מטרה.
מי שקרא את החלק הראשון, כבר מכיר את הפילוסופיה החדשה שלי לה אני קורא Roaming Football. הקבוצה הזו לא תהיה שונה.
מאחל ליריביי בהצלחה.
עכשיו תורכם:
אז על מה בעצם אתם אומרים להצביע?
כל הקבוצות מורכבות משחקנים אגדיים שמקומם בדפי ההיסטוריה כתוב באותיות של זהב.
אתם לא מצביעים על מי בחר את השחקנים הכי טובים, אלא על מי הצליח להרכיב את סגל השחקנים שיעבוד הכי טוב ביחד עם השיטה המוצלחת ביותר.
איזה קבוצה תנצח את השתיים האחרות בטורניר היפותטי בו שלושת הקבוצות משתתפות.
אז ראיתם את הקבוצות, קראתם את ההסברים על כל קבוצה ועכשיו הגיע הזמן להצבעה:
מה הוא ההרכב המנצח!?
הצביעו בתגובות ובסקר.
חחח וואו ההרכב של ניסים מפגר לגמרי אין תחרות עם מראדונה די סטפאנו ופלה בהרכב אחד…הם 3 מ10 השחקנים הטובים בהיסטוריה.
התלבטות קשה בין ניסים לידידיה, אבל לדעתי ידידיה ניצח, סורי ניסים;)
ההתקפות אצל שניכם מדהימות, אבל השילוב של השחקנים של ידידיה יצר דבר בלתי עציר.
ידידיה.
ניסים
פורמט אדיר
ידידיה ניצח לדעתי
ולמה אין סקרים בגוף הכתבה?
הוספנו הרגע – מוזמן להצביע
ניסים הפעם נוצחת על ידי ידידיה
גם בפעם הקודמת הוא נוצח על ידי שותף שלו
ידידה ניצח
ידידיה קל
ידידיה הבאת אחלה קונספט לאתר מחכים לעוד פרקים
ניצחת לדעתי
כארגנטינאי, לא מבין איך הייצוג מברזיל 70 ומברזיל 82 כל כך נמוך. ריקלמה על זיקו או סוקרטס, אפילו איימאר לדעתי עולה על ריקלמה? דני אלבס על קרלוס אלברטו זו טעות. גם לא מבין את הבחירה באליסון על טפארל, והאמת שאוצואה ונאבאס של טורנירים יבשתיים גם עדיפים. זה שדי סטפאנו היחיד מארגנטינה ואורוגוואי הגדולות של השלושים שנה הראשונות של הקופה אני עוד מבין למרות שלסטאבילה כנראה הרבה יותר מגיע מרומאריו פשוט כי אנחנו לא מכירים. הטייה מאוד מובנית לחדש וגם בחדש, אני חושב שאזאלה פחות טוב מוולטר סמואל, היינצה או אוטומנדי שהוביל לכל כך הרבה זכיות
ספציפית לגבי קרלוס אלברטו, הוא היה הבחירה הראשונה שלי אך למיטב ידיעתי הוא לא זכה לשחק במדי ברזיל בקופה אמריקה.
ידידיה ניצח לדעתי
לדעתי ידידיה ניצח
וירדן שבחר את די מריה
ירדן קללללל