המחשבות בפאריז: ברצלונה 0-1 קאדיס

רגע לפני הגומלין הקריטי כל כך עבור המועדון מול פ.ס.ז על אדמת ספרד - בארסה עלתה בהרכב חסר ובסימן רוטציות מול קאדיס מתחתית הטבלה שנלחמת על חייה. התוצאה היתה משחק מאד חלש ונרפה מצד הקטלאנים, שהבקיעה שער מרהיב מרגלי ז'ואאו פליקס הפנטזיסט ומאז לא היתה קיימת על המגרש, מה שאיפשר לקאדיס להשתלט על המשחק ולסכן שוב ושוב את השער, אך למזלם של הבלאוגראנה הכדור לא נכנס, והנצחון החשוב, שמשאיר עוד סיכוי קלוש במאבק על האליפות, הושג בקושי.


 


1. ההרכבים הראשוניים:

*בארסה:  עלתה ב-4-3-3 הרגיל שלה, רק עם שינויים רבים, לאור ההשעיה של קאנסלו ולבנדובסקי, ומתן מנוחה לאראוחו, קונדה, פרנקי, גונדואן, פדרי, ראפיניה וימאל. הרכב בסימן רוטציות. כתוצאה מכך, ויטור רוקה שלא מרבה לשחק אצל צ’אבי, פראן טורס שחזר מפציעה, וז’ואאו פליקס שגם זר לא מזמן מפציעה מתסכלת ורק חוזר למומנטום – קיבלו את ההזדמנויות בהרכב הראשון. טורס עלה באגף ימין, כחלוץ כנף, עם עמדת מוצא באגף אך שנכנס פנימה, פליקס עלה כשחקן כנף שמאל, איך כקשר התקפי עם עמדת מוצא מהאגף, וויטור רוקה כחלוץ בודד בשפיץ.

*קאדיס: עלו ב4-4-2, מתוך כוונה להילחם על 3 הנקודות, להן הם זקוקים מאד, ואף מתוך מטרה לשחק התקפי ופתוח, ולא רק להגן מאחור.

2. הסטטיסטיקה של המשחק.

2.1. מובילים קטגוריאליים/הכי הרבה:

שוב פאו קובארסי הצטיין בהגנה, והוביל את שחקני שתי הקבוצות בפעולות הגנתיות, כשסיפק 9 הרחקות, מתוכן 4 בראש, וגם 1 חסימת בעיטה, אך סיים משחק עם 0 חטיפות ו-0 תאקלים לבלם, באלמנט שללא כל ויכוח דרוש בו שיפור משמעותי.

ז’ואאו פליקס, שכבש את שער הנצחון, הוביל את שחקני שתי הקבוצות בפעולות התקפיות, כשהיה הכי מסוכן, בעט 3 בעיטות לשער (ועוד אחת שפגעה בעמוד במהלך של נבדל) , כבש וגם נגע 3 פעמים ברחבת היריבה, אך לא היה מדוייק בדריבלים שלו (1/3).


2.2. הסטטיסטיקה הכללית:

  • בעיטות לשער:  12 לבארסה (רק 2 למסגרת) לעומת 14 לקאדיס הביתית (עם 3 למסגרת). — נצחון מאד מפתיע לקאדיס במובן הזה.
  • xG:  כמעט שיווין – 0.76 מול 0.75 לקאדיסכלומר, למרות שקאדיס היתה הרבה יותר מסוכנת, היא לא היתה מדוייקת כלל, ולא הצליחה ליצור מצבים מספיק איכותיים. בכל אופן, הנתון מאד נמוך עבור שתי הקבוצות, מה שמעיד על עליבות ההתקפות במשחק הזה.

  • הזדמנויות גדולות:  בארסה הגיעה רק ל-1 הזדמנויות גדולות, לעומת 0 לקאדיס. איכות התקפית לא היתה במשחק הזה, כאמור.
  • קרנות: 8 לקאדיס שלחצה מול 4 של בארסה.
  • נגיעות ברחבה:  25 לקאדיס מול 16 בלבד לבארסה. אוי לבושה.
  •  פוזשן/מסירות:  בארסה ניצחה עם 62% שליטה בכדור, אבל היתה זו שליטה אופטית בלבד, עקרה ולא יעילה התקפית, כשגם 475 מסירות (84% דיוק) מול 245 בלבד לקאדיס (75% דיוק בלבד)- לא שינו את התמונה.
  • הגנה/אגרסיביות:  קאדיס פשוט רצתה יותר, כששחקניה נלחמו כמו אריות מול שחקני בארסה האנמיים: 18 תאקלים לקאדיס (82%) לעומת רק 8 לבארסה (57%), ו- 7 חטיפות לצהובים מול 3 בלבד לקטלאנים- מספרים טוב מכל את הסיפור.
  • אופן התקיפה:  בארסה שיחקה כרגיל עם פאסים קצרים (85%), כשהפעם לא היה לה את ראפיניה שרץ לעומק כדי להשתמש בכדורים ארוכים (רק 12% הפעם). שתי הקבוצות כשלו בהכנסת כדורי עומק: בארסה עם 1 בלבד, קאדיס עם 2 בלבד.


2.3. מפת הבעיטות:

הנתון שמעיד יותר מכל על חולשתה של בארסה במשחק הזה, הוא חוסר היכולת של בארסה להכנס ולבעוט מתוך תיבת החמש (0%!), כשאפילו קאדיס בעטה 8% מאיזור זה. בארסה אף בעטה יותר מדי מרחוק (42%), מה שרק מחזק את חוסר האונים ההתקפי שלה במשחק הזה.


2.4. המיקומים הממוצעים:

שימו לב למיקום הגבוה של שחקני קאדיס, שאחרי השער של פליקס לחצו חזק מאד במטרה להשיג את השיוויון, ולעמידה הנמוכה של שחקני בארסה, שפשוט התגוננו מאחור במטרה לשמור על השער היקר של פליקס, מבלי יומרות להתקיף בצורה שיטתית ולהשיג את השני. הבלאוגראנה פשוט חיכו שייגמר הזמן לפני שקאדיס תבקיע – וזה בדיוק מה שקרה.


2.5. איזורי התקיפה:

בהיעדרו של לאמין ימאל בימין, ולאור החולשה של פראן טורס במשחק הזה, ולמרות היעדרו של קאנסלו המושעה – בארסה הלכה בעיקר דרך אגף ימין של ז’ואאו פליקס, שלא הבריק. הפורטוגלי הבינלאומי הפנטזיסט איבד לא מעט ולא התעלה בדריבלים שלו באגף, אבל בהחלט סיפק את הסחורה, כשנכנס למרכז והצליח לסכן את השער ולהשפיע משם.

3. מהלך העניינים:

3.1. הדינמיקה של המשחק:

פתיחת המשחק היתה שייכת לקאדיס, שתקפה וניסתה לכבוש ראשונה, אך ללא הצלחה. בארסה התעשתה והחלה להתקיף בעצמה, במשחק חלש מאד שהתנהל בעיקר במרכז המגרש (44%), באדיבותם של רומיאו ורוברטו המאד חלשים, עד שהגיע השער של פליקס, לגמרי במקרה, בהברקה של יכולת אישית בלבד.

מאז השער, בארסה ממש נעלמה, הלכה לאחור במטרה לשמור על התוצאה, ופרט לפרמין לופז שניסה שוב ושוב,רץ, מסר, יצר והתאמץ, אך היה מאד לא חד ומאד לא מדוייק – לבארסה לא היה הרבה מה למכור מבחינה התקפית. ולכן, קאדיס השתלטה על המשחק והקצב, ותקפה שוב ושוב מול בארסה המתגוננת מאחור, פרט להתקפות ספורדיות ולא יעילות של הקטלאנים.

חואנמי של קאדיס כבר היה בטוח שהשווה, אך השער שלו נפסל בטענה מוצדקת לנבדל. מהצד השני, פליקס עוד כמעט הבקיע את השני שלו כשפגע בקורה כאמור, ולא היה רחוק מלרשום צמד עם קצת מזל.

שימו לכך שקאדיס פיתחה יותר התקפות, מה שבא לידי ביטוי בכך ש-34% מהמשחק התנהל בשליש ההגנתי של בארסה, לעומת רק 23% בזה של קאדיס.

החילופים:

כשבארסה נלחצה לאחור, וקאדיס דחפה שוב ושוב קדימה כדי להשוות – צ’אבי עשה חילוף משלוש, כשהכניס את קונדה במקום כריסטנסן, פדרי במקום המגן הימני הקטור פורט, וימאל במקום רוקה החלש. ואכן הדבר עזר לבארסה להראות מעט יותר טוב ומעט לבלום את הלחץ של קאדיס, בעיקר בזכותו של פדרי, שהחזיק טוב בכדור.


3.2. הגולים:

 

  • הגול ה 1: לאחר קרן לבלאוגראנה, זיק של גאונות של ז’ואאו פליקס, כשהשתלט על הרחקה לא טובה מכדור הקרן, ולמרות שהוא מסומן הצליח להתרומם לאחור ולבעוט בעיטת מספרת יפהפיה לפינה השמאלית הנמוכה, בלי להותיר ללדסמה שום סיכוי. שער נהדר של הפורטוגלי הבינלאומי, שללא ספק יקנה לו המון בטחון להמשך.

— עם השער הוירטואוזי הזה – למרות שלא שיחק את מלוא הדקות, ולא תמיד פתח בהרכב – הקשר-התקפי/חלוץ הפורטוגלי המוכשר של בארסה הגיע למקום 2 ברשימת הכובשים של הבלאוגראנה העונה עם 7 שערים (אחרי לבה עם 13, אך עם 2 פנדלים), ומקום 2 בעיטות לשער, עם 21 (לבה ראשון עם 33). מרשים ביותר לאור כמות הדקות הלא גבוהה.

 

4. בולטים מעל כולם:


3.1. השחקן המצטיין – ז’ואאו פליקס, ברצלונה –  ציון 7.5 בפוטמוב. לא היה במשחק מזהיר, אבל בעט לשער וסיכן, ואף הבקיע את שער הנצחון במספרת יפהפיה

  ”נער הפלא של הכדורגל הפורטוגלי”: אומנם היה רחוק משיאו היום, נתקע לא מעט באגף הימני ולא מספיק הצטרף לאמצע לעמדת החלוץ השני/קשר התקפי שהוא כל כך אוהב, אך בכל זאת סיפק היום:

 התקפית:

  • 85 דקות.
  • 1 גול. — במספרת וירטואוזית. התחפש לואן באסטן.
  • xG 0.39. — לא היה קל לכבוש ככה:)
  • 3 בעיטות לשער (1 נחסמה) + בעיטה נוספת שפגעה בקורה וכמעט נכנסה, אך נשרק נבדל על המהלך.
  • 0 אסיסטים.
  • 57 נגיעות. — היה יחסית מעורב בהיעדרו של ראפיניה.
  • 31/38 מסירות ב-82% דיוק. — חבל שלא טוב יותר.
  • 1 מסירות מפתח. — כנ”ל, מצופה יותר מקשר-התקפי.
  • 3 נגיעות ברחבת היריב. — לא רע, לא להיט, אבל הכי הרבה מכל השחקנים במגרש לפחות.
  • 2 פאולים סחט.

 בילדאפ:

  • 57 נגיעות. — היה יחסית מעורב בהיעדרו של ראפיניה.
  • 31/38 מסירות ב-82% דיוק. — חבל שלא טוב יותר.
  • 4 פאסים לשליש השלישי.
  • 1/4 דריבלים מוצלחים. — לא במיבטו היום מהבחינה הזו.
  • 3/7 כדורים ארוכים.
  • 16 איבודים. — חבל, מעט העיב על הופעתו הכוללת.

הגנתית:

  • 4/11 נצחונות בדו-קרבות על הקרקע.
  • 4 פעולות הגנתיות:  1 חטיפות /1 תאקלים/0 שחזורי כדור/ 2 הרחקות.

— משחק לא להיט לפליקס, אבל בהחלט שוה הוכיח את עצמו כשהוא מקבל הזדמנות, והראה כמה שהוא חד ומסוכן התקפית.


3.2. השחקן המאכזב:  סרג’י רוברטו, ברצלונה –  לא הוביל ולא הנהיג, לא היה מדוייק במסירות ולא תרם התקפית מאום– ציון אפקטיבי 2.5.

בהיעדרם של הקשרים הפותחים של בארסה, פרנקי וגונדואן, הייתה ציפיה שרוברטו  – שהוא אחד הקפטנים של בארסה להזכירכם – יוביל וינהיג את הקישור, ויעזור לבארסה להשיג שליטה באמצע. אז היתה. הקשר המזדקן סיפק תצוגת אימים, בה לא הצליח לתרום לא בבילדאפ באמצע, לא בדחיפה להתקפה, ובוודאי לא מבחינה הגנתית, במה שאיפשר לקאדיס להשתלט על המשחק ולדחוף קדימה במטרה להשוות. משחק מאד חלש ומאכזב לקשר האפור של בארסה, שהוכיח שהוא פשוט לא מתאים לרמות האלו. וכן, ההתעלות היפה מול אנטוורפן בצ’אמפיונס לא תוכל להשכיח זאת.

כמו כן, צריך גם לציין את ויטור רוקה, שאומנם התאמץ ונע המון לעומק, אבל התקשה מאד להשפיע, והיה חלש בצורה בלתי רגילה, ואין ספק שלא לקח בשתי ידיים את הצ’אנס בהרכב במקום לבנדובסקי המושעה. מה שבטוח, זה מעורר הרבה ספקות לגבי החלוץ הברזילאי שנרכש ב-40 מליון יורו, שהוא אומנם צעיר מאד, בן 19 בלבד, ועוד עתידו לפניו – אבל בהחלט מצופה ממנו להראות יכולת שונה לחלוטין בחוד של הבלאוגראנה. בקרוב אנדריק יגיע לריאל מדריד, ונוכל לראות ביתר חדות את ההבדלים בין שני הפרוספקטים הברזילאים.

לא ככה ויטור. נקווה להופעות הרבה יותר טובות בהזדמנויות הבאום שיהיו לומצד חלוץ הרכש הבריזלאי הצעיר.

 

והכי חשוב? השחקן הכי גרוע על הדשא רומיאו, שהיה מאד איטי וכבד, איבד המון כדורים, בעיקר ליד הרחבה שלו, ולא הצליח לקדם את המשחק כלל וכלל, ושוב הוכיח שהחולצה של בארסה גדולה עליו בכמה מספרים.


3.3. עוד בלטו במיוחד:

בארסה:

  • קובארסי:  משחק שקט וטוב לבלם מבחינה הגנתית, עת הצליח להרחיק היטב את הסכנות, אך סיים משחק ללא חטיפות וללא תאקלים, נתון מעט מדאיג לבלם. מצד שני, שוב הצליח להוציא את בארסה קדימה היטב מהגנה להתקפה עם יכולת המסירה הנהדרת שלו לבלם:  70/82 מסירות מדוייקות (85%).
  • הקטור פורט:  המגן הימני, שקיבל צאנס לשחק עקב מנוחתו של קונדה, היה מצויין, בעיקר התקפית, כשעלה רבות להתקפה והצליח להביא מספר קרוסים נהדרים לרחבה מימין פנימה. אני אומר לכם, לילד הזה יש הרמות ברמה מאד גבוהה שזורעות הרבה בלאגן להגנותה יריב – בצורה יוצאת דופן למגן –  במה שמזכיר במעט את אנדי רוברטסון של ליברפול, המאסטר בתחום הזה. עוד קצת שיפור מבחינה הגנתית, ודיוק בדריבלים, ובארסה תרוויח מגן נהדר לעתיד. תודה לה מאסיה.
  • טר שטגן, השוער:  אומנם הוא לא היה במיטבו מול פאריס, ואף כשל קשות לטעמי בשער של דמבלה, עת הבעיטה של הצרפתי המהיר עברה מתחת לכפפה שלו, אך הפעם הוא בהחלט היה שם כשבארסה נזקקה לו: הצליח לעצור בעיטה נפלאה מרחוק לחיבורים השמאליים של סאמיסוקו. יופי של התעופפות ויופי של הצלה מצד השוער הגרמני הבינלאומי. החזיר מעט את החוב.

קאדיס:

  • לדסמה, השוער –  הציל לא פעם משחקני ההתקפה הקטלאנים, והיה אחד הגורמים לכך שבארסה לא כבשה שערים נוספים.
  • רובן אלקאראז – ניווט היטב את הבילדאפ במרכז השדה של קאדיס, ואף ביצע לא מעט פעולות הגנתיות, ואף היה אחד האחראים המרכזיים לכך שקאדיס השתלטה על מרכז השדה, מול שני הקשרים החלשים והאנמיים של בארסה, רוברטו ורומיאו.
  • איהאם אוסו – הבלם הסורי התאמץ מאד הגנתית והצליח לשתק את ויטור רוקה, החלוץ הברסאי, וגם ביצע 10 פעולות הגנתיות, עם 3/3 בתאקלים, 9 שחזורי-כדור ו 4 הרחקות מהרחבה. הוא סיפק סה”כ משחק הגנתי טוב, ובוודאי לא היה האשם בהפסד קבוצתו.

5. עם הפנים לצ’אמפיונס מול הפריזאים

צ’אבי כמובן חשב על פ.ס.ז בצ’אמפיונס ביום שלישי, כך שגם ההרכב שעמד בסימן רוטציות וגם המיינדסט היה מרוכז בפריזאים, אבל אין ספק שבארסה לא יכולה להראות כל כך חלשה מול קבוצה כה גרועה מהתחתית של הטבלה, גם לא עם הרכב מחליפים שכזה. יתרה מזו, שוב הוכח שרומיאו ואלונסו כלל לא מתאימים לרמות האלו וטוב אם ישוחררו מהקבוצה בהקדם האפשרי.

מה יש לקחת מהמשחק הזה? לא יותר מדי, בארסה רק רצתה להשיג את 3 הנקודות היקרות ולהמשיך בדרכה – והיא אכן עמדה במשימה, גם אם ביכולת מזעזעת, בעיקר התקפית.

בכל אופן, בשלישי, על הבמה הגדולה מכולן, בארסה כמובן תגיע עם כל האסים הגדולים ביותר שלה: פרנקי, גונדואן, קאנסלו, פדרי ואראוחו, וכמובן עם שיא המוטביציה למשחק הכך כך קריטי וגורלי הזה עבור המועדון, שיכול להחזיר המון מהבטחון והיוקרה לבארסה, וגם לסמן רגע מפנה עבורה, שיכול לסמן את תחילת חזרתה להיות כוח מוביל בכדורגל האירופי ברמות הגבוהות.

אז עם איזה הרכב לדעתי צ’אבי צריך לעלות בגומלין מול הצרפתים החזקים ואמבפה שיבוא רעב מתמיד לאחר משחק הנפל שלו במשחק הראשון בסטאד דה פראנס?

בהתקפה:  ימאל כפלימייקר בכנף ימין, ראפיניה צריך להמשיך כחלוץ כנף משמאל, ולבה בחוד. פליקס, שלמרות שער המספרת המרהיב מתאים יותר לשמש כסופר סאב, יחכה על הספסל יחד עם פראן טורס, ויכנסו כמחליפים במטרה להוסיף יותר מחץ להתקפה במידת הצורך.

בקישור: פדרי חייב להתחיל מהספסל ולהכנס בעת הצורך כשבארסה זקוקה לאחזקת כדור מול הלחץ הפריזאי, והקישור חייב להיות כריסטנסן כקשר אחורי במידה והוא כשיר, ולצידו פרנקי, שהיה צל של עצמו במשחק הראשון, וגונדואן, השף הגרמני טורקי היצירתי מלפניהם, כקשר התקפי.

בהגנה:   צריך להמשיך עם ההרכב המנצח, כאשר אראוחו וקובארסי כבלמים במרכז ההגנה, קונדה הסולידי הגנתית מימין, ושחקן העל קאנסלו, הקומבו מגןשמאלי/קיצוני-שמאלי ההתקפי משמאל.

 

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    7 תגובות
    1. עומר כותב

      כריס צריך להיות לדעתי בצד של קאנסלו לחפות על החורים שלו

    2. אלון פיאלקוב כותב

      הערה חכמה ונכונה, מסכים איתך. הבעיה שפרנקי הוא קשר מרכזי שמשחק עם נטיה לשמאל.
      ראה את מפת החום שלו:
      https://www.sofascore.com/player/frenkie-de-jong/795222

      מה דעתך?

    3. משתמש אנונימי (לא מזוהה) כותב

      אם אני זוכר נכון כריסטנסן מושהה מהגומלין…

    4. אלון פיאלקוב כותב

      צודק, גם סרג’י רוברטו מושעה (שזה דווקא לטובתנו)… את מי היית שם במקום כריסטנסן?

    5. רונאלד אראוחו מבארסה לנצח כותב

      עוד סיכום מעולה אלון תמשיך ככה

    6. רונאלד אראוחו מבארסה לנצח כותב

      סיכום מעולה תמשיך ככה

    7. מרק כותב

      כריסטנסן אכן מושעה. אני מאמין שפדרי יקבל את חולצת ההרכב

    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן