הרוח של אחרי חג המולד | ליברפול 2 – 2 מנצ’סטר יונייטד

הפוקוס על סלאח וטרנט. המאבק על הכדור. הרוח שנדרשת בכל פעולה והאם רובן אמורים יסיים את העונה? סיכום משחק

כשאתה קטן, כל מה שנותר לך זה להרוס לגדולות.
מנצ’סטר יונייטד אימצה את הגישה הזו בגמר הגביע בעונה שעברה נגד מנצ’סטר סיטי ועשתה זאת גם אמש נגד ליברפול שדוהרת אל אליפות היסטורית ודי משוגעת למען האמת.

יורגן קלופ השאיר לארנה סלוט מכונה משומנת. הגרמני דאג היטב לחילופי הדורות ועזב את אנפילד כשהוא מרים לסלוט בטקס הפרידה שלו. זן נדיר.

מנצ’סטר יונייטד מצידה נפרדה ממאמן הולנדי (קירח) משלה, וההנהלה החדשה דאגה להנחית באולד טראפורד את אחד המאמנים המבטיחים ביותר שיש כרגע במשחק – רובן אמורים.

המאמן הפורטוגלי הגיע עם שיטה מאד ברורה (343) ועם אמונה גדולה שהוא  מגיע בזמן הנכון בכדי לשנות את גורלה של יונייטד, אך הוא גם דאג בחוכמתו לציין שהסערה תגיע מהר מאד והיא תכה בעוצמה בפניהם הקפואות של השחקנים והאוהדים.

וכמה שהוא צדק.

אחרי 11 משחקים תחת ניהולו, מנצ’סטר יונייטד רשמה 4 ניצחונות, תיקו אחד ו 6 הפסדים, רובם מביכים, כשבהפסד האחרון נגד ניוקאסל האוהדים חזו ביונייטד הרעה ביותר מזה שנים רבות. השפל של השפל.

אבל מתוך השפל הזה, אמש באנפילד, צמחה לה קבוצת כדורגל.
למשך 90 דק’, ליברפול ומנצ’סטר יונייטד נראו כמו שתי יריבות אדירות לצמרת במשחק שהחזיר לא מעט אוהדים אל אותה יריבות היסטורית.
בסופו של משחק, שתיהן נפרדו בחלוקת נקודות בתיקו 2:2 מטורף, כשהגיבור הטראגי של המשחק הוא איך לא, הארי מגווייר, שהחמיץ ברשלנות אל מול השער החשוף בדקות האחרונות של המשחק.

המשימה – סלאח

אפשר לומר שנכון לרגע זה, מדובר בשחקן הטוב בעולם. בוודאות בפרמיירליג. מוחמד סלאח הוא כוח בלתי ניתן לעצירה ובעיקר – כוח ייחודי.

ישנם שחקני כנף שנשענים על המהירות שלהם והדריבל במשחק פתוח, והאיכויות שלהם בולטות בעיקר במשחק מרחבה לרחבה ובשטחים גדולים, משמע, אם עושים בלוק נמוך, קל יותר לעצור אותם.
ישנם שחקני כנף שנשענים על הדריבל שלהם בשטח צפוף, והאיכויות שלהם בולטות בעיקר כשהכדור אצלם ברגל באחד על אחד, משמע, אם עושים לחץ גבוה ושמירה אישית, אפשר למנוע מהם לקבל את הכדור מלכתחילה ובכך לבטל אותם.

סלאח הוא החבילה השלמה. שחקן הכנף השלם.

תשאירו לליברפול שטח? סלאח ידהר חופשי אל עבר השער.
תצמצמו לבלוק נמוך? סלאח יכדרר בצפיפות ויוכל למצוא במסירת עומק את השחקן שרץ לשטח שהוא מייצר.

רובן אמורים ידע כמובן שהכל מתחיל אצל סלאח. ליברפול היא סלאח, ולכן נקט בשתי פעולות חכמות.

הראשונה: על כנף שמאל פתח דיוגו דאלוט האנרגטי כשמאחוריו ליסנדרו מרטינז ומצדדיו קובי מאיינו וגם ברונו פרננדש. אמורים יצר מעין מעוין של ארבעת השחקנים שמטרתו העיקרית היא ללחוץ את סלאח ולא לאפשר לו שטחים.

הרביעייה שבצד של סלאח
הרביעייה שבצד של סלאח

הדבר השני שמנצ’סטר יונייטד עשתה אמש זה לתקוף בעיקר דרך כנף שמאל שלה. 54% מההתקפות על הצד של סלאח וטרנט.
ההחלטה הזו מנעה מטרנט אלכסנדר ארנולד לתקוף בחופשיות ובכך הקשתה על סלאח שלא פעם היה מבודד לחלוטין בכנף ימין של ליברפול.

סלאח מבודד בימין

הגישה של אמורים בולטת עוד יותר במפות החום של הקבוצות אמש. יונייטד (בימין) פשוט לא השקיעה כמעט אנרגיה בהתקפות דרך צד שמאל, הכל כאמור דרך כנף ימין של ליברפול שם סלאח וטרנט נאלצו לעבוד קשה בכדי לעזור לקבוצתם להתמודד עם ההעמסה של כנף שמאל.

סלאח אמנם כבש (בפנדל) אבל לא היה בשיאו עם 55 נגיעות בכדור, 2 מסירות מפתח ו 77% דיוק במסירות יחד עם 2/4 דריבלים מוצלחים. לא משחק רע בכלל אבל לא סלאח פריים. המשימה הושלמה כמעט בהצלחה.

הפוקוס – (אי) שליטה בכדור

ליברפול מחזיקה באחת מחוליות הקישור האיכותיות ביותר בליגה.
סלוט בחר אמש לפתוח עם מעין דאבל פיבוט של מקאליסטר וחראפנברך, כשלפניהם קרטיס ג’ונס כמעין עשר, זאת בידיעה שיונייטד משחקת עם 3 בלמים ועם 2 קשרים אחוריים, ולכן סלוט רצה שחקן עם אוריינטציה יותר התקפית שיציק לבלמים של יונייטד.

מקאליסטר היה נפלא וסיים את המשחק עם בישול וחראפנברך השלים אותו בצורה נהדרת, אבל קרטיס ג’ונס לא תרם יותר מדי, ופה ליברפול לטעמי “הפסידה” את המשחק ובעיקר את הכדור.

אמורים פתח כאמור עם שלישיית בלמים שגם ככה נוגעת לא מעט בכדור מאחורה ועם שני קשרים מרכזיים שיודעים לטפל בכדור – מאינו ואוגרטה, והבחירה הזו העניקה ליונייטד יתרון בבילדאפ, ובכך המשחק הפך למאד מאוזן בכל הקשור לשליטה בכדור עם 48% ליונייטד ו 52% לליברפול, כשמי שתרם לא מעט למשוואה הזו לזכות ליברפול הוא טרנט אלכסנדר ארנולד שרשם 97 נגיעות בכדור – הכי הרבה על הדשא.

דווקא אמש הבלמים של יונייטד לא נגעו בכדור יותר מדי.
מרטינז (49), דה ליכט (37), מגווייר (51). לצורך ההשוואה קונאטה רשם 84 בכדור אמש. ליברפול לוחצת גבוה וקשה לנהל מולה משחק מסירות איטי, ולכן יונייטד העבירה את הפוקוס של ניהול המשחק לאחד הקשרים הטובים במשחק (לדעת כותב שורות אלו) – ברונו פרננדש.

הפורטוגלי רשם אמש 90 נגיעות בכדור והיה הנווט של יונייטד. אבל זה לא רק הנגיעות בכדור. פרננדש אמנם סיים את המשחק עם 71% דיוק במסירות, עדות לסגנון היותר ישיר שלו, אך גם עם 4 מסירות מפתח, בישול נפלא למרטינז ו 3/3 בדריבל.

התוצאה הסופית כאמור – אף קבוצה לא שלטה בכדור. אף קבוצה לא שלטה בקצב. משחק פתוח שהתנהל בין שתי הרחבות ובעיקר דרך כנף אחת.

רוח

ללא רוח, אפשר לבעוט את הטקטיקה מהדלת הראשית.
ללא כוונה ופוקוס של השחקנים, גם המאמן הטוב בעולם יכול לראות את הקבוצה שלו מובסת משחק אחר משחק.

אמש, קצת אחרי חג המולד ותחת הגשם השוטף שכל כך מאפיין את הפרמיירליג, ראינו מנצ’סטר יונייטד שמשחקת עם רוח אדירה בגבה.
דוגמא לכך אפשר לראות במפת התיקולים של השדים האדומים שרשמו אמש 33 ניסיונות תיקול אל מול 17 בלבד של ליברפול.
דוגמא לרוח ביחס עם הכוונה טקטית נכונה שמפקסת את רוב האנרגיות בצד של מוחמד סלאח, אך גם ניסיונות תיקול גבוהים יותר שמראים גם על אומץ.

לאחר המשחק דיברו אמורים ופרננדש על תסכול. לא על גאווה גדולה, לא על תוצאה חיובית, אלא על תסכול.
המסר העיקרי שלהם היה: למה אנחנו לא יכולים לשחק ככה שבוע אחר שבוע. למה אנחנו נראים ככה נגד ליברפול אבל נראים אבודים נגד וולבס וניוקאסל.

תשובות – אין.

מה שכן, אולי אפשר לסכם זאת ברוח ומאמץ. זה כן.
כשחתם אמורים הוא דיבר על כך שהוא רוצה לראות שחקנים שרצים. לפני הכל, שחקנים שרצים מרחבה לרחבה ונותנים הכל בכל משחק, ולא רק בפיקים של מומנטום. אמש יונייטד הראתה את הגישה הזו, של לרוץ בכל הכוח קדימה, הרי זה לא מקרי שבתוך זמן הפציעות זה היה הארי מגווייר שכמעט והכריע את המשחק בהתקפת מעבר. מי שרץ ונותן הכל, ישחק. מי שלא, כנראה יימכר.

משחק עצום בפרמיירליג.

הערות שוליים

  1. קשה להאמין שליברפול תיעצר. התיקו אמש הוא מכה מאד קטנה בכנף. ליברפול נראית איכותית יותר ובפער די גדול משאר הקבוצות בליגה, שאולי יסתכלו על המשחק של יונייטד אמש וישאבו השראה להמשך הדרך. המשחק הבא בליגה אגב הוא משחק העונה – ליברפול הראשונה אל מול נוטינגהאם פורסט השנייה. כאילו חזרנו אל שנות השבעים.
  2. משהו אישי. אינני מסתיר את אהדתי למנצ’סטר יונייטד. לא חושב שיש בכך טעם. מה שכן, השבוע הקלטתי פינה סטירית משהו בה אמרתי שרובן אמורים לא יסיים את העונה. שהוא יתייאש ויניח את המפתחות. זו פינה שמטרתה העיקרית הייתה להביא נבואת זעם מטורפת לשנת 2025 מהזווית ההומוריסטית/סטירית משהו. כמובן שזה הוקלט בפודקאסט ולכן אני ממליץ לשמוע את הפרק במלואו בכדי לקבל את ההקשר המלא.
    האמנתי ביכולות של אריק טן האח לעשות משהו עם הקבוצה הזו. ראיתי בקבוצה שלו פוטנציאל גדול, אך זה הסתיים בהתרסקות מפוארת.
    אחרי פארסת טן האח, התובנה שלי היא להיות קצת יותר סקפטי. אני מאמין גדול באמורים, בלי קשר ליונייטד אגב. כתבתי עליו רבות בשנים האחרונות והוא ללא ספק אחד המאמנים המרתקים ביותר במשחק כעת. האמונה שלי במועדון הזה קיימת. אני קורא לזה אופטימיות רעילה. אז כן, אני מאמין ברובן אמורים, ולא, אני לא באמת חושב שהוא יפוטר עוד העונה.

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן