השחמט הכלכלי של פלורנטינו פרס

למרות שינויים רבים בכלכלת המשחק, אם זה הכניסה של כסף ממדינות ערב ואם זה משבר הקורונה, פלורטינו פרס מושך בחוטים ומראה לכל עולם הכדורגל איך בונים אימפריה באמצעות ניתוח השוק, אסטרגיות מבריקות וביצועים עוד יותר מבריקים.

פלורנטינו פרס לא מפסיק להמציא את עצמו מחדש.

כשהגיע בשנת 2000 לריאל מדריד, הוא הדהים את עולם הכדורגל כשרכש את פיגו, זידאן, רונאלדו נאזריו ובקהאם, ובנה את קבוצת הגלאקטיקוס שהרעידה את אירופה. פרס הלך עם החזון של ברנבאו ודי סטפנו: להביא את השחקנים הטובים ביותר, לצד קידום שחקני נוער במהלך שזכה לכינוי “הזידאן והפאבונס”, אך הוסיף דבר אחד קריטי – כסף וניהול שמתאים למשחק המודרני.

ב-2006 בראשותו המועדון איבד את מסלול ההצלחה, אך פלורנטינו שב לריאל מדריד ב-2009, עם שדרוג אסטרטגי קל כשהחתים בשנים שלאחר מכן שחקנים ספרדיים איכותיים כמו צ’אבי אלונסו, ארבלואה ואיסקו, לצד כוכבים בינלאומיים כגון כריסטיאנו רונאלדו, קאקה, בנזמה וגארת’ בייל. התוצאות הגיעו בגדול – 4 זכיות בליגת האלופות תוך 5 שנים, כולל רצף של שלוש אליפויות אירופה חסרות תקדים.

בשנת 2017, כשהכסף של מדינות ערב החל להציף את אירופה, פרס שוב הראה מנהיגות והסתכל קדימה אל העתיד, והחל להביא כישרונות צעירים בסכומים שפויים לחלוטין דוגמת ויניסיוס, רודריגו, ואלוורדה, אודגור ואסנסיו – חלק הצליחו במועדון והפכו למורשת חדשה חלקם לא ונפלטו מהאימפריה הלבנה, אך פלורנטינו תמיד חשב על איך למצוא את העסקאות הטובות ביותר ואיך אלא להפסיד כסף.

הקורונה הכריחה את ריאל מדריד ופרס להסתגל שוב ולשנות גישה.
בזמן שמועדונים רבים המשיכו לבזבז כספים ומועדונים אחרים כגון היריבה המושבעת ברצלונה החלו לטבוע בבוץ הכלכלי, פלורנטינו החל לאמץ אסטרטגיה חדשה – החתמת שחקנים חופשיים.

הסנונית הראשונה הייתה החתמתו בחינם של דויד אלאבה ב 2021, אז רק בן 28 ואחד משחקני ההגנה הלוהטים עם שווי שוק של 55 מיליון אירו.
שנה לאחר מכן הגיע זמנו של אנטוניו רודיגר בן ה 29 ד’אז, שסיים חוזה בצ’לסי וחתם בריאל מדריד כשחקן חופשי עם שווי שוק של 50 מיליון אירו. בניגוד להחתמתו של אלאבה, החתמת רודיגר נחשבת עד היום לאחת החשובות בעידן הנוכחי של ריאל מדריד, כשהבלם הגרמני הוא מנהיג ודמות דומיננטית בחדר ההלבשה ושחקן ההגנה הבכיר ביותר כעת של הקבוצה.

זה לא שפלורנטינו התמקד רק בהחתמות חופשיות. ביחד עם אלאבה הגיע לו קאמבינגה ב 31 מיליון אירו.
ביחד עם רודיגר, הגיע לו צ’ואמני ב 80 מיליון אירו, ובעונת 23/24 ריאל מדריד מיקדה את כל הכוח הכלכלי שלה בהחתמתו של ג’וד בלינגהאם תמורת 113 מיליון אירו.
והעונה, לצד רכישתו של אנדריק ב 47 מיליון אירו, התרחשה ההחתמה החופשית הגדולה מכולן. אולי ההחתמה החופשית הגדולה בהיסטוריה: קיליאן אמבפה בן ה 26, מי שנחשב לשחקן ההתקפה הטוב בעולם ושחקן עם שווי שוק של 200 מיליון אירו, מסיים חוזה בפריז סן ז’רמן וחותם כשחקן חופשי בריאל מדריד לאחר סאגה ארוכה ומתפתלת.
שחמט כלכלי על נאסר אל חאליפי והכסף הקטארי.

הצעד הבא בגזרת השחקנים החופשיים יהיה ככל הנראה טרנט אלכסנדר ארנולד.
כחלק מהאסטרטגיה שלו, פרס לא מתפזר ומנסה למקסם עד תום את הנכסים שלו – וכך עשה עם דני קרבאחל. במשך שנים לא מעט אוהדים קראו להחליף את המגן הספרדי, אבל פלורנטינו כאמור סחט את הנכס שלו עד תום, וכעת אחרי הפציעה הקשה של קרבאחל והיכולת הלא מרשימה של לוקאס ואסקז, פלורטינו מכניס לעסק שלו נכס יוקרתי ובחינם.
כמובן שישנו בונוס חתימה ושכר השחקן, כמו בכל עסקה, אך כאמור, פלורטינו מנהל את הכסף של ריאל מדריד עם ראייה קדימה והחזון לבנות עוד מספר קומות בהיכל הלבן המפואר.

הגישה החדשה של פלורנטינו פרס הפכה את ריאל מדריד לאחד ממועדוני הכדורגל המאוזנים כלכלית בעולם בכל הקשור לחלון ההעברות.

מאז חלון ההעברות של 2020/21, ריאל מדריד רשמה החזר השקעה חיובי של 1.85 מיליון אירו ברכש – משמע רכשה ב 299.50 מיליון אירו ומכרה ב 301.35 מיליון אירו. זה הישג בלתי נתפס כשריאל מדריד נמצאת במקום ה 125 בעולם ברשימת ההשקעות ברכש.

לצורך ההשוואה, בכל הקשור למועדונים הגדולים והבכירים באירופה תמצאו את:
– באייר לברקוזן במקום ה 99 עם החזר השקעה שלילי של 7.76 מיליון אירו
– בילבאו במקום ה 81 עם החזר השקעה שלילי של 19.9 מיליון אירו
– נאפולי במקום ה 46 עם החזר השקעה שלילי של 63 מיליון אירו
– רומא במקום ה 36 עם החזר השקעה שלילי של 82 מיליון אירו
– אתלטיקו מדריד במקום ה 25 עם החזר השקעה שלילי של 117 מיליון אירו
– באיירן מינכן במקום ה 17 עם החזר השקעה שלילי של 200 מיליון אירו
– מילאן במקום ה 16 עם החזר השקעה שלילי של 254 מיליון אירו
– יובנטוס במקום ה 15 עם החזר השקעה שלילי של 257 מיליון אירו
– ליברפול במקום ה 11 עם החזר השקעה שלילי של 300 מיליון אירו
– מנצ’סטר סיטי במקום ה 8 עם החזר השקעה שלילי של 370 מיליון אירו
– ארסנל במקום ה 5 עם החזר השקעה שלילי של 556 מיליון אירו
– פריז סן ז’רמן במקום ה 2 עם החזר השקעה שלילי של 583 מיליון אירו

וצ’לסי במקום הראשון עם החזר השקעה שלילי של מינוס 947.36 מיליון אירו – משמע רכשה 1.74 מיליארד אירו ומכרה ב 788 מיליון אירו.
*ברצלונה נמצאת לה במקום ה 174 בטבלה (מדהים) עם החזר השקעה חיובי של 33 מיליון אירו (רכשה ב 431 ומכרה ב 464)

במשך שני עשורים פלורנטינו פרס שדרג את ההיכל הלבן המפואר שנקרא ריאל מדריד, ולאחר השקתו של הברנבאו החדש, ריאל מדריד הפכה עצמה לא רק למועדון הגדול באירופה, אלא גם למרכז תרבות ופנאי במדריד, בירתה של ספרד.

למרות שינויים רבים בכלכלת המשחק, אם זה הכניסה של כסף ממדינות ערב ואם זה משבר הקורונה, פלורטינו פרס מושך בחוטים ומראה לכל עולם הכדורגל איך בונים אימפריה באמצעות ניתוח השוק, אסטרגיות מבריקות וביצועים עוד יותר מבריקים.

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    4 תגובות
    1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) כותב

      מדהים

    2. משתמש אנונימי (לא מזוהה) כותב

      כדאי לציין שהחזר ההשקעה החיובי של ברצלונה נבע מאילוצים כלכליים, וחוזיים.

    3. דרור כותב

      נהדר ניסים, התגעגענו לתוכן כזה מעשיר שנותן הצצה לצד אחר ולא פחות מעניין של הענף.

    4. נאור אשורוב כותב

      מאפיונר, לקח את הענף תחת חסותו וכולם עומדים דום. עוד נגלה כמה עצום האיש האפל הזה.

    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן