התשע של השבע | פורטוגל 2 – 1 קרואטיה
ידענו שאתמול יכול להיות היום המיוחל - וכמובן שכריסטיאנו הגיע ברגע האמת | סיכום המשחק
פורטוגל וקרואטיה נפגשו למשחק הראשון שלהם בליגת האומות, אולם מכל המשחק ייזכר דבר אחד – ה-900 של כריסטיאנו רונאלדו. אחד מגדולי הסקוררים בהיסטוריה הצליח להגיע לשער ה-900 שלו בקריירה ולא יכל לעצור את ההתרגשות לאחר הבקעת השער.
ניתן לדבר על המחצית הראשונה של פורטוגל, על קרואטיה ועל לא מעט דברים שקרו במשחק. אבל דבר אחד מותיר את כולם בצד – הישג השיא של המלך של פורטוגל, כאשר 131 שערים מתוכם נכבשו בפורטוגל! השחקן שכבש הכי הרבה שערים במדי נבחרתו.
בנוסף לכך, נבחרת פורטוגל הציגה במחצית הראשונה כדורגל נהדר ושוטף, מה שציפינו מהם ביורו אך הם לא השכילו לכך.
בניגוד אליהם, קרואטיה המשיכה באותה נקודה שהיא סיימה את היורו עם הגנה נאיבית וקלה מדי לפיצוח, הקרואטים יהיו חייבים לדעת כיצד לפצח את בעיית ההגנה. ההגנה האימתנית של הקרואטים זאת הובילה אותם למקום שני ושלישי בגביעי העולם האחרונים, כבר לא קיימת ונראה שיש בעיה של חוסר תאום רציני בין הבלמים.
הרכבים
סטטיסטיקה
- פורטוגל וקרואטיה החזיקו בכדור באופן שווה, במחצית הראשונה פורטוגל החזיקה 51% בכדור, בעוד במחצית השנייה קרואטיה היא זו שהחזיקה 51% בכדור.
- פורטוגל הגיעה להזדמנויות טובות יותר מאשר קרואטיה עם 1.23 XG לעומת 0.81 XG של קרואטיה.
- קרואטיה הגיע ל-13 בעיטות לשער של דיוגו קוסטה, לעומת 15 בעיטות של פורטוגל לשער של ליבקוביץ’. פורטוגל הצליחה לבעוט 6 בעיטות למסגרת לעומת 4 בלבד של הקרואטים.
- אחד הדברים שקרואטיה עפה בגללם בבתים היה ניצול מצבים נמוך, גם במשחק נגד פורטוגל ניתן לראות את ניצול המצבים הנמוך עם שתי המחמצות של מצבים גדולים. בניגוד אליה פורטוגל כבשה שני מצבים גדולים מתוך השלושה שיצרה.
- גם במסירות שתי הקבוצות היו צמודות מאוד עם 540 מסירות של פורטוגל לעומת 538 מסירות של קרואטיה.
לנצל, לנצל, לנצל
אחד מהאמירות הידועות בכדור זה ש”מצבים צריכים לנצל”. להגיע למצב בכדורגל זה לא תהליך פשוט בכלל, במיוחד מצבים גדולים. אם תכנסו לסטטיסטיקה אפילו של קבוצה קטנה מול קבוצה גדולה, תראו שהקבוצה הגדולה הגיעה לכ-3-5 מצבים גדולים, ובמקרי קיצון זה יכול להגיע ל-6-7, אבל זה לא קורה בדרך כלל. קבוצה שהיא קטנה יותר לעומת זאת, מגיעה למצב שניים גדולים נטו במשחק, ואותם היא חייבת לנצל.
לקרואטיה יש בעיה, בעיה לא קלה בכלל. ניצול המצבים שלה נמוך מאוד עד כמעט לא קיים. זה לא שהם לא מצליחים להגיע למצבים, הם כן מצליחים, הבעיה מגיעה בניצול הזדמנויות. אם בעבר קרואטיה הייתה אחת הנבחרות הקטלניות ביותר, כיום זה כבר לא כך. אומנם במשחק מול פורטוגל היא לא הגיעה להרבה מצבים, אבל למה שהיא כן הגיעה, היא לא השכילה לכבוש.
במשחק הראשון של קרואטיה ביורו נגד ספרד, היא הייתה עדיפה על הספרדים אך הרבתה להחמיץ, כולל פנדל לא מדויק ולמעשה סיימה את המשחק בתבוסה 3-0. ל-3 מצבים גדולים הקרואטים הגיעו, את שלושתם הם החמיצו.
במחזור השני של היורו, קרואטיה הגיעה ל5 מצבים גדולים! מדובר במספר מדהים של מצבים, אך החמיצה ארבעה מהם. התוצאה נגמרה ב2-2, אך בקלות קרואטיה יכלה לנצח את המשחק ולעלות לשמינית הגמר, אם רק היו מנצלים את המצבים.
ואם משהו ממשיך באופן שיטתי לדעתם זה ישתנה?
כנראה שלא, גם במשחק השלישי קרואטיה הגיעה לשלושה מצבים גדולים, מתוכם החמיצה שניים. 1-1 שיכל להיגמר אחרת לגמרי, ויורו שיכל להיגמר אחרת לגמרי אם שחקני קרואטיה היו טיפה יותר חדים.
אם נסכם את היורו של קרואטיה נקבל:
XG – 6.52 בפועל – 3 שערים
XGA – 4.37 בפועל ספגה – 6 שערים
ההגנה ספגה יותר מאשר היא הייתה צריכה, וההתקפה לא השכילה לנצל את ההזדמנויות.
והתוצאה? הדחה משלב בתים של היורו, נשמע לא פשוט בכלל עבור הקרואטים.
זהו סיפורו של CR7
כריסטיאנו רונאלדו הגיע אתמול ל900 שערים בקריירה, אותה התחיל ב-2002, כלומר 22 שנות קריירה. עם חישוב מתמטי מהיר נקבל כי הפנומן הפורטוגלי כבש לא פחות מ-41 שערים בעונה. הרצון, התשוקה לתארים. לניצחונות. לשערים. הרגע הזה שהוא הבין שהוא הגיע ל-900 שערים, זה היה הרגע שבו אפשר לראות את מלוא תשוקתו של כריסטיאנו.
הנפילה לקרקע, הצרחה, ההתלהבות, הריצה, האישור של הואר. כל זה מראים בדיוק כמה תשוקה יש לשחקן הזה, למשחק הזה. לרוב רגשות כאלה יראו בניצחון שקרוב להכריע על אליפות, עלייה לגמר, אבל מבחינתו כל שער זה הישג, כל הישג זה סיבה למסיבה. שנים הוא רדף אחרי הטייטל של הגדול מכולם, בהרגשה שהרוב מעדיפים את ליאו מסי, אבל כעת הוא נראה הכי שליו שיש והכי שמח שיש, בידיעה שאת שלו הוא הישג בכדורגל.
נדמה כי כריסטיאנו סוחב עמו צלקות עבר, אותם אנשים שצחקו עליו וחשבו כי הוא לא מספיק טוב כדי להיות מהטובים ביותר. הוא הוכיח אתמול לאותם אנשים, “אני טוב לא פחות מאחרים ואפילו יותר מהם”.
להערכתי, אנחנו עוד נראה אותו בארה”ב, הוא ירצה את ההזדמנות האחרונה בהחלט לזכות בתואר שהכי חסר לו, התואר שהוא הכי רוצה מכולם, המונדיאל.
I dreamed of this, and I have more dreams. Thank you all! pic.twitter.com/2SS3ZoG2Gl
— Cristiano Ronaldo (@Cristiano) September 5, 2024
המצטיין: ויטיניה
בגלל שלכריסטיאנו יש את החלק שלו בסיכום אשמח לדבר על שחקו אחר, שחקן שאולי לא הרבה מדברים עליו, אבל מדובר באחד הקשרים הטובים בעולם. ויטיניה הוא שחקן שמאוד לא מתבלט, לעיתים הוא כובש, לעיתים מבשל, אבל הוא בונה משחק בצורה מדהימה, הדיוק שלו, החוכמה שלו. דברים שלעיתים לא נראים בעין שלנו, אבל הסטטיסטיקה כן זוכרת.
סטטיסטיקה מהמשחק:
- 89 דקות
- 114 נגיעות בכדור
- 101/103 מסירות מדויקות (98%)
- מסירת מפתח
- 1/2 קרוסים
- 8/8 כדורים ארוכים – טוני קרוס זה אתה?
- 1/1 נסיונות דריבל
- 4/5 מאבקי קרקע מוצלחים
- 3 איבודי כדור – מדהים!
- תיקול
- ציון בולרז: 8.1
סיכום
פורטוגל במחצית הראשונה הראתה לנו כמה היא כישרונית וטובה, אך מצד שני נחלשה מאוד החצי השני מהרגע שבו קרואטיה עשתה את החילופים. ראינו פה שני סוגים של פורטוגל, הנבחרת שרצינו לראות והנבחרת שראינו בפועל. עדיין קשה לראות את הפוטנציאל החבוי בקבוצה הזאת, אבל עדיין יש שחקנים כמו כריסטאינו וויטיניה שמראים מה הקבוצה הזאת שווה.
מנגד, קשה לראות את הנפילה של קרואטיה, במיוחד התקפית. הנבחרת נחלשה וכרגע אין להם את הסקוררים שיכריעו משחקים. ומהצד השני ההגנה היא מאוד צעירה ונרפה, ועם כל הכבוד לגברדיואל זה פשוט לא נראה מספיק טוב.