למה לעזוב אם הכל טוב? ג’אן פיירו גספריני מציין 8 שנים על הקווים של אטאלנטה

המאמן האגדי רשם ציון דרך אדיר בתחילת השבוע. השינוי שהנחיל, ההצלחה המקצועית, ההישגים והסטטיסטיקות. המספרים המלאים בפנים.

אומרים על דור ה-Z, שבשנים אלו מתחיל את צעדיו הראשונים בשוק העבודה, שזהו דור תזזיתי שלא מסוגל להישאר יותר מידי זמן באותו מקום ותמיד מחפש איך הוא יכול לשדרג את עצמו, בניגוד לדור ההורים או הסבים שלרוב נשאר בעבודה אחת עד הפנסיה.

מאמן אטאלנטה ג’אן פיירו גספריני הוא נטע זר בעולם האימון בדיוק בגלל זה. המאמן האיטלקי בן ה-66, שאימן בחייו קבוצות כמו קרוטונה, גנואה, פאלרמו ואפילו את אינטר לתקופה קצרצרה (5 משחקים בהם הפסיד ב-4 וסיים אחד בתיקו) הגיע לברגמו ביולי 2016. התחילת השבוע, במשחק מול ורונה, חגג גאספריני את משחקו ה-400 על הקווים של אטאלנטה, בהם הוא ניצח 207 משחקים, הפסיד ב-100 וסיים בתיקו ב-93 המשחקים הנותרים. את החגיגה הוא ציין במאורע האהוב עליו – ניצחון, שכן אטאלנטה ניצחה 6:1 את ורונה.

אמנם ב-8 השנים שלו על הקווים של אטאלנטה הוא לא הצליח להביא לקבוצתו תארים, למעט הזכייה הסנסציונית בליגה האירופית בעונה הקודמת, אבל הוא עשה משהו אחר – הפך אותה לקבוצה שיש להתחשב בה. עד הגעתו של גספריני אטאלנטה הייתה קבוצת נדנדה, שלפעמים נשארת בסרייה א’, לפעמים יורדת לסרייה ב’ לכמה עונות ואז חוזרת, אבל היא לא נחשבה לקבוצה משמעותית באיטליה. עד גספריני.

המאמן שינה את המצב של הקבוצה ב-180 מעלות. תחת הדרכתו הפכה אטאלנטה לקבוצה סוחפת והתקפית, כזו שכבשה 16 פעמים חמישייה, 4 פעמים שישייה, 3 פעמים שביעייה ופעם אחת בינואר 2023 אף כבשה שמינייה. גספריני הראה כמה קבוצתו שונה מסגנון הקטנאצ’ו שמקדש את המשחק ההגנתי. אטאלנטה הפכה תוך כמה שנים לקבוצה שכיף לאוהד הניטרלי לראות משחקים שלה, ובמקביל לא מעט קבוצות לא רצו להתמודד מולה כי בכל יום נתון היא פשוט יכולה להתפוצץ.

בנוסף, מאז הגעתו גספריני הביא את אטאלנטה להשתתף במפעלים האירופיים באופן יחסית קבוע, כשלמעט עונת 2022/23 הקבוצה האיטלקית השתתפה תחת גספריני בליגת האלופות או בליגה האירופית.

בינתיים, הוא הספיק לגדל שני דורות של שחקנים כשבראשון כיכבו שחקנים כמו לואיס מוריאל, דובאן זפאטה, יוסיפ איליצ’יץ’, האנס האטבור, רובין גוסנס, חוסה לואיס פאלומינו, מריו פשאליץ’ ועוד כשמעל כולם נמצא הקוסם הארגנטינאי אלחנדרו “פאפו” גומז. כעת בדור השני מככבים וכיכבו שחקנים כמו מטאו רטגי, רוסלן מלינובסקי (שכבר עזב), טון קופמיינרס (שעזב גם כן), צ’ארלס דה קאטלרה, אדמולה לוקמן, אדרסון ועוד, כשלשני הדורות משותפים שני שחקנים שנמצאים באטלנטה עוד מקיץ 2015 לפני הגעתו של גספריני – הבלם הברזילאי (שהספיק להתאזרח ולזכות ביורו עם איטליה) רפאל טולוי והקשר האחורי ההולנדי מרטן דה רון.

אגב, מבין המאמנים ב- 5 הליגות הבכירות, גספריני נמצא מבין אלו המאמנים כיום “רק” במקום השני מבחינת ותק באותו מועדון כשלפניו נמצא רק מאמן פ.צ הידנהיים הגרמנית פרנק שמידט שנמצא במועדון מאז ספטמבר 2007 ועד כה אימן ב- 633 משחקים.
את השיא העולמי מחזיק המאמן הצרפתי לשעבר גי רו בן ה-86 שאימן את אוקזר במשך 44 שנה (1961 – 2005).

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן