
מה הוא ההרכב המנצח – פרק 4: הדור הבא!
ברוכים השבים אל “ההרכב המנצח”.
סדרת כתבות בה חברי צוות בולרז יתחרו ראש בראש על בניית הקבוצה הטובה ביותר, כל פעם על פי אותם חוקים אך במסגרת (ליגה, קבוצה, לאום או טורניר) שונה.
אתם תקבעו בתגובות ואו בערוצים השונים של בולרז למי יש את ההרכב המנצח!!!
בכתבה הנוכחית – שחקנים עד גיל 23 (לא כולל).
חברי הצוות יתחרו ראש בראש ובכל פעם בסוף התחרות אתם תבחרו בתגובות את הקבוצה הטובה ביותר, זאת שאתם חושבים שניצחה את שאר הקבוצות בתחרות.
לכתבה הראשונה בסדרה – ההרכב המנצח של העידן המודרני.
לכתבה השניייה בסדרה – ההרכב המנצח: כל הזמנים ביורו
לכתבה השלישית בסדרה – ההרכב המנצח: כל הזמנים הקופה אמריקה
אז איך זה עובד? סקירה מהירה של חוקי הפורמט
מנהל הפרויקט והמנחה ידידיה לנדאו: בחירת השחקנים היא בשיטת דראפט, בו כל כתב בתורו (הסדר נקבע בהגרלה מראש) בוחר שחקן אחד אותו הוא רוצה לקבוצה.
המשתתף הבא בתור יכול לבחור כל שחקן שירצה מלבד אלו שכבר נבחרו.
- כל תחרות מורכבת משלושה חברי צוות בולרז שיתחרו ראש בראש.
- במשך 11 סיבובים כל אחד בוחר שחקן לקבוצה שלו. לכל משתתף יש דקה לבחור שחקן, במידה והוא לא בחר בזמן הנתון הוא יקבל שחקן בצורה אקראית ממנחה התחרות.
- כל משתתף בונה את הקבוצה שלו על פי מערך ושיטת משחק שהוא רוצה. המטרה במשחק היא לבנות את הקבוצה הטובה ביותר. לבחור את השחקנים שסקאלת היכולות שלהם משתלבות ביחד הכי טוב. גם בחלק ההגנתי וגם בחלק ההתקפי. להקים את הנבחרת שתנצח את הנבחרות של שאר הכתבים במשחק היפותטי.
- בחירת השחקנים היא שקופה כלומר, המשתתפים רואים בזמן אמת אלו שחקנים בחר כל מתחרה וכך הם יכולים לעשות התאמות בזמן אמת.
- בתחרות הפעם הבחירה היא אך ורק שחקנים מתחת לגיל 23. דהיינו השחקן המבוגר ביותר בתחרות יכול להיות בן 22 ו-364 ימים.
הרכב מנצח – משתתפי התחרות.
בתחרות השנייה של ההרכב המנצח יתחרו שלושה חברי צוות הכתבים.
- אלעד ויצמן – כתב המגזין וצוות המסקרים.
- אלון פיאלקוב – כתב מערכת ומגזין.
- אליעד פנש – כתב מערכת ומסקר הליגה האיטלקית.
ידידיה לנדאו הוא מנחה התחרות, כתב מערכת וחבר צוות סושייאל. אוהד אתלטיקו מדריד.
לאחר הגרלה שערך המנחה נקבע שאלון בוחר ראשון, אליעד שני ואלעד שלישי.
וזה הסדר במשך 11 הסיבובים עד שלכולם יהיה הרכב.
לאחר ההקדמה הגיע הזמן לחלק המרכזי של התחרות – בחירות השחקנים.
כזכור הסדר הוא:
- אלון.
- אליעד.
- אלעד.
הבחירות – 60 שניות זוז!
סיבוב ראשון:
- אלון – אלכסנדר פאבלוביץ’
- אליעד – בלינגהאם
- אלעד – לאמין ימאל
סיבוב שני:
- אלון – קובי מאיינו
- אליעד – קמאבינגה
- אלעד – מוסיאלה
סיבוב שלישי:
- אלון – וירץ
- אליעד – גברדיול
- אלעד – קלפיורי
סיבוב רביעי:
- אלון – סקאלביני
- אליעד – לני יורו
- אלעד – ג’ואאו נבש
סיבוב חמישי:
- אלון – פיירו הינקאפי
- אליעד – פרמין לופז
- אלעד – אנטוניו סילבה
סיבוב שישי:
- אלון – אלחנדרו באלדה
- אליעד – מתיאס סולה
- אלעד – אנדריק
סיבוב שביעי:
- אלון – סבאיו
- אליעד – סאקה
- אלעד – נונו מנדש
סיבוב שמיני:
- אלון – מתיאס תל
- אליעד – ברנתוויט
- אלעד – יאן קוטו
סיבוב תשיעי:
- אלון – אוואן פרגוסון
- אליעד – רסמוס הוילונד
- אלעד – טרובין
סיבוב עשירי:
- אלון – מאלו גוסטו
- אליעד – פיליפ יורגנסן
- אלעד – ניקו וויליאמס
סיבוב אחד עשר:
- אלון – ורבוגן
- אליעד – טינו ליברמנטו
- אלעד – גאבי
הרכב מנצח – סיכום ביניים
לאחר שכולם סיימו לבחור הגיע הזמן שכל אחד יסביר את המערך שלו ואת הרציונל שעומד מאחורי הבחירות שלו. איך השחקנים משתלבים בשיטה. איך כלל השחקנים משתלבים ביחד בשיטת המשחק.
זכרו! אתם אלו שקובעים מי בנה את הקבוצה הטובה ביותר.
אלון
ההרכב שלי הוא 4-2-3-1, שקודם כל שואף ליצור יציבות הגנתית, דומיננטיות במרכז המגרש, ומסוגל ליצור התקפות איכותיות גם במשחק עומד מול הגנה ערוכה, ולא רק בהתקפות מעבר.
בהגנה, הדגש הוא על בלמים אתלטים, פיזיים וחזקים, שינקו כל איום מתוך הרחבה, כאשר גוסטו ובאלדה יספקו גם מימד הגנתי בקווים וגם יתקפו לאורך האגפים, אך עם משמעת הגנתית. כלומר, ההגנה לא אמורה לספוג הרבה, בייחוד עם שוער שטוב מאד על קו השער, וכל שכן כשהקישור האחורי שלי יירד הרבה לאחור לעזור לבלמים ויסגור היטב את איזור 14 של היריבה.
בקישור, קודם כל החוליה מורכבת מצמד קשרים אחוריים מאד דומיננטיים, כאשר מאיינו גם יכול לשחק כקשר 50-50 בעת הצורך, כאשר הוא ידוע ביכולת כיבוש הגבוהה שלו. ראשית, פאבלוביץ הוא בעיני שחקן בסגנון רודרי, בכך שהוא מפלצת פאסים עולמית, עם יכולת מסירה מדוייקת, התמקמות אדירה לקבלת כדור, ומצד שני גם גבוה ואתלטי מאד, שמכסה היטב שטחים, כך שהוא גם יחלץ המון כדורים ויספק גם עבודה הגנתית טובה. מעבר לכך, גם מאיינו הוא שחקן שיודע להחזיק היטב בכדור ולחלק אותו היטב, כך שהצמד הזה ידאג להחזיק המון בכדור, יחלק אותו היטב, ובסופו של דבר ייצר בילדאפ מאד איכותי במרכז המגרש. אליהם נוסיף את הקשר ההתקפי וירץ, שגם הוא שחקן מאד טכני ששולט היטב בכדור, ונקבל בסה”כ קישור שמחזיק המון בכדור, יניע אותו היטב, וכמעט לא יאבדו, מה שיגרום לנצחון במצ’אפ במרכז השדה כמעט בכל משחק ולהחזקת כדור גבוהה של 60 אחוז לפחות כמעט בכל משחק.
ולא רק זאת, הקישור הזה לא רק יצטיין בבילדאפ ויספק שליטה ביד רמה באמצע המגרש, אלא גם יהיה נהדר הגנתית. בייחוד, עם מאיינו שמצטיין בתאקלים ובחטיפות כדור, ופאבלוביץ שמצטיין בשחזורי כדור, כשגם וירץ ידוע בלחץ גבוה ולא ישאיר חורים.
בהתקפה, הרעיון שעומד ביסוד החוליה ההתקפית הוא שיש חלוץ מטרה גבוה וחזק עם נוכחות ברחבה כמו פרגוסון האירי, שהוא חלוץ 9 קלאסי, אך גם יחסית מאד נייד למימדיו ועם סיומת מצויינת ברחבה. יהיה אפשר להגביה אליו כדורים מהאגפים עי הקיצונים (מתיס טל וסאביו שירווחו את המשחק היטב לכנפיים), או לספק לו כדורי רוחב חדים על הקרקע מהאגפים, בעיקר ע”י סאביו, הקיצוני ההתקפי להטוטן מצד שמאל, או באלדה שיעלה לעזור לו בהתקפה. גם מתיס טל מעמדתו בכנף ימין יוכל לספק כדורי עומק אלכסוניים או מסירות מפתח לחלוץ המרכזי פרגוסון, כאיש מטרה ברחבה.
דבר נוסף, ההתקפה שלי מאד ורסטילית, שכן מתיס טל הוא לא קיצוני קלאסי שרק מספק קרוסים לרחבה, אלא גם ממש משחק כחלוץ כנף, כך שבהתקפות רבות,הוא יוכל להכנס לרחבה, או כדי לנצל את יכולת הכיבוש שלו, או כדי להוות עוד נוכחות ברחבה , כחלוץ שני לצד פרגוסון האירי. כלומר, מעין 4-2-2-2. את הואקום שיוצא באגף באותם מקרים, יכסה מאלו גוסטו, המגן הימני שמעלה קדימה, וגם וירץ, שהוא קשר התקפי מאד נייד, פליימייקר שנע המון גם לכנפיים, גם לאיזור 14, וגם לעומק הרחבה.
במלים אחרות, ההתקפה שלי היא מאד ורסטילית וגם מאד לא צפוייה, בכך שהיא גם מבוססת על ריווח המשחק עם סאביו, מתיס טל ובאלדה, וגם על הרבה שחקנים שיכולים לבעוט מרחוק (טל, וירץ, מאיינו), וגם הרבה שחקנים שיכולים לבצע כניסות מסוכנות מהקו השני לעומק הרחבה (מתיס טל אלכסונית מהאגף פנימה, וירץ מאיזור 14 וההאלף ספייסים, וסאביו מהכנף העמוקה, ובנוסף קובי מאייינו התופעה ההתקפית), וזאת כשברחבה כבר מחכה חלוץ אימתני פיזית, שיעסיק את הבלמים.
בתרגום פשוט: זהו מתכון להמון שערים. ובאמת, אן הסכום את סה״כ השערים של ההרכב הזה, נראה שהוא בין הגבוהים שיש.
ההרכב שלי ישחק בעיקר במסירות קצרות וכמעט בלי כדורים ארוכים. רוב המשחק יהיה על הקרקע, בייחוד במעבר בין חוליית ההגנה לקישור, ובבילדאפ של הקישור במרכז המגרש.
זאת, פרט לחוליית ההתקפה, שתשתמש בהגבהות מדי פעם מהאגפים עי הקיצוניים, בעיקר כדי לרווח את המשחק ולמנוע מהגת היריב להצטופף למרכז הרחבה, וגם כמובן כדי לנצל את משחק הראש המצויין של פרגוסון. אולם, הקיצונים לא ייטו להגביה הרבה אלא בעיקר ינסו לפרוץ לעבר קו הרוחב ולהעביר קרוסים שטוחים על הקרקע מהאגף, או להיכנס להאלף ספייס ולספק מסירות מפתח לחוד או בעיטות מרחוק, תוך שהם יבצעו לינקאפ איכותי עם הקשר ההתקפי הסופר ורסטילי וירץ, שיהיה העוגן המרכזי בהתקפה לכל הפעולות ההתקפיות.
אליעד
אני בחרתי במערך 4-2-3-1.
יורגנסן הוא השוער שלי, שוער שניחן בכישרון גדול מאוד שאחד מהדברים הבולטים הם אצלו זה המסירות המדויקות בכדורים ארוכים – דבר שמאוד יעזור לאגפים או לחילופין לשלוח כדור לרסמוס הוילונד.
ליברמנטו יהיה המגן היותר הגנתי בטקטיקה, כאשר גברדיול יעלה לעזור בהתקפה עם יכולותיו ההתקפיות והמהירות שלו וגם לבעוט במידת הצורך ולחזור מהר להגנה. צמד הבלמים יישארו רוב הזמן מאחורה כאשר ברנתוויט יהיה הבלם היותר פיזי ולני יורו יתמוך בקישור כשהקבוצה מחזיקה בכדור ממש מאחורי קמאבינגה שישמש כקשר אחורי עם סט היכולות המגוונות שלו והפיזיות שלו.
פרמין לופז יהיה הקשר ההתקפי במערך הנוכחי ויחד עם בלינגהאם שיהיה הקשר 50/50 הם יעבירו את הכדור לחלק ההתקפי במסירות קצרות וארוכות.
פרמין יוכל לבעוט מרחוק כאשר ההגנות של היריבה יהיו צפופות וכאשר הקישור יקשה עליהם.
מבחינת ההתקפה, מתיאס סולה ובוקאיו סאקה הם שתי שחקנים שניחנים בדריבל איכותי מאוד ויודעים להיכנס היטב לתוך הרחבה, כאשר הם יוכלו לבעוט גם מחוץ לרחבה כמו שהם אוהבים או מתוך הרחבה אחרי שייכנסו אליה.
דבר חשוב בקבוצה שלי הוא שלהתקפה תהיה מגוון פתרונות כדי לכבוש גם נגד הגנות צפופות:
– הדני מתנשא לגובה של 1.91 מטר וכאשר הווינגרים יתקשו לעבור את המגנים שלהם הם יוכלו להרים לו כדור לרחבה והוא יוכל לנגוח.
– כאמור, לסולה ולסאקה יש דריבלים נהדרים ובעיטה טובה והם טובים באחד על אחד ולעבור את המגן שלהם וככה יוכלו בקלות לאיים על השער.
– פרמין, סאקה וסולה השלישייה ההתקפית שתתמוך בהוילונד ותזין אותו בכדורים כשהקבוצה מחזיקה בכדור.
כשהקבוצה לא מחזיקה בכדור, פרמין לופז ירד לקישור ויעזור לקמאבינגה ובלינגהאם במשימות ההגנתיות. בעצם זה יהיה מעין מערך של 4-3-3 הגנתי.
גם סאקה ירד לעזור לגבארדיול בצד השמאלי של ההגנה.
זאת קבוצה שתשתלב ותאזן הרבה מאוד בין ההגנה, החזקת הכדור והיעילות בהתקפה.
אלעד
אז ככה:
טרובין הוא השוער שלי בעל משחק רגל מצויין וזה מה שאני מחפש אצל השוער שלי.
ההגנה שלי מורכבת משחקנים מאוד מהירים שטובים עם הכדור, אנטוניו סילבה וקלפיורי שינהל את המשחק בחלקו האחורי.
המגנים שלי הם נונו מנדש שאף יודע לשחק כבלם בשלושה בהגנה ואת יאן קוטו הזריז.
הקישור מורכב מגאבי שינהל את המשחק מהקישור כפי שהוא עושה בברצלונה, האגרסיביות והלחימה שלו אמורים לתת את הטון, לצידו ישחק ז’ואאו נבש שהוא אמור לתת את השקט ואת הרוגע שלו במרכז. מעליהם גולת הכותרת – ג’מאל מוסיאלה.
את ההתקפה שלי בחרתי עם לאמין ימאל, אנדריקי וניקו וויליאמס.
הקבוצה שלי תשחק גם הגנתית וגם התקפית במערך של 4-2-3-1.
מבחינת ההגנה אני ארצה שהקבוצה שלי תצור בלוק נמוך ותשאף להגיע כמה שיותר לחטיפת כדור במרכז השדה. שני הכנפיים שלי ניקו ולאמין יהיו חייבים לעזור למגנים, הדבר החשוב ביותר הוא בדגש חילוצי כדור.
ולמה? בגלל ההתקפה שרק תחכה לקבל את הכדור, הקבוצה שלי תתן ליריבות להניע ובעזרתם של מוסיאלה, ניקו, לאמין ואנדריק תוכל הקבוצה שלי לצאת להתקפות מעבר קטלניות.
לא רואה הגנה שתוכל לעצור רביעית התקפה כל כך מהירה כמו זאת.
דבר נוסף, המשחק שלי יתנהל דרך האגפים אבל דבר אחד מאוד חשוב, לא להרים כדורים! הקרוסים ינתנו בעזרת כדורי רוחב לעבר אנדריקי שהוא בעל מיקום יוצא מין הכלל, ג’מאל מוסיאלה וג’ואאו נבש שיצטרפו מקו שני כדי לתמוך בהתקפה.
או בקיצור מי שרוצה מעברים, זאת הקבוצה המושלמת.
עכשיו תורכם
אז על מה בעצם אתם אומרים להצביע?
כל הקבוצות מורכבות משחקנים אגדיים שמקומם בדפי ההיסטוריה כתוב באותיות של זהב.
אתם לא מצביעים על מי בחר את השחקנים הכי טובים, אלא על מי הצליח להרכיב את סגל השחקנים שיעבוד הכי טוב ביחד עם השיטה המוצלחת ביותר.
איזה קבוצה תנצח את השתיים האחרות בטורניר היפותטי בו שלושת הקבוצות משתתפות.
אז ראיתם את הקבוצות, קראתם את ההסברים על כל קבוצה ועכשיו הגיע הזמן להצבעה:
מה הוא ההרכב המנצח!?
הצביעו בתגובות.
אלעדדד
אלון או אליעד
סדרת כתבות פשוט פנטסטית! תענוג אמיתי להשוות את ההרכבים ולנתח מי יותר חזק ומה היתרונות והחסרונות של כל הרכב, גם ביחס לאחרים.
שאפו
הפינה האהובה עליי באתר
אליעד לדעתי