
מה עשה הילד? | מנצ’סטר סיטי 1-4 אסטון וילה
לאחר מחצית מאוד מנומנמת של מנצ’סטר סיטי, הכוכב הכי גדול שלה העונה פיל פודן הגיע למשחק ועם שלושער מדהים עזר לקבוצה לנצח את אמרי באיתיחאד, אם במחצית הראשונה פודן שיחק יותר מאחור והתקשה לבוא לידי ביטוי, במחצית השנייה הוא התקדם מדרגה והיה פשוט נהדר, כאשר כבש שלושער נוסף בעונה הכי טובה בקריירה שלו עד כה. בנוסף לפודן, מי שעוד בלט במשחק הוא דוקו שעשה המון בעיון ללוקה דין בהגנה, הקיצוני הבלגי לא הפסיק לעשות שמות בהגנת אסטון וילה המסכנה. פפ הצליח גם לשמור על כוחותיהם של דה בריינה והאלנד וגם לנצח במשחק כה קשה עם השחקנים המחליפים. לעומתו, אמרי מאוד התקשה בלי הכוכב הגדול שלו ווטקינס ולאון ביילי. בנוסף לכך, זאניולו רשם עוד משחק חלש והוא מתקשה לחזור מפציעת הצולבת השנייה שאירעה לו.
1. הקדמה
לאחר התיקו המאופס במשחק מול ארסנל, סיטי שנמצאת במקום השלישי שיחקה את משחק הבית השני שלה השבוע, הפעם מול אסטון וילה. לקראת המשחק בליגת אלופות מול ריאל מדריד, פפ הצהיר כי ישתמש ברוטציה, וזאת על מנת לשמור את שחקניו כשירים לקראת המשחק בברנבאו. ה’סטיזנס’ רוצים לזכות באליפות רביעית ברציפות, אך נכון לרגע זה היא בשוויון נקודות עם ליברפול ונקודה מארסנל, לכן תוצאה פה שהיא לא ניצחון, יוריד את הסיכוי של סיטי לזכות באליפות.
מהצד השני, אסטון וילה מגיעה למשחק מהמקום הרביעי, הקבוצה ראתה את יריבתה טוטנהאם שומטת נקודות ביום שלישי נגד ווסטהאם, והקבוצה של אימרי קיוותה לשמר סטטוס קוו ולקחת נקודה מהאיתיחאד. הקבוצה חסרה את הכוכב הגדול שלה העונה ווטקינס שנפצע בניצחון 2-0 על וולבס ביום שבת האחרון.
2. הרכבים
3. מהלך המשחק
מנצ’סטר סיטי לחצה מדקה ראשונה על שערה של אסטון וילה ואף עלתה ליתרון 1-0 משער מהיר של רודרי, אולם לאחר מכן קצב המשחק נרגע ואסטון וילה הצליחה לחזור למשחק משער נהדר של דוראן. במחצית הראשונה פודן שיחק קרוב לבלמים ובקושי הורגש בצד ההתקפי, סיטי התקשתה מאוד ליצור מצבים בחצי הראשון של המשחק ואסטון וילה הצטופפה בצורה מרשימה. בדקה 44 דוגלאס לואיס עשה עבירה שאותה פודן תרגם לשער נהדר והעלה את סיטי ליתרון רגע לפני הירידה למחצית, הגול שהאנגלי נתן היה מין אוויר לנשימה עבור פפ, שכן המשחק הזה מאוד קריטי להמשך המרוץ על האליפות.
במחצית השנייה קיבלנו הופעת קוסמות של שחקן אחד, פיל פודן, האנגלי קיבל הוראה מפפ לעבור קדימה יותר ולשחק כ-’10’, והשחקן תגמל בשני שערים ושלושער נוסף. אסטון וילה לא הצליחה להתקרב לשער של אורטגה, למעט בעיטה אחת שגם אותה הגרמני עצר. ה’סטינזס’ בניגוד למחצית הראשונה, שלטו באופן מובהק במשחק והגיעו ללא פחות מ15 בעיטות לשער, 6 מהם הלכו למסגרת.
4. סטטיסטיקה
- כמו תמיד, קבוצתו של פפ שלטה יותר מהיריבה, 67% החזקת כדור לעומת 33%. בנוסף לכך סיטי מסרה 647 מסירות לעומת 291 בלבד של אסטון וילה. השליטה של סיטי על המשחק הייתה אבסולוטית במיוחד במחצית השנייה, אבל מה שיותר מעניין זה איפה הקבוצה של פפ החזיקה בכדור
- רוב הנגיעות של מנצ’סטר סיטי מגיעות מעבר לחצי של היריבה, משמעות העניין, השליטה של סיטי נמצאת בחצי מגרש של היריבה. זאת שליטה אקטיבית, שליטה שבה הקבוצה “יושבת” על היריבה. השליטה הזאת היא גלולת הכותרת בטקטיקה של פפ, הספרדי אינו מעוניין בשליטה שמתמקדת בעיקר בחצי שלו, אלא בשליטה על החצי של היריב.
- לעומת השליטה המדהימה של סיטי, הקבוצה לא הגיע לקרנות כלל, 2 קרנות בלבד לעומת 3 של אסטון וילה, מדובר על מעט מאוד קרנות במשחק, במיוחד לקבוצה כמו מנצ’סטר סיטי ששולטת בכדור. לסיטי העונה יש ממוצע של 7.6 קרנות למשחק, הממוצע הגבוה בפריימר ליג, אולם הפעם הקבוצה לא הצליחה לייצר בעיטות שיהפכו לקרנות.
- אסטון וילה ניסתה למנוע מהקבוצה של פפ להגיע למצבים, אך כשלה בזה. סיטי הגיעה ל4 מצבים מסוכנים, כאשר שלושה מהם היא החמיצה. הקבוצה של פפ יכלה לכבוש אפילו יותר משלושה שערים, רק אם הייתה יותר מדויקת בפעולה האחרונה. סה”כ סיטי בעטה 25 בעיטות 11 מהם למסגרת, XG של 3.46, לעומתה אסטון וילה בעטה 8 בעיטות בלבד, 3 מהן למסגרת וXG של 0.77. עוד נתון שמוכיח את הדומיננטיות של סיטי במשחק האחרון.
5. סטטיסטיקה מתקדמת
ההרמות של סיטי
עם כמות הרמות מנימלית, סיטי העדיפה להניע כדור מרגל לרגל ולוותר על הרמות סתמיות לרחבה. במיוחד כאשר החריג הנורבגי לא נמצא, לקבוצה אין שימוש בהרמות היות וההרכב מורכב משחקנים נמוכים כמו: ברנרדו סילבה, פודן, גריליש, דוקו ואלברס.
אומנם סיטי הצליחה להרים הרמה אחת בלבד, אבל היא לא כפתה את משחק ההרמות על עצמה. עם תשע הרמות בלבד, הקבוצה של פפ הבינה שאין צורך בהרמות מסיביות, אלא משחק סבלני ופשוט מרגל לרגל. אלה דברים שמאמן כמו פפ יודע להסביר ולהעביר לשחקנים שלו ללא צל של ספק
סיטי “התנחלה” בשטח של אסטון וילה
424 מסירות בוצעו בשטח של אסטון וילה, כמות מדהימה של מסירות, לעומת זאת סיטי מסרה אך ורק 223 מסירות בשטחה שלה. כלומר, 75% מהמסירות של סיטי הגיעו בשטח של היריבה, שוב נתון מדהים ומראה שהמאמן הספרדי לא רוצה רק הנעת כדור, הוא רוצה הנעת כדור בתוך החצי של היריבה, לשלוט בחצי שלהם.
לא רק שסיטי שלטה בחצי מגרש של היריבה אלא גם נגעה לא פחות מ-63 נגיעות ברחבה של אסטון וילה. השיטה של פפ היא לשלוט וללחוץ את היריבה בשטח שלה, לא לתת לה להרגיש נוחות באיזור ה”בית” שלה, ולגרום לבית שלה להיות הבית שלו.
נתון נוסף שניתן לראות הוא כמות הזמן ששוחק בשליש השלישי של המשחק – 46%. רוב המשחקים משוחקים או בשליש הראשון או בשליש השני של המשחק, כאשר משחק משוחק בשליש השלישי יותר מאשר שני השלישים האחרים, ניתן להבין שההתקפות עבדו נונסטופ. וההתקפה של סיטי עבדה ללא ערף, שלטה בשליש השלישי של אסטון וילה, והעבירה את כובד המשחק לאיזור הפחות נוח של הקבוצה של אימרי. עוד מאסטר קלאס של המשוגע הספרדי, אומנם לעיתים אנחנו מרגישים מסיטי שליטה אנמית בכדור, אבל תמיד הקבוצה של פפ נמצאת תחת שליטה.
מפת המומנטום מסבירה בצורה מיטבית כיצד סיטי שלטה במשחק. למעט דקות בודדות בהן אסטון וילה הצליחה ליצור מצבים וליצור מומנטום, סיטי לא נתנה לקבוצה של אימרי זמן לנשום, ‘הסיטיזנס’ כרגיל הכתיבו את קצב המשחק ושלטו בו בצורה מופתית.
מפת בעיטות
כרגיל, סיטי מגיעה להרבה מאוד מצבים תחת הנהגתו של פפ, אבל בואו נסתכל על נתון מעניין מאוד, שתי הקבוצות בעטו סה”כ 33 בעיטות לשער רק 6 מתוכן נבעטו מחוץ ל16 מטרים. שתי הקבוצות ניסו להיכנס לתוך הרחבה ולבצע פעולות מתוכה. גם כן ניתן לראות כמה סיטי שלטה במשחק, ולכמה בעיטות הקבוצה הגיעה. על אף כמות הבעיטות מתוך הרחבה, רק שני שערים מתוך הארבעה סיטי כבשה מתוך הרחבה, נתון טיפה מדאיג שמסמן על חוסר ניצול מצבים בקבוצתו של פפ, נתון שהמאמן הספרדי כנראה יתן דגש.
הן סיטי הן אסטון וילה, העדיפו לקחת את הבעיטות שלהם בתוך הרחבה מאשר מחוצה לה. אסטון וילה עם בעיטה אחת מחוץ לרחבה, לעומת שבע בעיטות מתוכה. לעומתה, מנצ’סטר סיטי עם 5 בעיטות מחוץ לרחבה, לעומת 20 (!!!) בעיטות בתוך הרחבה. מדובר בכמות גדולה מאוד של בעיטות מתוך הרחבה, וזה מלמד שוב על השיטה הסבלנית של פפ, לא בעיטות סתמיות ולא הרמות סתמיות, סבלנות היא שם המשחק, בהנעת כדור ולחץ גבוה על ההגנה והקישור של היריבה אפשר להגיע למצבים.
איזורי התקפה שווים
באיזורי התקפה ניתן לראות שוויון אצל סיטי בכל צד, ימין של דוקו הנהדר עשה מספר התקפות יותר מאשר צד שמאל של גריליש, אבל לא באופן מהותי, גם אסטון וילה תקפה באופן יחסית שווה דרך הצדדים. משחק התקפות די יפה של שני הקבוצות, הבעיה של אסטון וילה זה שסיטי כמעט בלתי ניתנת להכנעה באיתיחאד.
6. שחקן מצטיין – פיל פודן
העונה המדהימה של פיל פודן לא מפסיקה לרגע, עם שלושער נוסף ומשחק פנטסטי השחקן ממשיך להיות החשוב ביותר בקבוצה העונה, עם מעורבות של 21 שערים, פודן לקח בשני ידיו את חסרונו של קווין דה ברוינה. המשחק נגד וילה השתנה בזכות ההבנה של פפ, שפודן חייב להיות קדימה, וכאשר האנגלי שיחק יותר קדימה הקבוצה כבשה יותר שערים.
סטטיסטיקה של פודן מהמשחק:
- 80 דקות
- 3 שערים
- 79 מסירות מדויקות (93%)
- 3 מסירות מפתח
- 0/1 הרמות
- יצירת מצב גדול
- 3/7 נסיונות דריבל
- 6/11 קרבות קרקע
- 14 איבודי כדור
- הרחקה אחת
- 2 תיקולים
איזן מקצוענות תשמעו זה פשוט מדהים!
כיף לקרוא את הסיכומים האלה