מועדים לשמחה | הרוח של קנטבריה – שנתיים לפטירתו של פרנסיסקו חנטו

היום יום הולדתו של אחד המאמנים הגדולים בהיסטוריה, פפ גווארדיולה שהוביל את את אחת מהטוענות לכתר של הקבוצה הגדולה בכל הזמנים, את ברצלונה הגדולה בין 2008 ל-2012. אבל על פפ כתבו רבים, לכן אני החלטתי ללכת אל היריבה הגדולה של ברצלונה, ריאל מדריד. אחד מגדולי השחקנים שלה בכל הזמנים, פרנסיסקו חנטו, שנפטר היום לפני שנתיים.

פרנסיסקו “פאקו” חנטו לופס נולד ב-21 באוקטובר 1933 בכפר גוארניזו שבחבל קנטבריה שבצפון ספרד. הוא גדל אל המציאות הקשה של מלחמת האזרחים הספרדית, אביו היה נהג משאית וחנטו הצעיר ברח אל הכדורגל, כשבגיל 14 נאלץ לעזוב את בית הספר כדי לעזור בפרנסת הבית.

הוא החל את קריירת הנוער בקבוצה החובבנית נואבה מונטנייה, שם שילבו בין כדורגל לאתלטיקה. חנטו לקח את העניין ברצינות, והתחיל לפתח שם את המהירות והאתלטיות שאפיינו אותו לאורך הקריירה כולה. הוא הצטיין אף יותר באתלטיקה מכדורגל, כשהוא רץ 100 מטר ב-11 שניות. לאחר מכן עבר אל קבוצת הנוער ראיו קנטבריה, קבוצת הבת של ריאל סוסיאדד.

הרוח של קנטבריה

ב-1952 עלה לקבוצת הבוגרים של המועדון, ששיחק בלה ליגה, הליגה הראשונה בספרד וקיבל את הכינוי: “הרוח של קנטבריה”. הוא עלה להופעת בכורה מול מי שתהפוך ליריבתו הגדולה, ברצלונה במשחק דרמטי שנגמר בחלוקת נקודות ושלושה שערים לכל צד. אחד ממשחקיו הטובים באותה עונה היה מול ריאל מדריד, מה שהביא את סנטיאגו ברנבאו נשיאה של הקבוצה מהבירה דאז להחתים את חנטו, אחרי שכבר כמעט סגר בברצלונה.

יחד עם חנטו הגיע לקבוצה באחת הסאגות הגדולות בהיסטוריה מול ברצלונה, שחקן שאולי שמעתם את שמו, אלפרדו די סטפאנו, אבל זה כבר סיפור לפעם אחרת. תחילת התקופה במדריד לא הייתה קלה, כשחנטו לא הבקיע בכלל בעונה הראשונה. לחץ הופעל על ברנבאו לשחרר את חנטו שנתפס כשחקן בינוני.

ברנבאו החליט להאמין בספרדי הצעיר, גם בזכות לחצים מצד די סטפאנו והשאיר אותו בקבוצה, באחת ההחלטות הטובות ביותר בקריירה שלו. עונה לאחר מכן הגיע הקטור ריאל, המבוגר ממנו בחמש שנים, וחנך את חנטו, במה ששיפר פלאים את היכולת הטקטית שלו. העונה אחר כך כבר הייתה הרבה יותר מוצלחת, וכללה את אחד המשחקים הגדולים בקריירה שלו, כשהבקיע צמד בקלאסיקו מול ברצלונה, במשחק שנגמר בתיקו 2, וקירב את ריאל לאליפות.

הקהל מתאהב בפרנסיסקו חנטו

המשחק ההוא הפך את הקשר השמאלי לכוכב בקבוצה, והקהל התאהב בשחקן שהיה הספרדי היחיד בחוליית ההתקפה האגדית. בעונת 1955/56 נפתח לראשונה גביע אירופה לאלופות, וריאל הסתערה עליו עם חמש זכיות בחמש השנים הראשונות כשחנטו פותח בהרכב בכל אחד מהגמרים. בגמר ב-1957, חנטו סוחט פנדל ומבקיע שער בדרך לניצחון 0:2 על פיורנטינה האיטלקית. שנה לאחר מכן כבש את שער הניצחון בהארכה בגמר, בניצחון 2:3 על מילאן.

ב-1958 הגיע פרנץ פושקאש לריאל מדריד, וחנטו בישל בסיטונאות לו ולדי סטפאנו, אך באותה תקופה לא נספרו בישולים, ככה שלעולם לא נדע כמה משעריהם של האגדות האלו הגיעו בזכותו של הרוח של קנטבריה, אבל די סטפאנו העיד פעם ששליש משעריו נכבשו מכדורים שהגיעו מכיוונו של חנטו.

ב-1964 עזב די סטפאנו את ריאל, אך חנטו המשיך לשמור אמונים, לבשל ולהבקיע. באותו קיץ הוסיף זכייה באליפות אירופה עם נבחרת ספרד, אך לא שיחק בחצי הגמר ובגמר. שנתיים אחר כך זכתה ריאל עם חנטו בגביע השישי בתולדותיה, שיא אישי עד היום לשחקן. חנטו המשיך עד 1971 בריאל כשהוא זוכה לאורך התקופה בלא פחות מ-12 אליפויות ספרד, גם זה כמובן מהווה שיא לשחקן עד ימינו.

פרננסיקו חנטו פורש כאגדה

ב-1971 אחרי 17 שנה בריאל מדריד, הודיע על פרישה מכדורגל. השחקן שהאוהדים קראו לו לעזוב בשנתו הראשונה, עזב כאגדת מועדון עם 182 שערים ב-601 משחקים ואין ספור בישולים, מספרים מדהימים לקשר שהפך את ריאל מדריד למועדון הגדול בעולם. הוא פנה לקריירת אימון בת עשור, בה לא רשם הישגים מיוחדים.

שנה אחרי פרישתו ממשחק פעיל, קיים המועדון לכבוד חנטו ולכבוד חגיגות 25 שנה לאצטדיון סנטיאגו ברנבאו, משחק הוקרה מול בלאנשש הפורטוגלית. מי שעמד בשוערה של בלאנשש היה פליקס מוריניו, אביו של זו’זה. ב-1981 פרש מאימון ורק עשרים שנה מאוחר יותר חזר לריאל מדריד כשהפך לשגריר המועדון באירופה. השחקן עם המהירות המסחררת, הפך בערוב ימיו לנשיא הכבוד של ריאל מדריד. ב-18 בינואר 2022 הלך לעולמו.

איך הייתה נראית ההיסטוריה של הכדורגל העולמי אם חנטו ודי סטפאנו היו מגיעים לברצלונה במקום לריאל מדריד?

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    5 תגובות
    1. מנשנש טאפאס כותב

      אשכרה 6 גביעי אירופה איזה טירוף

    2. משתמש אנונימי (לא מזוהה) כותב

      אגדה שלא הכרתי

    3. מעיין כותב

      מאוד מעניין איך לא שמעו עליו אם הוא שיאן גביעי אירופה

    4. משתמש אנונימי (לא מזוהה) כותב

      אין על שמחה !

    5. רז כותב

      6 גביעי אירופה, אליפות אירופה עם ספרד, שלל אליפויות.
      איזו קריירה מטורפת הוא עשה !

    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן