מחצית ודי | ויאריאל 2-2 אתלטיקו מדריד
שתי הקבוצות הציגו לנו מחצית ראשונה מעניינת התקפית, עם לא פחות מ-4 שערים. אך במחצית השניה המשחק דעך לחלוטין. סיכום משחק.
אתלטיקו מדריד פתחה את העונה הזאת אומנם עם סגל מתחדש אבל עם אותן שתי בעיות ישנות שכמעט גרמו לאתלטיקו לנשור העונה לליגה האירופאית.
בעיית משחקי החוץ
הקבוצות הספרדיות ידועות בביתיות המעולה שלהם, לכל קבוצה יש קהל אדיר שסוחף אותה ויכול לגרום לאיבוד לנקודות של הקבוצות הגדולות. גם לאתלטיקו מדריד יש את המטרופוליטנו שהוא מבצר עבור הקבוצה האדומה מדריד, קשה מאוד לנצח את אתלטיקו באצטדיון הביתי שלה.
אך בחוץ? סיפור אחר לגמרי.
ה’קולצונרוס’ עמדו בעונת 2023/24 על 8 ניצחונות חוץ בלבד ב-19 משחקים, 42% סך הכל. מדובר בנתון לא שגרתי ולא סטנדרטי, בטח לקבוצה שנמצאת בטופ שלוש באחת מהליגות הטובות בעולם. נראה כי שחקני אתלטיקו כל כך קשורים לקהל שלהם, וברגע שבו הם יוצאים מאזור בנוחות שלהם הם מתקשים מאוד להביא את היכולת שלהם לידי ביטוי.
אולי שחקני אתלטיקו נכנסנו למין סחרור כזה, לחץ שמגיע בעקבות התוצאות של משחקי החוץ הקודמים. מין רצון לסיים את הרצף הרגע של תוצאות החוץ, אבל זה לא קורה. הגיוני שמשחקי החוץ יביאו אחוז נקודות נמוך יותר מאשר משחקי בית, אבל ההבדל אצל אתלטיקו מדריד הוא גדול מדי.
גם הפעם אתלטיקו לא הצליחו לשבור את הרצף השלילי של משחקי החוץ, הקבוצה של צ’ולו לא נראתה רע, אבל שוב רצף של טעויות הוביל אותה לאיבוד 2 נקודות יקרות.
אם דיברנו על טעויות, הבעיה השנייה של אתלטיקו מדריד.
בעיית ההגנה
אתלטיקו מדריד במיוחד בתקופת צ’ולו סימאונה ידועה כקבוצה שבראש מעיינה עומד משחק ההגנה. את שתי האליפויות שלה הקבוצה לקחה בזכות הגנה יציבה.
בין אם זה שוער טוב בשער כגון: דה חאה, קורטואה ואובלק, בין אם זה רביעית הגנה חזקה.
בשנתיים האחרונות זה ממש לא דומה לאתלטיקו שאנחנו מכירים מהעבר, אומנם היא קבוצה התקפית יותר, אך לצד זאת מבחינה הגנתית הקבוצה של צ’ולו לא מציגה לנו את מה שהיה בעבר. בעברו סימאונה השתמש במערך 4-4-2, מערך יותר דפנסיבי שמתאים לשיטת המשחק שלו. אולם כמו מרבית המאמנים גם צ’ולו הזניח את המערך לטובת 3-5-2 מערך יותר התקפי ויותר חשוף מבחינה הגנתית. אבל זה לא רק המערך אלא גם השחקנים ובראשם אובלק.
הסטטיסטיקה של אובלק
מול ויאריאל
כפי שניתן לראות, אובלק הציג יכולת מחפירה על המגרש אתמול, כאשר הוא מצליח למנוע 1.24- שערים. מינוס במניעת שערים משמועתו – ספגת יותר מאשר היית אמור לספוג, בעצם זאת סטטיסטיקה שמראה כמה טעויות/הצלחות היו לשוער בניסיון למנוע מהכדור לחדור לרשת.
השער השני של ויאריאל הייתה התנהלות על גבול השערורייתית של אובלק וויטסל, חוסר התקשורת ביניהם גרם לכך שאובלק יצא מהשער ותפס אוויר, בזמן שוויטסל נתן לכדור להגיע לאובלק. מי ששילם את המחיר הוא קוקה המסכן שעמד “במקום הלא נכון בזמן הלא נכון” כאשר הכדור פגע בו ורשם לחובתו שער עצמי אומלל. אובלק הוא אחד השוערים הטובים שהיו בעשור האחרון, אבל כרגע לא רק שהוא לא מציל שערים אלא הוא גם גורם לכך שיכנסו יותר שערים מאשר היה צריך. יכול להיות שאתלטיקו תצטרך להיפרד בקרוב מאוד מאחד השוערים הטובים שהיו לה, חבל רק שזה לא הגיע מוקדם יותר.
סטטיסטיקה מהמשחק
- אתלטיקו מדריד החזיקה בכדור ב-55% מהזמן לעומת 45% של ויאריאל.
- שתי הקבוצות בעטו סה”כ 9 בעיטות לעבר השער, כאשר אתלטיקו מדריד מחזיקה ביתרון קל של בעיטה אחת יותר למסגרת מאשר ויאריאל (4 לעומת 3).
- אתלטיקו הצליחה להגיע לשלושה מצבים מסוכנים לעבר שערו של קונדה, אולם רק מצב אחד היא הצליחה לנצל לכיבוש – הנגיחה של סורלות’.
- מבחינת המסירות: אתלטיקו מסרה 519 מסירות עם דיוק של 88%, בדומה אליהם גם ויאריאל הצליחה למסור באותו אחוז של דיוק עם 420 מסירות מדויקות.
המשחק עצמו היה מאוד צמוד, כאשר תוצאת התיקו שיקפה את מה שהיה על המגרש. אומנם אתלטיקו הגיעו לטיפה יותר מצבים, אך ויאריאל העיקשת הצליחה לעמוד איתנה מול ההתקפה של אתלטיקו ובמיוחד מול גריזמן שמעבר לבישול כמעט ולא עשה כלום במהלך המשחק.
מפת בעיטות
באופן די מעניין גם אתלטיקו וגם ויאריאל העדיפו לא לאיים מרחוק על השער, על אף שיש להם שחקנים שכן יודעים לבעוט מחוץ לרחבה.
אתלטיקו מדריד בעטה 78% מהבעיטות שלה בין המ5-16 מטר של ויאריאל, בעוד שהצוללת הצהובה בעטה כ-67% מתוך הרחבה. אם נמיר את האחוזים למספרים יוצא כי אתלטיקו מדריד בעטה כ-7 בעיטות מתוך הרחבה בעוד שויאריאל בעטה כ-6 בעיטות מתוך הרחבה. דבר נוסף שצריך לציין הוא ששתי הקבוצות לא הצליחו לבעוט כלל מתוך רחבת החמש, מה שמעיד על כך שלמרות הטעויות של שחקני אתלטיקו, עדיין שתי הקבוצות ביצעו הגנה יחסית טובה וסגרו את האיזור הקרוב לשער.
ימין חזק
אתלטיקו מדריד הראתה לנו אתמול מה הכוונה של ימין חזק. באריוס ויורנטה, שני המצטיינים של אתלטיקו, סייעו בחלק ההתקפי בצורה מדהימה. השער הראשון של ה’קולצ’נקוס’ היה מהמשובחים שיצא לנו לראות מקבוצה של סימאונה. למרות דקות טובות של אתלטיקו בהתחלה, הם ספגו את השער הראשון מרגלי דונג’ומה. ומיד בקיק אוף הקבוצה של צ’ולו ביצעה התקפה מדהימה.
Great finish from Marcos Llorente (29) as he scores to tie the game up at 1-1 for Atletico Madrid away from home against Villarreal. ⚽️🇪🇸
Antoine Griezmann (33) gets the assist 🪄🇫🇷pic.twitter.com/7mgwukm1BU
— LaLigaExtra (@LaLigaExtra) August 19, 2024
מהצד השני הגיע הקשר באריוס בדקה ה-45 להשוות שוב את התוצאה ל 2-2, עם הרמה מדויקת לראש של סורלות’. החלוץ הנורבגי כל מה שהוא צריך זה הרמות מהסוג הזה, את הכדור הוא ידע לשים ברשת, בדיוק כפי שעשה באריוס.
כ-54% ממהלך המשחק התנהל דרך הצד הימני של התקפת אתלטיקו מדריד. למרות שלינו וריינלדו נמצאו בצד שמאל של הקבוצה, שחקני אתלטיקו העדיפו להעביר את כובד המשחק ליורנטה ובאריוס שנראו נהדר על כר הדשא. יתרה מזאת, מלבד ריינלדו ולינו, רוב הקבוצה משכה לכיוון צד ימין של המשחק, שאפילו גריזמן ניסה את רוב מהלכים שלו דרך צד ימין.
הצד הימני של צ’ולו עבד מאוד חזק במחצית הראשונה, אך במחצית השנייה הרגיש שמשהו כבה. גם יורנטה וגם באריוס לא הצליחו לעשות את מה שעשו במחצת הראשונה, גם בצד השני לא הועילו, ובכך אתלטיקו נעלמה התקפית מהמגרש.
בעמדות הממוצעות ניתן לראות כיצד כל הקבוצה הצטופפה לכיוון מרכז-ימין, בעוד לינו (12) וריינלדו (23) עמדו לבד מצד שמאל של הקבוצה.
סיכום
משחק ראשון של אתלטיקו, משחק ראשון לחוליאן “העכביש” אלברז ובעיקר משחק ראשון של צ’ולו לבחינת הכלים העומדים לרשותו. בקרוב גם גלאגר יגיע אל הצוות של הארגנטינאי ואמור להשלים סגל יותר מלא, אבל ישנן עדיין בעיות לא פתורות, הראשונה בעיית ההגנה והשוער. אתלטיקו לא תוכל לכפות על הטעויות של ההגנה שלה ושל אובלק, שכרגע נראה לא טוב, למרות יורו מצוין הוא אחראי ישיר לשני השערים שספגה אתלטיקו צוותא עם ויטסל, מה שיצריך את צ’ולו לעשות חושבים ואולי לביא חיזוק לשער במקומו של השוער הותיק.
הבעיה הנוספת היא משחקי החוץ, אתלטיקו מכוונת לאליפות, היא צמאה לזה ולשם כך היא הביאה את חוליאן אלברז הרכש הכי יקר העונה באירופה עד כה. במידה ותמשיך את מגמת משחקי החוץ כמו עונה שעברה, גם 100% בוונדה לא יעזרו לה לקחת אליפות. בשביל לזכות בגביע הנחשק, אתלטיקו תצטרך לעמוד במצבים לא נוחים ולעדת איך לצאת מהם, כולל מפגש עם הדבר שהם הכי מפחדים בעולם, משחקי חוץ.