ממשיכה במומנטום: ברצלונה 3 – 1 אספניול

הקטאלונים ממשיכים במומנטום הנהדר שלהם תחת פליק, עם קו ההגנה הגבוה בצורה חריגה וההתקפה הלוהטת באירופה. בארסה התפוצצה (שוב) במחצית הראשונה, סבלה מירידת מתח במחצית השניה, אך נראה ששום דבר לא יכול לעצור את המכונה המשומנת של פליק. סיכום משחק.

1. ההרכבים והטקטיקה:

1.1. ההרכבים הראשוניים:

* ברצלונה: 

עלתה כרגיל ב 4-2-3-1 של פליק הגרמני, כאשר פדרי וקסאדו ממשיכים בקישור האחורי, עם שינוי אחד מהמשחק הקודם, כאשר דני אולמו אייש את תפקיד הקשר ההתקפי במקומו של פרמין המצויין. זאת, כשמלפניהם בהתקפה הטריו הקטלני של ימאל, ראפיניה ולבנדובסקי.

* אספניול: 

עלתה ב 4-1-4-1 , עם קשר אחורי יחיד כשמלפניו רביעיית קשרים ורק חלוץ חוד בודד, וזאת מתוך מטרה לצפוף את האמצע ולסגור היטב בין הקווים, ובכך לנסות לנסות להתגונן מפני ההתקפה הבלאוגראנית שבפורמה מצויינת.


1.2. העמדות הממוצעות/טקטיקה:

*ברצלונה: 

ניתן לראות כמה אחורי היה לבנדובסקי (9) שבאמת נקלע למשחק מאד חלש, לא כבש וגם לא סיכן בצורה איכותית את השער, כאשר השחקנים הקדמיים ביותר היה ראפיניה (11) ולאמין (19), כאשר בארסה כולה היתה בעמדות מאד קדמיות מעבר לקו מחצית המגרש.

*אספניול:

ההתגוננות של אספניול בולטת מאד לעין, כאשר רוב השחקנים מאחורי קו מחצית המגרש, פראט לחלוץ פואדו (7), והווינגרים טאג’רו (12) וקארראס (11), שגם הם בעמדות מאד אחוריות שהקשו עליהם להגיע למצבי כיבוש.


3.1 מפת איזורי התקיפה:

*ברצלונה: 

תקפה באופן שווה דרך שתי הכנפיים (32% מימין, ו-34% משמאל), עם לאמין במשחק בינוני מינוס ופורט המאכזב מימין, בעוד ראפיניה ובעיקר באלדה משמאל, כאשר לבה כאמור נותר מעט מאחור. גם הסיוע של ראפיניה שנכנס רבות למרכז לא עזר לפולני לבטא את יכולתו מול האמצע הצפוף.

*אספניול:

תקפו בעיקר דרך אגף שמאל (42%) על פורט, המגן הימני של בארסה שהחליף את קונדה, שלא רק שלא תרם התקפית כמעט, אלא גם לא הגן היטב באגף שלו ואיפשר לא מעט התקפות מסוכנות של אספניול.

שוב קו הגנה גבוה, קרוב לקו מחצית המגרש, עם משחק על מלכדות הנבדל, כש-4 תוקפים משחרים לטרף מקדימה: בארסה של פליק.

2. הסטטיסטיקה של המשחק:

2.1. הסטטיסטיקה הכללית:

  • פוזשן: 77% בארסה מול 23% לאספניול. נצחון מוחץ לקטלונים.
  • xG – שערים צפויים: 1.46 בארסה מול 0.97 לאספניול.
  • בעיטות לשער/ למסגרת: 14 בארסה מול 10 לאספניול (9 / 3 למסגרת – וזה כבר יתרון משמעותי לבלאוגראנה).
  • מצבים גדולים: 3 בארסה מול 1 לאספניול. שוב התקפת הבלאוגראנה עם סיומת קלינית.

  • מסירות: 696 מסירות שהושלמו ב-92% דיוק בארסה מול 140 מסירות שהושלמו ב-67% דיוק בלבד לאספניול. נוקאאוט קטאלוני.
  • עבירות: 13 בארסה מול 14 לתוכים. שיוויוני.
  • קרנות: 9 בארסה מול 5 בלבד לאספניול.
  • נבדלים: 3 בארסה מול 6 לאספניול– נדמה שהרבה יותר, לא?
  • נגיעות ברחבה: 34 בארסה, מול 19 לאספניול. בארסה ממש חגגה ברחבת היריבה עם שפע מצבים, בעוד שאספניול הגיעה למצבים בעיקר במחצית השניה.
  • הגנתית: 6 הצלות שוער עם 21 הרחקות – 15 תאקלים – 12 חטיפות ז- רק מעידים על ההתגוננות של האורחים.

3. הדינמיקה של המשחק:

3.1. השתלשלות העניינים:

*מחצית ראשונה: 0-3 בארסה

בארסה התחילה כהרגלה עם קו הגנה גבוה שעומד בערך באזור החצי, בשחקה על קו הנבדל. הדבר איפשר לה לא רק לסכל את התקפות היריבה, אלא גם לחטוף כדורים בשליש האחרון, ולצאת להתקפות מסוכנות פעם אח”כ פעם, עם נוכחות מוגברת של שחקני התקפה בקרבת הרחבה: ימאל, אולמו, ראפיניה,  ולבנדובסקי.

מפת הנבדלים של אספניול- שוב קו ההגנה הגבוה של פליק מתסכל את היריבות.
בארסה – ששוב נראתה רעבה ומלאת התלהבות – פתחה בבליץ על קו ההגנה של אספניול, ועד דקה עשירית כבר הגיעה ל-3 מצבים, נגיחה מעל המשקוף של אולמו, בעיטה של ימאל ליד הקורה הקרובה שהשוער עצר, ועוד בעיטה של אולמו עצמו מרחוק, שלא היתה מספיק חדה או מדוייקת.
בסופו של דבר, הלחץ ההתקפי הבלאוגראני הניב פרי, כשבדקה ה-12 שימאל הקסום התנהל באגף הימני בדריבל האופייני שלו ואז מסר עם הפאלש מסירת עומק גאונית לאולמו שהסתנן מאחור אל מעבר לקו ההגנה, והמשיך בפס חזק למשקוף ופנימה. שום סיכוי לג’ואן גארסיה.
הגול ה 1 – דקה 12 – xG=0.51:
בדקה ה-22 ראפיניה הכפיל את התוצאה, עם הקפצה אלגנטית מעל השוער, לאחר מסירת עומק מבריקה של קאסאדו, ששוב מוכיח את ראיית המשחק המשובחת שלו, בנוסף לעמידה הגנתית מעולה.
הגול ה 2 – דקה 22 – xG=0.23:
בדקה ה-27 אספניול כבר חשבה שהשוותה מרגלי פואדו, שסיים יפה מול פניה, אך הדגל עלה לנבדל מוצדק וגרם לתסכול לאורחים.
בארסה המשיכה במומנטום ההתקפי, עד שחטיפה נהדרת של ראפיניה הפעיל הגיעה לבאלדה, שהעביר מסירה לאולמו שניצב חופשי מחוץ לרחבה, והקשר של נבחרת ספרד שיגר טיל מהמקום לפינה השמאלית בחצי גובה, בכדור כמעט בלתי ניתן לעצירה.
הגול ה 3 – דקה 31– xG=0.10:

*מחצית שניה:

במחצית השנייה בארסה הורידה הילוך, כאשר הלחץ הגבוה וההתלהבות הגדולה שאיפיינו אותה במחצית הראשונה מעט נמוגו, בייחוד לאחר מספר חילופים של פליק. המאמן הגרמני נתן דקות נוספות לדה יונג, שלאט לאט חוזר לכושר ומקבל יותר דקות, לגאבי, שחוזר אף הוא מאוד בהדרגתיות לאחר הפציעה הקשה שלו, ולאנסו פאטי המאכזב. ההולנדי נראה יחסית טוב אך מעט חלוד ואיטי, בעוד שגאבי לא הצליח להותיר חותם ואנסו שוב היה מעט מסורבל, אך ניכר בו שיפור לעומת המשחקים הקודמים, כאשר הצליח לספק מסירת מפתח מצויינת לימאל למצב שהוחמץ, ואף כבש בעצמו שער נאה מתוך הרחבה שנפסל בטענת נבדל מוצדקת.

אספניול ניצלה את ירידת המתח הברסאית כדי לתקוף שוב ושוב, תוך נצלה חוסר עירנות של באלדה וקובארסי, עד שבאה על שכרה עם שער יפה של פואדה, שהכניע את פניה לאחר אחד על אחד בתיבת החמש.

4. בולטים מעל כולם:

4.1. השחקן המצטיין – דני אולמו, הקשר ההתקפי של ברצלונה –  ציון 9.1  במדד בולרז. 

קשרה ההתקפי הנהדר של ברצלונה חזר להרכב בגדול, ורשם הערב:

  • 55 דקות.
  • 2 שערים. חד וקטלני במעט דקות, יכל גם לכבוש שלושער.
  • 0 מסירות מפתח. מעט חבל, שכן קצת היה חסר שגם ייצר בתור מס’ 10 מאחורי החלוץ.
  • 4 בעיטות לשער/3 למסגרת. דיוק אדיר למסגרת (75%), כולל טיל בליסטי בשער השני.
  • 7 נגיעות ברחבת היריבה. מטרה ברחבה.
  • 32 נגיעות. דומיננטי התקפית.
  • 21 פאסים ב-71.4% דיוק. לא להי בדיוק במסירות, וגם במספרם.
  • 1 פאולים שסחט / 1 פאולים שביצע.
  • 0 תאקלים מוצלחים. ללא תרומה הגנתית, אך הוא קשר התקפי וזה מקובל בהחלט.
  • נוכחות משמעותית באיזור 14 שמאחורי החלוץ ובהאלף ספייס הימני וגם בתוך הרחבה, בעיקר במרכז, כפי שמעידה מפת החום שלו.
מפת נגיעות בכדור דני אולמו: נוכחות אדירה באיזור 14 ובהאלף ספייס הימני קרוב ללאמין, כולל 7 נגיעות בתוך רחבת היריב.

4.2. השחקן המאכזב: מאראש קומבולה, הבלם הימני של אספניול – התקשה בסגירה, איפשר חופש פעולה לאולמו – ציון בולרז 2.5.

אין ספק שקומבולה לא היה השחקן היחיד שהציג יכולת חלשה בהגנה של אספניול, אך הבלם האלבני הצעיר רשם משחק חלש ביותר, עת איחר בסגירה, לא זכה בתאקלים (1\0) וכמעט ולא זכה בדו-קרבות (1/3), עם דיוק 71% במסירה. לא משחק שירצה לזכור.


4.3. עוד בלטו במיוחד:

*ברצלונה:

  • לאמין ימאל:  הסטאר בוי כרגיל היה מאד דומיננטי בהתקפת הבלאוגראנה, קיבל המון כדורים בכנף ימין והטריד רבות את הגנת היריב (4 בעיטות לשער/3 מצבים שיצר/1 בישול נדיר עם הפאלש לאולמו), אך לא דייק במסירות (36/46 (78%)), ואף כשל בלא מעט דריבלים (3/11 – 27%) ואיבד אינספור כדורים (22). ימאל לא במיטבו, אך עדין היה מכריע במשחק, מה שמעיד על גדולתו.
  • ראפיניה:  הברזילאי של בארסה גם כן לא היה במשחק שיא (כשל בקרוסים 1/8 – 13%), אך שוב כבש (מבעיטה אחת בלבד לשער) עם הכניסות המהירות והקטלניות שלו לרחבה בסיומת קלינית – קטלניניה.
  • פדרי גונזאלס:  עוד משחק נהדר לפדרי בקישור האחורי לצד חברו קסאדו, עם דומיננטיות אדירה (109 נגיעות) וגם דיוק אדיר במסירה (89/97 – 92%), ובכלל, נראה שהוא המנוע והנווט של הקישור (13 מסירות לשליש האחרון), ואחד הברגים המרכזיים בהצלחה הקטלונית (אך 0 מסירות מפתח – די נדיר עבור היהלום הקנארי)

*אספניול:

  • חאבי פואדו:  החלוץ הספרדי המהיר הירבה לסכן את השער הקטלוני, כבש שער אחד שנפסל בנבדל, וגם עוד אחד חוקי לחלוטין שצימק את התוצאה.
  • קרלוס רומרו:  המגן השמאלי הספרדי עלה רבות להתקפה, יצר לא מעט בלבול בעורף הקטלוני, ואף בישל את השער של אספניול בסיום התקפה נאה.
  • ג’ופרה קארראס:  הווינגר השמאלי לא היה במשחק גדוך, אך במעט ההתקפותש ל קבוצותו ניסה לסכן את השער, וגם נלחם הגנתית (9\5 נצחונות בדו קרבות קרקעיים).

5. לסיכום:

ברצלונה ממשיכה בתקופה החלומית שלה ושוב משיגה נצחון מרשים, שמבסס את מעמדה במקום ה-1 בליגה הספרדית, כשההתקפה שוב נראית נהדר, והפצועים שחזרו מספקים עוד נדבך של איכות לסגל, שנראה לפתע עמוק וחזק.

מהצד שני, השאלה הגדולה האם הקטלאונים יוכלו להמשיך במומנטום המטורף הזה, שנראה כלקוח מתוך חלום של הקולרס האופטימיים ביותר, והאם זה יכול להספיק להם ללכת עד הסוף גם בצ’אמפיונס, מפעל בו לא היוותה פקטור לא מעט שנים, מאז ירידתו מהבמה של הגואט הארגנטינאי ליאו מסי. הימור שלי? מאחר והעונה עוד ארוכה, כלל לא הייתי מספיד עדיין את סיטי, את באיירן –  ובטח ובטח לא את ריאל מדריד, הנמסיס הגדולה.

 

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    2 תגובות
    1. קרויף כותב

      אלופת אירופה הנכנסת!

    2. אלון פיאלקוב כותב

      הלוואי!

    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן