
אחד הדברים היפים באולטימיט טים במשחק הכדורגל FC24 הוא העובדה שהוא לא מהווה מוד ספציפי אחד אלא יותר ‘עולם’ רחב שבו כל אחד יכול למצוא את הנישה שלו. יש המון אפיקי משחק והמון דרכים לחוות את המשחק, החל ממצבי משחק יותר ‘רגועים’ ופחות תחרותיים ועד למצבים מורטי עצבים שבהם כל גול משפיע על הסיכויים להצליח בכל התחרות. בטור הנוכחי אציג בקצרה את שלושת התחרויות המרכזיות באולטימייט ואת המאפיינים שלהן.
Squad battles
ה squad battles הוא מוד אוף-ליין, כלומר השחקן משחק מול המחשב ולא מול שחקנים אמיתיים. ליתר דיוק, ב squad battles כל השחקנים מתחרים זה בזה על מי משחק יותר טוב מול המחשב. מבלבל, נכון? בוא נסביר איך המוד עובד.
בתכלס – בכל שבוע, החל מיום ראשון ב11:00 בבוקר, כל משתמש יכול לשחק עד 30 משחקים מול קבוצות שונות שנשלטות על ידי המחשב. על כל משחק מתוך ה 30 השחקן מקבל נקודות, בהתאם לביצועיו במשחק – ניצחון מביא יותר נקודות מהפסד מן הסתם, הפרש שערים גבוה לטובת השחקן ושער נקי מביאים יותר נקודות, ובנוסף השחקן יכול לבחור באיזו דרגת קושי לשחק , ודרגת הקושי משפיעה מאוד על הנקודות שהוא יקבל – ברמות הקושי הגבוהות אפשר לקבל פי 3-4 נקודות מאשר ברמות הקלות. ברגע ששחקן מקבל נקודות הוא נכנס לranking, כלומר סולם שמתייחס לכמה נקודות השחקן השיג ביחס לשחקנים האחרים ששיחקו בסקאוד באטלס השבוע.
לדוג’ בשבוע מסוים השגתי 15,000 נקודות בסקאוד באטלס, שזה יותר ממה ש50 אחוז מכל השחקנים הצליחו להשיג, ולכן נכנסתי לרמת הדירוג של 50%. יכול להיות שבשבוע לאחר מכן השגתי את אותו מספר נקודות, אבל הפעם שאר השחקנים השיגו פחות נקודות ולכן אני אכנס לרמת הדירוג של 60%. בכל יום ראשון ב 11:00 בבוקר נסגרת תחרות הסקאוד באטלס של השבוע, והשחקן מקבל פרסים בהתאם למקום אליו הוא הגיע בסולם השבועי – ככל שהנקודות שלו היו יותר גבוהות ביחס לאחרים השבוע הוא מקבל פרסים יותר יקרים – חבילות שיש בהם סיכוי לקבל שחקנים טובים יותר ועוד כסף. ברגע שנסגרת התחרות השבועית נפתחת אחת חדשה.
למען האמת, מוד הסקאוד באטלס לא אהוב במיוחד בקרב משתמשי האולטימייט – הוא דורש המון זמן משחק (לפחות 20 ומשהו נצחונות בשביל להגיע לפרסים ששווים משהו), לא מתגמל במיוחד (גם הפרסים הכי טובים בו נחשבים פחות טובים מפרסים במודים אחרים), ובנוסף נחשב לפחות ‘עם אקשן’ מכיוון שמשחקים מול המחשב ולא מול שחקנים אחרים. עם זאת, יש לו כמה יתרונות שהופכים אותו למתאים לסיטואציות מסוימות:
א. למתחילים ולמתאמנים – אם אתם רואים שבמצבי האונליין אתם לא מצליחים לנצח ולהגיע לביצועים טובים, אפשר ללכת ולהתאמן בסקאוד באטלס על רמות קלות עד שצוברים ביטחון ומבינים איך המשחק עובד. בסקאוד באטלס גם לפעמים יותר נוח להתאמן על סקילים חדשים או על טקטיקות ומערכים חדשים. מכיוון שהמחשב לא ‘משחק מסריח’ כמו שלפעמים שחקנים אמיתיים עושים זה גם מוד שגורר פחות עצבים והוא יותר ‘בטוח’ לשחקן המתחיל.
ב. להשלמת משימות – באולטימייט טים יש משימות שהשלמתן מביאה למשתמש פרסים ושחקנים ייחודיים, ולפעמים קשה עד בלתי אפשרי להשלים את המשימות הללו במצבי האונליין. לדוג’ אם יש לבנאדם משימה להבקיע 15 שערים עם שחקן מארצות הברית, יהיה לו קשה להבקיע שערים עם פוליסיץ׳ (שנחשב ללא מאוד טוב) במודים תחרותיים יותר שבהם הקבוצות הם הרבה הרבה יותר טובות ונשלטות על ידי שחקנים אמיתיים, וזה גם יפגע לו בסיכויים להגיע להישגים גבוהים שם כי כולם משתמשים בשחקני על כמו ויניסיוס אמבפה לאוו וכו’. לעומת זאת בסקאוד באטלס השחקן יכול להשלים את המשימות הללו בנחת וביותר קלות.
ג. הפן הטכני – כדי לשחק במצבי אונליין נגד משתתפים אחרים צריכים לשלם מנוי לשירותי האונליין באקסבוקס או בפלייסטיישן, ואילו מצב הסקואד באטלס (שהוא מצב אוף – ליין) לא דורש תשלום נוסף. בנוסף כדי לשחק במצבי אונליין נדרש חיבור אינטרנט טוב ויציב על מנת שהמשחק יהיה חלק ולא יתקע. במקרים ובמקומות בהם האינטרנט פחות אידיאלי, הסקואד באטלס עובדים הרבה יותר טוב ביחס לשאר המודים.
Division rivals
בניגוד לסקאוד באטלס, מוד הריבלס הוא מוד אונליין תחרותי, בו שחקנים מתחרים אחד מול השני. המטרה בריבלס היא להשיג מספר מסוים של נצחונות בתוך שבוע, כאשר הפורמט הוא בצורה של ‘ליגות’ – כולם מתחילים בdiv 10, שהיא הליגה הנמוכה ביותר, ויכולים להתקדם ליגות על ידי נצחונות בליגה – כאשר כל ליגה היא למעשה ‘מסלול’ שבו כל ניצחון מקדם אותך צעד לעבר הליגה הבאה וכל הפסד מחזיר אותך אחורה. יציבות ונצחונות של כמה משחקים ברצף מקדמים את השחקן מהר יותר לעבר הליגה הבאה. ככל שעולים בליגות כך היריבים קשים יותר ומסלול ההתקדמות מורכב יותר ודורש מהשחקן לנצח כמות גדולה של משחקים ברצף, עד לליגת העלית שבה יש קרבות של ממש בין שחקנים מהרמה הגבוהה ביותר. פעם בשישה שבועות (“עונה”) כל השחקנים יורדים כמה ליגות בשביל לרענן את המשחק. כאמור, המטרה במוד זה היא להשיג 7 נצחונות בתוך שבוע (מחמישי ב10:00 עד חמישי הבא ב10:00), כאשר ככל שהשחקן נמצא בליגה גבוהה יותר כך הפרסים שהוא מקבל מהמוד אם הוא ניצח 7 משחקים שווים יותר.
מה שאני אישית אוהב במוד הזה, מעבר לתחרותיות שהוא יוצר, זה שהוא מפגיש בין שחקנים בערך באותה הרמה. אני לדוג’ נמצא ב div 4, שהיא נחשבת די סבבה, עם קבוצה סבירה יחסית (שווי של 700 אלף מטבעות). גם אם אני אתמודד בליגה שלי מול שחקן עם קבוצה אימתנית (נניח קבוצה בשווי 4 מיליון), אני יודע שאני יכול לנצח את השחקן הזה כי אם הוא היה יותר טוב ממני משמעותית הוא היה כנראה בליגה גבוהה יותר. ככה תמיד יש ריגוש ותמיד יש סיכוי לנצח. כמובן שלפעמים בנאדם ‘תקוע במקום’ ולא מצליח לנצח משחקים בליגה ואז הוא יצטרך לשנות טקטיקה או קבוצה או פשוט להשתפר, אבל הליגות ממקמות אותך לרוב בפוזיציה שבה אתה פוגש יריבים שאתה מסוגל להתגבר עליהם. הוא גם לא דורש יותר מדי זמן (7 נצחונות סך הכל) ומביא פרסים יחסית מתגמלים החל מdiv 6/7 ומעלה (div 10 היא הכי נמוכה, וככה עולים עד div1 שלאחריה יש את elite division הגבוהה ביותר).
Champions
מוד ה champions או הweekend league הוא בעבור רבים ה-‘דבר האמיתי’ – איפה שהכסף הגדול נמצא, המוד הכי מאתגר והכי מתגמל שיש לאולטימייט להציע. לעומת המודים האחרים, הפורמט שלו פשוט יחסית – כל שבוע מיום שישי ב10:00 בבוקר ועד שני ב10:00 בבוקר יש לכם אופציה לשחק 20 משחקי אונליין בצ׳מפיונס. בגדול – ככל שתנצחו יותר משחקים ככה תרוויחו פרסים שווים יותר (אפשר לצבור עד 80 נקודות כאשר הפסד שווה נקודה וניצחון שווה 4 נקודות, אתה מקבל פרסים לפי מספר הנקודות שנצברו). כדי להגיע ל20 נצחונות בצ׳מפיונס צריך להיות עילוי במשחק ולא להפסיד אפילו משחק אחד, ויש כאלה שמצליחים גם בזה. אני אישית הגעתי בשיא ל16 נצחונות מתוך 20 ובכל שבוע אני משיג בין 10-14 נצחונות. אין תיקו – במקרה של שיוויון בסיום 90 דקות עוברים להארכה ולאחר מכן לפנדלים מורטי עצבים. כל משחק חשוב וכל משחק קובע האם תצליח להתברג לצמרת השבוע או שתיאלץ לחכות להזדמנות הבאה.
כיאה למוד הכי יוקרתי ונחשב, לא כל אחד יכול לשחק בצ׳מפיונס – קודם כל השחקן צריך לצבור נקודות העפלה, אותם אפשר להשיג על ידי נצחונות במוד הrivals. לאחר שהוא מגיע ל1250 נקודות, הדבר מקנה לו זכאות להשתתף במוקדמות הצ׳מפיונס – עשרה משחקי אונליין שהוא צריך לנצח לפחות 4 מתוכם כדי להעפיל למשחקי הצ׳מפיונס עצמם. הסינון שהמקודמות יוצרות מוביל לכך שהצ׳מפיונס הוא מוד יותר תחרותי ואין יריבים שהם ממש ‘תת רמה’. הוא מוד שדורש הרבה זמן משחק (20 משחקים בתוך שלושה ימים + 10 משחקי מוקדמות), הרבה סבלנות (תתכוננו לפגוש יריבים שמשחקים מלוכלך או יריבים שהם כמה רמות מעליכם), והרבה קור רוח, אבל הפרסים שלו משתלמים בענק והם יעזרו לכם לעצב קבוצה ברמה הגבוהה ביותר.
אלו שלושת המודים העיקריים, יש גם נוספים (משחקי ידידות, דראפטים, מומנטס) אבל הם פחות מרכזיים במשחק ופחות פופולריים ולכן אני לא מתייחס אליהם פה. בכל מקרה – כל אחד יכול לבחור במה שמתאים לו מבחינת הכיף האישי שלו והאתגר שהוא מחפש.
בנימה אישית – התלבטתי הרבה אם זה בסדר לכתוב על גיימינג בימים הקשים האלה. המחשבה על כך שאני יושב בעורף ומסקר משחק וידאו כשחברים שלי לא ראו בית כבר כמה שבועות מציקה לי מאוד. ובכל זאת, כדי לאפשר למי שצריך לברוח קצת מהמציאות ההזויה שנחתה עלינו וכדי שהטרור לא ישתק לנו את השגרה ואת החיים אני כותב את הכתבה הזו. מקווה שזה מובן לכם ושאתם שומרים על עצמכם איפה שלא תהיו.