נוק-אאוט: ישראל לא תושעה מהמפעלים האירופאיים
אחרי עוד ניסיון של הרשות הפלסטינית להשעות את ישראל- פיפ"א שמה לעניין סוף, לפחות נכון לעכשיו | כל הפרטים
מלחמת רוסיה-אוקראינה שהחלה בפברואר 2022 החזירה לכותרות את עניין החרמות הספורטיביים. אמנם, עוד לפני הפלישה של פוטין קבוצות רוסיות ואוקראיניות לא יכלו להיפגש, אבל הפלישה הייתה הקש ששבר את גב הגמל מבחינת העולם הספורטיבי. מאז תחילת המלחמה רוסיה ובעלת בריתה בלארוס לא יכולות להתחרות בשום ענף ספורט בין לאומי תחת דגלן הלאומי, אלא רק כיחידים ורק תחת דגל “הועד האולימפי הבין לאומי”. כך לדוגמא התחרו ספורטאים ממוצא רוסי באולימפיאדה האחרונה בפריז, כאשר גם המדליות בהן הם זכו לא נזקפו לחובתן.
עם תחילת מלחמת ‘חרבות ברזל’, הפלסטינים בראשות שר הספורט של הרשות ג’יבריל רג’וב, שנחשב למחבל מורשע שישב בכלא הישראלי על ביצוע פיגועי טרור, ניסו להתחיל מהלך דומה מול ישראל עקב מה שכונה לפיהם “רצח העם שישראל עושה בעזה. הדרישה של הפלסטינים הייתה להרחיק את ישראל מכל המפעלים האירופאים, הן בכדורגל הן בכדורסל והן בניסיון להרחיק את ישראל מהאולימפיאדה שהייתה בפריז. בניסיון למנוע מקבוצות ישראליות להשתתף במפעלי הכדורגל, ההתאחדות לכדורגל הפלסטינית פנתה לפיפ״אבטענה שלפחות 1000 ספורטאים נהרגו/נפצעו/נעדרים החל מתחילת המלחמה. בנוסף, הפלסטינים ציינו את השימוש באצטדיון ‘אל ירמוכּ’ בעזה כמתקן מעצר וחקירות.
ישראל, בראשות נציגיה במשרד החוץ ובהתאחדות לכדורגל, הייתה מוכנה לניסיון מעין זה בשל העובדה שרג’וב מנסה כבר שנים מנסה לשכנע את פיפ”א להטיל סנקציות דומות תחת עילות שונות, כשעד כה השיא שלו היה שהוא הצליח לבטל משחק ידידות של נבחרת ארגנטינה מול ישראל לפני מונדיאל 2018. אחרי עבודת נמלים מאומצת של ההתאחדות, פיפ”א שחררה הצהרה לגבי הדרישה של הרשות להרחיק את ישראל מפיפ”א. בהצהרה הודיעה פיפ”א כי אין לה את הכלים המשפטיים והמחקריים לנתח את המלחמה ואת הסכסוך, ולכן היא תשתדל להימנע מלהכריע בנושא כל כך מורכב – שרחוק ושונה מאוד מההחלטה להשעות את רוסיה ובלארוס. בכך, ישראל ניצלה מהניסיון הנוסף לפעול להרחקתה, ולפחות כרגע הקבוצות הישראליות שמשחקות באירופה, וכמובן ההתאחדות, יכולות לנשום לרווחה.