🚨נפרדים מענק | דרור קשטן הלך לעולמו

🚨דרור קשטן, אחד המאמנים הגדולים בתולדות הכדורגל הישראלי, הלך היום לעולמו בגיל 79.

קשטן נולד ב- 1944 וגדל בפתח תקווה וככדורגלן הוא צמח במועדון הבכיר של אם המושבות דאז – הפועל פתח תקווה.
קשטן החל דרכו בבוגרים של הפועל פ”ת ב- 1962 בגיל 18 כרץ ימני (השם דאז של קשר ימני) ולאחר מכן קשטן עבר אחורה יותר ושיחק כמגן וכקשר אחורי, בנוסף קשטן הוא הכדורגלן היחיד עד כה שזומן לנבחרת ישראל בטרם עלה לקבוצה הבוגרת במועדונו, זה היה בעונת 1962/1963 בעודו בן 18 ולזכותו שלוש הופעות במדי הכחול לבן.
בשנת 1965, שיחק קשטן עם נבחרת הנח”ל של צה”ל שהפתיעה וזכתה באליפות צה”ל.

קשטן שיחק בפתח תקווה תשע שנים, והופיע במדיה 95 פעמים.
בעונת 1971/1972 עבר להפועל כפר סבא, בה רשם 45 הופעות, עד לפרישתו ממשחק פעיל בעונת 1974/1975 כשבעונה זו היה שותף לזכיית הקבוצה בגביע המדינה.

עם פרישתו עבר קשטן לעסוק באימון ומונה למאמן קבוצת הנערים של הפועל כפר סבא.

שנתיים מאוחר יותר מונה למאמן הקבוצה הבוגרת של המועדון, אולם תחת הדרכתו ירדה כפר סבא לליגת המשנה (שמה של הליגה הלאומית דאז) בשנת 1977.
לאחר קריירות אימון קצרות בהפועל קריית אונו והפועל לוד, שב קשטן להפועל כפר סבא ב- 1980 ובעונת 1981/1982 הוביל אותה לזכייה באליפות היחידה בתולדותיה וכן בתואר הסופרקאפ הישראלי.

עם ירידתה של כפר סבא לליגת המשנה בתום עונת 1982/1983 חזר להפועל לוד וזכה עמה בגביע המדינה ושוב בסופרקאפ הישראלי.

בשנת 1984 מונה למאמן נבחרת הנוער, אולם הודח ממנה עוד באותה שנה נוכח פרשת קובלנץ שבמרכזה גניבה של קופה בה היו 150 מארק, אותה ניסו השחקנים להסתיר שני שחקני הנבחרת אשר הודו בגנבה ןבכך חשפו גם את מעשי חבריהם למשלחת, שכללו גנבת ציוד מחנויות ספורט, הימורים במשחקי קלפים ואף אירוח צעירה במשך יומיים באחד מחדרי המלון.

אחרי הפסקה של כמה חודשים קשטן הגיע לבית”ר ירושלים בתחילת עונת 1985/1986 וזכה עמה בגביע המדינה ובעונה הבאה זכה עמה בפעם בשלישית בקריירה שלו בתואר הסופרקאפ הישראלי ולאחר מכן הוביל את הקבוצה לאליפות הראשונה בתולדותיה בעונת 1986/1987.

לאחר עזיבה קצרה למכבי חיפה בעונת 1987/1988, עמה רשם את הניצחון המפורסם ביותר של הירוקים 10:10 על מכבי ת”א שב בעונה שלאחר מכן לקדנציה שנייה בבית”ר וזכה עמה בגביע המדינה בפעם השנייה ב- 1989. בעונת 1992/1993 זכה עם הקבוצה מהבירה באליפות נוספת, שנה לאחר שהקבוצה עלתה לליגה העליונה (ליגת העל היום), אחרי עונה אחת בליגה הלאומית.

שנתיים לאחר מכן עבר להפועל חיפה של רובי שפירא ז”ל, אך פוטר באמצע העונה עקב שורת הפסדים ואף על פי שהוחתם בתחילתה על חוזה ל- 3 שנים.
בעונת 1995/1996 הוחתם על ידי מכבי תל אביב, וזכה עמה בדאבל.

בעונה הבאה שעה מעשה שלא יעשה, חצה את הכביש וחתם לקראת סיום העונה ביריבה העירונית המרה הפועל תל אביב שבניגוד להיום הייתה שווה לצהובים מבחינת הכוח בליגת העל.
את האדומים הוא הציל מירידה אך שוב עזב בסוף העונה ובעונת 1996/1997 עזב וחזר לקדנציה שלישית בבית”ר ירושלים אותה הוביך
ל עונה לאחר מכן לזכייה באליפות ובגביע הטוטו.

בקיץ 1999 חזר להפועל ת”א והצליח לזכות בשנית בדאבל בעונת 1999/2000 ובקדנציה זו אימן בזמן הארוך ביותר בקבוצה אחת – חמש שנים רצופות. בשנתיים הבאות הוביל את האדומים למקום השני בליגה פעמיים ברציפות, כאשר הישגו הגדול ביותר כמאמן הוא העפלה לשלב רבע גמר גביע אופ”א שהושג בעונת 2001/2002.

זהו הישג לקבוצה ישראלית באירופה עד היום כשבדרך לשם מי שכונו “תינוקות קשטן” הדיחו קבוצות חלשות מהן כמו אררט ירוואן וגזיאנטפספור, אבל אז הגיעה צ’לסי החזקה אבל המזל שיחק לאדומים שכן המשחק נערך בארץ בתקופה לא יציבה מבחינה ביטחונית, ולכן הבלוז בחרו להגיע ללא שישה משחקני ההרכב הראשון: עמנואל פטי, מרסל דסאיי, איידור גיודונסן, אלברט פרר, וויליאם גאלאס וגרהאם לה סו.

למרות חסרונם של הכוכבים, צ’לסי עדיין נחשבה לפייבוריטית ברורה אבל חניכיו של קשטן הצליחו להדהים אותם בבלומפילד ולנצח 0:2 ממש בדקות הסיום מפנדל של שמעון גרשון ונגיחה של סרגיי קלצ’נקו בתוספת הזמן.
היריבה הבאה הייתה לוקומוטיב מוסקבה עליה גברו בארץ 1:2 ובהמשך השלימו את העבודה עם ניצחון 0:1 שהושג בקור מקפיא של 17- מעלות במוסקבה (שער של מילאן אוסטרץ שכבש רק בגביעי אירופה), במהשך הגיעה עוד סנסציה בדמות ניצחון על פארמה שאז הייתה קבוצה חזקה באיטליה לאחר 0:0 במפגש הראשון בבלומפילד וללא שביט אלימלך ואסי דומב, שהיו גורם מכריע בהצלחת הקבוצה באירופה באותה עונה, אשר נעדרו עקב צבירת כרטיסים צהובים.
למרות זאת, הפועל הציגה את אחד מהמשחקים המרשימים שלהם באירופה באותה עונה ובכלל, באצטדיונה הביתי של פארמה, אניו טרדיני.

הפועל שלטה לחלוטין במשחק ועלתה ליתרון בדקה ה- 33 משערו של מילאן אוסטרץ. האדומים לא הרפו ובפתיחת המחצית השנייה עלו ל-0:2 משערו של אישטוואן פישונט, שהדהים את האוהדים האיטלקים ביציעים.
לצערנו האדומים נעצרו בשלב רבע הגמר על ידי מילאן אחרי ניצחון היסטורי 0:1 בקפריסין (עקב האינתיפאדה השנייה)
כי גם ניסים נגמרים מתישהו…
במקביל באותה עונה הוביל את הקבוצה לזכייה בגביע הטוטו.

בשלהי 2004 עזב את האדומים ולקח פסק זמן מאימון פעיל אך נראה שחיידק האימון היה חזק ממנו ובאמצע עונת 2004/2005 הוא מונה למאמן הפועל פתח תקווה והוביל אותה לזכייה בגביע הטוטו.
בקיץ 2005 עזב את פתח תקווה וחזר בפעם השלישית להפועל תל אביב, אותה הוביל בעונת 2005/2006 לזכייה בגביע המדינה ולמקום השני בליגת העל.

ב- 9/11/2005 הוכרז על מעברו בסוף העונה מאימון הפועל תל אביב לאימון נבחרת ישראל, במקומו של אברהם גרנט, כאשר משימתו הראשונה הייתה ניסיון להעפיל ליורו 2008.
הוא נכנס לתפקיד בפברואר 2006 ואת הקמפיין הראשון בנבחרת סיים קשטן במקום הרביעי מתוך שבעה, עם מספר נקודות זהה לזה של אנגליה (שסיימה במקום השלישי ולא העפילה אז גם היא ליורו) ועםנקודה אחת פחות מרוסיה (שעלתה ליורו מהמקום השני), לדעתי בדיעבד זה היה אחד הקמפיינים הטובים של נבחרת ישראל אי פעם, יחד עם זה של גרנט.

בנוסף, הקמפיין של הנבחרת העלה אותה לקבוצת הדירוג השנייה, דבר שאפשר לה לקבל הגרלה נוחה יותר בקמפיינים הבאים ועקב כך למרות אי העפלה שלרוב הייתה גומרת לעזיבת המאמן המשיך קשטן יחד עם הנבחרת לקמפיין מוקדמות מונדיאל 2010.
במהלך הקמפיין עלתה נבחרת ישראל תחת הדרכתו, לדירוג השיא שלה בכל הזמנים – המקום ה- 15 בדירוג העולמי של פיפ”א.
אולם בסוף 2009, בתום קמפיין רצוף אכזבות, ובשיאן הפסד ביתי במשחק נגד לטביה, ירדה הנבחרת למקום ה- 27 בדירוג העולמי.
נוכח היכולת הנמוכה של הנבחרת וכשלונה להעפיל למשחקי הפלייאוף על הזכות לשחק במונדיאל, על אף הגרלה נוחה לכאורה ובעקבות לחץ ציבורי בעיתונות הספורט דאז החליטה ההתאחדות לכדורגל לסיים את תפקידו כמאמן נבחרת ישראל.

באפריל 2010 מונה קשטן למאמנה של בני יהודה תל אביב לעונת 2010/2011, בה הוביל את הקבוצה להישג השיא שלה מאז ימי האליפות בסוף שנות ה- 90 – מקום 4 והשתתפות במוקדמות הליגה האירופית.
לקראת עונת 2011/2012 שב קשטן לקדנציה רביעית בהפועל תל אביב, אותה אימן עד לינואר 2012, עת פוטר מתפקידו לאור חוסר שביעות רצונו של הבעלים דאז אלי טביב מהישגי הקבוצה. לקראת עונת 2012/2013 חזר קשטן לקדנציה שנייה בתור מאמנה של בני יהודה וחתם על חוזה לשנתיים.
בעונה זו סיים שוב סיים עם הקבוצה במקום הרביעי וב-1/12/2013 התפטר קשטן מאימון הקבוצה, לאחר שפתחה את עונת 2013/2014 עם ניצחון אחד ב- 11 משחקים ופרש באופן סופי מאימןן.

בסיכום הקריירה שלו, קשטן ז”ל אימן בהכי הרבה קבוצות בליגה הראשונה בישראל (12 קבוצות שונות) והוא המאמן המעוטר בתולדות הכדורגל הישראלי שכן הוא זכה ב:
🏆×6 אליפויות
🏆×6 גביעי מדינה
🏆×3 גביע הטוטו
🏆 ×3 סופרקאפ הישראלי

קשטן היה אהוב על כולם שכן הוא אימן בכל הגדולות של הכדורגל הישראלי בתקופה בה זה היה איסור של “ייהרג ובל יעבור” (מבחינת האוהדים) על מעבר ביניהן.

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    2 תגובות
    1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) כותב

      מצב גדול שמדובר בגדול מאמני ישראל

    2. משתמש אנונימי (לא מזוהה) כותב

      זכה עם הפועל פ”ת באליפות כשחקן

    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן