סוף סוף ברצלונה: בארסה 3-2 פ.ס.ז’

נצחון ענק ומאד חשוב של ברצלונה בפארק דה פראנס על פריז סן ז'רמן ואמבפה, כאשר לאחר מותחן של 5 שערים ושני מהפכים, בארסה הצליחה לצאת עם ידה על העליונה מול פריז ששלטה בכדור ובקצב. שני חילופי זהב של צ'אבי עם הרבה מזל, כאשר פדרי המחליף עלה וישר בישל, וכריטסנסן הבלם שעלה אחריו כבש את שער הנצחון הדרמטי, התווספו לצמד נהדר של ראפיניה המשתפר - כדי לתת לבארסה מקדמה עצומה לקראת הגומלין של רבע גמר הצ'אמפיונס על אדמת ספרד.

 


וואו, איזה משחק מטורף היה לנו בפארק דה פראנס! משחק דרמטי והפכפך ומאד משמח עבור אוהדי ברצלונה, ששרדו מותחן של 5 שערים. אוהדי הבלאוגראנה ראו את קבוצתם האהובה מובילה ראשונה, סופגת צמד בזק מרגלי פריז עם פתיחת המחצית השניה, אך הצליחו להשוות ולהפוך משער נצחון של הבלם הדני כריסטנסן, בנצחון דרמטי ומתוק מאי פעם: 3-2.

סוף סוף ברצלונה.

אחרי הרבה מאד שנים קשות ומתסכלות, של הדחה בשלב הבתים, תבוסות משפילות, יכולת חלשה, ומעט כדורגל, בארסה סוף סוף עושה את זה. אחד הנצחונות הגדולים שלה בשנים האחרונות, נצחון שאולי משנה את רגע המפנה מבחינתה, של חזרה ככוח אירופי מוביל, בבמה הגדולה מכולם.

כולנו זוכרים את מפגשי העבר הדרמטיים בין שתי הקבוצות, בייחוד רמונטאדת ה6-1 ההיסטורית אחרי 4-0 במשחק הראשון,אבל בעבר היותר קרוב, 2021, בארסה הודחה בבושת פנים מול פריז של אבמפה, שלהט עם שלושער בדרך ל 4-1 מהדהד, כאשר 1-1 משמים בגומלין הספיק לפריזאים להדיח את הקטלאנים האומללים.

אבל לא הפעם.

הפעם בארסה באה אחרת –  חדה, רעבה, משוחררת מכל הלחצים של הלה ליגה, בה ריאל מדריד כבר כמעט הבטיחה את האליפות לחלוטין. בארסה מלאת מוטיבציה והקרבה, שנלחמה ועמדה היטב, בניגוד לרפיסות ההגנתית שאיפיינה אותה כל העונה.

יותר מזה: בארסה הצליחה לסגור הרמטית את “סופר אמבפה”, והגם שספגה 2 שערים, ידעה להתעלות, תוך שהפגינה הרבה אופי ומלחמה, והפכה ל-3-2 מהמם, שנותן לה הרבה מקדמה לגומלין בברצלונה.


1. שחקן המפתח לפני המשחק:

כולם בברצלונה חששו מקיליאן אמבפה, לדעת רבים השחקן הטוב בעולם, שלא מפסיק לכבוש ולבשל השנה, ומציג יכולת נהדרת כל העונה.

רגע לפני המעבר לריאל מדריד, יריבתה  הגדולה של בארסה, החלוץ הצרפתי הבינלאומי סיפק בליגה הצרפתית:

  • 26 משחקים.
  • 24 שערים
  • 6 בישולים.

— קיליאן הגיע למשחק בתור השחקן בכושר הכיבוש השני באירופה אחרי הארי קיין, אבל שמבחינת יעילות כוללת ויכולת עולה עליו ללא כל ספק, והיו הרבה ספקות איך הגנת בארסה הרעועה תצליח בכלל להתמודד איתו.

אז היו.

2. ההרכבים הראשוניים:

*בארסה:  עלתה ב-4-3-3 הרגיל שלה, כשבהתקפה הסטאר בוי הספרדי לאמין ימאל באגף ימין, ראפיניה המשתפר באגף שמאל, ולבה בחוד ההתקפה. בקישור עלו סרג’י רוברטו החיוור כקשר אחורי, ודה יונג שחזר מפציעה ארוכה וגונדואן השף הגרמני-טורקי מלפניו, כקשרי אמצע. בהגנה קובארסי קיבל את הצ’אנס בבמה הגדולה מכולן לצד אראוחו, כשקונדה הסולידי הגנתית מימין, וקאנסלו ההתקפי וההרפתקני משמאל.

*פאריס סן ז’רמן:  עלתה ב-4-3-3 התקפי ומקורי, כאשר דמבלה (מימין) ואמבפה (משמאל) המהירים בכנפיים ובחוד, כחלוץ מרכזי, דווקא אסנסיו שהגיע מריאל מדריד, שלא הרבה לשחק השנה. הימור גדול של אנריקה. מאחוריהם בקישור: ויטיניה המעט עדין עלה כקשר אחורי, בהחלטה מעט מופקרת של אנריקה, ופביאן רואיז וקאנג אן לי שהוא בכלל קשר התקפי, עלו כקשרים מרכזיים 50/50, שוב החלטה מעט מוזרה של אנריקה, שמשדרת אוריינטציה סופר התקפית, ומעט מזניחה את ההיבט ההגנתי. בהגנה: לוקאס הרננדס הסולידי עלה מול בראלדו הפחות מנוסה, כשמרקיניוס המבובלל לעתים עלה דווקא כמגן ימני, ונונו מנדס המצויין עלה כמגן שמאלי, עם אוריינטציה התקפית.

3. הסטטיסטיקה של המשחק.

3.1. מובילים קטגוריאליים/הכי הרבה:

  • מסירות לשליש השלישי:  34 – ויטיניה, פ.ס.ז.
  • נגיעות:  99 – ויטיניה, פ.ס.ז.
  • בעיטות:  6 – ראפיניה, ברצלונה.
  • פאולים: – בראלדו, פ.ס.ז.
  • חטיפות:  2 – ג’’ואאו קאנסלו, ברצלונה.
  • יצירת הזדמנויות:  4 – אילקאי גונדואן.
  • פסים מוצלחים:  82 –  ויטיניה.

— איזה משחק פנטסטי של הקשר המרכזי של פ.ס.ז, שהיה מאד דומיננטי בהנעת הכדור של פאריס ובדחיפת המשחק קדימה, ואף כבש, אך לצערו, זה לא הספיק לו ולקבוצתו.


3.2. הסטטיסטיקה הכללית:

  • בעיטות לשער:  15 לבארסה (7 למסגרת) לעומת 18 לפאריס הביתית (עם 6 למסגרת).
  • xG: נתון גבוה יותר לבארסה – 1.90 מול 1.28 לפאריסכלומר, למרות שפאריס החזיקה הרבה יותר בכדור ושלטה בכדור ובקצב, בסופו של דבר בארסה היתה הרבה יותר מסוכנת.
  • הזדמנויות גדולות: למרות השליטה של הפריזאים, בארסה הגיעה ל-4 הזדמנויות גדולות, לעומת 2 בלבד לצרפתים.
  • קרנות: 5 לבארסה מול 7 פריז — שוב, כאמור, בארסה לא התבטלה, והצליחה להתקיף היטב במשחק החוץ הזה.
  •  פוזשן/מסירות:  פריזניצחה עם 59% החזקה בכדור, כן נצחון גדול באקספט הזה לקבוצה על ברצלונה, כפי שכבר התרגלנו בעידן צ’אבי, הניעה שוב ושוב את הכדור בפסים קצרים (500 ב-89% לעומת רק 328 של בארסה), אך לא הצליחה לכבוש את השער השלישי שהיה מכריע את המשחק, לפני שבא הנוקאאוט ההוא של כריסטנסן.
  • אופן התקיפה: ניתן לראות שבארסה תקפה המון דרך מצבים נייחים (40%), כשרק 60% מההתקפות שלה היו ממשחק פתוח, עם ההגבהות הפנטסטיות של “השף הגרמני-טורקי” גונדואן. לעומתה פריז, נהנתה מהתקפות מתפרצות (16%), שמכעט מצאו את ההגנה של בארסה במערומיה פעם נוספת.

ויודעים מה יותר מדהים? שבארסה כמעט לא הצליחה לספק כדורי עומק, פרט למסירת האומן של פדרי הפנטזיסט לגול של ראפיניה, לעומת 4 של פאריז, ובכל זאת כבשה 3 שערים. ניתן גם לראות את השימוש הרב של בארסה בכדורים ארוכים, כדי לצאת מהגנה להתקפה, במקום בפסים קצרים, מה שסותר את הדיאנאיי שלה ופוגע ביעילות ההתקפית שלה, אבל כבר התרגלו לכך בעידן צ’אבי.


3.3. מפת הבעיטות:

מה שבולט הוא שלמרות כל השליטה שלה באחזקת הכדור ובמספר הפסים הקצרים, פריז לא הצליחה כלל להכנס לרחבה הקטלאנית ולבעוט משם (0%!), לעומת בארסה שהשיגה 13% בבעיטות מתוך תיבת החמש. עבודה נהדרת של אראוחו על אמבפה, בנוסף לעובדה שאנריקה עלה ללא חלוץ חוד (עם כל הכבוד לאסנסיו שהוא יותר קשר התקפי).  בארסה גם לא נזקקה ליותר מדי בעיטות מרחוק (27%), והצליחה לבעוט 60% מסך הבעיטות שלה מתוך רחבת העונשין. התקפה ללא פחד במשחק חוץ, ופה כן מגיע קרדיט גדול לצ’אבי על האומץ להתקיף ולא להתחבא לגמרי במשחק חוץ.


3.4. מהלך העניינים / מפת המומנטום ההתקפי:

פתיחת המשחק היתה של פריז כשהקיצוני הימני דמבלה מלההטט באגף ימין ונונו מנדס המגן השמאלי תוקף באגף הנגדי. גם אבמפה היה מאד פעיל בדקות הפתיחה וניסה כמיטב יכולתו להכנס לרחבה ולהגיע למצבי כיבוש, אך אראוחו וקובארסי מנעו ממנו להיות חופשי ולו לרגע. לאחר מכן, בארסה ראתה שהשד לא נורא כל כך, והחלה לפתח מומנטום ולהתקיף, ואף הגיעה למס’ מצבים טובים, בייחוד עם הנגיחה של לבנדובסקי מהרמה טובה של גונדו, שהלכה לקרקע ועמדה להכנס, אך הורחקה ברגע האחרון מקו השער. המשחק הפך להיות מאד קצבי עם התקפות מרחבה לרחבה, עד שבארסה הצליחה להבקיע את הראשון מרגלי ראפיניה.

מהרגע הזה פ.ס.ז השתלטה לחלוטין על המשחק, והגיעה למס’ מצבים טובים, אך לא הצליחה לכבוש עד המחצית.

פתיחת המחצית השניה היתה מהממת מבחינת הצרפתים, שתקפו בחמת זעם והצילחו לכבוש צמד בזק, מרגלי דמבלה לאחר טעות של אראוחו, ו-ויטיניה הפעיל שנכנס לרחבה מקו שני. המהפך הושלם: 2-1 פריז.

הפריזאים המשיכו להתקיף כדי לכבוש את השער השלישי והמכריע, ובארסה בעיקר התגוננה, עד לחילוף של צ’אבי שהכניס את פדרי הצעיר, שחזר מפציעה ארוכה ומתסכלת. תוך דקה גאון הכדורגל הספרדי הצליח לספק מסירת הקשתה פנונמנלית שעברה את כל ההגנה הפריזאית והגיעה לראפיניה הפורץ, שכבש מהאוויר  לפינה של דונארומה. שיוויון 2-2.

פריז שוב השתלטה על המשחק, בעיקר בעזרת בראדלי בארקולה הנפלא, הקיצוני הימני המהיר כסילון שנכנס כמחליף ועשה סחרחורת להגנה של בארסה, שהתקשתה מאד להתמודד איתו. השער של פריז ריחף באוויר.

אבל דווקא בארסה היא שכבשה, ממצב נייח, לאחר שקרן נפלאה של גונדו הגיעה לראש של כריסטנסן הבלם, שנכנס כמחליף לעמדת הקשר האחורי, עלה להתקפה, ונגח עם כל הלב פנימה.

שימו לב לשליטה האבסולוטית של פאריס בכדור, דבר שבא לידי ביטוי בכך שהמשחק שוחק בעיקר בחצי של הקטלאנים (38%), ורק 22% בחצי של הפריזאים. במלים אחרות, בארסה הצליחה להוציא מעל ומעבר מהמשחק הזה, עם מתפרצות קטלניות מהספרים.


3.5. הגולים:

  • הגול ה 1: פריז תקפה, ובארסה בעיקר התגוננה, ואז מחילוץ כדור טוב, הכדור נשלח לסטאר בוי הספרדי לאמין ימאל, שפרץ ובנגיעה מבריקה לאמצע הרחבה ניסה למצוא את לבנדובסקי. החלוץ הפולני, שלא הצליח להתחבר טוב לכדור בתנועה מעט מרושלת. משך את תשומת ליבו של דונארומה שטעה ולא הגיע לכדור, שנהדף למרכז הרחבה. שם חיכה ראפיניה הבלתי נלאה, שהשתלט על הכדור, השתהה לרגע כדי לאמוד את המרחק והזווית, והצליח לשגר בעיטה חזקה וטובה לרשת העליונה. 1-0 מדהים לבארסה בסטאד דה פראנס, שדי הימם את פריז ואנריקה.

 

  • הגול ה 2:  ממש לא זמן רב לאחר פתיחת המחצית השניה – פריז היכתה בבארסה שיצאה לא מוכנה מחדרי ההלבשה. פריז תקפה בעיקר דרך דמבלה ששרף את הקו עם הדריבלים שלו, והיה נראה מסוכן מאד. דווקא כשהוא עבר שמאלה להתקפה אחת ונכנס למרכז הרחבה, הוא מצא את עצמו חופשי במרכז הרחבה לריבאונד שהגיע אליו די במקרה, לאחר הרחקה רעה של אראוחו. בניגוד להרגלו, הצרפתי לא השתהה, ובעט היטב פצצה אדירה מתחת למשקוף של טר שטגן, אבל כדור שבהחלט היה ניתן לעצור. הכדור ממש עבר דרך הכפפה של טר שטגן שפחד מהכדור. גול של שוער חד משמעית. ולא בפעם הראשונה. הגול הזה החזיר את כל הבטחון לצרפתים, שהרגישו שהם יכולים להפוך את התוצאה.

  • הגול ה 3:  בארסה מתפרקת. רק 3 דקות לאחר הגול של דמבלה, ופריז שוב התקיפה היטב, לאחק שכדור עומק נהדר הגיע לויטינה, הקשר הרמכזי שפרץ לתוך הרחבה, השתלט על הכדור היטב, וגלגל היטב לפינה השמאלית הנמוכה מול טר שטגן היוצא אליו. 2-1 לפריז. הקטלאנים בהלם. לא רק שהלך היתרון – הם גם מוצאים עצמם בעמדת פיגור תוך 3 דקות, במשחק שנראה שהולך לכיוון שלהם. כל שדי העבר החלו להתעורר במוחם של הקולרס.

  • הגול ה 4:  אבל אז הגיע החילוף של צ’אבי. פדרי, היהלום הקנארי, שרק חזר מפציעה ממושכת נוספת, רק נכנס כמחליף בדקה ה-61 ודקה לאחר מכן קיבל כדור במרכז המגרש בהתקפה מסודרת. עוד לפני שהפריזאים הבינו מה מתרחש, הגאון הספרדי סיפק הקשתת אומן לראפיניה הפורץ קדימה (“הרץ לעומק” הברזילאי) שעברה בצורה מושלמת והגיעה לראפיניה בתוך הרחבה, שהמשיך בבעיטת וולה מרשימה בנגיעה אחת פנימה לפינה השמאלית התחתונה, ולא הותיר לשוער הפריזאי דונארומה שום סיכוי.
ראפיניה הברזילאי, השחקן המשתפר של העונה בספרד, ואולי באירופה, עשה מטמורפוזה גם בתפקידו על המגרש, מקיצוני בימין, שהודח ע”י הסטאר בוי למאל, הוא הפך לחלוץ כנף שמאל. כאן ה”טורנדו הברזילאי” כובש בבעיטת יעף נהדרת לאחר מסירת הקסם של פדרי.

 

  • הגול ה 5: בארסה קיבלה קרן, דווקא בדקות טובות של פריז שתקפה. גונדו הגביה באומנותיות, וכריסטנסן הבלם ניצל את העובדה שכל הבלמים של בארסה עלו לרחבה ואיתו לנגיחה, והצליח לנצל יציאה לא טובה של דונארומה – ולנגוח בעוצמה לקרקע ופנימה. הדני לא ידע את נפשו מרוב אושר, מהפך ו-3-2 מדהים לבארסה בחוץ. שער הנצחון, הכל כך מתוק של הקטלאנים. הקולרס מאושרים עד הגג.

4. הזוית הטקטית:

4.1. מיקומים ממוצעים:

בארסה: שימו לב למבצר ההגנתי שבארסה הקימה מאחור, כדי לנטרל את הפריזאים, וזה הצליח להם. הקטלאנים עמדו יפה מאד מול ההתקפה הפריזאית ברוב שלבי המשחק, פרט למס’ גליצ’ים שבהם בארקולה ודמבלה הצליחו לגעת בתוך הרחבה שם בארסה נעזרה בלא מעט מזל. זאת, כאשר השחקן הקדמי ביותר היה למאל (27), כשגם לבנדובסקי (9) וראפיניה (11) היו יחסית קדמיים, והיוו את חוד החנית של הבלאוגראנה.

פריז:  לעומת בארסה, פריז היתה פרושה מאד מאד התקפי, ממש שכבה, על השער הברסאי, וכן הצליחה לפתח הרבה התקפות מסוכנות, שיכלו בהחלט להגימר ביותר מ 2 שערים.שימו לב לדמבלה (10) וקאנג אן לי (19) שעשו ממש צבת על קאנסלו באגף ימין של פאריס, שמאל של בארסה, ובצד שמאל של פריז, בו המגן נונו מנדס (25) לא עזר מספיק להתקפה לאמבפה (7), למרות שעשה זאת היטב בתחילת המשחק, במה שעזר מאד לבארסה לנטרל את צב הנינג’ה הצרפתי הפנומן. מה שעוד מעניין זה מרכז המגרש של פריז , בו לשלושה שחקנים – פביאן רואיז (8), ויטיניה (17) ואסנסיו החלוץ (11) שהיה במשחק מאד חלש, נתקע מאד מאחור, ולא הצליח להשפיע –  נתקעו באמצע המגרש וממש הצטופפו על פיסת מגרש קטנה, ולא ריווחו נכון את המשחק לצדדים או עלו יותר קדימה לאזור הרחבה.


4.2. אזורי ההתקפה:

בארסה הלכה בעיקר דרך אגף ימין של לאמין ימאל (35%) אך לצערה הוא היה במשחק חלש מאד, למרות המסירה המבריקה שגרמה לשער הראשון של ראפיניה. בנוסף, הקטלאנים הלכו המון דרך האמצע של פריז, שלא היה מספיק הרמטי עם הבלם הצעיר בראלדו, כשמרקיניוס תיפקד דווקא כמגן ימני (בהיעדרו של אשרף חכימי). לעומת זאת, פריז הלכה בעיקר דרך דמבלה המסחרר, ולאחר מכן בארקולה (45%), כשגם נונו מנדס תקף היטב מהאגף שלו (32%), אך התקיפה דרך האמצע היתה מאד דלה (235), באלמנט המרכזי ביותר בעיני להכרעת המשחק לטובת בארסה, ולכך שאמבפה שותק כמעט לחלוטין.


4.3.מפת החטיפות והתאקלים – בארסה ע דגש על ז’ואאו קאנסלו:

שימו לב לכמות החטיפות (משולש תכלת) והתאקלים (משולש ירוק) של קאנסלו (מס 2), שרבות ביקרו אותו על משחק ההגנה שלו, שגם היום לא היה מושלם עם מס’ חורים בכיסוי – אבל הפורטוגלי הבינלאומי היה מאד אסרטיבי, תקף היטב את הכדור, וסה”כ הגן טוב מאד. זאת כשאסור לשכוח את גודל האתגר, כשבארסה כמעט לא הביאה עזרה לאגף שלו עם גונדואן ופרנקי שהיו במשחק חלש הגנתית, והוא נדרש להתמודד עם שניים מהקיצוניים המהירים באירופה, עוסמאן דמבלה הסילון, אחד הטובים באחד על אחד בתפקידו בכל היבשת, ובראדלי בארקולה הצעיר, שנכנס כמחליף ותקף היטב באגף שלו.

 

5. בולטים מעל כולם:


5.1. השחקן המצטיין – ראפיניה, הקיצוני השמאלי של בארסה –  ציון 9.2 (!) בפוטמוב. נע המון לעומק בריצות האמוק המפרוסמות שלו, עשה סחרחורת להגנה, וכבש צמד גדול ו-ווינרי

  ”נער הרחוב הברזילאי”: הטורנדו הברזילאי השכונתי של הבלאוגראנה, שחושב רק קדימה לעבר השער, סיפק היום:

 התקפית:

  • 76 דקות.
  • 2 גולים
  • xG 0.78.
  • 4 בעיטות לשער (2 נחסמו).
  • 0 אסיסטים.
  • 42 נגיעות. — ואו!
  • 18/22 מסירות ב-82% דיוק. — התחפש לקול פאלמר.
  • 3 מסירות מפתח. — מרשים מאד עבור השד הטאזמני המפוזר.
  • 6 נגיעות ברחבת היריב. — מצויין.
  • 3 פאסים לשליש השלישי.
  • 2/3 דריבלים מוצלחים. שוב, נתון מצויין עבור הברזילאי.
  • 1/1 כדורים ארוכים.
  • 10 איבודים. — לא חשבתם שהוא יהיה מדוייק, נכון? נתון שלא הצליח להעיב על ההופעה הטובה הכוללת.

הגנתית:

  • 2/5 נצחונות בקרבות.
  • 2 פעולות הגנתיות: 0 חטיפות /1 שחזורי כדור/ 2 פאולים.

— השד הטאזמני הברזילאי, שממש המציא תפקיד חדש בכדורגל: “הרץ לעומק”, עשה סחרחורת לכל ההגנה הפריזאית שלא הבינה מאיפה הוא ינחת עליה הפעם, וכבש שני שערים יפים וקריטיים עבור קבוצתו. משחק נהדר לשחקן המושמץ, שהציג גרף שיפור מדהים במשחקים האחרונים. בתרגום פשוט, כשצ’אבי הבין שראפיניה הוא לא קיצוני קלאסי עם רגל על הקו בשמאל, או פליימייקר כנף בשמאל עם רגל הפוכה, אלא חלוץ כנף שנע בעיקר לעומק, הוא שיחרר לו את כל הכבלים – והברזילאי פורח, לפחות מבחינת מספרים, גם אם הכדורגל שלו לא הכי אסתטי בעולם.

No Strings attached.

השד הטאזמני עשה זאת שוב, כשהוא מאד מכריע עבור בארסה לאחרונה.


5.2. השחקן המאכזב:  אמבפה – היה אומנם פעיל, אבל לא יצר מצבי כיבוש כלל, לא בעט לשער, לא כבש ולא היה הסופרסטאר הרגיל – ציון אפקטיבי 3.0.

לאחר תקופה טובה יחסית, בה הצליח לכבוש אינספור שערים והפציץ בליגה הצרפתית בלי הכרה, דקה לפני המעבר המתקרב לריאל מדריד, היתה ציפיה שקיליאן, שכבר כבש שלושער מוחץ מול אותה בארסה, ימשיך את המומנטום, אך זה לא קרה, עת ברצלונה הצליחה לנטרל אותו לחלוטין. 0 שערים, 0 בעיטות לשער (כל בעיטותיו נחסמו), ובכלל, יכולת מאד מאכזבת של הצרפתי הבינלאומי.

שחקני ברצלונה חוגגים, אמבפה מתוסכל. איזה נצחון מתוק של בארסה בחוץ, שהצליחה לנטרךל את צב הנינג’ה הצרפתי כמעט לחלוטין.

5.3. עוד בלטו במיוחד:

בארסה:

  • אראוחו:  משחק מעולה של הבלם הברסאי, שחיסל לחלוטין את “סופר אמבפה”, שהתקשה להתמודד מולו, ואף ניקה היטב כדורים רבים מתוך הרחבה, לאחר טעויות של קונדה או קובארסי. הבפאלו של ברצלונה, מלבד הטעות בגול של דמבלה, היה במשחק כמעט מושלם, ושוב הוכיח מדוע הוא הקפטן האמיתי של הקטלאנים, ואחד מבלמי העתיד של הכדורגל העולמי, במפגן הגנתי מאד עוצמתי במאני טיים.
  • זו’אאו קאנסלו:  המגן השמאלי התוקף הנפלא לא היה במשחק השיא שלו, אבל בכל זאת היה מאד פעיל, הגיע רבות לעמדות תקיפה, ניסה להביא את ההרמות הייחודיות שלו, כדרר באגף השמאלי ההתקפי וגם נכנס רבות להאלף ספייס ליד הרחבה, והכניס נדבך של איכות להתקפה של בארסה. גם מבחינה הגנתית, מלבד טעויות כיסוי מועטות על בארקולה ודמבלה, סה”כ עמד יפה מאד הגנתית באגף ימין מול אחד הקיצונים המהירים והטובים באירופה באחד על אחד, עוסמאן דמבלה האימתני, כשהיה אסרבטיבי ותקף היטב את הכדור.
  • רוברט לבנדובסקי: אומנם היה מרושל ולא חד ככהרגלו בתוך הרחבה, עת נגח עם האוזן מצב טוב, לא הצליח להגיע לכדור בגול הראשון של ראפיניה ממסירה נפלאה של הסטאר בוי ימאל, לא הצליח לרוץ לכדורים טובים לעומק עקב האיטיות שלו, ואיבד אינספור כדורים עם הגב לשער. אבל בכל זאת, השתמש בניסיונו הרב כאשר הצליח לרדת לאחור וסייע רבות במשחק היציאה קדימה של הבלאוגראנה ומהעבר מהגנה להתקפה, אלמנט מאד חשוב במשחק חוץ מול יריבה עדיפה ששולטת בכדור ומאפשרת בעיקר מתפרצות. אומנם, הדבר פחות התבטא בסטטיסטיקה, אבל אין ספק שתורמתו הפעם היתה מכרעת.

פריז:

  • ויטיניה – קשר ה-50/50 הפורטוגלי הסופר טכני ודינמי היה במיטבו היום, הוביל את פריז סן ז’רמן בנגיעות בכדור, פאסים ודיוק במסירות. בנוס, הקשר האנגרטי דחף קדימה להתקפה והיווה גורם מרכזי בבילדאפ במרכז, ואף התכבד בכיבוש השער השני של פריז, שהוביל ליתרון של 2-1.
  • עוסמאן דמבלה – הקיצוני הימני המושמץ של פריז הגיע עם אקסטרה מוטיבציה להוכיח מול האקסית, שאותה נטש בטונים צורמים מאד. ואכן, הוא היה מאד פעיל, פרץ עם הדריבלים המסחררים שלו על הקו הימני, כשהגנת בארסה התקשתה להתמודד איתו – סוכן כאוס. ואכן, הוא כבש את השער המשווה של פאריס בפצצה לרשת העליונה. מצד שני, לא היה מספיק מדוייק במסירות שלו, וגם בדריבלים, ואף לא הצליח לסכן את השער בצורה איכותית מלבד השער שכבש. קלאסי דמבלה.
  • בראדלי בארקולה – בהיעדר תרומה מכרעת בהתקפה, של הסופרסטאר הפריזאי המוביל אמבפה – הקיצוני הצרפתי הסילון נכנס כמחליף ושינה את המשחק: ההגנה של בארסה התקשתה להתמודד עם המהירות המסחררת שלו, והוא פשוט שרף את הקו, ייצר מצבים לחבריו, והגיע למצבים טובים בתוך הרחבה בעצמו.

6. יש עוד גומלין על אדמת ספרד.

אפילו האוהד האופטימי ביותר של ברצלונה לא היה מאמין לתרחיש כזה: לבוא לפארק דה פראנס הביתי, מול פריז סן ז’רמן וסוללת הכוכבים שלה, ולא רק להוציא תיקו שיעביר את ההכרעה הביתה, אלא אפילו לנצח, ולבוא הביתה עם מקדמה מאד רצינית. גם מוראלית.

בארסה בעננים.

במובנים רבים, אנריקה שילם על הרכב המעט התקפי והרפתקני שהוא העלה, במטרה להכריע את המשחק בבית ולבוא לגומלין עם יתרון, כשבפועל קרה ההיפך המוחלט, והוא ספג 3 שערים מבארסה הרעבה והלוחמת, נקיה מהלחץ של מאבק האליפות בלה ליגה, שכבר הוכרע לטובת ריאל מדריד, יריבתה השנואה.

מצד שני, אסור לשכוח שפריז תגיע לגומלין מאד רעבה ובמוטיבציית שיא והיא עדיין קבוצה מצויינת עם הרבה כלים התקפיים, ובייחוד שבארסה לא משחקת בקאמפ נואו האימתני, אלא באיצטדיון המונז’ואיק החיוור, שללא כל ויכוח מביא איתו פחות אימפאקט ביתי. יותר מכך, קשה להאמין שבארסה תצליח לעצור לחלוטין סופרסטאר היסטורי כמו אמבפה על האפס משחק שני ברציפות, ולכן, צפוי לנו גומלין מרתק, ובעיני ישנו סיכוי שווה לשתי הקבוצות להעפיל, מאחר ועם כל האופוריה מהנצון הדרמטי והנעקי של בארסה בחוץ, מדובר רק בהפרש של שער אחד, פער בהחלט מחיק ע”י פ.ס.ז החזקה התקפית.

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    19 תגובות
    1. אלון פיאלקוב כותב

      חברים, רק שימו לב לקיצוני של הצרפתים בראדלי בארקולה, שבעיני יש לו פוטנציאל להפוך לסופרסטאר.

    2. אביאל לוי כותב

      סיכום מדהים!

    3. שגיק כותב

      ניתוח מדויק, מושקע וחד כמו תמיד.
      תענוג לחובבי הכדורגל 😎

    4. איתן רדעי כותב

      סיכום מקצועי מאוד

    5. רונאלד אראוחו מבארסה לנצח כותב

      סיכום טוב כרגיל

    6. שמעון בנדה כותב

      אני חושב שבארסה תעלה לחצי הגמר בגלל שאנחנו הינו וחשוב לי להזכיר כמו ווינרים על המגרש גם שפריז עשתה מהפך לא נרתנו מזה ואני שמח שבסוף נצחנו 3-2

    7. לאפורטה מבארסה לנצח כותב

      סיקור מעולה רק אל תשכח מאיפה הגעת

    8. גיליזי כותב

      סיכום מצויין

    9. נועם כהן כותב

      אחלה סיכום

    10. זונדל פקרביץ' כותב

      היי, סיכום מעולה ומקצועי כמו תמיד.
      רק הערה קטנה: ניכר שמפעילי האתר הם מדרידיסטות, בעיני זה מהווה טעם לפגם.
      שוב, אתם עדיין אתר הכדורגל מספר אחת בייפאר בעיני.

    11. סער וולרשטיין כותב

      שיעור בכדורגל הסיכום הזה

    12. משתמש אנונימי (לא מזוהה) כותב

      אחלה סיכום

    13. רונאלד אראוחו מבארסה לנצח כותב

      יפה

    14. אלון פיאלקוב כותב

      מה ההרכב שלכם לגומלין בברצלונה?

    15. חי כהן כותב

      אלון ובאלרז תודה רבה ממש סיכום מוצלח ומפורט ומנומק

    16. יורי כותב

      סיכום מעולה, ויסקה בארסה💙❤️

    17. הכפתור של לאפורטה כותב

      ויסקה בארסה! יופי של סיכום.

    18. קורן כותב

      סיכום מפורט אבל יש טעות
      זה שצאבי בוחר בחודשים האחרונים לשחק על כדורים ארוכים לא מוריד מהאפקטיביות של בארסה בכלל
      זה בדיוק מה שמעלה את האפקטיביות והביא לשיפור ביצירת מצבים

    19. אלון פיאלקוב כותב

      צודק. מסכים איתך שבמשחקים האחרונים הכדורים הארוכים הוכיחו את יעילותם וגרמו לאפקטיביות בהבקעת שערים. בטח במשחק האחרון נגד פאריס. בעצם, זה נכון בעיקר מול קבוצות התקפיות מאד, ששוכבות על השער של בארסה, ולכן האופציה של כדורים ארוכים, בייחוד לראפיניה הרץ לעומק, היא מצויינת בסנאריו שכזה.
      יחד עם זאת, במשחקים מול קבוצות קטנות יותר, שלא מסוגלות לשלוח הרבה שחקנים להתקפה ולא מתקיפות עם בלוק גבוה, לדעתי צריך להשתמש פחות בכדורים ארוכים, אלא יותר בפאסים קצרים. וזה אלמנט שבהרבה משחקים בפרופיל כזה בארסה לא מבצעת מספיק טוב, קידום המשחק עם פאסים קצרים, אלא ישר בורחת לכדורים ארוכים, וחבל…
      מה דעתך?

    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן