
סלוטמאניה: ליברפול 0-2 מנצ’סטר-סיטי
הסיטיזנס הדועכים וחסרי האמונה של פפ החיוור העונה, הגיעו למשחק הביתי באיתיחאד מול המכונה המאומנת והעוצמתית של סלוט במומנטום גרוע ביותר. ואכן, המייטי-רדס ניצחו בקלות לאחר יתרון משמעותי כבר במחצית הראשונה, בדרך שנראית בלתי נמנעת לעוד אליפות אדומה | סיכום משחק
1. ההרכבים והטקטיקה:
1.1. ההרכבים הראשוניים/עמדות-ממוצעות בפועל:
* ליברפול:
עלתה בהרכב מעט מוזר ללא חלוץ כלל, במעין 4-2-4-0, כאשר המטרה היתה חילופי מקומות וגיחות מקו שני של כל הרביעיה ההתקפית. וזה עבד מצויין.
בעמדות הממוצעות ניתן לראות שסלאח (11) ודיאז (7) הווינגרים היו אכן הכי קדמיים, כאשר רוב שחקני המייטי-רדס היו ממוקמים מאחור יחסית, עקב ההתגוננות במחצית השניה לאחר ה-0-2 המבטיח.
* מנצ’סטר-סיטי:
עלתה בהרכב טוב יותר מאשר ההוא המוזר מול ריאל, ב-4-1-4-1, כאשר ניקו גונזאלס כקשר אחורי בודד, ומלפניו מארמוש ודה-בריינה בקישור התקפי, סאביניו ודוקו באגפים, אך פודן שאינו חלוץ- בשפיץ. אומנם, סיטי ריווחה יפה לכנפיים, בייחוד עם דוקו(11) במשחק מפלצתי, שהיה ממש על סף הרחבה של ליברפול, כשגם סאביניו (26) ריווח יפה, אך פודן (47) ובייחוד דה-בריינה המאכזב (17) לא הצליחו למצוא את עצמם בתוך הצפיות במרכז, ונסוגו יותר מדי לאחור, כפי שניתן לראות מטה.
1.2. איזורי התקיפה:
סיטי כאמור תקפה בעיקר דרך דוקו הדריבליסט והתעלולן בימין (38%), בעוד שהמייטי רדס היו הרבה יותר מאוזנים, ותקפו בצורה יותר סימטרית דרך סלאח מימין 36%), ולוצ’ו דיאז משמאל (39%), כשרק 25% מהמרכז.
.
1.2 חילופים:
אצל סיטי, גם גונדואן וגם קובאצ’יץ הקשרים המרכזיים שנכנסו בדקות ניסיונות החזרה למשחק של התכולים – התקשו להשפיע ולתרום התקפית, בייחוד גונדואן שהיה מאד מפוזר ומרושל. גם רובן דיאש נכנס באיחור רב בעיני במקום נתן אקה החלש, כשגם מקאטי הצעיר התקשה להכנס למשחק. המייטי-רדס מצידם הכניסו את גאקפו במקום דיאז שעשה את שלו, ואת אנדו וצימיקאס מאוחר יותר כדי לתת מנוחה לרוברטסון וקרטיס-ג’ונס הפעלתנים, ללא אפקט מיוחד.
2. הדינמיקה של המשחק:
2.1. המומנטום-ההתקפי:
הגרף משקר לחלוטין, שכן הלחץ של סיטי היה לא אפקטיבי ולא הניב מצבי הבקעה איכותיים, בעוד שההתקפה הקטלנית של ליברפול עקצה פעמיים בגלים קצרים וממוקדים בהתקפות מעבר. במחצית השנייה, סיטי שלטה בכדור לחלוטין, וייצרה הרבה התקפות, כך אלו היו לא יעילות כלל,כשרק דוקו וסאביניו מנסים לזרוע סכנה מהאגפים, בעוד שיתר שחקני ההתקפה נתקעו באמצע הצפוף והסגור הרמטית.
2.2. השתלשלות-האירועים:
* מחצית ראשונה: 2 – 0 ליברפול:
המייטי רדס פתחו בסערה, וכבר בדקה ה14 עלו ראשונים על הלוח: סובוסלאי העיבר רוחב נהדר לסלאח שנמצא במרכז הרחבה, ובעט אלכסונית משמאל לימין לעבר החיבורים, כשהכדור פגע ברגלו של אקה והטעה את אדרסון. 0-1 אדום. פפ בהלם.
האורחים המשיכו לסכן בהתקפות מעבר מהירות עם מסירות עומק חכמות, תוך שכל הרביעיה הקדמית מחליפה מקומות ומשגעת את שחקני ההגנה התכולים שלא ידעו על מי לשמור, כאשר גם דה בריינה וגם פודן התקשו לרוץ לאחור במהירות ולסייע לבלמים. וכך, בדקה -37 הגיע השני, כשהפעם הווינגר הימני המצרי על תקן המבשל: סלאח עם עוד דריבל ברחבה התגבר על המגן שלו ושלח רוחב נהדר לסובוסלאי, כשהקשר ההונגרי השתלט היטב ובעט חץ שטוח לפינה. 0-2 למייטי-רדס. סלוט בנוקאאוט על פפ.
* מחצית שניה: 0 – 0 ו-0-2 לליברפול בסיכום:
גול נוסף של קרטיס ג’ונס לאחר מבצע קבוצתי במתפרצת למופת נפסל ע”י הואר בנבדל גבולי מאד, ומנע השפלה של סיטי, שאת האמת? יצאה ממש במזל מהמשחק הזה.
לאחר הגול השני המיטי-רדס הורידו הילוך, ואיפשרו לסיטי להשתלט על אחזקת הכדור ולנסות לייצר התקפות, אך אלו היו לא יעילות, כאשר פיל פודן במשחק חשוך ודה-בריינה במשחק חלש מאד התקשו לייצר מהלכים התקפיים מסוגנים מהמרכז, ורק דוקו וסאביניו איכשהו ניסו עם בידודי 1 על 1 מהכנפיים. אבל ההגנה האדומה בראשות ואן דייק הצליחה לסכל כל סכנה, ולא נכבשו שערים נוספים. 0-2 משכנע לאדומים בסיום.
3. הסטטיסטיקה של המשחק:
3.1. מפת הבעיטות:

- סה”כ בעיטות: 16 לסיטי (5 למסגרת, 2 מחוץ, 8 שנחסמו) מול 8 (אך 4 למסגרת, 2 ו-2) לליברפול– האדומים בעטו הרבה פחות, אך היו הרבה יותר יעילים.

3.2. איזורי הבעיטות:
סיפור המשחק: כאמור – סיטי אומנם בעטה הרבה יותר, אך בעיקר בעיטות עקרות מרחוק (63%), בעוד שהמייטי רדס בעטו הרבה פחות – אך בעיקר מתוך הרחבה (75%).
3.3. הסטטיסטיקה הכללית:
שימו לב למייטי רדס שכבשו 2 שערים מ-xG של 0.71 בלבד, עם רק מצב 1 גדול.
זאת, כאשר התכולים אומנם החזיקו הרבה יותר בכדור, עם 592 מסירות מדוייקות ו-66% פוזשן, אך היתה זאת שליטה עקרה בלבד, עם 0 מצבים גדולים למרות 40 (!) נגיעות ברחבת היריב, בין היתר עקב רק 4 קרוסים מדוייקים (17%) – ככה לא שוברים צפיפות, פפ. ואין מה לעשות – הטיקי טאקה כבר לא רלבנטי.
3.4. סטטיסטיקה הגנתית:
סה”כ שיוויון יחסי בדו קרבות, גם באוויר וגם בקרקע, אך עם 14 תאקלים מוצלחים(!) מעיד על כך שהאדומים היו אסרטיביים מאד והשיגו עליונות בשליש ההגנתי וגם במרכז המגרש. לעומת זאת, 34 הרחקות, 5 הצלות שוער ו-8 חסימות מעידות יותר מכל על היוזמה של סיטי ועל ההתגוננות של האדומים לאורך כל המחצית השניה כדי לשמור על היתרון המבטיח של ה-0-2.
4. בולטים מעל כולם:
4.1. השחקן המצטיין – מוחמד סלאח, הווינגר הימני של ליברפול – ציון 8.5 במדד בולרז.


הוירטואוז האדום – נגמרו כבר המלים לתארו (25 גולים ו-16 אסיסטים העונה בליגה) – סיפק אמש:
- 89 דקות.
- 1 גול (מ-xG 0.21 בלבד)— חד כתער מול השער.
- 1 אסיסט (לסובולסאי).
- 48 נגיעות, עם 20/27 מסירות (74%).
- 10 נגיעות ברחבת היריב.
- 3/4 (75%) דריבלים מוצלחים.
- 2/3 (67%) תאקלים מוצלחים.
- 7/10 (70%) מאבקי-קרקע מוצלחים.
4.2. השחקן המאכזב– קווין-דה-בריינה, הקשר-ההתקפי של סיטי– ציון 3.5 במדד בולרז.
אומנם גם פודן היה חלש בטירוף, אבל ברור לחלוטין שהשף הורוד המלהיב, ללא ספק אגדת פרמייר ליג אדירה – ולבטח אחד הקשרים ההתקפיים הטובים בהיסטוריה, סיפק אמש משחק חלש מאד, היה נראה מאד איטי וכבד בפעולות שלו, ועל אף 2 מסירות מפתח, התקשה מאד לתרום התקפית, והשאיר חורים גם בהגנה. רבים טענו שהוא “כבר גמר”- ואם אכן זה המצב- יהיה זה עצוב מאד.

4.3. עוד בלטו במיוחד:
* ליברפול:
- דומיניק סובולסאי: גול ובישול לקשר ההתקפי ההונגרי, והרב גיחות מסוכנות לעומק הרחבה- מה אפשר יותר לבקש?
- וירג’יל ואן-דייק: עוד משחק הגנתי הרמטי למגדל ההולנדי החסון והבלתי נגמר, שעצר את סיטי עם מראמוש הנייד והמסוכן, בעיקר בדקות של ניסיונות החזרה שלה למשחק.
- ריאן חראבנבראך: אומנם לא הבריק – אך החזיק היטב את האמצע, וסייע למקאליסטר לבסס שליטה אדומה במרכז השדה, בנטרלם את ניקו גונזאלס התכול.
* סיטי:
- ז’רמי דוקו: משחק ענק של הווינגר השמאלי הבלגי והדריבליסט העצום (13/18 (72%)), שלא רק ריווח את המשחק, אלא גם פרץ שוב ושוב לרחבה (13 נגיעות(!)) לאחר שניצח את ארנולד שוב ושוב ב 1 על 1.
- סאביניו: גם הווינגר הברזילאי בצד השני פרץ שוב ושוב באגף והעביר קרוסים מסוכנים לרחבה, ואף יצר סכנה רבה (4 מסירות מפתח).
- עבדוקודיר חוסאנוב: הבלם האוזבקי הצעיר הפגין המון בטחון ועמד היטב הגנתית מול התקפת המייטי רדס האימתנית (12 חילוצים, 6 הרחקות), וגם ניהל היטב את המשחק (86/88 פאסים (98%)).
5. לסיכום:
היה זה עוד מסמר בארון הקבורה של סיטי הדועכת והאומללה של העונה, שמאמנה פפ גוארדיולה נראה לא רק חיוור, אלא גם אובד עצות. שפל מקצועי של שנים למאמן הקטלאני, שספק רב אם ייצא ממנו – גם בעונה הבאה.
לעומת זאת, ליברפול הסופר מאומנת של סלוט הנפלא שוב מראה את עוצמתה, כשאומנם לא הבריקה התקפית, אך בהחלט עשתה את המוטל עליה עם מכבש בתחילת המשחק וניצול הזדמנויות קליני מול השער, ולאחר מכן עמידה הגנתית הרמטית לאורך כל דקות המחצית השניהף בה סיטי ניסתה לחזור למשחק, אך לא הצליחה להגיע למספיק מצבים איכותיים מול החומה האדומה בראשות ואן דייק הנפלא. ויותר מכך, המייטי-רדס גם יכלו לנצח בפער גדול יותר, כשרק מזל מנע זאת.
למעשה, נראה ששום דבר לא יעצור את המכונה של סלוט מלקחת את תואר הפרמייר ליג העונה, כשעם פער 11 מארסנל שבמקום השני עם משחק חסר – זה נראה בלתי נמנע. וכן, גם בצ’אמפיונס דומה שסלאח וחבורתו בהחלט יכולים ללכת עד הסוף: על הגביע עם האוזניים הגדולות.
Mo Salah and Dominik Szoboszlai reflect on a ‘special’ evening at the Etihad Stadium ⤵️
— Liverpool FC (@LFC) February 23, 2025
וואו אלון איזה סיכום מדהים! תודה רבה!
תודה רבה:)
אלון פשוט סיכום מעולה כיף לקרוא ולהחכים דרכך.
סיכום של מקצוען! נעלמת לנו אלון
סוף סוף מישהו שלא מתייחס לפפ כאל פרה קדושה! מרענן!
אצלי אין פרטת קדושות, הן נשחטות:)
נטו מקצועי ואובייקטיבי מה רואים בפועל
אלוף!
פשוט מצויין כיף לקרוא