עם הפנים לדרבי | ריאל מדריד 3 – 2 אלאבס
הפתיחה העוצמתית, השלישייה הרוקדת והצלע הרביעית על כנף ימין. זה היה משחק שהיה צריך להסתיים אחרת מבחינת ריאל מדריד, אך בזכות אחד ואייחו הכל כמעט קרס. משחק נהדר בברנבאו מצד אחד לצד תצוגת שיפוט ירודה. סיכום המשחק.
עד הדקה ה 85 זה היה נראה כמו שיוט רגוע בברנבאו בדרך לניצחון נוסף, אלא ששני שערים מאוחרים של אלאבס הפכו את המשחק על כנו וסיפקו דקות סיום מותחות ביותר, אך בסיום, למרות המלחמה האדירה של הבאסקים, הבלאנקוס השאירו את שלוש הנקודות בבית והעבירו את הפוקוס ליום ראשון – לדרבי הגדול של מדריד.
ההרכבים והגישה
ריאל מדריד עלתה למשחק בהרכב החזק שלה ככל האפשר, בזמן שאלאבס עלתה למשחק במערך של 442 שמטרתו הייתה יצירת בלוק הגנתי נמוך וצפוף מצד אחד, עם אפשרות לצאת קדימה בכדורים ארוכים אל צמד החלוצים, רומרו הזריז ו-ויאליברה כחלוץ מטרה.
הבלאנקוס שיחקו מקדימה עם ויניסיוס, רודריגו וקיליאן אמבפה, וכבר אחרי דקה אחת חזינו בשער שכולו החופש והפלואודיות של קרלו אנצ’לוטי.
פדה ואלוורדה עם כדור ארוך לצד השני של המגרש אל עבר ויני, כדור שמזכיר אחד גרמני שפרש, וויניסיוס עם הדריבל אל תוך הרחבה שם הכתובת האחרונה הייתה לוקאס ואסקז.
אפשר גם לראות את בלינגהאם בתפקיד החלוץ כמי שמושך את ההגנה ואת אמבפה משחק ממש כקשר אחורי.
ריאל מדריד המשיכה לתקוף למרות הבלחות קטנות של אלאבס, ואף כבשה שוב שער שנפסל בעקבות נבדל מוצדק, אך זה שער שכולו העקרונות של הכדורגל של אנצ’לוטי.
הפעם זה המשולש בלינגהאם את ויני את אמבפה, כשהאנגלי דוחף כדור לשטח אל ויני והאחרון מוצא את אמבפה בכדור עומק קטן.
התקתוקים מקדימה מרתקים.
ובשער השני של ריאל מדריד, שוב פגשנו עוד פילוסופיה של קרלו אנצ’לוטי עם העמסה מסיבית של צד אחד, כשההגנה לא בדיוק יודעת איך להתמודד עם העמידה הזו. האם מכווצים ומשאירים את כנף ימין ריקה לחלוטין? האם עומדים כרגיל ומתעלמים מהעובדה שריאל מדריד העמיסה צד אחד? קשה להתמודד עם קבוצה כל כך פלואידית.
השער השלישי הוא כולו רודריגו.
אין הרבה שחקנים שיכולים לבצע כניסה כזו מדויקת מבחינה טכנית ועוצמתית באותה המידה לרחבה, וגם לסיים את המהלך עם בעיטה חדה לפינה הרחוקה עם הרגל הרחוקה מהשער (ימין). משחק אחר משחק רודריגו דואג להשתיק את כל המבקרים והאוהדים שטענו שאולי הגיע זמנו לחפש אתגר חדש.
השיוט הקליל הפך לסיוט בעשר הדקות האחרונות של המשחק, לצערו של אחד ואייחו.
מהרגע שהבלם הספרדי נכנס למגרש, הגנת ריאל מדריד הפכה לכאוטית.
בשער הראשון שריאל ספגה הוא לא היה אשם, אבל כבר אז אפשר היה לראות עד כמה ואייחו חלוד ומבולבל, כשהוא ממוקם רחוק מהעמדה שלו, מה שהכריח את לוקאס ואסקז לרדת אל עמדת הבלם.
השער השני שכבשה אלאבס (קיקה גרסיה) הוא כבר כולו חסוס ואייחו.
העמידה שלו מזעזעת, והתגובה שלו מזעזעת אף יותר.
גרסיה לא האמין עד כמה הוא חופשי לקבל את הכדור, ועד כמה הוא משוחרר מלחץ ברגע שהשתלט על הכדור.
טעות נוספת של ואייחו בדקה ה 95 הסתיימה בבעיטה של אלאבס שכמעט ופגשה את המסגרת, אך למזלו של הבלם הספרדי, ריאל מדריד ירדה מכר הדשא עם שלוש הנקודות, ו-ואייחו יקווה שהדקות הנוראיות שלו יימחקו מהר מהזכרון הקולקטיבי.
הסטטיסטיקה
ריאל מדריד הוציאה את המקסימום מהמשחק הזה, למרות רבע השעה האחרונה הכאוטית.
למרות 1.32 שערים צפויים ו 4 בעיטות למסגרת בלבד, הבלאנקוס כבשו 3 שערים, דבר שאפשר לומר גם על אלאבס שכבשה פעמיים מ 0.88 שערים צפויים ו 3 בעיטות למסגרת. סטטיסטיקה שהתיישרה באופן שיוויוני.
מעניין לראות ששתי הקבוצות הצליחו לייצר את רוב השערים הצפויים שלהן ממשחק פתוח, משמע בכל הקשור למצבים נייחים, אף קבוצה לא הצליחה לייצר לעצמה יתרון התקפי כלשהו.
דבר נוסף בולט מתחילת העונה שכבר כתבתי עליו לא פעם, הוא האיזון בין הכנפיים. אם בעונה שעברה כל המשחק היה הולך לצד שמאל של ויניסיוס, העונה זה שונה לחלוטין. קרלו ממשיך עם מערך ה 433 בניגוד ל 442 בעונה החולפת, וריאל מרוויחה פה בגדול את רודריגו שעושה פתיחת עונה נפלאה.
כפי שאפשר לראות גם אמש ההתקפות מהכנפיים היו שיוויניות.
מעל כולם
לוקאס ואסקז. שער מוקדם ששינה את הלך המשחק ו”בישול” לרודריגו, למרות שזה היה שער סולו לכל דבר.
ואסקז היה פעיל מאד על כנף ימין, ידע לעשות את הכניסות פנימה בכדי לעזור לקישור או לשחרר את רודריגו לבד בכנף, סיים את המשחק עם 4/6 ניצחונות במאבקי קרקע וסך של 108 נגיעות בכדור, והיה אחד השחקנים היותר מעורבים על כר הדשא. ציון 8 במדד בולרז.
ראויים לציון
- רודריגו. מצטיין לצד ואסקז. יש כנף ימין לריאל מדריד. רודריגו ביקש בתחילת העונה שלא נשכח את ה R, והוא מזכיר לנו אותה משחק אחר משחק.
עם שער נפלא, 3/3 דריבלים על כנף ימין, חוכמת משחק ברמה הגבוהה ביותר כשהוא יודע מתי להישאר על הכנף ומתי להצטרף לחבריו במרכז, רודריגו סיים עוד משחק נהדר. ציון 8 במדד בולרז. - קיליאן אמבפה. הוא כאן. הוא נכנס לקצב. לפני כשנה כתבתי שלקיליאן אמבפה יש את כל מה שנדרש בכדי להפוך למספר 9 החדש של ריאל מדריד, ובעצם להיכנס אל נעליו הגדולות של כרים בנזמה, והנה אמבפה מוכיח זאת. קיליאן לא מחכה לכדורים ליד הרחבה. הוא נע ללא הפסקה בתוך השיטה של אנצ’לוטי שמקדשת חילופי מקומות ואת חופש התנועה. אמבפה פורח בתפיסות פילוסופיות שכאלו, וזה גם למה הוא לא בדיוק אהב את השיטה של לואיס אנריקה בפריז שהתעקש שכל שחקן ישמור על עמדתו. זה היה משחק אדיר לצרפתי כשריאל מדריד הצליחה לייצר משהו חדשני – שלישייה התקפית ביחד עם ויניסיוס ובלינגהאם בזמן שרודריגו מבודד בימין ומבצע את הגיחות שלו פנימה כשצריך. ציון 8 במדד בולרז.
הערות שוליים
- ריאל מדריד היא ככל הנראה הקבוצה הכי מותאמת לכדורגל המודרני העדכני. קבוצה שחושבת לפני הכל על השטחים – אם בהתקפה או בהגנה.
תמיד יהיה מישהו בשטח אליו צריכים לרוץ או שעליו צריכים להגן.
קצת כמו פדה, ריאל יודעת לעשות הכל בכל מקום.
קבוצה של אולרים. - אפרופו אולרים… פדה ואלוורדה הוא משהו מיוחד. איכשהו הוא תמיד שם לחלץ את הכדור. מכסה השטחים הטוב במשחק.
- כבר שנתיים שאני מדבר על אנדריק כמשהו מיוחד, הרבה לפני שהוא נכנס אל התודעה הקולקטיבית, אבל מעבר לציפיות האדירות שלי מהשחקן הזה, ציינתי גם את העובדה שיש לו פתיל קצר ושהוא חייב לשלוט בעצבים שלו. בברזיל הוא ריסק שחקנים עם כניסות פרועות, ואם בריאל מדריד לא יצליחו לחנך אותו, אנדריק יחווה לא מעט בעיות וכנראה גם הרחקות – כפי שהיה צריך לקרות אתמול.<
View this post on Instagram - זו הייתה תצוגת שיפוט נוראית. אנדריק היה צריך לקבל אדום, אבל זה פשוט לא מובן איך אלאבס האגרסיבית סיימה משחק שלם ללא צהוב, בזמן ששופט המשחק אלחנדרו מוניז רואיז הרגיש צורך לחנך את שחקני ריאל מדריד כשהוא שולף 3 צהובים על מחוות ודיבורים. החוקים החדשים אומרים שלשחקנים אסור לדבר עם השופט, אך לאט לאט זה הופך למעין מצב בו לשחקנים אסור לדבר או להביע רגשות על הדשא. זה לגיטימי ששחקן מתעצבן כשבועטים בו ודבר לא קורה. השופט לא צריך לחנך את השחקנים שעל הדשא, הוא צריך לשמור על בריאותם ועל הקצב הבריא של המשחק.
- ואפרופו שיפוט נוראי, יבוא הרגע בו אחד השופטים יחליט שנמאס לו מההערות של ויניסיוס ג’וניור. הברזילאי מבין את חשיבות התשוקה והדחיפה של הקהל, אבל לפעמים זה נדמה שהוא הולך על חבל דק מעל צוק ללא שום אביזרי בטיחות. ויני חייב למצוא את האיזון שבין הכאוס שהוא צריך והדלק שהוא מקבל מהטירוף שלו ושל הקהל, לבין הריבים הקטנים עם השופטים שיכולים להיות מה שיגרום לו להיות מורחק מהמגרש.
לסיכום
ריאל מדריד עדיין בלתי מנוצחת. כבר יותר משנה. עד כה היא לא פגשה יריבות קשוחות מדי, ובראשון הקרוב היא תפגוש ככל הנראה את היריבה הקשוחה ביותר שיש. דיווחים בספרד מדווחים הבוקר שקיליאן אבמפה בספק למשחק, אבל הצרפתי יעשה הכל בכדי שלא לפספס את המשחק הגדול הזה. את הדרבי של מדריד.
מה דעתכם על המשחק, ומי איש המשחק שלכם? מוזמנים להגיב כאן.