עם הפנים לשנה החדשה | ריאל מדריד 4 – 2 סביליה

הספידו אותה באוקטובר. פיטרו את הדון בנובמבר, אבל רגע לפני פגרת חג המולד, ריאל מדריד רושמת ניצחון ביתי ענק על סביליה שמשאיר טעם טוב לחצי השנה הקשוחה שעברה. הדובדבן שעל הקצפת מבחינת הבלנקוס? מזנקים מעל היריבה הקטלונית בטבלה. סיכום משחק

יום לאחר ניצחונה של אתלטיקו מדריד על ברצלונה, בריאל מדריד ידעו שכל תוצאה חוץ מניצחון בברנבאו תהיה למכה לא קלה בכנף. זהו המשחק האחרון לשנת 2024 וזו בעיקר האפשרות לקפוץ מעלה מקום אחד, מעל מי שנחשבה עד לפני כמה שבועות לקבוצה בלתי ניתנת לעצירה. אבל ברצלונה נעצרה, וריאל מדריד, גם אם היא לא קבוצת הכדורגל הכי יפה לעין, היא ממשיכה לעשות את מה שהיא יודעת הכי טוב, להתעלות ברגעים החשובים ביותר.

ריאל מדריד נטולת ויניסיוס ג’וניור המוצהב עלתה במעין מערך של 4231 עם קאמבינגה כמגן שמאל, בזמן שסביליה עלתה במערך של 442 עם סאנצ’ז ורומרו בחוד.

הצב חופשי במרחב

לא מעט נכתב על קיליאן אמבפה כאן בבולרז, כשהמסר העיקרי היה: קאלמה. אמבפה ייתן את התרומה שלו. לא פעם כתבתי שלגבי אמבפה אני רגוע לחלוטין, ברגע שהוא יתאקלם הוא יחזור להיות אמבפה שכולם מכירים, וזה מתקרב לאט לאט, ויחד עם זאת כתבתי שלאמבפה יש את כל מה שנדרש להיות ה 9 האמיתי של ריאל מדריד, קצת בדומה לתפקיד ששיחק כרים בנזמה – שחקן התקפה שלם שנע בחופשיות בשליש ההתקפי.

ככה בעצם הגיע השער הראשון של ריאל מדריד.

רודריגו פרץ משמאל, ואמבפה לקח כמה צעדים אחורה והתמקם לו במרחק של 20 מטר מהשער. מי שזיהה את החלל שהשאיר אמבפה היה קאמבינגה שרץ אל תוך השטח הריק, משך איתו את ההגנה האדומה, וכך השאיר בעצם לאמבפה כל כך הרבה זמן לקבל את הכדור לבדו, לעצור אותו ברכות, ולהכין את כל הגוף לבעיטה האדירה אל הרשת העליונה.

את היכולת של אמבפה כשחקן התקפה שלם ראינו גם בשער הרביעי של ריאל מדריד מרגליו של בראהים דיאס.

התמונה די דומה. שוב אמבפה מחוץ לרחבה כשהוא ממקם את עצמו בנקודה בה אף שחקן אדום לא מפריע לו לבצע את הפעולה ההתקפית. שוב שחקן שבא מאחור עושה את התנועה לעומק, אך שהפעם אמבפה לא בעט אלא החליט להשחיל כדור באומנות אל מסלול הריצה של דיאס.

שער ובישול מחוץ לרחבה ביחד עם יצירת 5 מצבי הבקעה לחבריו. הצב במשחקו הטוב ביותר בלבן עד כה.

ציון 8.5 במדד בולרז לאמבפה.

באתי להתקפה

גם זאת נכתב כאן לא מעט: לוקאס ואסקז לא מגן ימני. אין מה לעשות. את אומנות ההגנה הוא לא יציג לראווה, אבל ישנם משחקים שהוא פשוט בא מאהבה להתקפה. פורח מקדימה. זה היה אחד מהמשחקים האלו.

עם 78 נגיעות בכדור, רובן בחלק המגרש של סביליה, ואסקז היה האיש שהתעלל בקיקה סאלס.
ואסקז רשם 4 דריבלים מוצלחים (מתוך 4) על הראש של המגן השמאלי הצעיר, והיה זה שבישל את השער השלישי לרודריגו.

בבישול הזה ואסקז יכול היה ללכת על האופציה הקלה יותר, שהיא כדור רוחב לאמבפה שעשה את התנועה לרחבה. זו אופציה קלה כי אמבפה נמצא בקו ראייה ישיר של ואסקז, אך בכל זאת הוא הרים ראש, ראה את רודריגו מגיח מאחור, זיהה שאמבפה מייצר שטח ריק ברחבה עם התנועה שלו, ומסר כדור מדויק לרודריגו שלא היה צריך לחשוב בכלל עם בעיטה בנגיעה הראשונה.

לואסקז הייתה עבודה לא קלה באגף גם ברמה ההגנתית, שם הוא פגש את מוזמבו הפעלתן שרשם 3/6 דריבלים מוצלחים, כולם על ואסקז, ובכל זאת, מגנה הימני של ריאל מדריד סיים את המשחק עם 4/5 תיקולים מוצלחים, 9 פעולות הגנתיות, 3 הרחקות כדור כולל אחת חשובה עם הראש כשהוא גם רושם 4 נגיעות בכדור ברחבת סביליה. משחק נהדר ללוקאס הותיק.

ציון 8.5 במדד בולרז.

הבעיות מאחורה

לא הכל ורוד כמובן. ריאל מדריד ספגה פעמיים הערב, שער אחד מסגירה רעה של טיבו קורטואה, ואת השער הראשון שספגה מנגיחה קלילה של רומרו, שהבליטה שוב את העובדה שצ’ואמני לא בלם, למרות שהוא משתפר ממשחק למשחק, וגם את העובדה שרודיגר לא יכול להשאיר את צ’ואמני לבד.

באותו שער קליל של רומרו בלטו לרעה:

  1. המיקום הנוראי של רודיגר שיצא לחטוף את הכדור, חשש לבצע עבירה על קצה הרחבה וביחד עם מיקום נוראי של קאמבינגה, עוד שחקן בהגנה שהוא לא מגן, סביליה קיבלה את חואנלו סאנצ’ז חופשי להרמת כדור לרחבה.
  2. קריאת המרחב של צ’ואמני. הוא עומד נכון, הוא מלווה את רומרו בתנועה שלו, אבל בצעד אחד הצידה רומרו פשוט מתנתק לחלוטין מהצרפתי כשהוא מוצא עצמו לבד אל מול השער.

קרלו משתמש בפלסטרים הגנתיים כמו צ’ואמני, אבל הוא מרוויח אותו כבלם עושה משחק כשהצרפתי סיים את המשחק עם 79 מסירות מדויקות (94%) ו 5 מסירות לשליש ההתקפי. בנוסף, לזכותו של צ’ואמני ייאמר שהוא ניצח ב 2/3 קרבות אוויריים.

ציון של 6.5 לרודיגר וצ’ואמני.

האולר האורוגוואי

שער שני ברציפות בליגה לפדה ואלוורדה – שניהם מחוץ לרחבה.

זה מדהים לראות עד כמה הכאוטיות של ריאל מדריד משרתת הקבוצה בזכות הגיוון של שחקניה. כל שחקן בסביליה יוכל לדקלם את היתרון ההתקפי הבולט ביותר של פדה ואלוורדה: הבעיטות מרחוק. ולמרות זאת, אף שחקן באדום לא שמר עליו לפני השער. כמעט כל האדומים מגנים על הרחבה, ואיכשהו אף אחד מהם לא זוכר שצריך לשמור על רגל הברזל של פדה ואלוורדה. אולר עם פטיש.

הערת שוליים: אל תשכחו את ה R. שער ובישול לרודריגו. הרוצח השקט. מחסל עם פני תינוק. הוא נראה כמו השחקן הכי לא מזיק של היריבה ואיכשהו הוא תמיד שם לנעוץ בך את הסכין בחסות החשיכה.

הערת שוליים 2: ריאל מדריד מסיימת את 2024 בצורה חיובית, זאת למרות פתיחה קשה מאד, יכולת לא מרשימה ולחץ בלתי פוסק מהתקשורת המקומית ומהאוהדים המאוכזבים. ישנם אפילו אלו שהחלו במעין קמפיין בלתי פוסק – רל”ק. רק לא קרלו. סוג של כת שתמיד שואלת ומבקרת עם אותה השאלה – “למה?”. למה לא אסנסיו, למה לא אנדריק, למה סבאיוס וכו’. תמיד ביקורת חותכת עוד לפני שריקת הפתיחה.

אפשר היה להאמין שאוהדי ריאל מדריד כבר התרגלו לשיטה – מתחילים צולע ורצים באמוק ככל שקו הסיום מתקרב.
לא מספידים קבוצה באוקטובר. לא מפטרים מאמן בנובמבר.

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    2 תגובות
    1. אלון פיאלקוב כותב

      סיכום נהדר, תענוג עם הקפה של הבוקר:)

    2. גרוסקרויץ כותב

      מבאפה יכנס עוד מעט לכושר ואירופה תראה שהוא פשוט השחקן הכי טוב בעולם

    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן