
על העונה של אייאקס אפשר לצלם סרט דוקומנטרי וגם זה כנראה לא יספיק כדי להבין מה קורה בתוך מועדון הפאר ההולנדי, שהעונה נראה אבוד וממוקם כעת במקום השמיני, כהקבוצה ביקרה לא מזמן גם במקום האחרון בטבלה בפתיחה הרעה בתולדות המועדון.
בפינה החדשה ניקח קבוצה אחת בכל פעם וניתן לה המלצות לשלוש עמדות שונות שלדעתנו אותה קבוצה צריכה את החיזוק. השחקנים נבחרו על סמך מקורות תקציב הרכש ושווי השוק המשוער של השחקנים.
יתרת תקציב ההעברות בקיץ אחרי הוצאות הקיץ: כ-35 מיליון אירו.
קשר התקפי:
נראה כי לעזיבת מוחמד קודוס ודושאן טאדיץ’ יש מחיר כבד אותו הקבוצה לא מצליחה למלא. בעוד אקפום ומיקאוטדזה, חלוצים בטבעם, ממלאים את המקום מדי פעם, יש רק קשר התקפי אחד טבעי בסגל: כריסטיאן אלינסון האיסלנדי בן ה-19.
ואלה שמות:
אדוארד ספרטסיאן (קראסנודר): קראסנודר מהליגה הרוסית ממוקמת כרגע במקום הראשון בטבלה, הרבה בזכות הכוכב הארמני בן ה-23 אדוארד ספרטסיאן שמוביל את טבלת הכובשים בליגה עם 8 שערים כשהוא משחק בכלל כקשר. מערך ה4-3-3 של קראסנודר גורם לארמני לשחק בעמדת המצאלה, קשר המזהה את שטחי ההאלף-ספייס הפנויים ומשם להגיע לרחבת היריבה. חוכמת המשחק והדריבל שקשה מאוד לעצור מקנות לו יתרון על השחקנים בליגה הרוסית והגיע הזמן לעשות את קפיצת המדרגה, לקבוצה אליה היה מועמד כבר בקיץ. נותר לקראסנודר משחק אחרון לפני פגרת החורף. ינואר מעולם לא היה חם יותר בשבילו. שווי השוק המוערך של ספרטסיאן נע בין 8.8-15.5 מיליון אירו.
ג’יאניס קונסטנטליאס (פאוק סלוניקי): השם הזה אולי מוכר לחלק מהישראלים אחרי שהקשר היווני פגש את בית”ר ירושלים במסגרת הקונפרנס ליג העונה. קונסטנטליאס הוא ללא ספק השם הכי מלהיב כרגע בליגה היוונית וכשהוא בסך הכל בעונתו השנייה בבוגרים, הגיע הזמן של היווני לקפוץ מדרגה. סגנון המשחק שלו מאוד מתאים לקבוצה שאוהבת את הכדור ברגליים, עם ממוצע של 1.42 דריבלים למשחק ו-5.16 נגיעות בכדור ברחבת היריב למשחק, שמציבים אותו ברבעון העליון של שחקני הליגה היוונית בנתונים האלו. היהלום היווני יכול לשחק גם באגף שמאל ולהתאים את עצמו לשינוי מיקום דינאמיים במהלך המשחק כשהוא מחליף מקומות עם הקפטן סטיבן ברחווין. שווי השוק המוערך שלו עומד על 7.4-8 מיליון אירו ועם הופעות בנבחרת הבוגרת של יוון, הקשר ההתקפי יכול להיות האקזיט הבא של אייאקס, רגע לפני שינסה לעזור לייצב את הספינה.

דוני ואן דה ביק (מנצ’סטר יונייטד): קל לנו לשכוח את זה, אבל ואן דה ביק באייאקס היה חתיכת שחקן. חלק ממערכת משומנת שלא מפחדת מאף קבוצה, מאף שחקן. המעבר למנצ’סטר יונייטד, כמו רבים אחרים, כשל והקשר ההולנדי, מלהצליח לממש את הפוטנציאל כמו חבריו לקבוצה דאז, פרנקי דה יונג ומתייס דה ליכט, נזרק לקצה הספסל של השדים האדומים כשהוא משחק רק פעם אחת העונה, לשתי דקות בלבד. הקריירה של דה ביק יכולה לצמוח מחדש. הוא רק בן 26 וחזרה לאייאקס יכולה להועיל לשני הצדדים שכרגע המעמד שלהם נפגע מאוד וצריכים לשקם את זה. ההולנדי מכיר את המערכת ויוכל להשתלב ולהוות מנטור לצעירים שמצטרפים לבוגרים בכל עונה, במטרה להפוך אותם ואת אייאקס לטובים יותר. שווי השוק המוערך של ההולנדי נאמד בין 10-15 מיליון אירו.
בלם:
כשנותרו עוד עשרים מחזורים בליגה ההולנדית, אייאקס כבר הספיקה לספוג 25 שערים. לשם השוואה, בכל העונה שלפניה ספגה 38 שערים ובעונת האליפות לפני שנתיים ספגה 19 בלבד. אלכס פרגוסון אמר בעבר שהתקפה מביאה ניצחונות, אבל הגנה מביאה תארים. מרכז ההגנה של אייאקס חייב חיזוק, בהקדם.
ואלה שמות:
ויקטור גוזמן (מונטריי): בשנים האחרונות התפתח קשר מיוחד בין הכדורגל ההולנדי למקסיקו לאור הצלחות השחקנים בליגה. ניתן לקחת את סנטי חימנז מפיינורד, אריק גוטיירז שהיה בפ.ס.וו במשך שנים ואפילו את אדסון אלברז, הקשר האחורי של אייאקס שנמכר לווסטהאם. כולם הצליחו (ועדיין מצליחים), כל אחד באופן שונה אבל ההצלחה הייתה ברורה, עד שזה הוביל לעסקת שיתוף פעולה בין אייאקס לקלוב אמריקה. ויקטור גוזמן הוא לא מקלוב אמריקה, אלא ממונטריי, אבל הוא יכול להפוך לסממן ההצלחה החדש בקשר בין הולנד למקסיקו. גוזמן יודע לשחק בקבוצה שמחזיקה בכדור ושיטת המשחק יכולה להתיישב מעולה עם הצדדים. גוזמן מחזיק ב61.1 אחוזי הצלחה במאבקים העונה, עם 1.8 תיקולים למשחק ו4.7 החזרות כדור למשחק. הנתונים יכולים עוד להשתפר, שכן הוא רק בן 21 ואייאקס יכולה להפוך לחממת הגידול המושלמת עבורו, כאשר שווי השוק שלו עומד על 5.3-6 מיליון אירו.
ארונה סנגנטה (לה האבר): סנגנטה הוא בלם סנגלי, שהופך להיות סוג של סנסציה במדינה שלו. הבלם בן ה-21 עד העונה הקודמת היה אנונימי לחובבי הכדורגל, אבל העונה הוא מצעיד את העולה החדשה בצרפת לעונה סולידית במרכז טבלה, כשהוא תופס את העין בזכות התצוגות ההגנתיות שלו. חוכמת המשחק והיכולת שלו לסגור 1 על 1 נתפסה כבר בעיני עכברי הכדורגל כמו המהירות שלו שהצליחה לעשות לאמבפה חיים קשים במפגש האחרון בין שני הצדדים. סנגנטה נמצא בנקודת צמיחה אדירה כשגם זימון לנבחרת סנגל על הפרק, אבל עד אז אייאקס צריכה להסתער עליו עם שווי שוק שנע בין 7.7-8.2 מיליון אירו.

פלאביוס דניליוק (סלרניטנה): לדניליוק האוסטרי יש את כל הנתונים להצליח. את הילדות שלו העביר במחלקות הנוער של ריאל מדריד ובאיירן מינכן וסומן ככשרון גדול במדינה שלו. את הפריצה עשה בניס, עוד אחת שיודעת לייצא כשרונות ועכשיו הוא באיטליה, אחרי שהצליח לעזור לסרלניטנה להישאר בליגה בעונה הקודמת. העונה, כמו לאייאקס, גם לדניליוק הכל הולך הפוך. משחק הרכב הפך לשחקן רוטציה בקבוצה במקום האחרון בליגה, הנתונים הסטטיסטיים שלו יורדים והוא אפילו עבר תאונה עם הרכב, אבל למזלו יצא ללא פגע. נראה כי מעבר יכול להפיח חיים חדשים לקריירה של הבלם בן ה-22, ששווי השוק שלו מוערך בין 8-8.4 מיליון אירו. במתמטיקה מינוס ועוד מינוס שווה פלוס, אולי גם בחיבור בין דניליוק לאייאקס יצא פלוס אחד גדול.
חלוץ:
האמת, החלוצים של אייאקס התחילו לכבוש במחזורים האחרונים והם חלק מהסיבות לכך שאייאקס הצליחה לעלות במקום שלה עד למקום השמיני בליגה. בעולם מתוקן, הם לא היו בכלל נקלעים למקומות הללו מלכתחילה. צ’ובה אקפום שהגיע בקיץ די מספק את הסחורה, כמו ברובי שהחל לכבוש במחזורים האחרונים, בעוד ג’ורג’ה מיקאוטדזה נופל בין הכסאות ולא מנוצל בצורה טובה אחרי עונת שיא במץ. האם הם יכולים לסמוך על היכולת של ברובי ואקפום עד סוף העונה? אני מעריך שלא ולכן הם צריכים לנסות להשתדרג בחוד.

ואלה שמות:
חסוס פריירה (פ.צ דאלאס): החלוץ האמריקאי של דאלאס נחשב לאחד השחקנים הפחות אהובים בלשון המעטה באמריקה, נטו בגלל מחצית אחת במונדיאל האחרון. מחצית במשחק הכי חשוב של ארצות הברית מול הולנד בשמינית הגמר. מחצית שהסתיימה עם 0 בעיטות. מאז, פריירה למרות חוסר האהבה, לקח את עצמו בידיים והתחיל להפציץ ב-MLS. עם 12 שערים וארבעה בישולים החלוץ ממוצא קולומביאני ראוי לבצע את קפיצת המדרגה במטרה להוביל את החוד של נבחרת ארצות הברית במונדיאל הבא, אותו הם יארחו. אין הרגשה טובה יותר מלעזוב כאויב ולחזור כגיבור. יש לו מהמהירות של ברובי והסיומת של אקפום, משהו שבהחלט יכול לסכן את המעמד של שניהם בהיררכיה. שווי השוק של פריירה נע בין 8.5-9.2 מיליון אירו.
פאביו סילבה (וולבס): זוכרים שדיברו עליו כילד הפלא הבא בפורטוגל לפני חמש שנים? או שוולבס רכשו אותו בסכום שיא למועדון? מאז, סילבה לא הצליח למצוא את עצמו באנגליה ודווקא בהשאלות היה נראה טוב יותר. בתקופה בפ.ס.וו איינדהובן לא היה החלוץ המוביל, אבל כן קיבל הזדמנויות, דבר שעזר לו להוביל את אנדרלכט בעונה האחרונה, בה בילה בהשאלה גם כן. השאלה שלמעשה הקנתה לו מקום חזרה בסגל וולבס. אבל הרומן הזה לא עובד ואחד הצדדים צריך לחתוך אותו. עם שווי שוק מוערך בין 14-15 מיליון אירו, אייאקס יכולה להתברר כפתרון מושלם לשני הצדדים.
ברונו פטקוביץ’ (דינמו זאגרב): זה מרגיש שפטקוביץ’ כבר שנים בתודעה שלנו. מעין סופר-סאב נצחי של נבחרת קרואטיה שתמיד יהיה שם להציל את הנבחרת כשצריך אותו. אבל פטקוביץ’ רק בן 29, הוא לא היה שם תמיד, הוא פשוט נחקק. נחקק כי הוא שחקן של רגעים חשובים. רגעים שיכולים לעזור לאייאקס כשהיא צריכה את השער מהספסל, או את החלוץ שיפתח במשחק גדול וחשוב. את השנים האחרונות הוא מבלה בדינמו זאגרב מהמדינה בה נולד, אבל זה נראה שהליגה הקרואטית קטנה עליו. עם 72 שערים ו-54 בישולים במעל 200 הופעות, הגיע הזמן להתייצב באחת הקבוצות הבכירות באירופה, במטרה לעזור לה לחזור לטופ. שווי השוק של פטקוביץ’ נאמד ב4.7-5.5 מיליון אירו.
פינה משובחת, אין עליך עמית !!!
הפינה האהובה עליי בפער! אהבתי ממש