
פתרו את הקוביה: גרמניה 2 – 0 הונגריה
לאחר ההתפוצצות של המנשאפט במשחק הראשון עם חמישיה מוחצת על הסקוטים האומללים, נשאלה השאלה האם הגרמנים ימשיכו באותו קו עם יכולת גבוהה, או שמדובר בהברקה מקרית והם ייעצרו מול ההונגרים הנחושים והחזקים יותר. בפועל, המארחים הוכיחו עקביות, כשהמשיכו ביכולת הגבוהה שלהם ממשחק הפתיחה המרשים והמוחץ - עם הצטיינות של מוסיאלה וגונדואן - כשהפעם זה הלך מעט קשה יותר נגד סובוסלאי וחבריו. אבל, בכל זאת המכונה של נגלסמן יצאה עם ידה על העליונה ונצחון חלק, שלא רק מעלה אותה לשלב הבא, אלא גם ממצב אותה כקונטנדרית מובילה לזכיה בגביע.

1. ההרכבים הראשוניים:
* גרמניה:
עלתה כרגיל ב-4-2-3-1 של נגלסמן, עם רודיגר וג’ונתן טה האתלטים כבלמים במרכז ההגנה, כשלצידם המגינים התוקפים קימיש מימין ומיטלשטאדט משמאל, בעוד שבקישור אנדריך הגרזן וקרוס הסרגל שיחקו דאבל פיבוט בקישור האחורי, כשמלפניהם שלישית קשרים התקפיים: פלוריאן וירץ וג’מאל מוסיאלה מהבונדסליגה, ואילקאי גונדואן מברצלונה – שהיו אמורים לצופף פנימה למרכז, ולהשאיר את הקווים למגינים התוקפים. משמע, השיטה של נגלסמן מבוססת על משחק ללא ווינגרים טהורים, כאשר קאי האברץ הדינמי שאינו חלוץ 9 קלאסי שיחק בודד בשפיץ.
* הונגריה:
עלתה ב-3-4-2-1 של מאמנה, כאשר 3 בלמים מצופיים את הרחבה, קו קישור מעובה בקו אחד של ארבע קשרים, ומלפניהם שני קשרים התקפיים: סאלאיי וסובולסאי מליברפול, ובחוד חלוץ בודד, ורגאס.
2. הסטטיסטיקה של המשחק:
2.1. הכי הרבה:
- מסירות לשליש השלישי : 45 – טוני קרוס, גרמניה.
- נגיעות: 147 – טוני קרוס, גרמניה. — שוב המלצר הגרמני.
- בעיטות לשער: 3 – רולנד סלאיי, הונגריה. — בעט וסיכן, אך ללא תוצאות..
- עבירות: 40 – אטילה פיולה, הונגריה.
- חטיפות: 2 – דומיניק סובוסלאי, הונגריה.
- יצירת מצבים: 4 – ג’ושוע קימיש, גרמניה. — לא מספיק קיבל קרדיט על כך , אך היה במשחק נהדר.
- פאסים: 131 –טוני קרוס, גרמניה. — שלא ייגמר לעולם.
2.2. הסטטיסטיקה הכללית:

- פוזשן: 69% לגרמניה מול 31% להונגריה. — שלטו בכדור ובקצב.
- בעיטות לשער: 19 לגרמנים מול 11 לא מבוטל להונגרים, עם 7 למסגרת לגרמנים מול 4 עגול להונגרים.– ההונגרים נלחמו ותקפו אף הם.
- xG – שערים צפויים: 1.52 לגרמנים מול 1.13 להונגרים. — ניצול מצבים מעולה של המנשאפט, קצת פחות של ההונגרים.
- מצבים גדולים: 3 לגרמנים מול 4 להונגרים. — שוב, יעילות למכונה הגרמנית, קצת פחות לצד ההונגרי.
- אחוז דיוק במסירות: 93 לגרמנים (עם 667 מסירות שהושלמו.) מול 81% להונגרים (עם 248 מסירות בלבד) – ויתור על הכדור, ומתפרצות.
- עבירות: 11 לגרמניה מול 10 להונגרים. — גם במימד של אגרסיביות וקשיחות ההונגרים לא ויתרו.
- קרנות: 11 לגרמניה מול 7 להונגריה. — ההונגרים כאמור ניסו גם בהרמות ונגיחות.
— ממש לא טיול קלילי כמו מול סקוטלנד, אבל דומיננטיות גרמנית ונצחון מוצדק.
3. הדינמיקה של המשחק:
3.1. השתלשלות העניינים:
מחצית ראשונה:
דווקא ההונגרים כמעט עלו ראשונים על הלוח, לאחר טעות מוזרה בהגנה הגרמנית, שנתפסה לא מוכנה. לאחר מכן הגרמנים התאוששו ותקפו בצורה שיטתית שוב ושוב לאחר הנעת כדור סבלנית, וההונגרים חיכו מאחור והגנו היטב: 40% משחק בחצי ההונגרי מדברים בעד עצמם. ואכן, הגרמנים באו על שכרם עם שער של מוסיאלה המצטיין, שהיתל שוב ושוב בהגנה ההונגרית שהתקשתה להתמודד עם משחקו הלא צפוי והדריבלים הנפלאים שלו, לאחר מסירה של גונדואן, שספק עשה עבירה על המגן ההונגרי, לאחר שג’מאל הצעיר הפציץ שוב בבעיטה מהירה וחזקה מתחת למשקוף. 0-1 לגרמניה החזקה.
מחצית שניה:
ההונגרים הוכיחו שהם יריב עיקש עם יכולת לא מבוטלת והתקיפו במתפרצות מסוכנות, שכמעט מצאו את הרשת. הגרמנים המשיכו בהתקפות עד שבדקה ה67 מהלך קבוצתי מדהים מצא את גונדואן פנוי במרכז הרחבה בקרבת החמש, והקשר המוכשר של ברצלונה סיים בבבעיטת פס שטוחה לפינה הימנית הנמוכה והגדיל את היתרון הגרמני ל-2-0.

זהו יתרון ממנו להונגרים כבר היה כזה לחזור למרות שניסו שוב ושוב בדקות הסיום, היו קרובים – אך הכדור לא נכנס, גם בעקבות חוסר מזל, וגם יכולת טובה של השוער הגרמני הנהדר, מנואל נוייר.
3.2. העמדות הממוצעות:
גרמניה תקפה כרגיל המון דרך המגינים: קימיך מימין ומיטלשטאדט משמאל, ללא קיצונים קלאסיים. זאת, כאשר שלושת הקשרים ההתקפיים שלה שתוכננו לשחק בהאלף ספייס ואיזור 14 בצורה הרמונית: וירץ (17), מוסיאלה (10) וגונדואן (21) ממש שיחקו באותה משבצת ובעצם דרכו אחד לשני על הרגליים, מה שהוביל הפעם לכך שוירץ היה במשחק חלש יותר והוחלף. כשקאי האברץ החלוץ שבשפיץ היה השחקן הכי קדמי של הגרמנים.
הונגריה ממש בנתה חומה בחצי שלה כדי לבלום את הגרמנים החזקים, כשצופפה לאחור וסגרה הרמטית את מרכז השדה, במה שהקשה מעט על הגרמנים, ששיחקו המון דרך המרכז. זאת, כשרק סובוסלאי (מס’ 10), וורגאס החלוץ (19) שיחקו בעמדות קדמיות התקפיות.
3.3 מפת איזורי התקיפה:
ההונגרים, שבעיקר הסתגרו מאחור כדי לבלום את המכונה הגרמנית, תקפו בעיקר מהכנפיים, כשהם מנצלים את העליות למעלה של קימיך ומיטלשטאדט, המגינים הגרמנים התוקפים, אך כמעט ולא הצליחו לתקוף דרך המרכז, עם 16% מועטים. לעומת זאת, הגרמנים היעילים הצליחו לתקוף בצורה יעילה מהמרכז (37%) עם שלישיית הקשרים ההתקפיים שלהם, וירץ מוסיאלה וגונדואן, כשגם מהכנפיים היתה להם נוכחות טובה, בעיקר מהכנף הימנית של קימיש שהיה במשחק נהדר (34%).
3.4. הגולים:
הגול ה-1 – דקה 22 – xG=0.14:
גונדואן קיבל מסירת עומק ממוסיאלה, איבד את הכדור במעט חוסר ריכוז, אך נלחם להשיגו ומעט דחף את המגן שנפל בספק עבירה, והצליח לספק מסירת פז למוסיאלה שהתמקם היטב במרכז הרחבה. כמו במשחק הראשון, הקשר ההתקפי של באיירן מינכן שיגר בעיטה אדירה לפינה השמאלית הגבוהה, והכניע את גולאסי. 0-1 גרמניה.
הגול ה-2 – דקה 67 – xG=0.26:
שער לאחר מהלך קבוצתי נהדר, עם רצף מסירות קסום, שההונגרים לא הצליחו לעצור: קימיש (6) לרודיגר (2), למאסטרו טוני קרוס (8), משם למוסיאלה (10), עם עומק למגן התוקף מיטלשטאדט (18), שהגיח לרחבה וסיפק רוחב מושלם לגונדואן, שהתמקם היטב על סף תיבת החמש ושיגר פס שטוח משמאל לימין לפינה הימנית הנמוכה. רצף לפנתיאון של הגרמנים. 0-2.
4. בולטים מעל כולם:
4.1. השחקן המצטיין – ג’מאל מוסיאלה, הקשר ההתקפי של גרמניה– ציון 8.6 (!) ב-FLASHSCORE.
למרות שאילקאי גונדואן, חברו לקישור ההתקפי כבש ובישל, ותרומתו לניצחון היתה גדולה, בעיני השחקן המצטיין הוא ללא ספק ג’מאל מוסיאלה, הקשר ההתקפי הפנטזיסט של באיירן מינכן, וילד הפלא של הכדורגל הגרמני, שהיה מאד מעורב, ביצע דריבלים רבים תוך שימוש בהטעיות הגוף המפורסמות שלו, ובסה”כ סיפק היום:
- 72 דקות.
- 3 בעיטות לשער/1 למסגרת.
- 1 גול. — יעילות קלינית. שוב גול בפצצה מתחת למשקוף. מלך השערים של היורו עד כה עם 2.
- 5 נגיעות ברחבת היריבה.
- 61 נגיעות. —דומיננטי מאד בבהתקפת המנשאפט.
- 45 פאסים ב-86.7% דיוק.
- 0 מסירות מפתח. — נתון מעט מאכזב, אך חיפה על כך בפרמטרים אחרים.
- 2 פאולים שסחט.
- 1 פאולים שביצע.
- 3 תאקלים מוצלחים. –תרם גם הגנתית, בניגוד לחברו גונדואן.
- נוכחות מדהימה על סף הרחבה, באיזור 14 ובשני ההאלף-ספייסים, מימין ובעיקר משמאל, וגם כניסות מסוכנות לרחבה, כפי שמעידה מפת החום שלו.
— ובסה”כ, עוד מופע סלאלומים של חתול הרחוב האולטרא כשרוני – “הולטרמאגייר“ – שיוצר המון מצבים התקפיים לקבוצתו, וגם כאב ראש לכל הגנה שצריכה להתמודד איתו, ושוב מוכיח שהוא אחד מכוכבי היורו הגדולים ביותר.
4.2. השחקן המאכזב – אטילה פיולה – משחק חלש מעט למגן הימני ההונגרי, שהתקשה לעצור את מוסיאלה, ולא סגר היטב הגנתית – ציון אפקטיבי 4.5.
למרות שאין זה קל – היה צריך לעשות יותר מול הדריבלים הקטלניים של מוסיאלה, ובטח לא להשאיר לו כ”כ הרבה שטחים, כפי שקרה בשער היפה שכבש הוונדרקיד הגרמני.
4.3. עוד בלטו במיוחד:
*גרמניה:
- אילקאי גונדואן: יוצר המצבים המחונן של ברצלונה, השף הגרמני טורקי, שמוביל את הלה ליגה ביצירת מצבים ואסיסטים צפויים,לטעמי לא הבריק הפעם, אך נע המון ברצועה הקדמית שליד הרחבה וביצע את הכניסות המפורסמות שלו לתוכה, שהפעם השתלמו לו בגדול, עם בישול נהדר למוסיאלה, ושער נהדר לאחר מבצע קבוצתי פנטסטי, כמו גם 2 יצירת מצבים. עשה את שלו בגדול.
- טוני קרוס: עוד משחק שובר שיאים עם עשרות פאסים מדוייקים מונחי לייזר שהגיעו ליעדם (124/131 (95%) – מפתיע מישהו?), ויותר מכך, שליטה רמה במרכז השדה, ואחריות על היציאה הגרמנית קדימה להתקפה. מאסטרו.
- ג’ושוע קימיש: משחק פשוט פנטסטי לקשר המרכזי המחונן של באיירן מינכן, שכרגיל משחק בנבחרת בעמדת המגן הימני ההתקפי, עת היה מאד פעיל בהתקפה (94 נגיעות, 6 מסירות לשליש האחרון), ואף יצר 4 מצבים. סופרסטאר.
*הונגריה:
- דומיניק סובוסלאי: ניסה וניסה, היה הכי מרכזי בהתקפה הגרמנית, אבל לא היה מספיק חד ומדוייק, ולא הצליח לכבוש או לבשל.
- רולאנד סאלאיי: היה משמעותי בהתקפה ההונגרית, עם 3 בעיטות לשער, ו-1 מצב גדול שיצר, אך החמיץ, ובכללי לא היה מספיק מדוייק.
- ברנאבאס ורגא: החלוץ המרכזי של פרנצווארוש ההונגרית באמת השתדל והיה מאד מסוכן, אך המזל ונוייר מנעו ממנו לעלות על הלוח.
5. לסיכום:
אם למישהו היו ספקות לגבי המכונה הגרמנית בחושבות שמשחק הפתיחה היתה התפוצצות מקרית וחד פעמית- הוא התבדה, כאשר המנשאפט המשיכו ביכולת הטובה שלהם ויצרו עקביות, גם מול יריב עיקש יותר כמו ההונגרים, חיברו 2 נצחונות רצופים בבתים בצורה נדירה – והראו שהם קונטנדרית מובילה לזכיה בתואר.
האם הגרמנים, שמשלבים דור צעיר עם מוסיאלה ו-וירץ הקוסמים הצעירים הוואנדרקידס של הכדורגל הגרמני – יחד עם הותיקים שמוסיפים מימד אדיר של ניסיון כמו קרוס, גונודאן וקימיש- הם הפייבוריטים לזכיה בתואר, גם מול צרפת של אמבפה או אנגליה של בלינגהאם? קשה לדעת, בייחוד לאור מס’ בקיעים שהתגלו בהנגת המנשאפט, שרק במזל שמרו הפעם על רשת נקיה. אבל בכל זאת, דומה ששוררת אווירה טובה ורוח חיובית של אחדות במחנה הגרמני, מה שמגדיל מאד את הסיכויים שלהם לחלום.
Winds of Change.
פינת בונוס – הסופרסטאר שעוד רגע יורד מהבמה – טוני קרוס:
קשה להאמין שעוד מעט נפרדים מהאיש עם הסרגל ברגל, ששנה הבאה כבר לא ילבש יותר את המדים הלבנים של ריאל מדריד.


אלון ה 🐐
כתבה מצוינת
סיכום ברמה עולמית
יופי של ניתוח וכתיבה!