קרסלי על ההגה: המסע של נבחרת אנגליה אל עבר עידן חדש
קפדנות טקטית מצד אחד וגמישות יתר מהצד השני, סערה סביב המנון, חוסר ניסיון ונבחרת במשבר. המסע של לי קרסלי ונבחרת אנגליה.
במרכז ההכנות של נבחרת אנגליה למשחק הקרוב נגד פינלנד במסגרת ליגת האומות, נשאלה השאלה: האם אנגליה באמת נכנסת לעידן חדש?
לי קרסלי, המאמן החדש של הנבחרת, מתמודד עם המציאות המורכבת של ניהול נבחרת לאומית בוגרת. כמאמן שמקדיש עצמו לפרטים הקטנים ולהכנות הטקטיות. קרסלי מציג גישה מעמיקה ומוקדשת לאימון, אך הוא גם מגלה שהתפקיד כולל יותר מכדורגל בלבד.
קרסלי, שהחל את דרכו כמאמן בתפקיד זמני בקובנטרי סיטי, נכנס לאחרונה למעמד דומה גם בנבחרת הלאומית לאחר שעבד כמאמן ראשי בנבחרות הנוער השונות. קרסלי מצא את עצמו נתקל באתגרים שאינם קשורים בהכרח ישירות למגרש. כחלק מהתפקיד הוא נדרש להתמודד עם סוגיות תקשורתיות וציבוריות, כאשר כל מילה וכל החלטה נמצאת תחת זכוכית מגדלת של מיליוני אנשים. כך לדוגמא לאחרונה הוא נשאל מדוע הוא לא שר את ההמנון הלאומי, ותשובתו הגיעה לכותרות העיתונים, כשחלק מהתקשורת קראה לפיטוריו עוד לפני שהתחיל המשחק הראשון תחת ניהולו. לאור העובדה שהוא מחזיק במשרה הלאומית בעלת שווי הסגל הגבוה ביותר שיש לכדורגל להציע, המשימה הלאומית שקרסלי נכנס אליה תהיה מורכבת מאוד.
Is the worst part of Jeff Powell’s batshit article on Lee Carsley the fact he describes him as being born, bred and living “in and around Birmingham”? pic.twitter.com/x8SsU2T9DE
— Sachin Nakrani (@SachinNakrani) September 8, 2024
נחזור לכדורגל. כמאמן שעובד עם שחקנים צעירים ומוכשרים, קרסלי מציג גישה שמעדיפה פיתוח ושיפור של יכולותיהם הטקטיות והטכניות של שחקניו על חשבון נושא הפיזיות. הוא מתעקש להדגיש שהוא בונה על יסודותיו של גארת’ סאות’גייט, מאמן אנגליה לשעבר, אך במקביל משנה ומוסיף תוספות משלו. הוכחה לכך היא שבמהלך המשחק הראשון שלו בניצחון 2-0 על אירלנד, ארבעה מתוך חמשת החילופים שביצע עלו להופעת בכורה במדים הלאומיים של האריות. בסופו של דבר צלח קרסלי במשימתו הראשונה, וביחד עם שחקניו שכרגע נראה שנותנים לו את הגב הם צעדו יחד לניצחון של אנגליה משערים של דקלן רייס וג’ק גריליש.
אם ניכנס לרזולוציות נמוכות יותר, הפילוסופיה המקצועית של קרסלי מדגישה שילוב של קפדנות טקטית תוך עידוד השחקנים לפעולות אישיות ויצירתיות, מה שמאפשר לשחקנים כמו פיל פודן, קול פאלמר ובוקאיו סאקה להצליח בתפקידים שמתאימים ליכולות היצירתיות והמגוונות שלהם תוך הקפדה על הסדר הטקטי. האיזון הזה בין הקפדה על טקטיקה מצד אחד לגמישות אישית של שחקניו מהצד השני נראה כאבן פינה בפילוסופיה של קרסלי במטרה למצות את הפוטנציאל של הסגל שלו תוך שמירה על העקרונות הבסיסיים של הכדורגל המודרני.
England’s latest debutants – congratulations, Angel Gomes and Morgan Gibbs-White! 👏#BBCFootball pic.twitter.com/WvZOabhYl9
— Match of the Day (@BBCMOTD) September 7, 2024
הגישה החדשה של קרסלי עשויה להיות חדשנית ומעוררת תשומת לב מהפן המקצועי, אך יחד עם זאת, נדרשת ממנו זהירות בניהול הדימוי הציבורי והתקשורתי של עצמו ושל הנבחרת. במשחק הקרוב תגלה אנגליה האם קרסלי מסוגל להמשיך ולהפגין הצלחה גם מתוך המגרש וגם מחוצה לו, ואולי לתת לנבחרת את המושיע הכל כך לא צפוי שלה בדרך לעידן חדש, נוצץ ואולי אף מוזהב, אי שם בעוד כשנתיים על אדמת ארצות הברית.