רשמים ראשוניים | בלוז לונדוני – פתיחת העונה של צ’לסי

הרבה שחקנים חדשים, הרבה שחקנים שעזבו, בעלים משוגע ומאמן חדש - מה ראינו בפתיחת העונה של צ'לסי?

הקיץ של הבלוז הזכיר יותר את פעילותה של תחנת הרכבת קינג קרוס שבלונדון מאשר את פעילותה של קבוצה טיפוסית, אך התחלופה המאסיבית של השחקנים וחילופי המאמנים הולידו את אחד הפרויקטים המעניינים ביותר באירופה. בפרק הזה של ”רשמים ראשוניים” נסקור בקצרה את תחילת העונה של צ’לסי, מה מביא איתו מרסקה ומה צופן העתיד לכחולים מלונדון.

איזה שחקנים הגיעו ומה תרומתם?

הגיעו (נשימה עמוקה):

אנצו מארסקה (לסטר, מאמן),פדרו נטו (וולבס,24), ז’ואו פליקס (אתלטיקו מדריד, 24) , קיירן דוסברי-הול (לסטר, 25) , אומארי קילמן (אסטון ווילה, 18), פיליפ יורגנסן (וויאריאל, 22), רנאטו וייגה (באזל, 20), מארק גיו (ברצלונה, 18), טוסין אדרביו (פולהאם, 26), ג’יידון סאנצ’ו (מושאל ממנצ’סטר יונייטד, 24)

בנוסף אליהם צ’לסי החתימה את מייק פנדרס (גנק,19) אארון אנליסימו (בוקה, 19) קיילב ווילי (אטלנטה, 19) אסטבאו (פאלמיירס, 18) וקנדרי פאס (אינדאפנדיינטה, 18) שיצטרפו לקבוצה בעונה הבאה.

עד כה התרומה הראוייה לציון מהרשימה הזו הגיע מפדרו נטו וז’ואו פליקס שזכו יחד לכינוי ”נט-פליקס”, כאשר נטו בישל לפליקס את השער השישי נגד וולבס.

עזבו (עוד נשימה עמוקה):

מאוריסיו פוצ’טינו (מאמן),איאן מאטסן (אסטון וילה, 22), קונור גאלאגר (אתלטיקו מדריד, 24), לואיס הול (ניוקאסל, 19), רומאלו לוקאקו (נאפולי,31), אומרי האצ’ינסון (איפסוויץ’, 20), אנג’לו (אל-נאסר, 20), דייגו מוריירה (שטרסבורג,20), חכים זייש (גלאטאסריי,31), מאלאנג סאר (לאנס,25), טיאגו סילבה (פלומיננזה,31), ארמאנדו ברוייה (מושאל לאברטון, 22), רחים סטרלינג (מושאל לארסנל, 29), ג’ורג’ה פטרוביץ’ (מושאל לשטרסבורג, 24), טרבו צ’אלובה (מושאל לקריסטל פאלאס, 25), קפה (מושאל לבורנמות’, 29).

מה ראינו עד כה?

בשלושת המשחקים הרשמיים שצ’לסי שיחקה עד כה זכינו לראות את שני קצוות הספקטרום האפשריים מבחינת היכולת של הכחולים – קבוצה שיכולה להתפוצץ התקפית עם שישה שערים במשחק אך גם קבוצה שיכולה להפסיד ליריבה חלשה במיוחד במשחק מכריע. זאת גם לצד הפסד לקבוצת צמרת בדמות מנצ’סטר סיטי במשחק בו הבלוז הגיעו למספר מצבים קורצים ואף הבקיעו שער שנפסל בטענת נבדל אך בסופו של דבר לא היו מספיק חדים.

בסך הכל צ’לסי נמצאת כרגע במקום ה-11 בליגה עם 4 נקודות ב-3 משחקים, מאזן שערים של 7 שערי זכות (שנייה בליגה יחד עם ליברפול, סיטי מובילה עם 9) לעומת 5 שערי חובה (מקום רביעי מהסוף יחד עם סאות’המפטון, פאלאס, לסטר, יונייטד, ווסטהאם. מתחתיהן וולבס איפסוויץ’ ואברטון)

ההבדלים בשיטות המשחק בין העונה שעברה לעונה הנוכחית: 

שני המאמנים אוהבים להשתמש במערך של 4-2-3-1 עם שני קשרים אחוריים, אך מעבר לכך אין דימיון רב.

השוני העיקרי הוא בתפקוד של המגנים והשוער – בעוד פוצ’יטינו העדיף שהמגנים שלו יצטרפו למשחק ההתקפה ויצרו ריווח רב ככל האפשר בהתקפה (מגן אחד עולה, השני הופך לבלם) במערך של 3-2-4-1, מארסקה מעדיף מגן שמצטרף לחוליית הקישור האחורי ובכך יוצר שני קווי קישור מעובים, שיטה ששואבת השראה מהמנטור שלו פפ גווארדיולה.

מבחינת תפקודו של השוער – הארגנטינאי השתמש בשוער בתפקיד מסורתי ושיתף אותו במשחק המסירות כאשר קבוצתו הניעה את הכדור מאחור, בעוד אצל האיטלקי השוער משמש כאופציית מסירה לכל דבר ולעיתים קרובות נראה את שוערה של צ’לסי יוצא מחוץ לרחבה ומשמש אופציית מסירה דינמית.

גם במשחק ההגנה אפשר למצוא הבדל בין המאמנים – אצל פוצ’טינו שחקני צ’לסי היו עוברים למערך של 4-4-2 כאשר הקשר המרכזי, לרוב קונור גאלאגר בעונה שעברה, היה עולה ומסייע לחלוץ ללחוץ את קווי ההגנה. הקבוצה לא הייתה מבצעת לחץ רציף כמו שרואים אצל מאמנים אחרים אלא הייתה מחכה לטעות של היריב בכדי להתנפל על אחד הקשרים שעלה מעט יותר מידי גבוה. הבעיה בשיטה הזו היא שהעומס שנוצר על הקשר הבודד יכול לפרק את משחק ההגנה במסירה אחת מדוייקת, שהבלמים של אותה התקופה (לרוב טיאגו סילבה ובנואה בדיאשיל) העדיפו לתקן טעויות ולא לפעול בצורה אקטיבית בכדי למנוע הנעת כדור, מה שמאפשר להתקפה מהירה לנצל את הפרצות שנוצרו בצורה בלתי נמנעת ולעקוץ. אצל מארסקה השיטה מעט שונה, האיטלקי מצפה משחקניו להפעיל לחץ על מובילי הכדור של הקבוצה היריבה, ומאחד הבלמים ללוות את החלוץ של הקבוצה היריבה גם אחרי קו מחצית המגרש בכדי למנוע ממנו לתחיל התקפות, מה שלעיתים מותיר חורים מאחור ויוצר חוסר תיאום שעלול להוביל להתקפות מתפרצות.

השחקנים הבולטים לטובה:

השלישייה ההתקפית של מאדואקה-ג’קסון-פאלמר מספקת את הסחורה כרגע שיחדיו היו מעורבים ב-11 שערים בכל המסגרות – פאלמר עם שער וארבעה בישולים, מאדואקה עם 4 שערים, ניק ג’קסון עם שני שערים ובישול. בגזרת הקישור, רומאו לאביה הצעיר שהיה פצוע במשך כל העונה שעברה היה נקודת האור בהפסד נגד מנצ’סטר סיטי, גם מויסס קאייסדו שהגיע אחרי טורניר מצויין בקופה אמריקה נראה לא רע בכלל למרות שמרבית העבודה ההגנתית בקישור נופלת עליו. 

השחקנים המאכזבים:

מהצד השני של המשוואה ישנם גם השחקנים המאכזבים. חוליית ההגנה של צ’לסי מציגה יכולת חלשה במיוחד – כאשר מאלו גוסטו הצעיר ומארק קוקורייה שהיה אחד הכוכבים של ספרד שזכתה ביורו האחרון לא מצליחים לספק תרומה התקפית לצד יכולת הגנתית חלשה במיוחד. ניתן לראות לכך מספר דוגמאות שבהם גולים שהקבוצה ספגה הייתה אשמה ישירה שלהם (קוקורייה לא היה קיים בגול הראשון של האלאנד, גוסטו שכח שהוא בכלל שחקן הגנה בשער של מתאוס קונייה מוולבס).

בחוליית הקישור אנזו פרננדס מציג יכולת בינונית ביותר, הקשר הארגנטינאי שזכה בקופה אמריקה והגיע לקבוצה אחרי מונדיאל נהדר בקטאר פשוט לא מצליח להגיע לרמות שצופו ממנו כאשר הוחתם בחורף של עונת 23\2022.

בהתקפה כריסטופר אנקונקו ומיקיילו מודריק לא מורגשים בכלל. הצמד שהיו אמורים להוות את הבסיס להתקפה של הבלוז לא מעורבים עד כה באף שער שדה, כשאנקונקו כבש שני פנדלים מול סרבט שאת אחד מהם מודריק סחט, אך נראה שכרגע מעמדם הוא של שחקני רוטציה ולא שחקני ספסל.

חשוב לציין שחמשת השחקנים שצויינו כאן הוחתמו בסכום מצטבר של 346 מיליון יורו, וזאת בלי להוסיף בונוסים. נקווה לראות שיפור מצדם בהמשך העונה.

מה מחכה לכל קבוצה לאחר הפגרה?

על הנייר צ’לסי עומדים בפני לו”ז נוח יחסית בתקופה הקרובה עם משחקי חוץ נגד בורנמות’ ו ווסטהאם לאחר מכן, בהמשך מחכים להם שלושה משחקים ביתיים ברצף נגד בארו במסגרת הגביע, ברייטון בליגה ובתחילת אוקטובר עמרי גנדלמן יגיע עם גנט לסטמפורד ברידג’ במחזור הפתיחה של הקונפרנס ליג.

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן