שורף את הקו בסגנון ספרדי – פדרו פורו השכיח את קייל ווקר
הכירו את “חמשת המוסקטרים” – קירן טריפייר, קייל ווקר-פיטרס, סרז’ אורייה, מאט דוהרטי ואמרסון רויאל.
אלו הם חמשת השחקנים שתפקידם העיקרי בעמדת המגן הימני היה לנסות ולמלא את החלל העצום שהותיר קייל ווקר עם עזיבתו למנצ’סטר סיטי בקיץ 2017.
טריפייר היה המוצלח ביותר מבין כל החמישה הנ”ל ולאחר שעזב לאתלטיקו מדריד בקיץ 2019, ירש אותו סרז’ אורייה שהיה פשוט מזעזע פרט לכמה הבלחות טובות וגם הן למספר משחקים בודדים (כמו הניצחון 6:1 על יונייטד)/ אמרסון היה סביר אבל לא קיים כמעט התקפית.
האמת, אם כבר פתחנו את נושא אמרסון המשחק שממחיש היטב את כל התכונות של אמרסון – הן השליליות והן החיוביות היה לדעתי המשחק של טוטנהאם מול סיטי לפני יותר משנה ב- 19.01.23.
במשחק עצמו רויאל היה מצויין התקפית וכבש שער שהוריד את טוטנהאם להפסקה ביתרון של שני שערים, אך במחצית השנייה הוא השכיח את השער כאילו לא קרה, עם מופע הגנתי מביש שלו (ושל שאר הקבוצה), בדרך להפסד משפיל 2:4, מה שהראה שוב בפעם המי יודע כמה בעונה הקודמת היה צד ימין בהגנת טוטנהאם לקוי ופרוץ לרווחה.
אבל בחורף שעבר ממש על הבאזר של חלון ההעברות (העברת לוי קלאסית) חתם מי שאני לא שיערתי שיכנס באופן כל כך חלק להרכב של הספרס ונראה שתקע יתד בעמדת המגן הימני לשנים רבות קדימה.
אני כמובן מדבר על הספרדי בן ה- 23 פדרו אנטוניו פורו סוחדה או בקיצור פדרו פורו.
פורו גדל בראיו משם עבר בקיץ 2017 לז’ירונה תמורת 100 אלף יורו ומכיוון שזו קבוצת בת של סיטי הוא נמכר ממנה לקבוצת האם בקיץ 2019 תמורת 12 מיליון יורו קצת לפני יום הולדתו ה- 20.
אך הוא לא נשאר אצל הסטיזנס וכמו הרבה צעירים שחולמים ללבוש את חולצת התכלת הוא החל לנדוד ברחבי אירופה, בהתחלה לויאדוליד שהייתה אז בליגה הראשונה שם שותף שם ב- 13 משחקים בלבד.
שנה לאחר מכן באוגוסט 2020 הוא הושאל לשנתיים לספורטינג ליסבון ועזר לאריות מליסבון לזכות באותה עונה באליפות לראשונה מזה 21 שנה עם 3 שערים ו- 3 בישולים ב- 30 משחקים.
בעונה לאחר מכן הוא המשיך להתבלט במדי הירוקים לבנים בהם כבש 5 שערים ובישל 6 נוספים ב- 35 משחקים בכל המסגרות (בנוסף במהלך השנה הזו הוא ישב פעמיים על ספסל נבחרת ספרד בליגת האומות).
אותה עונה גם שכנעו את ספורטינג לקנות אותו מסיטי בקיץ 2022 תמורת 8.5 מיליון יורו ואין ספק שהוא החזיר לאריות מליסבון ולמאמנו רובן אמורים ובגדול על ההשקעה.
התכונה הכי בולטת אצל פורו זה שהוא כבר מכיר כמו שצריך את המערך איתו משחק אנטוניו קונטה בטוטנהאם כי הוא שיחק במערך של שלושה בלמים תחת אמורים בספורטינג אז הכניסה שלו אמורה להיות חלקה יחסית.
בנוסף לפי צפייה שלי בו בשנה האחרונה אני אולי קצת אגזים פה במה שאני עומד לרשום אבל זו דעתי – פורו הוא הגרסה הספרדית של אלכסנדר ארנולד ואני חושב שהמספרים מדברים בעד עצמם.
בעונת 22/23 בספורטינג פורו היה מעורב ב- 13 שערים ב- 25 משחקים בכל המסגרות כאשר הוא כבש 3 ובישל 10 נוספים וכל זאת מעמדת המגן הימני ולראייה, במשחק הליגה האחרון שלו במדי הירוקים-לבנים הוא בישל את שער היתרון וכבש את שער הניצחון בפנדל בדקה ה- 95.
עוד תכונה בולטת אצל פורו היא היכולת הן להבקיע והן לבשל באותו משחק, כאשר הוא עשה זאת לא פחות מארבע פעמים בשנה החולפת, מה שאומר שאם הוא בישל סיכוי סביר שגם יגיע שער בעקבות זה ולהיפך.
עברה שנה מאז שחתם בטוטנהאם ומאז הוא שותף ב- 40 משחקים בהם כבש 4 שערים ובישל 11 נוספים.
הוא נכנס באופן מהיר במיוחד להרכב של קונטה ו- 11 ימים בלבד לאחר שהגיע הוא פתח בהרכב ושיחק 75 דק’ בתבוסה 1:4 של טוטנהאם ללסטר.
לקח לו עוד קצת זמן להתאקלם אבל מאז שנכנס בתחילת מרץ להרכב מול שפילד יונייטד בגביע האנגלי הוא לא יצא ממנו פחות או יותר עד עכשיו והוא סיים את אותה עונה עם 3 שערים ו- 3 בישולים.
Pedro Porro – Lisbon To London@Pedroporro29_ pic.twitter.com/Rhkg559uS4
— KESP 🎥 (@KESPedits) February 1, 2024
פורו התאים במדוייק למערך שלושת הבלמים של קונטה שדורש שחקני קו שעולים ויורדים בלי הפסקה ובחצי העונה הקודמת ראיתי איך הפילוסופיה של קונטה משתקפת בספרדי.
אחרי שקונטה הלך לא ממש ידעתי מה פסוטקגלו יעשה איתו כמו גם עם יודוג’י בצד השני של המגרש שדומה לו בתכונות, אבל החשש נעלם כלא היה אחרי כמה משחקים כי פורו פשוט פורח.
עד כה העונה הוא כבש שער אחד ובישל 8 נוספים (מתוך 10 הזדמנויות גדולות שייצר) ב- 23 משחקים. אין שחקן הגנה שבישל יותר ממנו בפרמיירליג והוא במקום הרביעי מבין שחקני ההגנה באירופה (יחד עם יאן קוטו מז’ירונה) ואחרי דימארקו מאינטר והצמד האדיר של לברקוזן פרימפונג את גרימאלדו.
ופה טמון עוד משהו שמבליט את פורו, בניגוד לשאר המגנים שהזכרתי שמשחקים במערך של 3 בלמים מה שנותן להם חופש תנועה אין סופי כמעט לעלות לרחבת היריב אצל פורו זה לא כך.
פוסטקוגלו משחק באופן קבוע במערך 1-3-2-4 (שיכול להשתנות ל- 3-3-4 בזמן המשחק) מה שמאלץ את פורו להיות בעל אחריות הגנתית מסויימת או לחלופין להגיע להבנה מושלמת עם הקשר שמשחק בצד שלו שכשהוא עולה – אותו קשר (לרוב זה פאפא סאר, להוציא את הזמן האחרון שכן הוא היה באליפות אפריקה) יהיה מרוכז יותר ויחפה על איבודי כדור אפשריים שלו שבהחלט קורים כי אין מה לעשות זה חלק מהמשחק.
פורו ירד בכמות ובאיכות הדריבלים שלו מאז שעבר ללונדון אבל אני מניח שזה בגלל השינוי במערך שמביא אותו גם צורך לעזור בהגנה לפחות בחלק מהזמן.
בנבחרת ספרד אין לו כרגע מקום בהרכב הפותח, לא כשדני קרבאחל בכזו עונת שיא, אבל את הזמן גם קרבאחל לא יכול לנצח ופורו הוא העתיד של הלה רוחה בעמדת המגן הימני.
אני מאמין שדה לה פואנטה כן יזמן אותו ליורו הקרוב כדי שיהיה מחליף והאמת שאני משתוקק לראות את השילוב שלו עם מגן התקפי שמאלי כמו גרימאלדו שאני בטוח שיקבל את חולצת ההרכב בספרד.
אחד המגנים הימניים הטובים בעולם
לא ברור לי איך ברצלונה וריאל מדריד לא מסתערות עליו, מגן אדיר והתקפי, ספרדי, ולשתיהן יש תקלה בעמדה (לריאל פחות אבל אני מחליף + יורש לקרבחאל המזדקן).