תינוקות טן האח | השדים החדשים?
“אני חושב שהתמונה הזו אומרת הרבה וכשהם ביחד כך אנחנו רוצים לשחק כדורגל, עם ההרפתקה הזו. עם החגיגה הזו, אהבתי את זה. זה מראה שאנחנו עושים את זה ביחד. כל משחק, זה נראה כאילו הם גדלים, הם משתפרים ומסתגלים לרמה גבוהה יותר. זה מה שאנחנו צריכים במנצ’סטר יונייטד.”
אריק טן האח כמובן מתייחס לרגע הזה.
Rasmus Hojlund is 21 years old
Garnacho is 19 years old
Mainoo is 18 years oldShow me a better Future Potential and I will deactivate now pic.twitter.com/pPIbW6qYYy
— Paa Manuel (@PaamanuelUtd_) February 16, 2024
יוצאים להרפתקה
המאמן ההולנדי בחר להשתמש במילה הרפתקה, אולי בכדי להדגיש את העובדה שהקבוצה שלו נמצאת בשיאו של מסע באדמות לא מוכרות שלאורכו ישנם אוצרות וגם מלכודות, ושמסע שכזה יכול להביא עימו שיאים מרגשים אך גם נפילות כואבות.
זהו כמובן לא רק מסע של הקבוצה, אלא של המועדון כולו, שבמשך השנים חווה תקופות דומות בהן השחקנים הצעירים היו אלו שעיצבו את המועדון, מתינוקות באזבי שהכתירו את מנצ’סטר יונייטד לאלופה אחרי 40 שנות בצורת וזאת עם סגל שחקנים בגיל ממוצע של 21 ועד לקבוצה האדירה שבנה אלכס פרגוסון על התשתיות של “הכיתה של 92” עם שחקנים היסטוריים ואגדיים כגון דייויד בקאהם, ראיין גיגס, פול סקולס והאחים נוויל.
במועדון הכדורגל מנצ’סטר יונייטד מעולם לא חששו לבנות מסביב לצעירים השונים, וגם הקהל עצמו התרגל לעובדה שמדי כמה שנים הם יזכו לראות “שדים צעירים” רצים על הקווים.
הגישה הזו הפכה למעין מדיניות במועדון וגם למסורת אותה האוהדים חיבקו – הרי אין דבר מרגש יותר מילד שעולה מהאקדמיה וכובש אל מול הקהל הביתי שלו.
ייתכן מאד שזו הסיבה לכך שהמאמן ההולנדי נמצא במועדון, גם אם זו לא הייתה הכוונה הראשונית, הרי אריק טן האח הגיע למנצ’סטר יונייטד בזכות ההופעות הנהדרות של אייאקס שלו ששיחקה כדורגל התקפי והרפתקני לרוחב כל המסגרות האירופאיות – מהליגה ההולנדית ועד לליגת האלופות, אך כאמור, אחד הדברים שנוטים לשכוח לטן האח זו העובדה שהוא בנה קבוצה עם שחקנים צעירים להם הוא נתן את הבמה הגדולה כמו פרנקי דה יונג, דוני ואן דה ביק ומתיאס דה ליכט כשלצידם המבוגרים האחראיים כגון דושאן טאדיץ’ ודיילי בלינד.
מהרגע בו הגיע למועדון בחר טן האח להוכיח תחילה שזו הקבוצה שלו ושכולם צריכים להתיישר לפי העקרונות שלו, ראו ערך הסכסוכים התקשורתיים עם כריסטיאנו רונאלדו וג’יידון סאנצ’ו אך עם הזמן נדמה היה שאריק טן האח מנסה לבנות את אותה סירה שהשיט לו בתעלות אמסטרדם עם שחקנים צעירים שיתעצבו כאמור לפי עקרונותיו ולצידם שחקנים מבוגרים כגון קאסמירו וברונו פרננדש שיהיו אלו שיתוו את הסטנדרטים הגבוהים ביותר בכל אימון ומשחק.
“אנחנו בונים קבוצה, החתמנו שחקנים צעירים, ואנו נותנים להם הזדמנויות”, הסביר המאמן ההולנדי, “זה תהליך עם עליות ומורדות ואנחנו צריכים להבין את זה. השחקנים המנוסים שלנו יעזרו להם, ואנחנו צריכים אותם והם יעזרו לשחקנים הצעירים להופיע. העתיד של מנצ’סטר יונייטד טוב מאוד כי יש לנו פוטנציאל גבוה. הם ביחד ורוצים לשחק כדורגל הרפתקני ולהנות ממנו”.
טורף בצעדיו הראשונים
אוהדי מנצ’סטר יונייטד החלו להתרגל למגוון החגיגות שמעניק להם אלחנדרו גארנאצ’ו.
החגיגה הראשונה הגיעה עם אותו שער פנטסטסטי נגד אברטון שציין את שער הבכורה של הטורף הצעיר בליגה העונה, ומאז הוא הספיק לכבוש צמד שערים נגד אסטון וילה במחזור ה 13 וצמד נוסף נגד ווסטהאם במסגרת המחזור ה 23.
🚨🚨| OFFICIAL: Alejandro Garnacho’s goal against Everton has been awarded as the Premier League’s goal of the month for November. 👏👀
— CentreGoals. (@centregoals) December 8, 2023
גארנאצ’ו דואג לחגוג כמו כריסטיאנו רונאלדו בכל שער שהוא כובש.
ילד ארגנטינאי שנולד בספרד ושיחק בנוער של אתלטיקו מדריד ובסופו של דבר לא בחר להעריץ את מסי, אלא את הנמסיס כריסטיאנו שלא פעם רמס את הקבוצה השנייה של העיר מדריד בה התחנך גארנאצ’ו. הילד מורד.
מורד ואובססיבי לגבי כריסטיאנו רונאלדו. זו לא הערצה רגילה.
גארנאצ’ו לא שואף השראה מכריסטיאנו רונאלדו – הוא רוצה להיות כריסטיאנו רונאלדו.
פשוט תסתכלו עליו.
הוא רץ כמו כריסטיאנו. משתמש באותם תרגילים של כריסטיאנו. מחקה את טכניקת הבעיטה של כריסטיאנו. רוצה לנצח כמו כריסטיאנו. חוגג כמו כריסטיאנו ואפילו שופע כריזמה ממזרית ומלאה בביטחון עצמי כשהוא מדבר, ממש כמו כריסטיאנו.
גארנאצ’ו הסתכל על שחקן כמו ותיק כמו מרקוס ראשפורד בגובה העיניים, ולא חשש לקחת את מקומו בכנף שמאל כשהאנגלי היה בשפל.
גארנאצ’ו ראה איך המועדון רוכש שחקנים כגון אנתוני וג’יידון סאנצ’ו בעשרות מיליונים, אך לא רכש להם אקסטרא כבוד ככוכבי המועדון אלא דאג שבכל רגע נתון הוא יעביר את אותו המסר: “אני פה בכדי לעבוד יותר קשה מכולם. להצליח יותר מכולם”.
וזה עובד.
הארגנטינאי הצעיר תפס את מקומו של אנטוני בהרכב והפך לכנף ימין החדש של מנצ’סטר יונייטד.
לא רע לילד שנרכש תמורת חצי מיליון אירו בלבד מאתלטיקו מדריד, עובדה שנשכחה לה די מהר כשהקהל באולד טראפורד אימץ ללא שום בעיה את גארנאצ’ו כאילו גדל והתחנך באקדמיה של המועדון.
אחד משלנו, אחד בשבילנו.
מחסל עם בייבי פייס
לאחות התכולה יש האלאנד, אז במנצ’סטר יונייטד הלכו ורכשו הוילונד.
שניהם חלוצים גדולים, שניהם סקנדינביים, שניהם צעירים וישנו כמובן הדמיון בשמותיהם. אך פה זה נגמר.
בזמן שהאלאנד הוא מפלצת שערים מוכחת ותוצר מעבדה בלתי שביר עם חוסן מנטלי שלא היה מבייש את כריסטיאנו רונאלדו או זלאטן איברהימוביץ’, ראסמוס הוילונד עוד לא הבשיל.
למרות גודלו (1.91), אפשר לראות בקלות את הילד שהוא ראסמוס.
ההתחלה באולד טראפורד הייתה קשה.
הילד הדני (21) לא מצא את מקומו, בקושי בעט לשער, נצץ לרגע בליגת האלופות אך נראה אבוד לחלוטין בפרמיירליג.
התקשורת האנגלית חסרת הרחמים החלה לפזר לחשושים על עוד פלופ.
לא עזרו כמובן התגובות של הויולנד.
התסכול נראה על פניו המתבגרות.
הזעם השתלט עליו ונדמה היה שהסיטואציה גדולה עליו.
עד למחזור ה 19 בפרמיירליג בו השיג סוף סוף את שערו הראשון בניצחון על אסטון וילה – שער שגרם לו להתפרק בדמעות על הדשא ולחגוג בטירוף בלתי ניתן לשליטה. זה נפתח. זה הגיע. זה היה שער בר מצווה. הרגע בו הוילונד הפך מילד לגבר ולפתע זה לא היה התסכול שהניע אותו אלא התשוקה המטורפת לראות שוב את הכדור פוגש ברשת.
Rasmus Hojlund’s 7 goals in 6 matches! 🔥 pic.twitter.com/hfsbWFX936
— Premier League (@premierleague) February 22, 2024
הוילונד מצא את מקומו.
הפנים לא השתנו, עדיין רואים את התינוק, את הילד, אבל הראש, הראש מכוון כעת אך ורק למשימה אחת: להמשיך לחסל הגנות.
הילד החדש בשכונה – המפעיל השקט
חוליית הקישור באולד טראפורד עמוסה. לפחות על הנייר.
תוכלו למצוא אצל השדים האדומים את: מאונט, קאסמירו, מקטומיניי, אמראבט, ברונו פרננדש וכריסטיאן אריקסן וגם אחד דוני ואן דה ביק, אולי השחקן האבוד ביותר של השנים האחרונות שיצא להשאלה בגרמניה. גם שם הוא אבוד אגב.
ואיכשהו, בין כל השמות האלו, הבכירים יותר והבכירים פחות, כגון אריקסן שחקן נבחרת דנמרק או מקטומיניי שהוא מלך השערים של מנצ’סטר יונייטד בליגה ביחד עם הוילונד (7), השתחל לו אל ההרכב בן ה 18 – קובי מאינו.
השתחל זו לא בדיוק המילה המתאימה, אפשר יותר נכון, השתלט על מרכז השדה של האדומים.
מאינו, קשר מרכזי מחונן ובעל קור רוח מצמרר, גדל והתחנך במחלקת הנוער של מנצ’סטר יונייטד.
הוא לבש לראשונה את החולצה האדומה בגיל 9 ומאז היא מלווה אותו לכל מקום.
וכשהוא בגיל 18 בלבד, הוא משחק במועדון בו גדל לצד אחד הגדולים של העשור האחרון – קאסמירו, הילד מגשים את החלום.
מאינו הפך בעצם לעושה המשחק האחורי של מנצ’סטר יונייטד העונה.
אקס מנצ’סטר יונייטד ריו פרדינדד התרשם מאד מהבחור הצעיר ואמר שהוא מזכיר בסגנון המשחק שלו את קלרנס סיידורף האגדי.
ויש דברים בגו.
מאינו טכני כמו קשר התקפי, זריז רגליים כמו שחקן כנף וחכם וחזק כמו קשר אחורי.
לא סתם הוא זכה לשחק בכל הנבחרות הצעירות של נבחרת אנגליה כשבמשחקיו האחרונים באולד טראפורד אפשר היה לראות את מאמן הנבחרת הבוגרת של אנגליה – גארת’ סאות’גייט ביציעים.
אל תתפלאו אם תראו את מאינו ביורו 2024.
מאינו הוא מעין החלום הרטוב של אריק טן האח.
המאמן ההולנדי אוהב לעצב כשרונות צעירים, ואוהב לעשות זאת עוד יותר עם שחקנים ממושמעים ורציניים.
לא תראו את מאינו מבלה במועדוני מנצ’סטר עד השעות הקטנות – בניגוד לאדומים אחרים במועדון.
הילד מבין את גודל האחריות וגודל המעמד, ומתעלה אליו פעם אחר פעם.
קובי מאינו יודע שכילד שגדל במועדון, הוא מייצג את כל אוהדי מנצ’סטר יונייטד.
אין דבר מרגש יותר מאשר לראות שחקני נוער קופצים אל הקבוצה הבכירה – ומאינו שמכיר את ההיסטוריה של המועדון שחווה דורות אדירים של צעירים, מבין שיש לו פה הזדמנות להפוך לאבן יסוד במנצ’סטר יונייטד החדשה.
Kobbie Mainoo is so f***ing mint…pic.twitter.com/vTS1pKcRhz
— 𝐂𝐚𝐧𝐭𝐨𝐧𝐚’𝐬 𝐌𝐢𝐧𝐝 (@CantonasMind) February 20, 2024
בלשכת הגיוס
מעבר לשלישיית GHM – גארנאצ’ו, הוילונד ומאינו שהטביעה את חותמה על ההרכב הראשון, ישנם שחקנים נוספים שיכולים להיות חלק ממהפכת הצעירים של אריק טן האח.
- פאקונדו פליסטרי (22) – קיבל מספר הזדמנויות עם החולצה האדומה, ויצא כעת להשאלה בגראנדה הספרדית בכדי לקבל דקות ולהתחשל. פליסטרי נכנס היישר אל ההרכב הראשון של גראנדה ואף כבש ובישל בתיקו 3-3 נגד ברצלונה.
- שולה שורטייר (20) – בניגוד לפליסטרי, שולה קיבל מספר מועט מאד של הזדמנויות בהן נראה מעט לא בשל לרמות האלו. מה שכן, שחקן הכנף (ימין) עושה עונה נהדרת בקבוצה עד גיל 21 של המועדון כשהוא רושם 7 שערים ו 4 בישולים ב 8 משחקים עד כה. הכישרון בהחלט שם אך כאמור, נראה שהוא עוד לא מוכן ברמה המנטלית והפיזית לפרמיירליג. ייתכן מאד שבעונה הבאה הוא יתחיל את תהליך ההתחשלות בבמה הגדולה.
- חניבעל מג’ברי (21) – שיחק וכבש בפרמיירליג העונה ויצא להשאלה בסביליה, גם כן כחלק מתהליך הגדילה שלו. מג’ברי הוא קשר התקפי/מרכזי שעובד קשה מאד ומזכיר במספר תכונות את הקפטן ברונו. חניבעל צפוי לחזור מהשאלה בעונה הבאה היישר אל הקבוצה הבכירה.
- עומארי פורסון (19) – שחקן התקפה שיכול לשחק גם בכנפיים וגם בעמדת החלוץ. השחקן שהכי מרשים אותי במילואים של יונייטד כרגע.
קצת כמו מאינו, יש משהו מאד בוגר במשחק של פורסון. זה לא נראה שהמעמד משפיע עליו כלל ובדקות היחידות שקיבל העונה נגד וולבס, תרם בישול לאותו שער גרנדיוזי של חברו הצעיר קובי מאינו. איכשהו, זה מרגיש שהצמד הזה – מאינו את פורסון נועד לשחק יחד.
בשילוב נכון עם שלישיית GHM “הבכירה” יותר, נדמה שלפורסון יש מקום לצידם כעת, בעיקר בזכות הבגרות המנטלית שלו שבולטת ישר מהרגע הראשון.
מנצ’סטר יונייטד החלה עידן חדש עם הכניסה של סר ג’ים רטקליף למועדון.
רטקליף עצמו דיבר על החזון של המועדון ועל כך שמנצ’סטר יונייטד עדיין מחפשת את הדרך המקצועית שלה, אך הדגיש את החשיבות של האקדמיה ושחקני האקדמיה למועדון.
אריק טן האח עשה עבודה נפלאה עם הצעירים של אייאקס, וזו אחת הסיבות מדוע השם שלו הפך לאחד הבכירים באירופה באותה התקופה.
ייתכן מאד כאמור שזו ההתחלה של משהו גדול וצעיר במועדון שהחל להניע את תהליכי בנייתה של מנצ’סטר יונייטד החדשה.
וואו אחלה כתבה ואם כבר מתייחסים לשלושת השחקנים שהביאו לקבוצה את התקופה הטובה העונה(ינואר) אני חושב שצריך להתייחס גם למי שלא נמצא שזה ברונו פרננדש שאומנם הוא עדיין משחק טוב אבל לפני שהשלושה התחברו הוא היה השחקן שהרכיב את כל צורת המשחק שלהם ועכשיו הוא כבר לא כזה וצריך לשים על זה לב
הסגל הזה דורש עדיין המון עבודה ניסים
והם שחקנים טובים אבל עדיין לא מספיק להוביל אימפריה כמו מנצ’סטר יונייטד.
אף מהם לא פותח בבאיירן או ריאל מדריד, יונייטד זה מועדון בקטגוריה שלהם ולכן זה לא מספיק טוב.
תנוקות עם אבא מגודל