מפגש הטיטאנים | ריאל מדריד 3-3 מנצ’סטר סיטי
ידענו שיהיה משחק גדול. כשהשתיים האלו נפגשות זה פשוט חייב להיות משחק גדול. אבל לא האמנו שנזכה לראות דרמה שכזו מתובלת בשערים מהאיכות הגבוהה ביותר שיש במשחק. אלו היו 90 דק’ של כדורגל קצבי ונהדר שמהווים בעצם רק את המחצית הראשונה במפגש הטיטאנים הספקטקולרי הזה בברנבאו.
כל מי שחווה את המשחק הזה אמש לבטח מלמל לעצמו שניות לפני השריקה האחרונה: “עוד, עוד. רוצים עוד, עוד.”.
1. קסם הברנבאו
ככה בשקט ומתחת לרדאר, פפ גווארדיולה המעוטר רושם שלושה משחקים רצופים ללא ניצחון בסנטיאגו ברנבאו נגד ריאל מדריד (2 תיקו והפסד); זו ריצת המשחקים הארוכה ביותר שלו שם כמאמן אורח ללא ניצחון.
המשחק נפתח בקצב מסחרר שאותת לנו על מה שעומד לבוא, אבל אפילו פפ גווארדיולה לא חשב שהוא יעלה ליתרון כל כך מוקדם ממצב כל כך בלתי אפשרי.
ג’ק גריליש (הנפלא) סחב כדור קדימה אל תוך הלבן של ריאל מדריד, צ’ואמני זיהה את הרעה וירד לגליץ’ שכולו חיסול ממוקד. בעיטה חופשית.
לונין שכבר חשב על ההרמה של סילבה התחייב מוקדם מדי ומוגזם מדי לפינה הרחוקה של השער שלו, סילבה שעל הכדור הפעיל את חושי השועל הותיק שלו ומצא את לונין לא מוכן לבעיטה שהשתיקה את הברנבאו.
1-0 סיטי בדקה השנייה למשחק.
אבל אנחנו מדברים פה כמובן על ריאל מדריד של קרלו אנצ’לוטי.
מפלצת כדורגל חסרת צורה.
אם גווארדיולה נשען על הסדר המופתי בתוך הכדורגל העמדתי שלו כמו נזיר בודהיסטי שגזר על עצמו את נדר השתיקה, קרלו אנצ’לוטי הוא חיה אחרת לחלוטין. איש של חופש מוחלט על המגרש. כדורגל חסר צורה. כדורגל אמורפי. הקבוצה שלו היא קצת כמו מים, מתאימה את עצמה לכל צורת משחק.
גווארדיולה הבודהיסטי אל מול אנ’צלוטי שחי על פי תורת ברוס לי – היה מים ידידי.
את החופש שמעניק אנצ’לוטי אפשר היה לראות בשער השני של ריאל מדריד שחזרה למשחק משער עצמי של רובן דיאש (12) אחרי שעיטה קדימה ובעיטה מרחוק של קאמיבנגה שהתחפש אמש לאנגולו קאנטה.
דקה 13:23.
ג’ק גריליש שוב באחד על אחד עם דני קרבאחל (איזה מצ’אפ) כשהוא מרים את הכדור לרחבה בכדי לחפש את האלאנד.
הפעם לונין עירני וקולט.
השוער האוקראיני שולט ברחבה שלו וגם בפילוסופיה של המאמן שלו ושניה אחרי שהוא קולט את הכדור, הוא מרים את הראש ומחפש שחקן התקפי למסור אליו את הכדור.
עשר שניות אחרי ההרמה של גריליש, הכדור כבר נמצא ברגליים של ויניסיוס ג’וניור שזיהה את קו ההגנה הגבוה והלא מסודר של סיטי, ובכדור אמן מצא את רודריגו בריצה מהכנף פנימה.
זה היה מהלך מבריק של אנצ’לוטי שפתח בעצם עם ויני כמעין חלוץ ליד בלינגהאם (ה 5 שהוא 9 מזויף) ועם רודריגו על כנף שמאל.
רודריגו מצא עצמו מול שני בלמים בכחול, לא התרגש והצליח לבעוט כדור חלש יחסית שאיכשהו התגלגל באיטיות אל הרשת החשופה.
תוך עשר דק’, ריאל מדריד הופכת על סיטי את המשחק.
ככל שהמשחק התקדם התמונה התבהרה.
סיטי שולטת בכדור, בדיוק כפי שהמאמן שלה היה רוצה.
מדריד מתעוררת כשיש מולה שטחים ריקים, בדיוק כפי שהמאמן שלה היה רוצה.
כפי שאפשר לראות ממפת השליטה בכדור, סיטי הייתה דומיננטית עם הכדור עם 62% שליטה בו כשהכחולים מבצעים 629 מסירות מדויקות (91% דיוק) אל מול 365 מסירות מדויקות (86%) של ריאל מדריד.
ריאל מדריד החליטה להיות אגרסיבית במרכז המגרש עם 7 חטיפות כדור סה”כ (5 מהן באיזור מרכז המגרש) שעזרו לה לצאת קדימה אל התקפות המעבר הקטלניות בראשות ויני את רודריגו כשבלינגהאם (החלש יחסית) מזדנב מאחור.
את המחצית השנייה ריאל מדריד פתחה בסערה כשסיטי הייתה חסרת אונים מול התקפות המעבר שלה וב 10 הדקות הראשונות בלינגהאם ו-ויניסיוס הגיעו למצבים נוחים יחסית ברחבה הכחולה, אך הם לא מצאו את המסגרת של אורטגה שהקרין אמש המון שקט, זאת למרות העובדה שספג 3 שערים בסופו של דבר.
קרלו אנצ’לוטי פתח עם שני קשרים “אחוריים” ששיחקו זה לצד זה – קאמבינגה וקרוס, אך פפ גווארדיולה זיהה די מהר שלמרות העבודה הנפלאה של קאמבינגה, אין באמת קשר אחורי בלבן על המגרש.
בדקה ה 60 לדוגמא אפשר היה לראות את ברננדו סילבה חי לו כמו פרפר במרכז השליש ההתקפי – חופשי ומאושר.
קאמבינגה רחוק מאחוריו, קרוס רחוק בצד ואיטי בכדי לסגור עליו, וסילבה התקדם ללא הפרעה ממש עד הכניסה לרחבה ומשם בעט כדור אל המסגרת, אך לונין התמקם נפלא (הפעם) מול הבעיטה של הפורטוגלי.
סיטי הריחה דם.
5 דק’ לאחר מכן זכינו לרגע קסום מרגליו של פיל “וונדר” פודן.
שוב ריאל מדריד חסרת קשר אחורי אמיתי וסיטי ניצלה זאת עד הסוף.
ג’ון סטונס קיבל כדור על קצה הרחבה, קאמבינגה החליט לסגור דווקא אותו ולא את המרחק אל פודן המסוכן יותר בצורה משמעותית שמצא עצמו לבד בתוך הלב של איזור 14, שהוא האיזור המסוכן ביותר מחוץ לרחבה.
פודן השתלט על הכדור ברכות, כיוון את גופו בצורה נפלאה בכדי להוציא את הבעיטה הטובה ביותר וכך הוא עשה עם כדור מדויק שהושחל לו אל בין הקורות של לונין.
וונדרפול.
בדקות האלו היה ברור, ריאל מדריד איבדה את המרכז שלה.
או יותר נכון, ריאל מדריד התעייפה.
טוני קרוס שעשה עבודה הגנתית נפלאה בחצי הראשון הרגיש כבד יותר בחצי השני, וקאמבינגה נאלץ לכסות עוד ועוד שטחים כשיש לו פחות עזרה.
קרלו אנצל’וטי היה חייב להגיב עוד לפני השער השני שספגה קבוצתו, אך הוא בחר שלא לעשות זאת ושילם על כך ביוקר.
שידור חוזר.
אם את השער השני ריאל מדריד ספגה אחרי דריבל של סילבה בכנף ימין ומסירה לסטונס שהוריד כדור לפודן, את השער השלישי שלה ריאל מדריד ספגה באופן מאד דומה, רק כשהפעם זה היה גריליש שסחב את הכדור ואת קרבאחל בכנף שמאל והוריד כדור לגברדיול על קצה הרחבה.
הבלם הקרואטי (משחק נהדר) הרים את הראש, ראה שאין פודן לידו למסור לו וחשב לעצמו: “אני כל כך חופשי. ואלוורדה מסתכל עליי, קרוס מתצפת עליי. למה שלא אבעט?”.
וכך הוא עשה. עוד שער נפלא מחוץ לרחבה. כמו כל השערים של סיטי במשחק.
דון קרלו התעורר משנתו והבין שהוא בדרך להפסיד את המשחק וביצע חילוף כפול שהחזיר את הקבוצה שלו לחיים כשדיאס נכנס על חשבון רודריגו ומודריץ’ על חשבון קרוס.
הילד הנצחי לוקה שינה את המומנטום של המשחק וריאל מדריד חזרה לתקוף.
דקה 78. מודריץ’ סוחב את הכדור קדימה ומוצא את ויניסיוס על קצה הרחבה.
מה יעשה ויני?
האם הוא ישתמש בדריבל שלו בכדי לחדור לרחבה?
האם הוא יחתוך אל רגל ימין ויחפש את הבעיטה?
הגנת סיטי הסתדרה היטב אל שתי האפשרויות האלו.
אבל ויניסיוס עובר תהליך גדילה נפלא שגורם לו לראות דברים שהוא לא היה מסוגל לראות כלל בעבר.
ויני הרים את הראש ושלח את הכדור אל קצה הרחבה עם הרמה עדינה ברגל שמאל החלשה שלו, ואל הנקודה הזו שעט לו פדה “האולר האורוגוואי” ואלוורדה שנדמה שחיכה לרגע הזה בדיוק כל חייו. הנפת רגל אדירה ובעיטה לפינה הרחוקה אותה אורטגה רק יכול היה לצלם.
3:3 משוגע בברנבאו.
2. אל הסטטיסטיקה והתחושות
קרלו אנצ’לוטי סיכם את התיקו הנהדר: “היה משחק מאוד שוויוני, תחרותי. נלחמנו. מתי שהצלחנו ללחוץ גבוה עשינו את זה היטב, ניסינו ליצור יתרון בהתקפות המתפרצות. הגבנו טוב למרות שנכנסו לפיגור, שיחקנו היטב במשך 60 דקות. הצלחנו ללחוץ היטב ולתת להם לא להרגיש בנוח עם הכדור. התוכנית הייתה להפתיע אותם עם ויניסיוס כ-9 ורודריגו בשמאל. לדעתי זה עבד ואני מרוצה.
האם אני מרוצה מהתוצאה? ברור שרציתי שנגיע למשחק הגומלין עם יתרון, אפילו הקטן ביותר, אולם זה לא צלח, אבל בגדול אנחנו מרוצים מהתוצאה בסיום. נתנו פייט ואם נעשה את זה גם במשחק הגומלין בשבוע הבא אני בהחלט חושב שנוכל לעבור ולקחת את הכרטיס לחצי הגמר”.
מפת המסירות של ריאל מדריד מראה בדיוק את המיקום הגבוה של ויניסיוס ג’וניור ששיחק אמש יותר במרכז המגרש וגבוה, כחלק מהאבולוציה הנהדרת שהוא עובר אצל דון קרלו.
ריאל מדריד כאמור ויתרה לחלוטין על הכדור ושינתה צורה התקפית בכדי להפתיע את ההגנה הגבוהה של מנצ’סטר סיטי.
כפי שאפשר לראות הקבוצה של אנצ’לוטי רשמה אמש סך של 38% שליטה בכדור בלבד, כשאת רוב המומנטום ההתקפי מייצרת מנצ’סטר סיטי (בכחול).
מעניין לראות שלמרות 6 שערים במשחק, אף קבוצה לא חצתה את רף ה 1.00 שערים צפויים, כשריאל מדריד עם 0.63 שערים צפויים וסיטי עם 0.83 שערים צפויים, מה שמבטא את העובדה שהשערים שהובקעו הגיעו ממצבים לא הכי נוחים אבל האיכות שלהם גרמה לכך שזכינו לשישה שערים נפלאים.
מהצד השני, פפ גווארדיולה סיכם את המשחק: “אני חושב שבסך הכל היה משחק נחמד, כל כך קשה מול ריאל מדריד כי זו קבוצה שיודעת להגן היטב והמהירות שיש להם מקדימה זה משהו באמת בלתי רגיל. לכן תמיד סופגים במתפרצות מול הקבוצה הזו, בלתי אפשרי לשלוט בזה. בכל אופן, 3:3? אנחנו לוקחים את התוצאה הזו, נהיה חייבים לנצח בגומלין. השחקנים אמרו לי שהמגרש לא טוב. אל תיקחו את זה באופן לא נכון, האצטדיון מדהים, אבל אני זוכר את המגרש של ריאל כשטיח נפלא והיום זה לא היה המקרה. אני בטוח שהם יתקנו את זה. האם השער של ריאל מדריד נכבש ממזל? לא, אני לא חושב. האצטדיון מרשים, אבל פלורנטינו פרס צריך לתקן עכשיו את הדשא, שצריך להיות טוב יותר”.
על טוני קרוס אמר גווארדיולה: “הו טוני קרוס. הוא שולט בריאל מדריד בצורה שרק טוני קרוס יכול. מעט זמן בברנבאו מרגיש כמו נצח. יושקו גבארדיול? אנחנו ברי מזל שהוא איתנו ויכול לשחק, אחרת היה לנו הרבה יותר קשה. אין לנו שחקנים בהגנה. זה לא רק הגול, הוא עשה מאמץ אדיר, היה מדהים. בחור נהדר באופן כללי, אני אוהב אותו ושמח שהוא פה איתנו”.
גווארדיולה התלונן על הדשא, אבל זה לא הפריע לבחורים שלו למסור 659 מסירות ב 91% דיוק.
כפי שאפשר לראות ממפת המסירות של סיטי, הכדור עבר בצורה די צפויה ברוב הזמן דרך רודרי וסטונס, אבל הדבר הבולט ביותר בסיטי אמש היה המקרה המוזר (או שלא) של ארלינג האלאנד.
3. הבדידות שלי, היא הורגת אותי
בעונה הקודמת האלאנד הרעיד את אנגליה ואירופה, אך אחת הטענות המושמעות ביותר לגביו, שגם חיזקו את העובדה שלא זכה בסופו של דבר בכדור הזהב, היא על כך שהאלאנד נעלם במשחקים גדולים.
ראינו אתמול חתיכת משחק גדול ובהחלט לא ראינו שום חריג נורבגי על הדשא.
מפת הנגיעות בכדור (20) של האלאנד ממחישה עד כמה רחוק מהשער הוא היה.
אפשר לראות לא מעט נגיעות בכדור במרחק של 30-40 מטר מהשער של לונין, וזה בעקבות הניסיון של גווארדיולה לבודד את האלאנד באחד על אחד עם רודיגר ולנסות למצוא אותו בכדורים ארוכים שהגיעו מהשליש ההגנתי של סיטי.
תכנית שכשלה לחלוטין.
רודיגר נלחם כמו שור בהאלאנד והעלים אותו לגמרי מהמשחק, כשנראה שהבלם הגרמני פשוט נהנה מכל רגע על המגרש.
הבדידות של האלאנד שרשם רק בעיטה אחת לאורך כל המשחק, גרמה לסיטי לזנוח את הרעיון של למצוא את החריג הנורבגי ברחבה, או בכלל לחדור אליה ולנסות לבעוט כדורים מחוץ לרחבה.
האלאנד כאמור רשם בעיטה אחת לאורך כל המשחק וסיטי שלא הצליחה לחדור לרחבה יותר מדי נאלצה לבעוט מרחוק (7) מאשר מתוך הרחבה (5).
ציון 4 לאחד החלוצים הטובים בעולם שפשוט לא השפיע כלל על המשחק.
4. זו עין הנמר
או יותר נכון, עין השד הברזילאי.
אנו חוזים בויניסיוס חדש.
כבר לא רק שחקן כנף מהפנט שנשען בעיקר על הדריבל שלו.
מפת החום של ויניסיוס מראה על מיקומים חדשים בהם הברזילאי משחק, עם נוכחות גבוהה בהאלף-ספייס השמאלי של המגרש, אך גם בחלקים יותר מרכזיים ואחוריים, שמספרים על שחקן שחקר שטחים גדולים וגם תרם לקבוצתו בבילדאפ וגם במאבקים ההגנתיים.
ויניסיוס סיים את המשחק עם 2 בישולים פנטסטיים.
סך של 12 בישולים ב 22 משחקים בשלב הנוקאאוט של ליגת האלופות.
לצורך ההשוואה, לאו מסי רשם סך של 12 בישולים ב 79 משחקים בשלב הנוקאאוט.
אלו הם מספרים מטורפים שרק מראים את העוצמות האדירות שקיימות בויניסיוס ג’וניור וגם איך השיטה הנוכחית של רצים קדימה בכל הכוח מתאימה לשד הברזילאי.
מה שבלט זו העובדה שויני הוסיף עוד 2 מסירות מפתח בנוסף ל 2 הבישולים וסיים את המשחק עם 1/6 דריבלים מוצלחים.
העובדה שכשל בדריבל לא גרמה לו להוריד ראש אלא להפך, ויני המשיך לשחק בכל הכוח והתחיל למקסם יכולות אחרות שלו.
ציון 8.5 לויניסיוס, ולא ברור מדוע קרלו בחר להוציא אותו בדקה ה 86, מה שגרם לריאל מדריד לאבד קצב בדקות האחרונות של המשחק.
5. ראויים לשבח
- רודריגו. הילד הזה הופך למפלצת בליגת האלופות. זה לא רק השער, זה באמת משהו שמתעורר בו כשהוא שומע את ההמנון הכה מוכר.
משחק מאד אנרגטי לברזילאי הצעיר. ציון 7.5 - קאמבינגה. עזר לקרוס בלא מעט משימות הגנתיות ונדמה היה שהוא נמצא בכל נקודה על המגרש. האנרגיות שלו פשוט לא נגמרות, ובמשחקים שכאלה ריאל מדריד חיה אל אנרגיות. ציון 7.
- פדה ואלוורדה. האולר האורוגוואי. לא תמיד מעורב בבילדאפ, אבל תמיד עושה עבודה של שני שחקנים לפחות. כלי נשק ייחודי שיש בארסנל של ריאל מדריד. ציון 7.5.
- ג’ק גריליש. אולי המצ’אפ השני הטוב במשחק אחרי רודיגר VS האלאנד. גריליש הלך פעם אחר פעם על קרבאחל. הספרדי לא נבהל מגריליש שניסה רק דריבל אחד וכשל בו, אך עדיין, העבודה שעשה האנגלי בכנף שמאל הטרידה את הגנת ריאל מדריד, והוא היה זה שבישל את השער ליושקו גברדיול.
- יושקו גברדיול. או שמא, יושקו גברדיגול. 90 מיליון אירו שילמה סיטי ללייפציג על הבלם הקרואטי הצעיר והרבה אנשים הרימו גבה על הרכישה הזו. גברדיול לא נכנס להרכב הראשון של סיטי ולא בלט במיוחד, אך אמש הוא רשם את משחקו הטוב ביותר בתכלת. זה לא רק השער, זה 3 חטיפות ו 4 תיקולים מוצלחים במאבקים לא פשוטים מול ואלוורדה וקרבאחל. ציון 8 לבלם הנפלא.
- ברנרדו סילבה. האולר הפורטוגלי. פשוט עושה כל תפקיד על המגרש. לא ייאמן כמה איכויות ישנן בשחקן אחד קטן. ציון 7.
6. ראוי לגנאי
שופט המשחק אמש היה פרנסואה לטסייה הצרפתי. הוא לא טעה. היה לו משחק טוב מבחינת שריקות וגם מבחינת שמירה על קצב המשחק.
אבל הוא פשוט היה מרגיז. אין דרך אחרת לתאר זאת.
בזמן שאף אחד לא רוצה שהמשחק הזה ייגמר, לטסייה בחר לשרוק לסיום בדקה ה 93:58, כשריאל מדריד עם כדור חוץ ליד הרחבה של סיטי.
תוספת הזמן של 4 דק’ הייתה קצת מדי, ולשרוק לסיום המשחק כשריאל מדריד עדיין בהתקפה – זה חוקי לחלוטין כמובן אבל זה הרגיש ציני מדי.
7. מגדלור של עוצמה
זה לא היה משחק טוב של ג’וד בלינגהאם. אפילו משחק די רע.
אבל הוא סיים את המשחק על הדשא, וזו חתיכת אמירה מצד ריאל מדריד וקרלו אנצ’לוטי.
הילד בלינגהאם (20) רק הגיע העונה למדריד ולמרות שאין לו סרט על היד, הוא מרגיש כמו הקפטן של הקבוצה לכל דבר.
הוא דוחף ומעיר את כולם ומעיר לכולם, מפעיל לחץ מנטלי על היריבה וגם על שופטי המשחק, ונדמה שאם יש מישהו שממש, אבל ממש משתגע מהעובדה שהוא לא מנצח – זה בלינגהאם.
קרלו בחר להשאיר אותו על הדשא כי הוא יודע שזה מעבר לכדורגל עצמו ברמת הביצועים. זו הגישה. כשבלינגהאם על המגרש הוא ידחוף את חבריו עד לקצה.
קרלו רצה ווינר על המגרש, והוא השאיר את בלינגהאם לשחק במשחק לא טוב מצידו.
וואו איזה סיכום משובח למשחק מטורף.
ניסים מה ראינו אתמול? וייב של גמר המונדיאל!
אחלה סיכום
אני לא יודע ממה נהנתי יותר מהמשחק או מהסיכום הזה
ניתוח מקצועי, מחכים, מעניין ואיכותי.
תענוג צרוף לקרוא את הניתוחים שלך.
ישר-כוח
יש מצב שזה המשחק כדורגל הכי טוב שראיתי בחיים שלי, באמת!!!
ניסים זה אולי הסיכום הכי טוב שלך ביחד עם הקלאסיקו אל תעצור לעולם ❤️
גיליתי פניה חדשה בשם Ballerz
כיף של סיכום כמו תמיד, אי אפשר לחכות לגומלין זה הכדורגל הכי טוב שהיה שנה ללא ספק 2 הקבוצות הטובות בעולם.
ריאל יבואו לטרוף את האיתיחאד
מקווה שלא יבואו התקפי מדי ונחטוף השפלה כמו שנה שעברה