HIGH PRESSURE | הלוחצים הטובים ביותר
הרשות לסטטיסטיקה ומחקר בכדורגל - CIES מפרסמת מחקר חדש אשר מדרג את שחקני ההתקפה מבין 30 ליגות ברחבי העולם על פי כמות הלחץ שהם מפעילים על הגנת היריב.
משחק הלחץ בכדורגל הינו דבר חשוב, והרבה מאמנים דוגלים בשיטת משחק אשר מפעילה לחץ על שחקני היריבה. בשביל לבצע את שיטת המשחק כמו שצריך, רצוי שיהיו בקבוצה שחקנים אשר יודעים ללחוץ טוב את הגנת היריב. במחקר חדש שמפרסמת CIES – הרשות למחקר וסטטיסטיקה בכדורגל, מדורגים שחקני ההתקפה והחלוצים מבין 30 ליגות ברחבי העולם על פי מדד הלחץ שהם מפעילים על הגנת היריב
במדד הלחץ אשר לפיו בחנו ודירגו את השחקנים ב-CIES ישנם כמה פרמטרים:
קודם כל המחקר מתייחס רק שחקנים אשר שיחקו לפחות 1,200 דקות בליגה המקומית, כאשר מדד הלחץ עצמו מתחלק לשניים:
1. כמות השטח אשר עובר השחקן במהירות גבוהה – מעל 25 קמ”ש בזמן הפעלת לחץ על ההגנה.
2. כמות הלחץ אשר מפעיל שחקן ההתקפה על שחקן ההגנה היריב, מבלי לגעת בכדור או בשחקן ההגנה.
מבין חמשת הליגות הגדולות באירופה השחקן שמוביל במדד הוא גם השחקן שממוקם ראשון מבין כל 30 הליגות שנבחנו, זהו שחקנה של טוטנהאם, יונג מין-סון, שמקבל ציון 100 במדד של CIES. את המקום השני מבין כל חמשת הליגות הגדולות ביבשת תופס עוד שחקן של התרנגולים, רישארליסון הברזילאי, עם ציון של 88.4 במדד – מה שמעיד על משחק הלחץ שמאמן טוטנהאם, אנג’ה פוסטקוגלו, דורש משחקניו.
במקום השלישי באירופה ניצב חלוצה של בוכום הגרמנית – מוריץ ברושינסקי, שמקבל במדד ציון של 86.5. רביעי הוא הנציג הראשון של הלה ליגה, מיקל אויארסבאל מריאל סוסיאדד, שמקבל ציון 83.7, ובמקום החמישי נמצא ג’ונתן דייויד מליל הצרפתית, עם ציון 81.0 במדד הלחץ של הרשות לסטטיסטיקה ומחקר בכדורגל – CIES.
בהמשך הרשימה ניתן למצוא את שחקנה של לוטון טאון, אלייז’ה אדבאיו, עם ציון משוקלל של 79.8, ובמקום השביעי נמצא חלוצה של גראנדה, מירטו אוזוני, שקיבל במדד ציון 79.2. שמיני נמצא בנג’מין ששקו, חלוצה של ר.ב. לייפציג, עם ציון של 78.2 במדד, ובמקום התשיעי נמצא חלוצה של ניוקאסל, אנתוני גורדון, עם ציון של 72.8. גם את המקום העשירי מאייש שחקן מניוקאסל, מיגל אלמירון, עם ציון של 70.9 במדד הלחץ של CIES.
מעניין מאוד
לגבי יון מין סון הסופר מאכזב, מה זה שווה, אם הוא לא מסוגל להבקיע מצב של מאה אחוז לבד מול שוער?