10 שחקני הקישור הגדולים ביותר בעידן המודרני | בחירת אל-קפיטן

מי הם הגדולים ביותר בעידן המודרני?

לקראת טקס כדור הזהב והדיונים הרבים סביבו החלטנו במערכת Ballerz לעשות דירוג משלנו לשחקנים הטובים ביותר בעידן המודרני!
אחרי לא מעט דיונים והרבה תהיות בחרנו בפורמט שלהערכתנו הוא המקצועי ביותר.

באמצעות 4 סקרים שונים אנו נקבע, ביחד איתכם, מי הם:

  • שחקני ההתקפה הטובים ביותר
  • שחקני הקישור הטובים ביותר
  • שחקני ההגנה הטובים ביותר
  • השוערים הטובים ביותר
אלו הם 10 שחקני הקישור הגדולים ביותר בעידן המודרני לפי דירוג המנהל שמאחורי הקלעים – אל קפיטן.

הקדמה: אני ניגש לדרג את הרשימות האלה והדבר הראשון שעולה לי זה “מה עוללתי לעצמי?”, הדיונים והוויכוחים הכי סוערים ולוהטים בעולם אחרי דת ופוליטיקה הם כנראה על הנושא החשוב באמת – כדורגל.

כל אחד ניגש לזה אחרת ובכוונת תחילה בחרנו במונח “הגדולים ביותר” ולא “הטובים ביותר” כי ממילא זה דיון מאוד סובייקטיבי ופלורליסטי, כל אחד מגדיר גדולה באופן שונה, בעיקר מבחינתי יהיה מעניין לראות במי הרוב הגדול יבחר במקומות 4-10 ולאו דווקא בצפויים יותר על הפודיום.

כדורגל זה עניין של טעם, אין אמת מוחלטת בענף קבוצתי שבו שחקן תלוי בחבריו או באיזה מדינה הוא נולד.

לכן מבחינתי שאני מדרג שחקנים יש לי 2 דגשים.

  1. קטגוריה – רונאלדו ומסי לדוגמא מבחינתי הם באותה קטגוריה, כל אחד ידרג אותם לפי טעמו, אותו דבר מודריץ’ ואינייסטה, קסיאס ונוייר, או רובן וריברי. האובייקטיביות מתחילה בקטגוריה ונגמרת במיקום ספציפי. למשל, גם כאוהד ריאל לא סביר שאני אבחר בקורטואה במקום הראשון רק כי הוא בקבוצה שלי, על אותו משקל לא אשים את סוארס מקום אחרון כי הוא שיחק אצל היריבה המושבעת.
  2. קריירה – אני משתדל לקחת את כל הפרמטרים כמכלול שמורכב מתארים, יכולת אישית, השפעה, מקצוענות, אייקוניות, אורך הקריירה, ייחודיות, מגוון וקושי מפעלים שהשתתף בהן ובלט. 

אחרי שהסברתי איך אני ניגש לזה וכאמור כדורגל זה עניין של טעם, אז זו כוס התה שלי:

חוליית הקוסמים והפועלים, התפקיד הכי קשה פיזית על המגרש, בין עימות לעימות עם או בלי אוויר בריאות תמיד אתה צריך לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר או ליצור יש מאין עבור הקבוצה שלך, עם הכדור אתה צריך לזוז בלי סוף, בלי הכדור אתה צריך לזוז בלי סוף, אין מנוחה לרגע.

יש הרבה סגנונות לקשרים ולכן זו הקטגוריה הקשה ביותר לדירוג לדעתי ואנסה לתת ייצוג הולם לכולם, בקטגוריה הזאת אתן משקל עודף לאריכות הקריירה בהתאם לחוסן הפיזי שהתפקיד דורש, להשפעה על הקבוצה ולאייקוניות.

בגלל שהוא לא מתמודד וגם כנראה לא שייך לרשימה הזאת, ארצה לנצל את הבמה ולציין את הקשר האהוב עליי אי פעם שהוא דון פרננדו רדונדו. הקשר האחורי שלא צריך לרדת לתאקל, הגאונות, הקלאס, האישיות ואלגנטיות, העקב באולד טראפורד והתואר במשפטים על הדרך, ויתור על השכר במילאן כשהיה פצוע כי כזה היה פרננדו, איש של ערכים וביצועים. גראנדה רדונדו.

מקום 10 – דיוויד בקהאם

הייתה לי התלבטות ענקית בינו לבין מולר אבל הלכתי עם בקס בגלל שבסוף לשחק בספרד ואנגליה יותר קשה מגרמניה, וגם כי בקהאם שינה את המשחק כסופרסטאר המסחרי הראשון, מעמד הכדורגלן השתנה לנצח אחריו וכחלוץ פורץ דרך המשיך זאת גם בארה”ב. המעמד של סלבריטי גדול השכיח עד כמה הוא היה טוב ככדורגלן, שחקן השנה באירופה בעונת הטראבל ההיסטורית של מנצ’סטר יונייטד, 6 מדליות פרמיירליג, הטכניקה הייחודית כל כך והסרגל ברגל, אשף הנייחים. בנוסף 100 הופעות בנבחרת אנגליה זה לא עניין של מה בכך.

מקום 9 – פטריק ויירה

קפטן כבר בגיל 19,חלק מצרפת הגדולה שזכתה ביורו (בו היה ענק) ובמונדיאל, אלוף אנגליה X3 כולל אליפות הבלתי מנוצחים ההיסטורית של ארסנל, קריירה עניפה באיטליה.

מקום 8 – קאקה

הזוכה האחרון בכדור הזהב לפני השתלטות עוינת של 2 חייזרים, היהלום של מילאן העצומה של תחילת המילניום. שחקן שבשבילו קונים כרטיס, שחקן שגרם לך להרגיש.

מקום 7 – פול סקולס

הג’ינג’י המחונן ואלוף אנגליה 11 פעמים (!), ידע לעשות את כל משימות הקשר בצורה טובה, שחקן של מאמן, חלק אינטגרלי מיונייטד 99 ההיסטורית, שחקן שפשוט חייב לראות בעיניים כדי להבין עד כמה הוא טוב והוא גדול.

מקום 6 -טוני קרוס

אחד האנדרייטדים הגדולים של העידן ואחד האהובים עליי. הברומטר של ריאל מדריד הגדולה בהיסטוריה, קאסמירו פעם סיפר שטוני היה מחליט הכל, מתי מאטים או מגבירים את הקצב, מתי משחקים לרוחב או לעומק, מתי מחזיקים בכדור או תוקפים בחמת זעם. אחד ממנהלי המשחק הטובים אי פעם ושחקן שהשמיד בזלזול כל סטטיסטיקה של דיוק. על הדרך אדם חכם וערכי שכל מה שמוציא מהפה תמיד מעניין ולא קלישאתי.

מקום 5 – אנדראה פירלו

בביוגרפיה שלו אנדראה סיפר שלקראת סוף העשור בשנות ה 2000 היה קרוב מאוד למעבר לריאל מדריד אך ברלוסקוני פשוט נעל את הדלת וזרק את המפתח, את תחושת ההחמצה שהרגשתי כשקראתי זאת לא אוכל לתאר. קריירה עניפה וארוכה, לטעמי גדול קשרי איטליה.

מקום 4 – צ’אבי הרננדס

מכ”מ בדמות אדם, היה סורק את המגרש 50 פעמים בדקה, תמיד ידע לאן להוביל את הכדור והכל ברוגע, חוכמה, וסבלנות. התגלמות החזון של גווארדיולה בשחקן אחד, זכה בהכל לרבות 2 טרבלים היסטוריים, מסוג השחקנים שאי אפשר לשחזר.

מקום 3 – אנדרס אינייסטה

רקדן כדורגל, מכשף, גאון, לא הבקיע הרבה אבל כשהיה צריך – ידע לדחוף את הכדור לרשת. פשע שלא זכה בכדור הזהב.

מקום 2 – לוקה מודריץ’

כנראה יחלקו עליי כאן, אבל כמו שכתבתי בקטגוריה הזאת אני נותן משקל כבד לאורך הקריירה מתוקף הקושי לשחק בעמדה הזאת בגילאים מתקדמים, שקשרים אחרים פרקו ברכיים הוא סחב את ריאל מדריד לא בשיאה לעוד צ’מפיונס עם קורטואה ובנזמה ומעבר לאתגר הפיזי מודריץ’ זלל תארים במדריד ולא שבע אף פעם, מקצוען למופת, גדול שחקני קרואטיה שהוביל את הנבחרת להישגים יוצאים מגדר הרגיל, מבחינתי היה שיקול גדול בינו לבין אינייסטה אבל מודריץ הכריע כאמור בגלל שלא ידע שובע ונשאר בטופ עד גיל 38 לכל הפחות. לוקה בלון ד’אורו.

מקום 1 – זינדין זידאן

כל מילה שאנסה להוסיף רק תגרע, קסמים רואים בעיניים כי לא ניתן לתאר אותם במילים. מה רבו מעשיך זיזו.

2 תגובות
  1. Yonatan כותב

    דה בריינה???

  2. אוראל כותב

    דירוג טוב מאוד רק בוסקטס חסר

השאירו תגובה

כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

דילוג לתוכן