משאללה מוסיאלה | ה-ולטרמגייר

במה שנראה כסצינה ממציאות קדומה אותה הספקנו לשכוח ולהדחיק עמוק בפנים, באליאנץ ארנה הקפוא והשומם נאבקו להם שני מוחות כדורגל מבריקים על הקווים: הנסי פליק של באיירן מינכן אל מול יוליאן נאגלסמן של ר.ב לייפציג.
באותם ימים, אירופה נכבשה על ידי הפליקי-פלאקה של הנסי. את העונה הקודמת באיירן מינכן סיימה עם טרבל מפלצתי, וכל מה שר.ב לייפציג של נאגלסמן חלמה עליו זה להפיל את הענק הבווארי מרגליו.

באותו לילה קפוא ובודד בארנה, ר.ב לייפציג הצליחה להכות באותו ענק.
במשחק כדורגל נפלא שתי הקבוצות נפרדו בתיקו 3-3 שלבטח היה משעשע עד מאד את הקהל הנפלא שהיה אמור לצפות במחזה הזה, אך אלו היו כאמור ימי הקורונה הארורים, שנראים כעת כאמור כמעין היסטוריה עתיקה.

בדקה ה 30 של המשחק נפצע חאבי מרטינז, ואל המשחק נכנס לו ילד שנדמה היה שעוד רגע יקפא לו על הדשא.
ג’מאל נראה בדיוק כפי שהייתם מדמיינים ילד בן 17 שמשחק לו בין אתלטים בכירים.
ילד צנום ושברירי, שלא נראה כמי שאמור להיות כלל בתוך זירת הלחימה הזו.

אך ג’מאל מוסיאלה מתעתע.
במבחן העין כאמור, מוסיאלה לא משדר סכנה ליריבה.
אך ברגע שהכדור נוחת ברגליו, משאללה מוסיאלה. שם הקסם מתחיל.
באחת הנגיעות הראשונות שלו בכדור הוא שיגר כדור רך ומדויק לפינה הרחוקה של גולאצ’י. זה היה שערו השלישי במדי באיירן מינכן, ואפשר היה להבין באותם רגעים שבמקרה של מוסיאלה, הגודל לא קובע.
הגוף אולי קטן, אבל מוח הכדורגל עצום.

לאחר המשחק התראיינו שני המאמנים ודיברו על הקסם הצעיר.

“לא הייתה לנו כל כך הרבה שליטה בכדור בשלבים המוקדמים. זה השתנה עם החילוף של ג’מאל”, ציין פליק לאחר ההופעה השביעית של מוסיאלה בבונדסליגה.
יוליאן נגלסמן הוסיף: “הילד מאוד בטוח בעצמו עם הכדור, הוא מהיר על הרגליים וקשה להגן מולו. כישרון גדול מאוד”.

כישרון מגיל צעיר מאד

ג’מאל מוסיאלה נולד בפולדה – עיר מרכזית גרמנית ממש צפונית-מזרחית לפרנקפורט – אך הוא בילה חלק ניכר מילדותו באנגליה, לשם עבר עם משפחתו כשהיה בן שבע.

ראש בהטי, מאמנו ד’אז סיפר על השתלבותו בקבוצה: “ג’מאל לא דיבר מילה באנגלית כשנפגשנו לראשונה, אבל הוא יצר מיד קשרים חברתיים. הוא הראה כמה מהר ובקלות כדורגל יכול לחבר בין אנשים שונים ממדינות ותרבויות שונות”.
מהר מאד כל מי שהיה סביב מוסיאלה הבחין בכישרון היחודי שלו, כפי שסיפר בהטי: “אין ספק, ג’מאל היה ‘המיוחד’. הקלות בה הוא עשה דברים, שיווי המשקל, השליטה בכדור, המהירות, היצירתיות, התשוקה והרצון – כל האלמנטים האלו היו ברמה אחרת לחלוטין משאר הילדים”.

הקשר ההתקפי הצעיר בילה ארבעה חודשים עם סאות’המפטון לפני שהסקאוטים של צ’לסי זיהו אותו – שנה אחת בלבד לאחר שהגיע לאנגליה – וכך מוסיאלה חתם על מלגה בצ’לסי והצטרף לשורותיה.

מוסיאלה למד מהר מאד את השפה והשתלב נהדר בתוך בית הספר היסודי הקתולי קורפוס קריסטי,ברובע הלונדוני של ניו מאלדן.
האנגלית הטובה להפליא של מוסיאלה הייתה ראויה לשבח. מוריו חלקו בדעה זו – ושמו אותו כאחד הזוכים בתחרות השירה השנתית.

אחד משיריו הקצרים בשם “רגע”,הודפס זמן קצר לאחר מכן גם בספר “מסביב לעולם ב-80 מילים: סארי”.

“אני יושב במכונית. אני מסתכל מהחלון. בחוץ קר – זה חורף. אבל אני מזיע. אני עצבני. אני לא יודע מה יקרה. פתאום המכונית נעצרת. אני עוצם את עיניי. אני נושם עמוק. אני לא עצבני יותר. אני שמח. אני יודע מה אני צריך לעשות. אבא שלי פותח את הדלת ואומר ‘בהצלחה במבחן הראשון שלך להצטרפות אל אחד המועדונים הטובים ביותר בפרמיירליג!’ אני משחק כמו שלא שיחקתי מעולם”.

עבור ג’מאל, הבחירה בצ’לסי התבררה כנכונה. הוא יצר מיד קשרים חברתיים בקבוצתו החדשה. חברו הוותיק לוי קולוויל, שהצטרף גם כן לצ’לסי מסאות’המפטון, ורבים מהנערים האחרים מהשנה שלו היו כמוהו; נערים שהרגישו כמו כוכבים קטנים כשזיהו את פרנק למפארד, ג’ון טרי או דידייה דרוגבה בקובהם.

ההתקדמות של מוסיאלה הייתה מהירה מאד, ומוסיאלה ערך את הופעת הבכורה שלו בליגה בקבוצה עד גיל 18 של צ’לסי כשהוא בגיל 15 שנים, חודשיים ו-13 ימים בלבד.

בזמן שיותר ויותר עיניים ברחבי האקדמיה של צ’לסי התחילו לבחון את הכישרון הצעיר לעומק, מוסיאלה גם היכה גלים בסצנה הבינלאומית. הוא שיחק בנבחרת אנגליה עד גיל 15כשהוא בגיל 13 בלבד והמשיך לייצג את נבחרת שלושת האריות גם בנבחרת עד גיל 16. לאחר מכן הוא ערך שתי הופעות בארץ הולדתו, גרמניה, במדי הנבחרת עד גיל 16 שלהם באוקטובר 2018. מוסיאלה הופיע לאחר מכן גם בנבחרות עד גיל 17 ו 21 עם אנגליה, אך בסופו של דבר הבטיח את עתידו הבינלאומי לגרמניה בתחילת 2021.

מוסיאלה הצטרף לבאיירן מצ’לסי בקיץ 2019, בגיל 16 תמורת סכום של 200,000 אירו בלבד.
הוא החל לטפס במהרה בין הקבוצות הצעירות של מינכן ועד לקבוצת המילואים, והמשיך לתעתע בכל מי שראה אותו.

דני שוורץ, מאמנה ד’אז של הקבוצה עד גיל 19 של באיירן מינכן, היה מאד סקפטי לגבי מוסיאלה הצנום ולא הבין מדוע במועדון מקפיצים מעלה את מוסיאלה הצעיר בין הקבוצות הצעירות: “אחרי הפגישה הראשונה שלנו, חשבתי לעצמי: ‘בן אדם, הוא ביישן ומאופק’. לא יכולתי לדמיין שג’מאל יתפוצץ ככה על המגרש”.

מוסיאלה התמודד בתקופה ההיא גם עם פציעה בלסת, ובמועדון עבדו קשה מאד בכדי לחשל את הכישרון הצעיר.

“היה ברור לנו שהוא יתקשה לשחק בצורה קבועה בגלל הלסת השבורה שלו”, סיפר שוורץ. בכדי לוודא שהתפתחותו לא תיעצר, מוסיאלה בילה מספר גדול של שעות נוספות הרחק מהאימונים הרגילים בקמפוס בפיקוח מאמנו האישי, סטפן טפל.

טפל, המתמחה בפסיכולוגיית הספורט של נוירו אתלטיקה, עדיין עובד על בסיס קבוע עם מוסיאלה כדי לשפר את “יציבותו הרפלקסיבית”. הוא מסביר שדוגמה אחת לאספקט שהוא מוסיף היא “כמה חזק אתה יכול להיות בזמן שאתה נכנס אל דו-קרב, בכדי לשפר עוד יותר את השליטה בכדור גם תחת לחץ של יריב חזק. ניתן לשפר זאת, בין היתר, על ידי שיפור תחושת שיווי המשקל ותנועות העיניים. שתי המערכות נמצאות בתקשורת עצבית ישירה עם שרירי עמוד השדרה והגזע. לדוגמה, ניתן להפעיל או לכבות את שרירי הגזע, שחשובים מאוד לעוצמה של שחקן בכניסה אל דו-קרב או מאבק, באמצעות תנועות עיניים”.

לאחר תקופה לא ארוכה, מוסיאלה היה מוכן להצטרף אל הקבוצה עד גיל 19 ושוורץ נאלץ לשנות את הרושם הראשוני שלו מהבחור הצעיר לאחר מספר מפגשים בלבד: “הוא הביא את האיכויות והעוצמה שלו למגרש במהירות מרשימה”.

המאמן התלהב במיוחד מהנגיעה הראשונה בכדור של מוסיאלה: “הוא משאיר את השומר שלו מאחור בסיבוב אחד בלבד והוא מסוגל ליצור מצבים חדשים. הוא יכול לכדרר סביב כמה שחקנים בלי שום בעיות. הוא כדורגלן רחוב. הוא לא אומר לעצמו : “עכשיו אני הולך לעשות שני צעדים ואז אני אעביר את הכדור שמאלה עם הרגל שלו. הוא עושה את זה אינטואיטיבית. ראיתי את זה רק לעתים רחוקות מאוד אצל שחקן. זו מתנה, אתה לא יכול לאמן את זה.”

לאחר חידוש הליגה בתקופת הקורונה, הגיעה ההקפצה המיוחלת ולאחר תקופה קצרה בקבוצת המילואים, מוסיאלה עלה מהספסל מול פרייבורג כדי להפוך לשחקן הצעיר ביותר של באיירן בבונדסליגה בגיל 17 ו-115 ימים בלבד.

לאחר מכן הוא הפך למלך השערים הצעיר ביותר של המועדון הבווארי בכל הזמנים בגיל 17 ו-205 ימים, תוך שהוא ניפץ את השיא שקבע רוקה סנטה קרוז בן ה-18, עם השער השמיני בניצחון 8-0 על שאלקה במחזור הפתיחה של עונת 2020/21.

הילד בן 20, יש לו שווי שוק גבוה.

110 מיליון אירו ליתר דיוק. בגיל כל כך צעיר, אין ספק כלל: מדובר בכוכב-על.
כמה צנום, ככה מוכשר.
כמה ביישן, ככה מתעתע.

לא בכל יום פוגשים שחקן בגיל כה צעיר שהספיק לרשום 115 הופעות, 38 שערים ו 26 בישולים במועדון כל כך בכיר.
מוסיאלה הוא קשר התקפי שמסוגל לשחק כמעט בכל נקודה התקפית על המגרש.
אפשר לתאר אותו כמעין טרקוורטיסטה.

שחקן שניחן בכישרון התקפי כל כך ייחודי ועצום, שונה לחלוטין מכל מי שמקיף אותו על הדשא, וכפי שאפשר לראות, מוסיאלה כאמור יכול לשחק בכל עמדה מהקישור ומעלה.
ילד פלא שניחן ביכולות לא שגרתיות. שחקן כדורגל מחונן.
את העונה שעברה בבונדסליגה, מוסיאלה סיים עם דאבל-דאבל: 12 שערים ו 13 בישולים.

מספרים של שחקני על.
שחקן על ללא יותר מדי יחסי ציבור.
כשמדברים על השחקנים הגדולים ביותר בדור החדש, מוסיאלה בדרך כלל לא נכנס בקלות אל החמישייה הראשונה. אפילו לא לעשירייה.

ייתכן שזו ההשפעה של הבונדסליגה שנחשבת לליגה מתירנית, כזו שמחבקת ומאפשרת כדורגל התקפי, ובכך עוזרת לשחקנים כשרוניים לבלוט, וייתכן מאד שזה בגלל שמוסיאלה שחקן כל כך ייחודי ושונה.

הוא לא קשר מרכז יעיל כמו פדרי או שחקן שלם לחלוטין כמו בלינגהאם.
ההפך הוא הנכון.

ג’מאל מוסיאלה הוא שחקן חודר. משתחל.
שחקן שהמהות העיקרית שלו למצוא את הסדק בכל הגנה. שחקן שיכול לפרק הגנה שלמה בכדרור אחד.
מסתנן.

כפי שאפשר לראות מהגרף המצורף – מוסיאלה נמצא באחוזון 99 במסירות מפתח ובסחיבת הכדור (סגול עונה נוכחית, ורוד עונה שעברה).

מוסיאלה לא דואג לבילדאפ. הוא לא מקדם את המשחק. הוא לא נכנס ליותר מדי מאבקים.
הוא פשוט סוחב כדור עילאי ומייצר מצבים בצורה מכושפת.

אם חברו לקבוצה תומאס מולר כינה את עצמו כ Raumdeuter – חוקר שטחים בתרגום חופשי, שחקן שיודע לאן לנוע ללא הכדור, אז ג’מאל מוסיאלה עושה דברים דומים למולר, רק שהוא עושה זאת עם הכדור כשהוא מצליח לייצר מצבי הבקעה מתוך אותם שטחים צפופים.
שחקן שפורח באותם שטחים צפופים.
שחקן שמייצר קסמים בתוך אותם שטחים צפופים.

מכשף השטחים, ה – Weltraummagier.
ה- ולטרמגייר.

מוסיאלה רק בן 20 ולמרות שיש לו חוזה עד 2026, בבאיירן מינכן מחפשים להגיע איתו להבנות על הסכם חדש שישאיר אותו במועדון לעוד הרבה שנים קדימה, עם ידיעה שהוא ראוי לשכר גבוה יותר משמעותית, כשהוא מדורג נמוך יחסית בטבלת השכר של המועדון זאת בעקבות גילו הצעיר.

אירופה הבכירה עוקבת מקרוב מאד אחר מוסיאלה.
אין מועדון בכיר באירופה שלא חולם על לצרף לשורותיו את מכשף השטחים הגרמני, אך כעת מוסיאלה מתרכז אך ורק בהמשך עלייתו וטיפוסו אל הפודיום של צמרת הכדורגל העולמי.

    קבלו עוד תוכן ייחודי ובלעדי מבית בולרז

    היישר אל תיבת הדואר שלכם!

    • ✅ היו הראשונים לקבל תכנים בלעדיים
    • ✅ סיכום שבועי מאת העורך הראשי ניסים חליבה
    • ✅ ערוץ תקשורת למערכת - השפיעו על התכנים, כתבות, ונושאים אותם נסקר ברחבי הפלטפורמה
    • ✅ הטבות מיוחדות לנרשמים כחלק ממועדון בולרז האקסלוסיבי
    14 תגובות
    1. דן כותב

      כתבת טופ על שחקן טופ כראוי

    2. דימה כותב

      כתבה מעולה עושה כבוד לאחד הכשרונות הגדולים של הדור הנוכחי, לדעתי 2 רק לבלינגהאם.

      באיירן חייבת לשמור עליו מכל משמר ולהפוך אותו לפנים המרכזיות שלה בהקדם.

    3. סאמר כותב

      אם היה לו את מכונת היח״צ של הספרדיות היה מקבל הרבה יותר רעש ותהודה, זה ילד שהביא לבאיירן אליפות במו רגליו.

      גדל שם, השתלב היטב ולא מפסיק לגדול ולצמוח וכבר מאפיל על כל חבריו לסגל הוא חייב להיות האגדה הבאה של באיירן ויש לו את כל התנאים בשביל זה. אני חושב שהוא צריך להעביר אצלנו קריירה שלמה אבל מרגיש לי שבשלב מתקדם יעבור לברצלונה.

      כתבה פשוט אדירה ואני שמח שאפשר למצוא תוכן מהסוג הזה גם בעברית כי לא קראתי כלום ברמה הזאת על מוסיאלה ובאיירן.

    4. נטע כותב

      ניסים אתה עילוי, אי אפשר ללמד את הכישרון שהאל החליט להעניק בך – תחבק את המתנה הזאת.

      היכולת שלך לספר כדורגל תכליתי ומשכיל בצורה כל כך אומנותית, מספקת, מהנה ומעל הכל ייחודית היה שייכת ליחידי סגולה.

      מודה לך מעומק הלב שעל שבחרת לחלוק את הכישרון הנדיר שלך איתנו, בכנות ואהבה רבה איש יקר.

      1. ניסים חליבה כותב

        ריגשת נטע. תודה רבה לך על זה.

    5. אלעד כותב

      ניסים אני קורא כמו כל כתבה באתר הזה, ממש כל כתבה וזה ביחד עם האולר האורוגוואי והכתבה על בפה מארוטה והכדורגל הסיבובי – פשוט טופ לבל

    6. בר כותב

      כתבה נפלאה

    7. משתמש אנונימי (לא מזוהה) כותב

      ניסים יאלוף כתבה מדהימה וכמו שרמזת מוסיאלה אנדרייטד מובהק

    8. טר שטגן כותב

      לאפורטה חייב להביא אותו בכל מחיר, זה מי שברסה צריכה ביחד עם דה יונג בקישור.

    9. עומר כותב

      גאון כדורגל ניסים וגאון של כתיבה אז אולי גאון באופן כללי

    10. ג׳ורג׳ בל כותב

      איזו כתבה נפלאה, פשוט כל מה שאתה כותב על כדורגל עולמי שווה קריאה אני לא זוכר שפגשתי כישרון כזה אי פעם בסיקור הספורט הישראלי.

      ומוסיאלה, כן, גם הוא בסדר.
      הגיע הזמן שלו לעבור לברצלונה ולהלחם בציר הלבן שנבנה בבירת ספרד, הוא והולאנד צריכים להיות התשובה לאמבפה וויניסיוס.

    11. סמי כותב

      מדהים מדהים ניסים אחת הכתבות הכי טובות שלך!

    12. נתן כותב

      איזה כיף, תודה על הכתבה הזו

    13. רום כותב

      7 רמות מעל פדרי, הלוואי ויונייטד תקבל שכל ותביא אותו.

    השאירו תגובה

    כתובת האימייל לא תפורסם, היא חסויה.

    דילוג לתוכן